menu

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

mijn stem
3,16 (2516)
2516 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
86 minuten

geregisseerd door Tom Shadyac
met Jim Carrey, Courteney Cox en Sean Young

Ace Venture (Carrey) is een dierendetective die wordt ingehuurd door Melissa Robinson (Cox) om de mascotte van een footballteam (een dolfijn) terug te vinden. Ondanks zijn onorthodoxe methodes komt Ace op het spoor van de dader, maar deze is niet wie hij lijkt te zijn.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jY3O28VQLkA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van HALVE TAMME.
Deze twee

smiley's zeggen

genoeg denk ik

.

avatar van Timothyvdmeer
3,5
jansma schreef:
(quote)
voordat je een dergelijke conclusie trekt, zou je niet eerst naar andere komedies kijken


beetje jammer zo'n opmerking.
Vind het ook een geweldige komedie. Lekker hyper rol van Carrey.
Stuk in de bak van Snowflake is helemaal geweldig.

avatar van Daan258
3,0
Blijft een leuke comedy met Jim Carrey.
Heel erg flauwe humor maar daar hou ik wel van.
Helaas vond ik hem toch wel een beetje te langdradig.

3,0*

avatar van ILDIB
3,5
Carrey is een held. Deze film bewijst t wederom.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een dierendetective op zoek gaat naar een verdwenen dolfijn. Een erg slap plotje dat een kapstok is voor flink wat grappen van een bedenkelijk niveau. Eigenlijk alleen leuk vanwege het vele gekke-bekken-trekkerij van Jim Carrey voor wie dit zijn grote doorbraak betekende.

avatar van Filmfan74
4,0
Dit is Jim Carrey op zijn best: helemaal los in een niets om het lijf verhaal, voordat hij het honded keer opnieuw in andere films ging doen.
Tegen het einde krijgt het geheel een erg hoog 'Bassie en Adriaan gehalte', maar verder is alles dolle pret. Het is absoluut zeldzaam dat ik zoveel lol met een komedie heb, maar Ace Venture met een roze tutu en kartonnen doos doen mij het bescheuren!

avatar van tommykonijn
4,0
Filmfan74 schreef:

Tegen het einde krijgt het geheel een erg hoog 'Bassie en Adriaan gehalte', maar verder is alles dolle pret.


Hoe bedoel je?

avatar van tattoobob
4,5
GEWELDIGE film dit.......ik schrijf nooit lange stukjes,en dat is bij deze film al helemaal niet nodig!!!!!!!!!!!!

Marc Valk
Heb laatst deze film weer eens gezien. Ik vind het toch echt een geweldige! Als je van goede humor houdt is dit een absolute topper met Jim Carrey in de hoofdrol!

Overigens, Jim Carrey vind ik in dit genre sowieso bij de top horen.

avatar van phil free
5,0
Ik heb deze film door de jaren heen nu al wel tien keer gezien. Vind hem nog steeds geweldig. Ik ken nu inmiddels wel alle grappen en toch blijven ze geweldig. De sukkel die iedereen basht. En al die filmparodieen... en die instant replay... en die scene waarin... och daar ga ik weer. Een ware klassieker, een icoon binnen de comedies en de beste film van Jim Carrey ooit. Daarom 5 sterren van mij.

avatar van rcuppen79
2,5
In de jaren 90 vond ik deze komedie geweldig en dan met name Jim Carrey's energieke rol. Na een pauze van ruim 15 jaar heb ik hem een tijdje terug nogmaals gezien, maar moet zeggen dat ik hem niet meer zo leuk vond als toendertijd. De humor is vaak te melig voor woorden, en hoewel de film een aantal erg geslaagde grappen kent, is ze over het algemeen flauw.

Jim Carrey is het sterkste punt van de film met zijn rubberen gezicht. De mooie Courtney Cox is vooral beeldvulling, maar de eveneens mooie Sean Young speelt een leuke bijrol als dominante politiechef.

avatar van bass-9
3,5
Ace Ventura en Bas waren liefde op het eerste gezicht. Geweldig. Hilarische film.

avatar van tattoobob
4,5
tattoobob schreef:
GEWELDIGE film dit.......ik schrijf nooit lange stukjes,en dat is bij deze film al helemaal niet nodig!!!!!!!!!!!!

Zelfs na een meerdere herzieningen blijft deze film geniaal.
Carrey blijft bij mij altijd op mijn lachspieren werken.....hier en daar komt de film nu wat gedateerd over maar hij blijft hilarisch.
Acteerwerk is ook prima.

avatar van Duke Nukem
2,5
"Lo-ho-se-her!!"


rcuppen79 schreef:
In de jaren 90 vond ik deze komedie geweldig en dan met name Jim Carrey's energieke rol. Na een pauze van ruim 15 jaar heb ik hem een tijdje terug nogmaals gezien, maar moet zeggen dat ik hem niet meer zo leuk vond als toendertijd. De humor is vaak te melig voor woorden, en hoewel de film een aantal erg geslaagde grappen kent, is ze over het algemeen flauw.

