• 10.997 nieuwsartikelen
  • 162.811 films
  • 10.304 series
  • 30.068 seizoenen
  • 616.564 acteurs
  • 193.561 gebruikers
  • 9.003.277 stemmen
Avatar
 

Over onsThis product uses the TMDB API but is not endorsed or certified by TMDB.

Oprichting en groei

In 2000 zette Jordy de Jong de website 'Jordy's Movie Meter' op, een verwijzing naar 'Mioch's Movie Meter' dat een rating-systeem is dat René Mioch in zijn programma's hanteerde. De Jong, als fanatieke filmfanaat, plaatste na elk bioscoopbezoek zijn beoordeling op de website. In hetzelfde jaar werd de functionaliteit van de website uitgebreid zodat ook bezoekers filminformatie konden plaatsen en werd de naam veranderd in MovieMeter.


In de loop der jaren is de website uitgegroeid tot een begrip in de wereld van series en voornamelijk films. De community is met ruim 320 duizend leden één van de grootste ter wereld en beoordeelt dagelijks de nieuwste parels uit de Nederlandse bioscopen en On Demand-platformen, alsook de mooiste klassiekers die dagelijks op televisie worden uitgezonden.


De MovieMeter-database bevat een kleine 150 duizend films, 8 duizend series en met deze lancering van de nieuwe website ook meer dan 500 duizend acteurs. Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen stemmen uitgebracht en 300 duizend reviews geschreven, een aantal waarop de community trots mag zijn. Dat zorgt ervoor dat enorm veel films en series een veelzijdige betrouwbare beoordeling hebben.


Features

Sinds de overname door RealTimes Network in 2019 is MovieMeter echter meer dan een databank voor films en series. Bezoekers zijn bij MovieMeter tevens aan het juiste adres voor het laatste film-, serie- en televisienieuws, betrouwbare recensies en informatie over acteurs, actrices en regisseurs.


Ook beschikt MovieMeter over een gigantische database met toplijsten die zijn gebaseerd op de stemmen van de community. Hiermee vinden bezoekers nu zeer specifiek de film waarnaar zij op zoek zijn. Streamingdienst, jaartal of specifieke regisseur kunnen worden samengevoegd met als resultaat een lijst van de best beoordeelde films voorgeschoteld die aan al die wensen voldoen.


Wie benieuwd is of een bepaalde film bij hem of haar in de buurt in de bioscoop te zien is, maakt gebruik van de compleet locatiegebonden bioscoopagenda's. Om nog maar te zwijgen over de nieuwe, uiterst doelgerichte zoekmachine, waarmee men binnen no-time de regisseur, titel of toplijst vindt, waarnaar hij of zij op zoek is.


Missie/doel

Hoewel MovieMeter beschouwd kan worden als het grootste, meest complete filmarchief van Nederland, wil het tevens uitgroeien tot grootste bron van filmnieuws in de volledige branche. Dat ontstijgt de landsgrenzen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een Engelstalige variant, zodat we ook op de Engelstalige markt het publiek van het beste, snelste en meest complete filmnieuws kunnen voorzien en onze beoordelingen online nog betrouwbaarder kunnen maken.


Contact ons

Wanneer je vragen of suggesties hebt, neem dan contact met ons op.