• 158.161 films
 • 9.646 series
 • 28.792 seizoenen
 • 607.090 acteurs
 • 353.115 gebruikers
 • 8.846.993 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022-2024)

2 seizoenen
3,28 187 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Lord of the Rings

Status: In productie

Genre: Fantasy / Avontuur

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Ontwikkeld door: John D. Payne en Patrick McKay

Met onder meer: Joseph Mawle, Markella Kavenagh en Morfydd Clark

IMDb beoordeling: 7,0 (339.019)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 2 september 2022

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Lord of the Rings: The Rings of Power

In een tijd van relatieve vrede binnen de Tweede Era van Midden-Aarde volgen we een groep helden op een epische reis. Ze zijn op weg om de confrontatie aan te gaan met een lang gevreesd kwaad, dat weer de kop opsteekt. Zo willen ze voorkomen dat Midden-Aarde in duisternis verhuld raakt. Tijdens deze reis worden krachten gebundeld, en tonen zij van wie men dit het minst verwachtte zich als ware helden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over The Lord of the Rings: The Rings of Power

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van John Barry

John Barry

 • 29 berichten
 • 54 stemmen
vrijdag 14 oktober 2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 1 Als een redelijke fan van de Peter Jackson films keek ik behoorlijk uit naar deze serie. Om positief te beginnen. Visueel stelt het niet teleur. Het enorme budget is duidelijk terug op het scherm te zien. Net zoals we van de Jackson films gewend zijn ziet de wereld er weer prachtig uit. Het visuele hoogtepunt zijn de scenes op zee aan het eind van aflevering 1. Echt prachtig. Ook goed is de muziek van Bear McCreary. Hij bouwt mooi verder op de muziek van Howard Shore voor de Jackson films, maar hij behoudt ook zijn eigen stijl. De muziek is groots, thematisch rijk en erg gevarieerd. Oké, nergens wordt het niveau gehaald van Shore. Maar dat is geen schande. Shore zelf heeft trouwens een mooie bijdrage geleverd met het componeren van de muziek bij de opening credits. Helaas stelt de serie op andere punten toch wel teleur. De verschillende verhalen zijn op zich interessant, maar de uitwerking is niet al te best. Het tempo ligt soms wel erg laag en het plot lijkt soms nauwelijks vooruit te komen. Met name de scenes met de Harfoots halen behoorlijk het tempo uit de serie. Maar nog erger is dat een groot deel van karakters niet goed worden neergezet. Bijvoorbeeld Galadriel is toch een beetje de hoofdpersoon van de serie, maar komt vooral wraaklustig en onsympathiek over. En de betreffende actrice speelt ook niet zo goed. Om positief te blijven. De vriendschap tussen Elrond en Durin komt mooi en sympathiek over. Ze zijn een mooi en oprecht duo en aantal van hun scenes behoren tot de hoogtepunten van het seizoen. Aflevering 6 is erg actievol en groots, met een aantal goede wendingen. Vanaf hier leek de serie de weg omhoog te hebben gevonden. Helaas weten afleveringen 7 en 8 dit niveau niet vast te houden. De Jackson films blinken (op een paar missers na) uit in drama en goede dialogen. Maar het drama in deze serie komt vaak te geforceerd over. Zoals door iemand anders op deze site ook al genoemd mist de emotie een soort natuurlijke subtiliteit. Vaak genoemd als kritiek is dat deze serie te woke zou zijn. Persoonlijk kan ik mij niet in de kritiek vinden. Maar hierbij moet ik wel zeggen dat ik geen grote Tolkien lezer ben. Dus hoe goed de serie overeenkomt met de boeken kan ik niet goed beoordelen. Al met al toch wel een teleurstelling. Het eerste seizoen is wat mij betreft goed genoeg om verder te kijken, maar er is veel ruimte voor verbetering. Tot nu toe vind ik de zes Peter Jackson films (ja ook The Hobbit) veel beter. 3,0*

Gi-Force

 • 1 berichten
 • 4 stemmen
vrijdag 30 september 2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 1 Nou ik vind het gewoon een mooie serie. Althans van wat ik t/m E06 heb gezien. (Mijn punten kunnen nog omhoog of omlaag uiteraard.) Thema's worden dan misschien iets te langdradig vastgehouden, maar daar is het een serie voor. En altijd de cliffhanger voor de volgende aflevering. Dat is nou eenmaal zo. Ik vergelijk het niet met de films van LotR of met de boeken. Je moet het gewoon kijken alsof het iets nieuws is. En dan zie je heel veel moois. En begrijp je waarom de serie zo ongelofelijk duur is geweest om te maken. Gewoon lekker om elke week te kijken.

Tacameso76_tv

 • 2 berichten
 • 4 stemmen
donderdag 13 oktober 2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 1 Pfoe, waar moet ik beginnen... Dit is wel de aller, aller, áller slechtste manier om bijna een miljard dollar te verbrassen. Nu kan ik flauw gaan doen over gekleurde elfen, de overdaad aan sterke vrouwen en irritant zwakke mannen, het té overduidelijke inclusiviteits-sausje dat er over dit baksel is gegooid, maar nee, hier zou opzich allemaal nog mee te leven zijn. Ook het feit dat er, toch wel behoorlijk, van de wereld die door Tolkien geschapen is wordt afgeweken, valt mee te leven. Waar echter niet mee te leven is, is het vreselijk amateuristische niveau van de schrijvers. Mijn hemel waar waren die mee bezig tijdens het bedenken van dit fiasco ? Voor geen enkel karakter ga je welke sympathie dan ook voelen. Galadriel is arrogant, onbeschoft, irritant en gewoonweg slecht en kwaadaardig. De Hobbits zijn zo nodig nog verschrikkelijker. Er zitten zo vreselijk veel ( continuiteits ) fouten in deze serie dat het onbegonnen werk is om ze er allemaal uit te lichten. Nee, dit slaat nergens op.
avatar van Corcicus

Corcicus

 • 240 berichten
 • 428 stemmen
zaterdag 3 september 2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 1 Een aantal angsten worden toch wel bewaarheid in de eerste afleveringen. Het universum van Tolkien lijkt een beetje meer op Molenbeek dan we gewend zijn. En de vrouwen hebben kennelijk de macht gegrepen in het patriarchale elfenrijk. Het is girlpower al wat de klok slaat. De serie heeft een erg gedigitaliseerde look die wat vervreemding opwekt, al ziet het er visueel wel erg gelikt uit. Kostumering viel dan weer tegen. Nu is het wachten op de eerste dwerg die vraagt om met they/them aangesproken te worden. Een serie op maat van generatie z.