• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett

Met onder meer: Melissa Barrera, Dan Stevens en Alisha Weir

Releasedatum: 18 april 2024

Plot Abigail

"Children can be such monsters."

De jonge ballerina Abigail en dochter van een machtig onderwereldfiguur wordt door een groep criminelen ontvoerd en in een afgelegen herenhuis gevangen gehouden. Het meisje verbergt een gruwelijk geheim. Ze blijkt niet zo onschuldig te zijn als haar ontvoerders denken. Ze moeten nu zelf vechten voor hun leven...

avatar van Thomas83

Thomas83

Jammer van de spoilers overal. Ik had het liefst niet eens geweten dat het meisje een vampier is. Desondanks bevat het verhaal nog steeds een paar andere leuke wendingen. De film wist mijn verwachtingen ver te overtreffen. Je kan aan de algehele sfeer, de score, de aangename vernielzucht en rommeligheid en de fijne locatie merken dat dit daadwerkelijk een horrorfilm met een budget is. Een ware crowdpleaser ook nog eens.

De vampier is zoveel leuker doordat niet simpelweg iedereen 1 voor 1 af wordt gemaakt. De cast is ook echt leuk (zelfs het kind), met personages die aanvankelijk als typetjes overkomen maar gaandeweg steeds meer je sympathie weten te winnen. Tussen de camp en de humor zitten nog verrassend emotionele momenten. Ik was er van onder de indruk hoe moeiteloos er van toon wordt gewisseld. Het is allemaal precies genoeg om er een vlot wegkijkend geheel van te maken. Er is ook iets ouderwets aangenaam aan de film. Ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen. Hoe dan ook een heerlijke film.

avatar van nadrin

nadrin

Sorry maar deze hoge score voor de film begrijp ik echt niet. Zo zwak geacteerd. Clichématig tot en met. En noem dit aub geen thriller maar een comedy. En was het niet voor enkele scènes dan zou het zomaar een grappige B kids movie genoemd mogen worden. Mijn vrouw vindt deze echt eng en ik niet. Dus respect voor zij die mijn visie niet delen.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

De tandjes staan scherp maar het kat en muisspel komt niet overtuigend over (te danken aan het pover acteerwerk)

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Leuke film. Als je deze film gaat kijken, neem hem dan niet te serieus. Het is meer een horrorfilm met een flinke knipoog. Net zoiets als 'From Dusk Till Dawn'. Alleen ligt daar het niveau en de spanning wel stuk hoger.

Toch is dit best een vermakelijke film. Personages zijn zeer irritant, behalve hoofdrolspeelster Melissa Barrera, die we kennen uit de laatste Scream films.

Het kind speelt ook wel goed en ik vind het zelf altijd zeer leuk als de vampiers flinke grote puntige tanden hebben en dat hebben ze. Verder duurt de film wel wat te lang. Had zeker een half uur uitgeknipt kunnen worden. Maar zeker de moeite waard tussen alle prularia.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk.

Qua sfeer en beeldvoering lijkt de film een beetje op Army of Thieves/Army of the Dead, al vervlakt dat wel wat eens Abigail haar werk doet. Wel een beetje erg cliche dat al meteen duidelijk is wie de final girl is - het hoort dan misschien wel bij het genre maar het blijft wat flauw. Van de suspense moet de film het duidelijk niet hebben, zelfs de korte plotomschrijving hier geeft het al weg. Gelukkig daarvoor in de plaats prettig veel gore en goed getimede actie die vaak tegen slapstick aan zit.

Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett zaten met hun eerdere films bij mij steeds onder de streep, met deze lukt het dan eindelijk wel eens, al is het dan met de hakken over de sloot.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Voor een vampierenfilm gezien nog helemaal niet zo slecht eigelijk. Normaal gesproken zou ik trouwens niet graag humor zien in dit soort films maar bij deze film lijkt het toch wel aardig te werken.

avatar van shrink

shrink

Bijzondere vampierenfilm. Kijkt lekker weg. Jammer dat er een paar zeer matige acteurs meedoen.

avatar van Rodger

Rodger

Horror, Thriller, en ook wel wat humor er in.

Vond het wel vermakelijk. en avond vullend..

Leuk voor 1 keertje

3.0 ***

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een groep criminelen ontvoert de dochter van een maffiabaas, met als einddoel het losgeld van 50 miljoen dollar te bemachtigen. Ze nemen het meisje mee naar een groot, afgelegen huis, maar al snel blijkt dat Abigail geen gewoon kind is: zij is een vampier en begint een bloedig kat-en-muisspel met haar ontvoerders.
“Abigail” brengt een mix van horror, humor en gore, met veel bloed en special effects die het gore-gehalte hoog houden. De balletachtergrond geeft Abigail een unieke karaktertrek aan het titelpersonage en de jonge actrice Alisha Weir speelt haar rol overtuigend. Wellicht is de film vermakelijk voor liefhebbers van moderne horrorkomedies, maar het over-the top gaande script kon me persoonlijk maar matig bekoren. Ik verkies bloedernstige horror nu eenmaal boven komedie. Toch een nipte 5/10.

avatar van Warning

Warning

Gebruik a.u.b. spoilers zoals Thomas83 ook aangeeft. Het is een leuk concept, een From Dusk till Dawn sfeertje. Stom dat ze zich steeds opsplitsen, naar het einde toe steeds beter.

avatar van schram101

schram101

Behoorlijk vervelende film en dito personages.

Gezien op SkyShowtime. Eerste half uur is best aardig, daarna was het horror/thriller er voor mij af en werkte het meer op de lachspieren. Het is jammer dat de trailer al de hele film prijsgeeft. Tip voor nieuwe kijkers: ga er blind in.

Leuk om keer gezien te hebben, maar niks speciaals.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

80&90’s Nostalgia schreef:

Leuk om keer gezien te hebben, maar niks speciaals.

Ik vind dit ook meer een horror/komedie, toch? Maar daar is niks mis mee. Het vermaakt best wel, vind ik.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Originele vampieren film. Genoeg entertainment en kijkt lekker vlot weg.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik zal geen spoilers geven, maar het is altijd heerlijk als de rollen omgedraaid worden en de jagers opeens zelf een prooi worden. Ook echt genoten van de tegengestelde persoonlijkheden van Abigail (Alisha Weir) als gekidnapt balletmeisje.

avatar van Liedebeth

Liedebeth

Ben geen echte horror fan, maar kan het soms waarderen. Deze film dus niet. Acteerwerk waardeloos. Lachwekkend. Misschien dat je deze film als comedy kunt waarderen?

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Niet eng, niet grappig.... tis gewoon niks....personages zijn niet boeiend... muziek is niet passend bij het genre.

avatar van mikey

mikey

Een scoobie doo achtige gang zonder hond maar met busje zitten opgesloten in een spookhuis met een eng demonisch kindje dat een tutu draagt. Veel zoeken door spookgangen om te belanden in nieuwe vertrekken waar iets kolderieks plaatsvindt. Ook veel schijngevechten te bewonderen. Mwah. Flauw

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Ik ging hier vrijwel blind in, al gaf de afbeelding op Netflix wel te veel weg, maar wat een fijne verrassing was dit. Goed concept en met het juiste gevoel voor timing en humor uitgevoerd.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Begint een beetje als misdaad film maar dan beginnen de wat gore stukjes te komen. En op het eind is het echt onsmakelijk. Toch zit er wel een duidelijk verhaal in en het acteren ook van Abigail was oke. Rol ook voor Angus ( RIP 2023) . Voor horror was het toch wel een goede film. Altijd een moeilijk genre. 3 sterren.