Dat is precies hoe ik over deze film denk. Vond hem vroeger hilarisch maar nu vooral erg flauw. Jim Carrey blijft natuurlijk een fenomeen en kan me nog steeds doen lachen, maar het is steeds weer wachten op de volgende geslaagde mop tussen een hoop minder geslaagde moppen en de rest van de film is kinderachtig en saai. Ik ben een grote Jim Carrey fan maar de Ace Ventura films vind ik niet zo leuk meer.

3,5
Vandaag nog eens kijken ?

avatar van Flat Eric
3,0
Melig.
Heerlijke flauwe humor met de elastieken kop van Carrey. Het verhaaltje over de dolfijn en American football was wat flauw en saai, de ontknoping traag maar dat kan ook gewoon te maken hebben met het feit dat die sport me niks doet.
Enkele memorabele scènes blijven bij herziening gewoon leuk zoals de slow-mo scène in de psychiatrische instelling en de Einhorn is a man??!! scène.
Toch vind ik deel 1 minder dan deel 2 when nature calls.

avatar van Black Math
1,5
Naar aanleiding van de Jim & Andy documentaire, die mijn waardering voor Jim Carrey als persoon heeft doen stijgen, kwam deze doorbraakfilm van Carrey op de kijklijst. En ondanks die documentaire blijf ik gemengde gevoelens over Jim Carrey in komedies hebben. Zijn gezicht lijkt van rubber te zijn, wat veel potentie tot humor oplevert; het is ook vaak bij vlagen grappig, maar ook zo vaak levert het een overkill aan gekke bekken trekken op.

Tot nu toe twee uitzonderingen, waarbij de humor wel grotendeels raak lijkt te zijn. De eerste is The Mask waarbij Carreys gekte met name toeslaat als hij het masker draagt en een cartoonesk persoon wordt, waardoor het past bij de situatie; de tweede is Man on the Moon waar hij Andy Kaufman briljant vertolkt.

Ace Ventura valt helaas wel in het gebruikelijke stramien. De beginscene is hilarisch, maar daarna is het veel hit en miss met de gebruikelijke overdaad aan gekke bekkentrekkerij. Verder is het einde bijzonder flauw met de twist dat Einhorn een is man, waarbij de grappen eromheen ook nog eens behoorlijk transfobisch zijn.

In ieder geval voor het grootste gedeelte 2* waard; het einde trekt het om genoemde redenen nog een halfje naar beneden. 1,5* dus.

avatar van Chainsaw
4,0
In 1994 scoorde Jim Carry een wereldhit met Ace Ventura én The Mask én Dumb and Dumber. Niet gek voor een acteur die daarvoor in titels speelde als Earth Girls Are Easy en Once Bitten; hij was in één klap een megaster. Een status dat hij de afgelopen jaren een beetje kwijt is geraakt. Inmiddels weten we ook wel wat Jim Carrey kan; met zijn rubberen gezicht trekt hij enorm veel gekke bekken en springt als een ADHD clown in het rond. Ace Ventura was voor veel mensen de kennismaking met Carrey en zijn gekke bekken en het is ook nog steeds één van de leukere rollen van de komiek. Dat komt grotendeels omdat de film niet enkel leunt op de gekke bekken van Carrey, maar ook een echt verhaal heeft te vertellen. Een sympathiek politie-mysterie met wat grappen en grollen erdoorheen. Hoge grapdichtheid, vlotte vertelwijze en vooral een paar zeer rake grappen. Sure, de film heeft zijn flauwe en voorspelbare kant, maar daartegenover staat een enorm leuke kant. Hoe vaak ik het ook probeer, ik kan niet naar die ‘half time’ scène kijken en niet lachen als Carrey vol met z’n smoel op dat bankje slaat. Toch leuker dan welke intellectuele komedie dan ook.

4 sterren.

avatar van Shadowed
2,5
Mwa.

Het is niet dat Carrey het nou zo slecht doet, maar de film is gewoon nogal wat flauw. Carrey humor is natuurlijk flauw, maar flauw in en bepaalde manier. De andere grappen en karakters zijn vrij saai, plat en niet grappig.

Carrey tilt zelf de film naar hoger niveau, maar bijvoorbeeld Sean Young speeld ver ondemaats. Veel te geforceerd, vervelend, verkeerd gecast en niet grappig. Zelfs aan het eind niet, terwijl ze daar iets beter was. De grapjes zijn ook soms maar matig.

Maar aan de positieve kant, is het idee best grappig. Carrey doet het wel lollig met zijn elastische gezichtsbewegingen. Visueel niet zo mooi, maar de haaienscene was wel leuk gedaan. Kan het niet hoger maken

avatar van Thomas83
1,5
Jim Carrey kan grappig zijn. Spijtig genoeg is hij vaker flauw en vermoeiend. Eigenlijk al zijn écht leuke rollen zijn wat serieuzer van aard. Ace Ventura is helaas alles behalve een serieuze film, en een vrijbrief voor Carrey om ongeremd zijn gang te gaan. Het verhaal en de andere personages doen er maar amper toe, het gaat puur om de sketches die Carrey op mag voeren. Ik heb alleen geen enkel moment gelachen volgens mij. Er zijn ook wel wat grappen die nu als ongevoelig zouden worden gezien. 1.5*.

avatar van Lovelyboy
2,0
Wat vond ik deze films vroeger geestig, veel dialogen en scenes stonden me nog bij en bepaalde termen of geluiden die ik zelf soms gebruik komen gewoon uit deze film. Maar dat is wat mij betreft ook het enige dat van de film overeind gebleven is. Het beeld dat ik er nog van had bleek beter dan dat het in werkelijkheid is.

