menu

Hier kun je zien welke berichten Film Pegasus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,0
Film Pegasus (moderator)
Na lange tijd nog eens naar de bioscoop gegaan. Ik had 2 films in gedachten: Predators en deze The A-Team. Toch maar voor film nr 2 gekozen en op zich viel dat nog best mee. De personages zaten eigenlijk nog wel goed en vooral de humor werkte naar verrassing. Je moet nu eenmaal veranderen tenzij je er een 80's film van wil maken met BA belachelijke kleurrijke overall.

Zeer slecht is wel Biel die een onwaardige tegenstander is. Eigenlijk heeft The A-Team geen waardige tegenstander in de film. Buiten het 4-tal is er geen enkel memorabel personage te bespeuren. Ook de actie is niet geheel om over naar huis te schrijven. Het uitwerken van een plan gaat nog en ook het schip valt nog mee. Maar verder is het slechts bladvulling.

De troeven zitten gelukkig goed en de nostalgische serie heeft een quasi mooi update gekregen. Een topper zal het nooit worden en de serie evenaren evenmin. Maar het leverde wel een blockbuster op met de nodige humor overgoten met een nostalgisch sausje.

Aanrijding in Moscou (2008)

Alternatieve titel: Moscow, Belgium

3,5
Film Pegasus (moderator)
'Het leven zoals het is'. Deze film valt onder het genre waar Vlaamse films nog enigszins goed in zijn. Gewone mensen die een tikje excentriek blijken te zijn, maar uiteindelijk toch ook zeer realistisch en weerspiegelend op de Vlaamse maatschappij. Met de nodige zwarte humor en gelukkig in het dialect. Niets is zo erg als een Vlaamse film in Algemeen Nederlands, die daarmee alle geloofwaardigheid verliest.

De film is heel naturel en is ook aangenaam om te zien. De humor in de film is als een saus over de film gegoten en brengt wat smaak aan. Verder is de film niet echt speciaal, maar wel aangenaam om te zien.

Aanslag, De (1986)

Alternatieve titel: The Assault

4,0
Film Pegasus (moderator)
Ik herinner me nog dat ik in school De Aanslag, of toch een stuk ervan heb gelezen. Denkelijk een stuk (bespreking van een scène of zo) want veel kon ik me niet meer herinneren van het verhaal. Enkel de scène bij de Duitse politie na de aanslag zelf. Tijd dus om de film een keer te zien.

Dit bevalt me alvast veel beter dan die andere Nederlandse oorlogsfilm: Soldaat van Oranje. De Aanslag heeft een meer internationaal allure. En leeft op basis van een goed verhaal dankzij Mullish, een goede duidelijk maar toch boeiende verfilming en sterk acteerwerk. Wat het mist aan creativiteit, maakt het goed met het verhaal en de intrige van de puzzelstukjes die doorheen de film stuk voor stuk op hun plaats vallen.

Vlaanderen en Nederland zijn altijd verschillende filmlanden geweest. Deze De Aanslag bevalt me eigenlijk wel. Geen wonder dat hiervoor een Oscar ontvangen werd.

ABBA-Dabba-Dooo!! (1976)

Alternatieve titel: Abba-Dabba-Dooo!!

3,5
Film Pegasus (moderator)
Een mooie documentaire die gemaakt werd in volle ABBA-periode, toen alles nog pijs en vree was. Je merkt dat ook wel aan de sfeer in de documentaire die zeer vrolijk is. Grote hits waren al gemaakt (Dancing Queen, Waterloo, SOS, Money Money Money, ...) maar uiteraard geeft het geen compleet beeld van de groep. Al kan de documentaire daar niet aan doen natuurlijk. Pluspunt in deze film is dat de leden zelf aan het woord komen. Zij staan centraal en dat werpt een heel ander licht op de groep. Op dat moment waren ze nog (maar) een supergroep die heel Europa had veroverd. Anno 2012 kijken we heel anders terug op ABBA, dat in tegenstelling tot andere topgroepen (nog) geen comeback gemaakt heeft en vooral de dames zich grotendeels van de media hebben teruggetrokken.

Abba-Dabba-Dooo schetst dus een realistisch beeld van ABBA, vooral dankzij de interviews met de leden. Dat is denkelijk de reden waarom dit als één van de betere documentaires van ABBA wordt beschouwd. Wel worden in de film vele liedjes in z'n geheel getoond, wat het resultaat nogal gemakkelijk maakt. Toon enkele clips, interview de bandleden en je hebt een film. Iets meer flitsende montage had wel gemogen. Al is het niet slecht natuurlijk en zal het vooral de ABBA-fan kunnen bekoren.

