• 9.162.884 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 juni 2010

Plot Toy Story 3

"No toy gets left behind."

Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn...

Woody (stemrol)

Buzz Lightyear (stemrol)

Jessie (stemrol)

Mr. Potato Head (stemrol)

Rex (stemrol)

Hamm (stemrol)

Mrs. Potato Head (stemrol)

Slinky Dog (stemrol)

Aliens (stemrol)

Lotso (stemrol)

avatar van Sonygony

Sonygony

Zeker nog steeds een waardig Toy Story film, klasse! Deel 4 komt ook las ik. Ik ben er klaar voor!

avatar van IH88

IH88

“So long… partner.”

Toy Story 3 is een ontroerende coming of age film met wederom onze favoriete speelgoed personages Woody, Buzz Lightyear, Jessie, Rex etc. Dit derde deel heeft zoveel herkenbare momenten dat je als kijker op het einde niet anders kan dan met nostalgie en een klein beetje verlangen terugkijken op je eigen jeugd. De film heeft leuke originele vondsten en veel "easter eggs" zodat je bij een tweede of derde kijkbeurt nog steeds nieuwe dingen oppikt die je de eerste keer had gemist.

Andy gaat naar college en moet afscheid nemen van zijn speelgoed. Op het eerste gezicht lijkt het hem weinig te doen en Woody en zijn vrienden belanden dan ook snel in een kinderdagverblijf. Hier beleven ze nieuwe spannende avonturen maar Woody blijft terugverlangen naar Andy. Zij behoren toe aan Andy zo merkt hij op een gegeven moment op. Het avontuur in het kinderdagverblijf zit bomvol met kleurrijke personages en het ziet er allemaal prachtig uit. Ken, Barby, Lotso en Bonnie zijn maar een paar nieuwe personages die ontzettend goed uitgewerkt zijn. Of ze nu grappig zijn of angstaanjagend, ze drukken gelijk hun stempel op het verhaal. Maar Woody, Buzz en hun vrienden blijven natuurlijk het hart van de film en de laatste scene maakt een verpletterende indruk. De combinatie van verdriet om het verlies van een vriend en hoop op een nieuw begin maakt dat deze scene keihard binnenkomt. Toy Story 3 doet je terug verlangen naar je eigen jeugd maar laat ook zien dat niets voor eeuwig is en een nieuw begin best eng kan zijn maar ook bevrijdend kan werken. Een belangrijke en mooie boodschap.

avatar van Antonev

Antonev

Mijns inziens is Toy Story een reeks die vanaf het eerste deel alleen maar beter geworden is. Deel 1 was schattig en leuk, maar wel redelijk oppervlakkig. Deel 2 en zeker deel 3 gaan verder 'out of the box' en zijn meer dan schattig. Vooral dit deel heeft inhoudelijk heel wat meer te bieden, zeker op het gebied van spanning en beleving. Ook mag er wel even gezegd worden dat het qua details weer super was (zoals bijvoorbeeld het gokspelletje met als inzet de batterijen). Super!

avatar van Flavio

Flavio

Geslaagd derde deel dat wel een aantal situaties uit de voorgaande delen herkauwt (ze moeten weer eens de weg terug naar huis vinden, en Buzz denkt nu al voor de derde film op rij dat hij een echte space ranger is), maar door de leuke dialogen en geslaagde visuele gags is het nog altijd genietbaar. Toch was alle drie de delen kijken in een tijdbestek van 3 weken iets teveel gevraagd misschien. Mooie afsluiter, en ook zo bedoeld lijkt me- maar lees dat er plannen zijn voor deel 4. Dat lijkt me niet echt nodig maar goed, het zal wel, originalititeit is de laatste jaren sowieso ver te zoeken bij de grote studio's met de eindeloze reeks sequels, prequels en remakes.

avatar van killerfreak

killerfreak

Zonder twijfel de beste film uit de reeks; ook na een herzit van 7j (heb de film destijds in cinema gezien, en de voorbije dagen ook de overige delen terug herbekeken). Akkoord, de originaliteit uit deel 1 is er niet meer, maar dat heeft de regisseurs net toegelaten om out of the box te denken met een op eerste zicht niet zo origineel verhaal, maar des te meer uitwerking. De karakters zijn dermate goed uitgewerkt, en de inside jokes goed uitgedacht dat je tegelijkertijd moet lachen maar toch ook niet. Top animatiefilmje!

avatar van Traiannnn

Traiannnn

De beste van de 3. Best heftig thema

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Het gebeurt niet vaak, maar wanneer je deel 3 op de markt brengt en blijkt dat dit derde deel nóg beter scoort dan de 2 meer dan degelijke voorgaande, dan heb je een toppertje gecreëerd! Best lastig met het reeds gekende concept en toch slagen de makers erin een origineel, amusant en spannend avontuur eraan te breien.

