Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 juni 2010
Plot Toy Story 3
"No toy gets left behind."
Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn...
- Toy Story 3 (BoekMeter)
- Toy Story 3 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Jessie (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Mrs. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Aliens (stemrol)
Lotso (stemrol)
Ted Kerkjes
Bijzonder dat de kwaliteit ondanks al die vervolgen, tòch hoog blijft.
De meeste disney vervolgen zijn echt slecht. (The Lion King, The Hunchback of Notre Dame enzovoorts...)
Ik heb ergens gehoord dat er ook nog een deel vier aan zit te komen.
Alsjeblieft, laat die óók goed zijn!
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Amusant en vermakelijk, maar geen hoogvlieger.
Woody, Buzz en hun vriendjes zijn weer grappig, avontuurlijk en bij vlagen sentimenteel, waarbij dit laatste me werkelijk deed gruwelen. Het concept an sich blijft hartstikke goed en voor kinderen, zelfs in dit digitale tijdperk, leuk om te aanschouwen. Pixar is sterk in het maken van animatiefilms, dat staat buiten kijf. Maar het trucje wordt wel vaak op exact dezelfde manier gedaan, Wall-E vind ik dan nog de aantrekkelijkste uitzondering. Verder is het humor-gehalte in deze film wel relatief hoog, maar nogmaals; niet uniek.
Grootste nadeel van de film vond ik het zeer overdreven sentimentele einde, waarbij een walgelijk piano-melodietje wordt gebruikt om de toon te zetten. Dat deuntje had door een kind ingespeeld kunnen worden. Vervolgens nog de algemene bla-bla en 'ze leven nog lang en gelukkig'. Jaja. Hop.
Ook rekt de film zich wel erg lang, na een uur keek ik eens op mijn horloge en we moesten nog bijna drie kwartier.
Heb de film overigens niet in 3D gezien, iets dat wellicht nogal wat verschil kan maken. 3*
Richard_Voorhees
Vandaag voor het eerst gezien en ik moet zeggen dat het nog steeds een erg leuke formule is. Ook van deze heb ik weer volop genoten. Erg leuk einde van de serie.
MacHop
Pixar blijft heer en meester in het maken van prachtige animatiefilms en het verveeld nooit. Na 5 minuten kijken, merk je bijna niet meer dat je naar computer geanimeerde figuren zit te kijken, maar komt alles echt tot leven. Zeker na een bezoek aan de Pixar tentoonstelling in de Amsterdam Expo, ben ik deze films nog meer gaan waarderen. De Toy Story serie is daarop geen uitzondering. Ongelofelijk knap, mooi en vooral met emotie en humor gemaakt.
wihu61
Ongelooflijk, ik ben niet bepaald de man van de grote emoties, maar deze film heeft mij tot tranen toe bewogen.
Ik vind dat helemaal niet vreemd, is mij ook overkomen (met die tranen dus).
Een teken dat je smaak hebt. En een groot compliment naar de makers.
wihu61
Ehm, die babypop was gewoon geniaal.
En Ken en Barbie (en dat huis) ook
En die beer.
enz. enz.
Zonder meer de beste van de drie.
Ik heb meermaals gedacht: "hoe verzin je dit"?
perfect.
Hey Blondie!
Wat moeten de makers een plezier hebben gehad bij het maken van deze film, het spat er gewoon vanaf. Hoogtepunt voor mij was Buzz als een vurige Don Juan.
Pierre1965
Deze film haalt het kind in je boven.
En dat vind ik knap van de makers als je dat lukt bij een bijna 48jarige "jongen".
Subliem gemaakt!
Subliem gemaakt!
Dit is gewoon een bijzonder goede film. We hebben het er maandag wel over.
Zijn we het uiteindelijk toch eens 100% eens.
Deze film barst van de geniale vondsten.
Een bijna 53 jarige "jongen" groet.
MovieFan79
Ik heb genoten, gelachen. Geweldige animatiefilm. Deel 1 en 2 waren ook leuk. Mijn dochter is er ook helemaal weg van.
bderbove
Wat een schitterende film. Hoog humorgehalte, mooi verhaal, aktie en een heel emotioneel einde. Super pixar film.
arno74
Erg geslaagde vervolgfilm, waarbij het jeugdsentiment nog meer wordt opgewekt dan bij de eerdere twee. Wederom weten de makers het kwaliteitsniveau te evenaren of zelfs te verbeteren ten opzichte van de eerdere films.
Dit is de eerste uit de reeks met een leeftijdsindicatie van 6+, ongetwijfeld de schuld van die enge babypop, die wel rechtstreeks uit een horrorfilm lijkt te komen. Ik denk dat kleuters na het zien van deze film een stuk slechter zouden slapen als ze zo'n babypop in hun kamer hebben
. Leuk ook hoe Ken en Barbie worden neergezet, bijna als een parodie.
Aanrader.
movimaker