ABCs of Death, The (2012)

2,5
Film Pegasus (moderator)
26 korte momenten waarbij een regisseur z'n gang mag gaan. Zolang het maar met horror te maken heeft en rond een gekozen woord draaide dat zo uiteindelijk in één groot alfabet paste. Ik heb nooit echt goed begrepen waarom een reeks kortfilms een volwaardige langspeelfilm kan zijn. Beetje argwanend gekeken dus, want uiteraard is er niks mis met kortfilm. In tegendeel, daar zitten evengoed pareltjes tussen. Maar hier gaat het oordeel naar het geheel van 26 filmpjes en kan je ze niet echt apart beoordelen.

Er zitten zoals gezegd echt wel goeie dingen tussen. Hoogtepunt is wel de letter D. Maar er zit evengoed grote bagger tussen. Als film werkt dit niet echt, het enige pluspunt is dat je kan kijken naar enkele sterke regisseurs. Klein beetje een rode draad had misschien geholpen? Ik denk aan een running joke of één vaste acteur of zo, telkens wel door de handen van een andere regisseur.

Abel (1986)

3,5
Film Pegasus (moderator)
Een film die de ene moment gefascineerd doet kijken en dan weer vervelen. Een film die me doet denken aan de films van Jeunet, waar ik dezelfde kijkervaring mee heb. Het begint vrij goed met een visuele setting die het houdt tussen theater (de regisseur heeft daar dan ook zijn ervaring van) en een creatief absurdisme. Leuke dialogen in een geschift gezin. Helaas wil het gaandeweg iets te serieus worden met de komst van Zus en is de film zijn chemie wat kwijt. Een film die dus zeker niet slecht is, maar helaas af en toe ontspoort.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,5
Film Pegasus (moderator)
In afwachting van de Spielberg-film rond de Amerikaanse president Lincoln, maak ik graag kennis met hem in deze fantasyfilm. Ik ken helaas te weinig van de man om veel gelijkenissen op te merken. Ik ken wel z'n strijd in de afschaffing van de slavernij, de Amerikaanse burgeroorlog en de moord op hem in het theater. Niet dat deze vampierenfilm zo historisch correct moet zijn, maar anderzijds geef je de hoofdrol toch graag wat meer achtergrond. Zeker als het een bestaand historisch figuur is.

Timur Bekmambetov had ik al bezig gezien met de film Wanted. Deze licht toch wel ietwat in de lijn qua stijl. Het is moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen met een vampierenfilm en dan is vormgeving of een originele setting toch wel mooi meegenomen. Hij maakt van deze film een best wel leuke blockbuster. Genieten dus en hopelijk nog meer van dat!

Abrazos Rotos, Los (2009)

Alternatieve titel: Broken Embraces

3,5
Film Pegasus (moderator)
Los Abrazos Rotos heeft het typische sfeertje van Almodóvar. Ik hou hier wel van, al moet ik zeggen dat de regisseur al beter heeft gemaakt. Gezien het personage zelf regisseur is, denk ik dat er veel persoonlijke elementen in zitten. Hij slaagt er in elk geval in, om de kijker vast te houden. De personages zijn boeiend genoeg en hebben voldoende invulling gekregen om elk hun interessant verhaal te kunnen doen. De film doet smaken naar meer en dat is ook al een prestatie.

Abre los Ojos (1997)

Alternatieve titel: Open Your Eyes

3,0
Film Pegasus (moderator)
Ik ben fan van Pénélope Cruz en zij was één van de redenen waarom ik de film wou zien. Abre los Ojos is vooral een sfeerfilm die op den duur zo verknipt en deels filosofisch uitdraait dat het bij mij de boot al heeft gemist. Niet dat het dan niet meer te volgen is, maar gewoon omdat het verhaal zichzelf voorbij holt.

Dat verhaal begint niet slecht en regisseur Alejandro Amenabar kan de sfeer er wel inhouden. Naar het einde toe mis ik wel de climax, daarvoor is het net te vanzelfsprekend. Wat mij de film ook minder doet smaken is de arrogante César die ook niet het minste bij mij op sympathie kan rekenen. Terwijl dat bij andere misvormde figuren als Phantom of the opera, Quasimodo of Elephant Man wel het geval is.