De film is heden ten dag toch wel een eindeloze rits flauwe grappen, gekke bekken, rare stemmetjes en overdreven situaties waarvan weinig meer echt leuk zijn. Enkele scenes zijn nog wel aardig, de stemmetjes in de fishtank en de situatie in de inrichting waar hij opzoek is naar aanwijzingen, hoe hij de rechercheurs op hun nummer zet in verschillende situaties, maar het merendeel is nu toch een beetje teveel, te snel en te flauw. Alle dieren in de flat bijvoorbeeld, het gebeuren bij de rijke stinkerd thuis en die opmerking 'Do not go in there' is trouwens door Charlie Lownoise en Menthal Theo in een nummer gebruikt, maar dat geheel terzijde.

De film drijft voor mij toch nog wel op een beetje sentiment, en Courtney Cox ziet er toch wel bijzonder aardig uit in die zwarte avondjurk terwijl Sean Young ook lang niet misselijk is. Zoals gezegd, aardig voor een keer maar heel best is het allemaal niet meer. Humor die de tand des tijds wat mij betreft niet heeft doorstaan.

avatar van Onderhond
2,5
geplaatst:
Vermakelijke onzin.

Een film die eigenlijk volledig op Jim Carrey steunt, want verder is het echt niet veel soeps. Gelukkig leek Carrey dat zelf ook te beseffen en gaat hij hier vol over the top. Net wat deze film nodig had, waardoor het toch nog best makkelijk uit te zitten was.

Extreem 90s allemaal, al speelt deze film ook wel erg bewust met die clichés natuurlijk. Soms lijkt Shadyac ook expliciet de parodie-richting op te willen gaan, maar hij houdt zich steeds net op tijd in, zodat het niet echt iets als Hot Shots of Naked Gun wordt. Maar erg ver zit het er ook weer niet vanaf.

De film is gelukkig niet al te lang, Carrey zorgt voor een geregelde gniffel en voor je er erg in hebt is het alweer voorbij. Weinig tot geen saaie momenten, voldoende humor en een acteur die goed weet waar hij mee bezig is. Anderzijds is het uiteraard ook geen hoogstaande cinema, laat staan een echt geweldige comedy, maar vermaken doet het wel.

2.5*

avatar van Kondoro0614
4,0
geplaatst:
“Well, I'm not really ready for a relationship, Lois, but thank you for asking. Hey, maybe I'll give you a call sometime. Your number's still 911? All righty then.”

Dan toch eindelijk deze ‘Jim Carrey’ film gezien. ‘Ace Ventura’ stond al enige tijd op mijn lijst maar de interesse was nooit groot genoeg voor de film, tot ik vandaag eigenlijk niet zo gauw wist wat te kijken en deze in mij op kwam. Normaal gesproken kon ik nooit echt wennen aan dat overdreven ADHD gedoe die ‘Carrey’ altijd liet zien, niet echt mijn stijl humor. Maar ook in deze film kwam het weer erg overdreven over, alleen kon ik me er echt mee vermaken. De personage ‘Ace Ventura’ hoorde in mijn ogen zo te zijn, en dat vond ik best leuk. Al zag ik best veel trekjes uit ‘The Grinch’ voorbij die ik voornamelijk herkende. Zoals het lopen in de WC als hij op onderzoek uit gaat tijdens zo’n besloten feest, dat loopje heb ik vaker gezien bij hem.

Ach de cast lijk me wel redelijk duidelijk. ‘Jim Carrey’ is gewoon een goede hoofdrolspeler en neemt duidelijk de leiding waar hij zich best mee weet te vermaken. Zelf vond ik ‘Courteney Cox’ het overigens ook best leuk doen, erg knappe vrouw ook. Voor de rest kende de film een leuke cast en leuke personages maar niemand stak echt boven deze twee uit, voor mij.

Wat mij altijd aantrok in deze film was de scene met één van mijn favoriete deathmetal bands ‘Cannibal Corpse’. Uiteraard verdient ‘Carrey’ wel wat pluskudo’s door deze band te scoren, geweldige scene. En zo kende de film voor de rest nog wel meer leukere scenes.

Al om al best vermaakt met deze komedie film met ‘Carrey’ in de hoofdrol. Het verhaal was leuk genoeg om te volgen, en hem als psychiatrische patiënt te zien vond ik persoonlijk echt hilarisch. Wat een leuke scene was dat en dat heeft zeker wel mijn avond vermaakt.

4.0*

Gast
geplaatst: vandaag om 21:26 uur

geplaatst: vandaag om 21:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.