Barbie en Ken worden totaal niet serieus genomen en het is toch grappig voor die gene die wel van barbies houd. geweldig die Ken heeft een kleding kast groter dan zijn eigen ego. en die sene dat ze buzz zijn reset knop moeten indrukken en dan in plaats van een peperclip de vingers van Rex gebruiken. ''niet langer dan 5...seconden...ingedrukt...houden.''
ook Lotzo is echt geweldig de meest knuffelbare slechterik ooit.
preciious
toy story 3 valt me tegen. Er zit iets duisters in de film. Ik zou mijn kinderen niet naar deze film laten kijken. De oven waar het speelgoed heen gaat, moet de hel voorstellen. De beer is kwaadaardig. En ook andere personages zijn gewoon duister. Jammer!
horizons
Als je als ouders je kinderen wel opvoed dan kunnen ze Toy Story 3 gerust kijken.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Nee, dan is het beter om ze te laten kijken naar suikerzoete moraalfilms waarin alles goed afloopt. Net als in het echte leven. Oh wacht...
Wat een onzin, zeg . . .
Natuurlijk zullen jouw kinderen die oven waar het speelgoed heen gaat direct met de Hel associëren.
Kiros
Wat een onzin, zeg . . .
Dat kinderen direct linken aan de hel, geloof ik ook niet. Tenminste, dat ligt natuurlijk aan hoe bijbels het er thuis aan toe gaat..
Maar dat de film iets duisters heeft, durf ik ook wel te beamen. Het deed me tijdens de eerste kijkbeurt ook ergens aan denken, maar kon niet direct plaatsen. Een gevangenisfilm, een WW2 verhaal? Ondanks dat, of juist misschien wel daardoor, blijf ik het een meesterlijke film vinden. En dat terwijl animatiefilms meestal mijn dvd-speler niet halen.
Hier onder wat links die de film vanuit een perspectief bekijken. Lach er om, lach het weg, neem het wel of niet serieus, Ik deel niet elk punt wat aangestipt wordt, maar vond het wel grappig en interessant om eens door te lezen.
Is Toy Story 3 really a Holocaust metaphor? - Movie News | JoBlo.com
preciious
Wat een onzin, zeg . . .
Nee, kinderen zullen het misschien niet direct met de hel associëren. Maar wat de film uitstraalt, straalt door naar het kind. Duisternis dus. Maar daar hebben jullie blijkbaar geen weet van.
horizons
Bovendien.com e.d.?
Timothyvdmeer
gezien je stemmen is het bij jouw zwart of wit geen tussenweg...dat is pas jammer.
deze film is zeker wat donkerder dan zijn voorgangers maar om het nu gelijk met 0.5 te bestempelen gaat nergens over.
Kippie.
Geweldig. Onderhoudend, grappig en prachtig geanimeerd. Zeker een film om te onthouden.
ambrosini
Een van mijn favoriete animaties.. Heerlijke film.. vol met humor en spanning voor het
Shrike1989
Hoewel ik dit deel ook wel de mooiste van alle drie vond, vindt ik een notering in de top 250 iets teveel van het goede, ik hou het op een 3,5, en heb genoten van de film, hij keek lekker weg. Ik dacht wel even dat Woody, Buzz en hun vriendjes op het einde echt in de vuurmassa terecht zouden komen, die scene bracht me toch op het puntje van de stoel. Gelukkig waren de groene ruimtepoppetjes er nog om ze te redden. Verder weer leuke speelgoedfiguren, zoals die beer en die knotsgekke aap.
rcuppen79
Pixar begon ooit met de film Toy Story en na een vermakelijk vervolg, duurde het 11 jaar voordat deel 3 in de bioscopen verscheen. In die tussentijd heeft Pixar enorme sprongen gemaakt op het gebied van animatie en dat is wel te zien als je deel 3 vergelijkt met de eerste twee delen.
Toy Story 3 is één van de leukste animatiefilms van Pixar. De humor is bij vlagen briljant en wat heb ik weer in een deuk gelegen om Buzz Lightyear. Met name die scène waarin hij recet wordt en wordt teruggezet naar fabrieksinstellingen en daardoor alleen maar Spaans spreekt, is hilarisch.
Z*RO
Beste deel van de 3, en ik vond 1 en 2 ook al zéér sterk! Goed verhaal, mooie animaties, leuke karakters (ook de nieuwe!) een mooie mix van emoties ...
tattoobob
De leukste en logisch gewijs de mooiste van de drie...ik vind de humor in dit deel verreweg het leukste.
Ook ziet alles er gelikt uit....deze film zal nog vaak bekeken worden in huis door mij en mijn zoon en ik denk dat deze film deze vele herzieningen wel zal doorstaan door leuk te blijven.
Silboo
zoo leuk ook deze. inderdaad Barbie die Ken martelt door zijn kleding te verscheuren! En het leukste stukje vind ik dat Buzz in het spaans is en hoe hij doet. Meneer en mevrouw aardappelhoofd kortom een goeie animatiefilm en ook door mijn zoons vaak bekeken en ik zelf ben er ook gek op