Ben half benieuwd voor Vanilla Sky, de remake die ik bewust nog niet gezien heb voor ik deze achter de rug had. Al sta ik dan ook weer niet enorm hard te springen na de toch wat matige originele versie.

Abrir Puertas y Ventanas (2011)

Alternatieve titel: Back to Stay

3,0
Film Pegasus (moderator)
Een mooie langzame sfeerfilm die 3 zussen volgt. 3 jonge vrouwen die hun weg zoeken na de dood van hun grootmoeder en aangezien hun ouders er ook niet meer zijn, op elkaar afgestemd zijn. Opvallend hoe de drie zich verloren voelen, maar hun weg lijken te zoeken op een hele andere manier. De ene wil alles behouden en de rol van de zorgende grootmoeder overnemen, de tweede wil net alles drastisch veranderen om zo vooruit te gaan en de derde wil het hoofdstuk meteen afsluiten en verlaat het nest om elders opnieuw te beginnen.

De film is nogal traag en kan die traagheid niet helemaal opvangen. Toch blijven er voldoende boeiende intieme scènes over. Al is het nooit overweldigend. Eentje om van te genieten, maar geen topfilm.

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

3,5
Film Pegasus (moderator)
The Abyss is een te lange aflevering van the X-Files tijdens de Koude Oorlog. James Cameron heeft talent om er iets moois van te maken, maar weet het grote monster dat de film ietwat geworden is, niet onder bedwang te houden. Je zit met enerzijds een brave Aliens/Close encounters of the third kind verhaal en anderzijds een Koude Oorlog gevecht met voor de 1000e keer nucleaire wapens als inzet. En dat allemaal onder water. Het deel van de wezens is niet slecht. Mooi is het niet helemaal, lijkt soms wat gedateerd. De duikboten en dergelijke vaartuigen zijn wel de moeite. Ik hield wel van de spanning, hier is Cameron samen het het visuele plaatje toch het sterkste in. Bewees hij ook met oa Aliens en Terminator 2. Het gedeelte over de nucleaire wapens was er teveel aan. Niet alleen werkt het als een tang op een varken, de verhaallijn met de wezens wordt bijna compleet opzij geschoven voor een tijdje.

De film kent goeie scènes, acteurs doen hun best en er is voldoende spanning en mysterie. Maar het fantasygedeelte ligt me niet helemaal en er mocht wat geknipt worden in het wapenverhaal. Verder best te genieten dit.

Ace in the Hole (1951)

Alternatieve titel: The Big Carnival

3,5
Film Pegasus (moderator)
Eén van de betere rollen van Kirk Douglas. Gewoonlijk ben ik niet echt fan van hem, maar hier doet hij het echt wel goed. Een verhaal met een boodschap dat nog steeds actueel is. Het zakt wat in naar het midden, maar is verder best wel goed. En dankzij het werk van Billy Wilder zijn de dialogen zeker de moeite. Met het personage Lorraine Minosa wordt gaandeweg ook minder gedaan, wat wel jammer is met het talent van Jan Sterling. Ze schittert tegenover Douglas, ondanks dat het personage wat op de zijweg wordt geplaatst met momenten.

Als je weet dat dit gemaakt werd tussen toppers als Sunset Boulevard en Stalag 17, mocht de lat toch wel wat hoger liggen voor Wilder en is het voor zijn kunnen iets te doorsnee. De film is in elk geval beter dan hij in 1951 werd onthaald.

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

2,5
Film Pegasus (moderator)
Een film die wel z'n leuke en memorabele momenten heeft (de scène met de glazen deur...) maar zoals verwacht van Jim Carrey toch ook wat onozel smoelentrekken dat al gauw begint te vervelen. Ik heb ook sterk het gevoel dat de film zich te veel focust op dat smoelenwerk en daardoor het zwakke scenario wil verdoezelen. Ik merk ook dat deze film een jaar na Free Willy uitgekomen is. Beetje goedkoop om wel heel toevallig een familiefilm te maken met een orka. En zo schattig zijn die beesten nu ook weer niet. Leuk, maar geen topper.

Ace Ventura: When Nature Calls (1995)

Alternatieve titel: Ace Ventura Goes to Africa

2,5
Film Pegasus (moderator)
Iets beter samengesteld qua verhaal dan z'n voorganger. Maar verder is het toch dezelfde inkleding. Andere beestjes die de aandacht trekken. Weg met de orka, hier komt de vleermuis. Met de nodige flauwe humor en heel af en toe een gelukte grap. Opnieuw geen topper, maar één van de zovele komedies.

