• 9.184.172 stemmen

Geregisseerd door: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett

Met onder meer: Melissa Barrera, Dan Stevens en Alisha Weir

Releasedatum: 18 april 2024

Plot Abigail

"Children can be such monsters."

De jonge ballerina Abigail en dochter van een machtig onderwereldfiguur wordt door een groep criminelen ontvoerd en in een afgelegen herenhuis gevangen gehouden. Het meisje verbergt een gruwelijk geheim. Ze blijkt niet zo onschuldig te zijn als haar ontvoerders denken. Ze moeten nu zelf vechten voor hun leven...

avatar van Thomas83

Thomas83

Jammer van de spoilers overal. Ik had het liefst niet eens geweten dat het meisje een vampier is. Desondanks bevat het verhaal nog steeds een paar andere leuke wendingen. De film wist mijn verwachtingen ver te overtreffen. Je kan aan de algehele sfeer, de score, de aangename vernielzucht en rommeligheid en de fijne locatie merken dat dit daadwerkelijk een horrorfilm met een budget is. Een ware crowdpleaser ook nog eens.

De vampier is zoveel leuker doordat niet simpelweg iedereen 1 voor 1 af wordt gemaakt. De cast is ook echt leuk (zelfs het kind), met personages die aanvankelijk als typetjes overkomen maar gaandeweg steeds meer je sympathie weten te winnen. Tussen de camp en de humor zitten nog verrassend emotionele momenten. Ik was er van onder de indruk hoe moeiteloos er van toon wordt gewisseld. Het is allemaal precies genoeg om er een vlot wegkijkend geheel van te maken. Er is ook iets ouderwets aangenaam aan de film. Ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen. Hoe dan ook een heerlijke film.

avatar van nadrin

nadrin

Sorry maar deze hoge score voor de film begrijp ik echt niet. Zo zwak geacteerd. Clichématig tot en met. En noem dit aub geen thriller maar een comedy. En was het niet voor enkele scènes dan zou het zomaar een grappige B kids movie genoemd mogen worden. Mijn vrouw vindt deze echt eng en ik niet. Dus respect voor zij die mijn visie niet delen.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

De tandjes staan scherp maar het kat en muisspel komt niet overtuigend over (te danken aan het pover acteerwerk)

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Leuke film. Als je deze film gaat kijken, neem hem dan niet te serieus. Het is meer een horrorfilm met een flinke knipoog. Net zoiets als 'From Dusk Till Dawn'. Alleen ligt daar het niveau en de spanning wel stuk hoger.

Toch is dit best een vermakelijke film. Personages zijn zeer irritant, behalve hoofdrolspeelster Melissa Barrera, die we kennen uit de laatste Scream films.

Het kind speelt ook wel goed en ik vind het zelf altijd zeer leuk als de vampiers flinke grote puntige tanden hebben en dat hebben ze. Verder duurt de film wel wat te lang. Had zeker een half uur uitgeknipt kunnen worden. Maar zeker de moeite waard tussen alle prularia.