Kondoro
Toy Story 3
Vandaag opnieuw gekeken. En ik moet eerlijk toegeven dat ik ook van het derde deel erg genoten heb. Wanneer ik Toy Story kijk (1-3) dan begin ik me weer te voelen zoals ik me in mijn kinder tijd ook altijd heb gevoeld. Vroeger geloofde je natuurlijk alles, en ik dacht dat mijn Lego destijds, ook tot leven kwam als ik lag te slapen.. Kwa jeugd sentamiteit zit het helemaal snot, en dan komen de goeie eindelijk is naar boven. Ook van dit derde deel heb ik erg genoten, en ik kan me nog steeds niet bevatten waarom ik deze in eerste instatie een 3.0* heb gegeven. Want ik vind deze toch echt wel net zo leuk als de andere twee, en ik vind dat hij daar ook erg in de buurt zit.. Na The Lion King (1-3) is Toy Story mijn 2e favoriet in de animatie wereld. En heb erg genoten van de film.. Wat ik eerder las is de film te 'duister'. Ik vind dit niet, het is gewoon spectaculair om naar te kijken, ze staan voor een doel. Ontsnappen uit de crèche. Dat de vlam in de vuilnis fabriek te 'duister' is, tja.. Moet je zelf weten.. Een beetje spanning is altijd goed toch? Dat houd je ook aan het kijken... En je moet maar zo denken, bij (BIJNA) elke animatie film is er wel een goed eind..
Woody vind ik van allen altijd al de leukste karakter. Daarna natuurlijk Buzz en daarna de hond
!
Het verhaal van Toy Story 3 is leuk bedacht, goed om naar te kijken en het houd je kijklust ook vast. Waar veel films nogal moeite mee kunnen hebben,. Het concept is een keer totaal iets anders, en ook vernieuwend, en iets vernieuwends is altijd leuk. Daarom heb ik ook meer en deels genoten.. Ik vind dat deze film echt 1.5* hoger verdient. Dus van een 3.0* naar een 4.5*. Want ik vind hem echt dicht bij de lijn van zijn voorgangers liggen! En als er een 4e deel uit komt, laat maar komen. Ik heb er zin in!

Toy Story 5

Toy Story 2
1999

Toy Story
1995

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Coco
Animatie / Avontuur, 2017

Vredens Dag
Drama, 1943
gijzelaarvillaincollegespeelgoedvervolgcomputer animatieontsnappenbuddydaycare teddy bearduringcreditsstingertoy comes to lifepersonificationinanimate objects come to lifepixarbackstoryderogatoryoscar winner