Across the Universe (2007)

1,0
Film Pegasus (moderator)
Man, man, man...

Ik heb nog lang getwijfeld om de film te zien, maar als liefhebber van The Beatles gaf ik het toch een kans. Het openingsnummer deed me veel beloven, omdat het niet de voor de hand liggende nummers bleek te nemen. Grote vergissing van mij natuurlijk. Na een tijdje heb je echt zoiets van 'naar waar ben ik aan het kijken?' Totaal geen verhaal en de liedjes volgen elkaar gewoon op. Meer dan 2 uur enkel kijken naar covers van Beatles nummers met af en toe een goeie choreografie is totaal niet boeiend. Dan liever the real stuff. Dan is het idee (niet de film, maar het theaterstuk) van Mamma Mia beter uitgewerkt met een passend melig verhaal rond de nummers. In Across the universe zit helemaal niets.

1 ster voor the Beatles, de fim zelf verdient ze niet.

Action of the Tiger (1957)

1,5
Film Pegasus (moderator)
Matig filmpje. Ik wou deze wel eens bekijken vanwege de vroege samenwerking tussen Terence Young en Sean Connery. Helaas zit Connery hier in een bijrolletje en is er van mooie regie niet veel te merken. Bovendien mist Van Johnson alle charisma om de film te kunnen leiden en is er van avontuur of drama niet veel sprake. Film die je snel vergeten bent dus.

Ad Fundum (1993)

3,5
Film Pegasus (moderator)
Van Looy is tegenwoordig bekend als groot regisseur en dat is vooral dankzij z'n 2 films Zaak Alzheimer en Loft waarmee hij echte Vlaamse klassiekers neerzette. Shades was wat minder, maar er zijn regisseurs met een slechter debuut. Ad Fundum is een typische Vlaamse film die nog wel wat stof deed opwaaien en toch de studentendoop als gespreksonderwerp op tafel smeet.

Ad Fundum neemt de tijd om te vertellen en de rollen zijn wel geloofwaardig gespeeld. Al merk je dat wel aan de vele leuke bijrollen die mooi in het verhaal passen. Tom Van Landuyt is niet echt een ideale trekker voor een film, maar dat past Van Looy mooi aan in het geheel. Al gaat hij soms wat cliché zoals die vrijpartij. Niet slecht natuurlijk, maar eigenlijk een scène apart van het verhaal. De drama is wel beter gebracht (ook weer typisch Vlaams zeker?) maar Van Looy brengt er wel spanning in, wat hij later met Zaak Alzheimer en Loft ook weet te doen.

Je merkt dat Van Looy nog wat moet leren, maar toch een eigen stijl begint te brengen. Iets moderners dat zich niet alleen vastpint op de jarenlange Vlaamse drama, maar ook durft om spanning en actie in z'n films te laten zien. Een stevig debuut in elk geval. Knap!

Adams Æbler (2005)

Alternatieve titel: Adam's Apples

3,5
Film Pegasus (moderator)
Adams Æbler is wel een mooie film, maar ik het toch op verschillende vlakken het gevoel gehad dat er meer in zat. Iets meer zwarte humor, iets meer emoties in de personages (vooral Adam kwam niet echt goed over) en iets meer visuele spelerij. Het script is wel goed gevonden en de film bevat situaties die de film omhoogt trekken. Dat levert een aangename film op, maar of het de topfilm die het is om in de top 250 te geraken? Dat betwijfel ik.

Adaptation. (2002)

2,5
Film Pegasus (moderator)
Het verhaal valt best wel mee en Nicolas Cage doet het niet slecht. Maar verder is het voor mij weinig boeiend en ik vind ik er als film ook niet zo veel aan. Toch wel wat gedateerd ondertussen en te weinig pit. Visueel mocht het trouwens ook iets creatiever. Misschien niet de juiste moment gekeken? Opvallend veel positieve reacties hier. Wie weet bij een herziening binnen enkele jaren...

Addams Family Reunion (1998)

1,0
Film Pegasus (moderator)
Aan de ene kant probeert men braaf alle elementen van de Addams Family films te gebruiken in deze komedie. Maar langs de andere kant wil men een eigen stijl gebruiken. Daardoor lukken de grappen niet en is de sfeer helemaal verdwenen. Het cynische komt helemaal niet uit de verf en de film gaat eerder richting Flodder dan Addams. Serieuze overacting die in de vorige films nog leuk was als gimmick, maar hier de bal serieus mis slaat.