Daar waar deel 2 een beetje stouter werd, gaat men hier helemaal door het lint in het horrorhuis van Sunshine en nog later op de vuilnisbelt. In dit deel staat afwijzing centraal en wat dit kan doen met iemand. Het is een thema dat af en toe terug komt in animatiefilms zoals in The secret life of pets (Huisdiergeheimen) met dat psycho-killerkonijn. Toy Story 3 kent ook zijn nostaligische momenten: de scène tussen Andy en dat meisje was erg aandoenlijk: het is steeds erg fijn als jonge vader om samen met je kinderen te spelen met je oud speelgoed. Soms wou je dat je terug kon gaan naar je kindertijd. Deze film zorgt daar toch een beetje voor ...

De nieuwe personages zijn geweldig. De nieuwe wereld van Sunshine is een openbaring en elk nieuw karaktertje heeft zo zijn kwaliteiten. En ik weet niet hoe het komt, maar die baby vond ik supereng. Beangstigend hoe die babypop tot leven komt, des duivels ... iets te dicht bij de realiteit denk ik, het eens iets anders dan een levend(e) pluchen beest, dino of telefoon.

Woody blijft geweldig en ook de stem van Hanks is hem op het lijf gesneden. Moeilijk om een favoriet karaktertje aan te duiden. Ze zijn allemaal fantastisch en het is net omwille van deze chemie waarom Toy story (3) zo'n succes geworden is, voor zowel jong als oud. Top!

avatar van basssss

basssss

Fantastisch!!! Kijk hem nu voor de tweede keer in korte tijd en wordt alleen maar leuker. Waanzinnig knap bedacht, beduidend donkerder dan zijn voorgangers maar wat een topfilm! Zo knap gedaan, mocht het er van komen, graag een deel 4, ze worden er alleen maar beter op!

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Net zo goed als de voorganger

Alles komt mooi samen in dit 3e deel ook het verhaal vind ik sterk neergezet.

Heerlijk kleurgebruik en een paar leuke vernieuwende karakters.

Maar na zo'n mooi afsluitend einde verwacht ik eigenlijk geen nieuw deel.

en toch komt die er,ben benieuwd...

Dit deel is echter net zo amusant als deel 2,super toffe familie film dus

avatar van Shadowed

Shadowed

Zo!

Aan deel 2 was het thema al aan het doorbreken, maar dit is toch wel een heel andere ode in vergelijking met deel 1 en 2. De film is wat donkerder en angstaanjagender, zelfs volwassenen kunnen hier nog vrij aardig van opkijken.

Coming Of Age vermengt met Toy Story, een goede menging als je het mij betreft. Wat vooral opviel is dat de film soms inderdaad door het lint gaat en misschien vrij angstaanjagend voor kinderen kan zijn. Het huis Sunshine begint onschuldig maar gaat op een gegeven moment een hele andere kant op.

Geslaagd laatste deel, keek hier toch aardig van op. Ook de animatie is sterk verbeterd en zitten er een hoop originele momenten in. Jammer dat er een deel 4 komt, dit was wel een deel waar je niet meer verder op moet gaan.

P.S., ik was deze film samen met een paar jongere kinderen aan het kijken, en die hebben toch wel een emotionele optater van deze film gehad. Zelfs ik stond er soms even van te kijken, dus oppassen met de te jongste, al werkt de film toch wel voor kinderen vanaf 7 jaar zou ik zeggen.

avatar van The Oceanic Six

Met het opnieuw bekijken van Toy Story 3 ben ik nu helemaal weer voorbereid om binnenkort deel 4 in de bioscoop te gaan kijken. Het komt maar zelden voor, maar bij Toy Story vind ik de reeks per vervolg beter worden. Het origineel was al goed, het vervolg vond ik qua diversiteit en humor nog sterker en bij deze derde film komt alles samen. Inclusief dat het zelfs emotioneel bijzonder krachtig is. Zaken als een volgende stap in het leven, opgroeien, iets af durven te sluiten, groepsgevoel en niet aan jezelf maar aan een ander denken zijn hier heel sterk in beeld gebracht. Je moet sowieso wel een stenen hart hebben als dat laatste deel van de film je niks doet bij de verbrandingsoven en als Andy zijn speelgoed aan het kleine meisje geeft. Dat shot van de groep die langzaam richting het vuur af zakt vond ik echt enorm mooi gemaakt. Bijzonder dat een animatiefilm over speelgoed zo raak over kan komen.

