• 9.499.833 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Tom Holland en Anne Hathaway

Releasedatum: 16 juli 2026

Plot The Odyssey

"Defy the gods."

Odysseus, de koning van het eiland Ithaka, onderneemt na de val van Troje een gevaarlijke en jarenlange reis naar huis. Tijdens de zware opgave komen hij en zijn bemanning oog in oog te staan met allerlei wezens, waaronder de sirenen, de cycloop Polyphemos en Circe, de dochter van de zonnegod. Ondertussen weert Odysseus' vrouw Penelope vrijers af in Ithaka en gaat zijn zoon Telemachus op zoek naar zijn vader.

avatar van JeroenBL_mm

JeroenBL_mm

Een vrije dinsdag, het regent buiten, hop naar de bios! Nolan films beloven inmiddels toch op voorhand al een soort grootsheid, heeftie zelf verdiend natuurlijk, maar het wordt toch ook wel makkelijk gecreeerd.

Heb me prima vermaakt hoor met deze heroische reis. Maar qua dat soort verhalen blijft het wel behoorlijk achter op bijvoorbeeld iets soortgelijks als Gladiator, waar gewoon wat meer drama in het verhaal zit. Dat mis ik hier een beetje, pas op het einde komt er iets van emotie naar voren. Blijft niet het sterkte punt van Nolan, net als in bijv Dunkirk en Tenet ontwikkelen de karakters niet helemaal en zijn ze wat vlak om echt helemaal mee te kunnen leven (Tom Holland heeft hier meer een soort bijrolletje).

Ik heb me nooit echt verdiept in het originele verhaal, dus misschien mis ik wel een diepere laag en heb ik te veel met een 'Jack Sparrow/pirates' achtige reis' bril naar de film gekeken in plaats van 'een reis van binnen' om het zo maar even te noemen. Kennelijk had ik dat er wel uit moeten kunnen halen nu ik er wat reeels over zit te kijken, haha.

Verder wel veel spektakel en schitterende beelden maar had van meer verwacht van de scenes rondom de cycloop en de zeemonsters.

Oftewel, tof om in de bios te zien, maar mist net een beetje diepgaande inhoud en drama voor een echte topper: kwam op mij niet helemaal over, maar misschien bij herziening 3,5 voor nu

avatar van Triller

Triller

Max0180 schreef:

Dit is gewoon het soort cinema dat het hedendaagse woke publiek wilt zien.

Nolan moet ook boete doen voor zijn zondes en komt er niet omheen om DEI te casten.

Het feit dat het al in de trailer allemaal zo duidelijk moet worden uitgemeten bevestigd het feit dat er met diversiteit ladder is gecast.

Het is kinderachtig maar toch kom je niet om de vraag, wanneer gaan we eens een blanke Malcom X of Muhammad Ali zien. Maar nee dat kan natuurlijk niet want is dan culturele toe eigenen zoals dat zo mooi heet.

De woke waanzin laat zijn sporen achter in de hedendaagse film wereld. Go woke or broke.

Ja daarom is er ook alrijd een blanke Jezus, geboren in het midden oosten, tussen de Arabieren, maar altijd blank!

Mr Grey schreef:

Ik heb , na 20 min uitgezet. Wat een troep. De beelden van schepen op zee e.d. Allemaal FAKE en mogelijkAI. Ziet er niet uit. Acteerwerk erg slecht. De film werd dacht ik toch als groot aangekondigd. Zeer slechte B film

Je hebt de B-film variant van 1 uur en 26 minuten gezien en niet de versie van Nolan van 2u:45m . Via IPTV gekeken zeg maar . Je mistte Matt Damon ook al zeker .

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

MisterPink schreef:

De cycloop is waarschijnlijk gebaseerd op de schedels van prehistorische olifanten en met een beetje fantasie kun je er ook een vulkaan in herkennen. Het gooien met rotsblokken door Polyphemus is een allegorie voor brute kracht of natuurgeweld (de uitbarsting van de vulkaan).

Het is voor mij niet zo belangrijk dat Helena door Nyong'o wordt vertolkt. Persoonlijk heb ik meer moeite met de inhoudelijke aspecten van de interpretatie van Nolan (een adaptie mag je het eigenlijk niet noemen).

"Waarschijnlijk" die heb ik wel vaker gehoord van je. En heel opmerkelijk dat de casting van Nyong'o nu opeens niet meer zo belangrijk voor je is... nu ik al je aannames heb weerlegd, typisch.

Het ís een adaptatie, dat is nu juist wel een feit. Dat je de adaptatie niet leuk vind, provocerend vind of niet vind passen bij je eigen interpretatie van het verhaal, is helemaal prima.

avatar van MisterPink

MisterPink

Chin4thefilm schreef:

Wetenschappelijk gezien is de herkomst van de cycloop gewoon te verklaren. Daar hoef je geen gouden eenhoorns met gifgroene schoenen bij te verzinnen. Dat is een terugbrenging tot het absurde, een drogredenering die mijn aanname geenszins weerlegt.