Addams Family Values (1993)

3,0
Film Pegasus (moderator)
Altijd wel leuk gevonden. De eerste heb ik in de cinema gezien en daarna deze gaan huren. Het blijft zelfs bij herziening een leuke komedie waar je verder niet veel van moet verwachten. Het lugubure (voor zover het er echt was) van deel 1 heeft wat plaast genomen voor humor. Gelukkig vervalt de film niet in slapstick, wat bij deel 3 - Addams Family Reunion - wel gebeurt. Het acteerwerk is zeker niet slecht en figuren als Wednesday zijn zeer leuk om te zien. Misschien geen topper op zich, maar absoluut een aanrader om met het gezin te zien. De film heeft voldoende leuke figuren en droge humor om heel de film recht te houden gedurende anderhalf uur. En dat is beter dan de domme slapstick van films als Dumb & Dumber en consoorten.

Addams Family, The (1991)

3,5
Film Pegasus (moderator)
Jeugdnostalgie waar ik als tiener van heb genoten. Ik kende de serie niet, dus voor mij was het gewoon een gezinsvriendelijke griezelfilm. Ook nu nog kent de film haar charme en is dit heerlijk om te zien. Met het memorabele duo Anjelica Huston en Raul Julia dat voor de rollen geboren lijken te zijn. Maar evengoed de andere personages zijn sterk gecast. De toen 11-jarige Christina Ricci speelt meteen een klassieke filmrol die ze pas veel later zal kunnen evenaren. Iedereen zal haar blijven herinneren als Wednesday Addams. Ik hoop dat de jonge generatie haar ook zal ontdekken.

The Addams Family is een gezinsvriendelijke film die gebaseerd is op een tv-serie en dat betekent dat de film meerdere grappen kent om het toegankelijke verhaal te verlengen tot een langspeelfilm. Je zou trouwens verwachten dat zo'n film gemaakt zou worden door Tim Burton, maar het is van Barry Sonnenfeld die hiermee zijn debuutfilm maakt. Owen Roizman voor de cinematografie is een goeie keuze. Hij had eerder al The Exorcist en The French Connection gemaakt.

Hier mag wel eens een reboot van komen. Het kan ineens de low-budget Addams Family Reunion uit 1998 goedmaken. Het concept van The Addams Family moet terug in ere hersteld worden!

Adem (2010)

Alternatieve titel: Oxygen

3,5
Film Pegasus (moderator)
Een kleine mooie film waar Vlaanderen de laatste jaren zo goed in is. Zonder franje maar schijnbaar als een doorsnee leven. Helaas door een longziekte verstoort. Het mooie is dat Tom en Xavier wat hebben leren leven met de ziekte en het ook geen verhaal wordt van 'arme ikke'. Wat in het achterhoofd zit, komt dan ooit wel eens naar de voorgrond. Het is en blijft een gezondheidsrisico dat op een dag het gekende leven zal verstoren. De film is een debuut van Hans Van Nuffel, die het er zeer goed van afbrengt. Bovendien wordt de film gedragen door de onbekende Stef Aerts die tot nu toe wat tv-werk en bijrollen op zich had genomen. Acteurs Wouter Hendrickx en Marie Vinck zijn al wat meer ervaren, maar Stef blijft de hoofdrol naar zich toe trekken. Bijpassende muziek van Spinvis zorgt voor de nodige sfeer. De verdienste is vooral dat een film met dergelijk thema al snel vervalt in meligheid. Van Nuffel trapt niet in die val en levert een mooie film af. En het einde is ook heel sterk. Blijf je toch even mee zitten.

Adieux à la Reine, Les (2012)

Alternatieve titel: Farewell, My Queen

4,0
Film Pegasus (moderator)
Een kostuumfilm over het leven in Versailles en dat tijdens de start van de Franse revolutie. En toch zonder veel romantiek en actie. Een aparte aanpak die wel werkt. We zien alles door de bril van een dienstmeisje aan het hof met op de achtergrond de spanning die stijgt als het einde van de monarchie dichterbij komt. De adel vreest dan wel voor hun leven, maar de mensen in dienst van het hof zijn dit leven evengoed gewoon en weten niet goed wat er aan komt.

De film is vooral sterk door consequent te blijven en te focussen op vooral het dienstmeisje en de koningin. Zonder de kijkers te willen trekken door een effectieve bestorming van de Bastille of met te veel romantische zijverhalen. Kruger en Seydoux schitteren in deze film en kunnen het geheel zonder probleem dragen. Mooi gemaakt ook allemaal, met aandacht voor setting en kostumering. Het wordt nooit kitscherig, ondanks de vele franjes. Naar het einde is het wat zoeken om het verhaal af te ronden en legendarische scènes zijn er ook niet. Maar wel zeer goed gemaakt en beter dan wat de score hier op MM doet denken.