Maar buiten de emotionele impact is het ook gewoon een razendknap gemaakt animatiefilm met bijzonder veel leuke personages en gevatte humor. De oude groep blijft geestig (vooral mr Potato Head en dino Rex blijven geweldig), maar de nieuwkomers zoals Ken zijn ook waardevolle toevoegingen. De film ziet er ook fantastisch mooi uit en de stemmencast blijft van ongelofelijk hoog niveau. Ik heb ervan genoten en verheug me nu al op de nieuwe film.

Ik verhoog van 4* naar 4,5*

avatar van clubsport

clubsport

Leuke animatie film waarvan dit deel het eerste deel is dat ik van de reeks zie , gemaakt met liefde en met mooie ontroerende momenten die soms erg herkenbaar zijn .

Ook het verhaal is goed opgebouwd en origineel , De animaties zien er verder prima uit .

avatar van Black Math

Black Math

Beter dan de voorganger. Nog steeds veel flauwigheden zoals de Spaanse mode van Buzz en een einde vol met ontsnappingen die zich maar op blijven volgen. Wat wel gaaf is, is de scène in het dagverblijf waar de kinderen voor het eerst op ruwe wijze met het speelgoed aan de haal gaan. Het perspectief vanuit het speelgoed is erg dynamisch. Verder zijn kinderen die dezelfde leeftijd hadden als Andy in de eerdere films nu net zo oud als de Andy hier en voor hen speelt de film natuurlijk mooi in op de nostalgie van het speelgoed achter je laten. Ik ben iets ouder dan de generatie die met Toy Story is opgegroeid, maar het raakt mij ook wel een beetje. Tenslotte wel jammer dat Totoro geen grotere rol kreeg. Wellicht in de volgende film. 2,5* voor dit derde deel.

avatar van Simon Belmont

Simon Belmont

Wat een ontzettend leuke films is dit zeg. Zelfs nu ik 'm voor de tweede keer heb gezien, blijft het verhaal mij boeien. Behalve de animaties zijn de dialogen ontzettend goed. Daarnaast is het verhaal erg aanstekelijk, niet sentimenteel maar confronterend.

In deze film gebeurt ook zo veel dat ie voorbij is voordat je er erg in hebt. Dat komt omdat de film nergens gas terug neemt, en een ware rollercoaster is. En het einde is gewoon briljant. Hulde!

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Toy Story 3 voelt in alles als het gepaste einde van de serie aan, al is het dat sinds kort natuurlijk niet meer. Dat neemt niet weg dat deze derde film uit de reeks geweldig leuk is, en in het laatste kwartier heel wat mooie levenslessen en boodschappen naar voren laat komen. Ik hoop dat de vierde film nog wat charmants gaat toevoegen, want dit is in feite wel echt een vrij perfect einde. De rest van de film is vooral fun, met weer de nodige luchtigheid en humor, kleurrijke en grappige personages, en hele mooie animatie. Als je ze alledrie snel achter elkaar kijkt, is de vooruitgang in animatie wel echt ontzettend goed te merken. Ik denk dat ik deel 2 een stukje beter vond, want deze heeft uiteindelijk toch wel een tiental minuutjes teveel 'vet' om het zo te zeggen, maar het zijn en blijven stuk voor stuk heel toffe films. 3.5*.

avatar van macrobody

macrobody

Na 3 toy story's gezien te hebben heb ik nu spijt dat ik veel speelgoed zomaar heb weggegooid, lol.

avatar van wihu61

wihu61

Nog maar eens bekeken: hier is aandacht besteed aan werkelijk de kleinste details. Vakwerk, erg goed.