Adjustment Bureau, The (2011)

3,5
Film Pegasus (moderator)
The Adjustment Bureau is een spannend liefdesverhaal geworden. Matt Damon is niet bepaald een gevarieerde speler, maar dit lukt hem wel. Het doet wat denken aan Bourne Identity. Als regiedebuut kan dit tellen voor George Nolfi. De man houdt de vaart in de film en brengt een geloofwaardige band tussen Damon en Blunt. Het blijft natuurlijk een blockbuster, maar het is alvast aangenamer kijken dan pakweg Inception dat ook met een SF-plot speelt maar helaas uit de bocht rijdt gaandeweg.

Ik dacht dat de acteur van Harry Mitchell eigenlijk een acterende R&B ster was. De man speelde ooit Tupac in de film Notorious, vandaar mijn verwarring. Ik was ook blij met de dansprestatie van Emily Blunt, maar dat blijkt een stand-in te zijn.

Adventureland (2009)

3,5
Film Pegasus (moderator)
Er lijkt wel een hoopvolle generatie tienerfilms aan te breken. Na tal van hyperkinetische films werd ik aangenaam verrast door Bandslam en ook deze Adventureland kom me wel wat plezieren. Vooral als je een soundtrack met Lou Reed en Velvet Underground boven haalt, ben je toch goed bezig. Verder werkt alles wel met de nodige humor en romantiek. En alles op een aangename rustige manier vertelt. Hier mogen ze meer films van maken.

Adventures of Baron Munchausen, The (1988)

3,5
Film Pegasus (moderator)
Met een leuke fantasie in de stijl van Never Ending Story. Leuke familiefilm die vooral visueel heel sterk is.

Adventures of Don Juan (1948)

3,0
Film Pegasus (moderator)
Er deden zich de nodige geruchten rond de gezondheid van Errol Flynn door allerhande verslavingen. Met Amerika weet je nooit en er zal wel wat sensatie tussen zitten. Feit is wel dat de acteur een pak minder viraal is in deze prent dan in z'n rol van Robin Hood. De actiescènes zijn een pak minder en ook qua acteerwerk heeft hij al beter laten zien.

Maar het verhaal staat er wel en is een typisch product van die tijd met een brok avontuur, romantiek en humor. De warme kleuren van Technicolor zijn ook altijd aangenaam om te zien. Ik heb me in elk geval goed geamuseerd met deze film, al is hij niet zo echt speciaal als andere films uit dit genre.

Adventures of Huckleberry Finn, The (1960)

2,5
Film Pegasus (moderator)
De kwaliteit doet de film veel ouder uitschijnen dan hij werkelijk is. Eerst dacht ik te maken te hebben met een film uit de jaren '40. Naar gelijksoortige 'blockbusters' uit de jaren '30 en '40 als The Adventures of Robin Hood, Wizard of Oz en The Three musketeers. Deze is veel later, maar mist de charme van weleer. Al is het qua beeld vrij oud voor een film van de jaren '60.

Zeer speciaal is de film niet en zelfs wat voorspelbaar. De film moet gedragen worden door de kleine Huckleberry, maar die komt eigenlijk te kort. En verder speelt iedereen expliciet een bijrol. Het verhaal lijkt me wel een leuk avonturenverhaal voor jongeren en er zal wel iets van te maken zijn, maar deze verfilming blijkt toch niet de beste te zijn. Nochtans kende ik Huckleberry Finn enkel van naam en kon ik het verhaal zelf gerust op me af laten komen. Hier had ik meer van verwacht...

Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The (1949)

Alternatieve titel: De Avonturen van Ichabod en Meneer Pad

1,5
Film Pegasus (moderator)
Je merkt heel goed dat deze film vlak na de oorlog gemaakt is als snel tussendoortje. Qua stijl is dit niet te vergelijken met Dumbo of Bambi van begin jaren '40. Door besparingen is de kwaliteit tijdens de oorlogsjaren er op achteruit gegaan. Dit had evengoed 2 kortfilms kunnen geweest zijn en hoogstwaarschijnlijk ook in de vergeethoek geraakt. De enige troef is het verhaal, dat twee klassiekers zijn. Maar daarmee is ook alles gezegd.