avatar van mrklm

mrklm

Nu Andy [John Morris] op het punt staat om te verhuizen naar een campus, rijst de vraag wat er met zijn speelgoed moet gebeuren. Woody [Tom Hanks], Buzz Lightyear [Tim Allen] en hun speelgoedvrienden komen terecht bij een kindercrèche in de verwachting dat ze daar op dezelfde liefdevolle aandacht kunnen die Andy ze altijd gaf. Daar aangekomen leidt de listige roze knuffelbeer Lotso [Ned Beatty] ze om de tuin waardoor ze terecht komen in een ruimte waar losbandige kinderen hardhandig met hun speelgoed omgaan. Tijd om te ontsnappen dus, in de hoop dat Andy ze een betere bestemming zal kunnen geven. De nieuwe karakters voegen weinig toe (de grappen rondom Ken [Michael Keaton] en Barbie [Jodi Benson] zijn nogal belegen) en het ontsnappingsavontuur bevat slecht een handjevol aardig ideeën (waaronder een ‘reset’ van Buzz), maar de ontknoping bewijst dat deze franchise nog steeds over een flinke dosis magie beschikt en zal menig kijker een flinke brok in de keel bezorgen.

avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

Ook een van de betere delen. Er gebeurt van alles en het is ook spannend.

In deel 2 vond ik Jessie veel te druk en zeurderig maar in deze film is zij wat mij betreft een van de helden. Woody en Buzz zijn gewoon vanaf het begin al mijn favoriete personages.

Ik snap alleen niet hoe het komt dat Lotso, Big Baby en Chuckles überhaupt in die weide zijn achtergebleven. Daisy was in slaap gevallen, oké, maar waarom hebben die ouders dan ook niet even het speelgoed opgeraapt nadat ze hun dochter in de auto hadden gezet? Sowieso, zo’n beer en babypop vallen echt wel op in het gras…

Dit is een interessante film met veel boeiende scènes. Vooral het moment waarop het speelgoed in de verbrandingsoven hun laatste minuten uitzit totdat er ineens een wonder gebeurt vind ik het beste.

Lotso is een eikel.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1983 stemmen

Zelden dat ik ontroerd geraak bij een film, laat staan bij een tekenfilm. Maar dat einde deed me toch wat hoor.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Offers moeten er gebracht worden om de top 250 vol te krijgen, dus zal ik ook aan de animatie en aan de Disney moeten, en op termijn zelfs aan de Harry Potter. Loop ik over van de vooroordelen richting deze genres? Ja, misschien wel een beetje, want eenmaal op gang viel deze Toy Story 3 me toch zeker niet tegen.

Zoeken is het wel even in het hysterische begin met een trein en een moordzuchtig varken, uhm...waar ging dit eigenlijk over? En hoe lang gaat dit duren? Maar waarempel komt de film toch op een innemende wijze opgang wanneer Woody, Buzz en de rest op het punt staan afgedankt te worden. Eerste ingreep was toch wel om de Nederlandse audio zo snel mogelijk met de Engelse audio te verwisselen, want ik wil toch zeker Tom Hanks horen. Het is de som der delen die daarna de poppen te beurt valt, to be played with or not to be played with is de vraag tussen de crèche en de zolder. En wat een kostelijke horrorshow is toch het speelkwartier met de peuters terwijl Woody uit alle macht probeert bij zijn oude eigenaar terug te komen.

Opvallend is toch wel met sterke oog voor detail met hoe de poppen bijvoorbeeld bewegen, mogelijkheden die in bepaald speelgoed zit of bijvoorbeeld het gegok met Monopoly geld. Daar is wat dat betreft echt wel goed over nagedacht. Daarnaast laat het verhaal zich gemakkelijk vergelijken met een soort van micro kosmos met afgedankt worden, nieuwe kansen, niet los kunnen laten, vechten voor je kans, een tiran, en leugens en onderdrukking, het zijn net mensen zou je zeggen. Maar ondanks alle spannende momenten, en dan verraad ik vast niets, komt het allemaal meer dan goed zonder dat dit afbreuk aan de film doet die met dan voldoende presteert en meer dan leuk is voor een keer.

avatar van LLoyd Gallagher

LLoyd Gallagher

Het laatste deel van de Toy Story reeks die ik heb gezien (Nee, ik ga niet Toy Story 4 en 5 kijken want ik heb betere dingen te doen). Dit vind ik wel echt de minste van de drie. Het drama is niet interessant en verhaal was best saai. Lotso is echt een oninteressante karakter. Wat ik wel leuk vond om te zien was hoe Andy ouder werd