• 9.373.809 stemmen

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Tom Shadyac

Met onder meer: Jim Carrey, Courteney Cox en Sean Young

Releasedatum: 2 juni 1994

Plot Ace Ventura: Pet Detective

"He's the best there is! (Actually, he's the only one there is.)"

Ace Ventura (Carrey) is een dierendetective die wordt ingehuurd door Melissa Robinson (Cox) om de mascotte van een footballteam (een dolfijn) terug te vinden. Ondanks zijn onorthodoxe methodes komt Ace op het spoor van de dader, maar deze is niet wie hij lijkt te zijn.

Ace Ventura

Roger Podacter

Ron Camp

avatar van Derkje

Derkje

Naast de Mask, Truman Show en Man on the Moon de beste film van Carrey. Hoogtepunt in de film: als Carrey ontdekt dat de politiechef, waarmee hij heeft liggen kussen, een omgebouwde vent is. Een dikke 3,5

avatar van K_Republic

K_Republic

Een van zijn beste comediefilms. Een hilarisch movie waarbij je niet kunt ophouden met lachen!!! :>

avatar van SSeagal

SSeagal

toppertje van Carrey, ***1/2

avatar van WB

WB

Derkje schreef:

Hoogtepunt in de film: als Carrey ontdekt dat ....... is

Dit is dus een dikke spoiler, Derkje!

avatar van Moviestar

Moviestar

vitabixkoekje schreef:

gewoonweg DE BESTE FILM OOIT GEMMAKT IN DE FILMGESCHIEDENIS

Het is zeker een hele leuke film en ook een hele goede van Carrey, maar zeker niet zijn beste dus laat staan de beste ooit!

Maar goed dit is voor iedereen anders. Jim Carrey doet het wel fantastisch in deze film, hij zet een schitterend type neer en speelt dit lekker vol overtuiging en alle gekheid. Het verhaal op zich slaat niet echt ergens op maar dat maakt het toch wel weer passend en dan kom je toch op een geheel dat er best leuk uitziet en dat zeker de moeite waard is om naar te kijken. Enne Courteney Cox ook niet te vergeten die het erg goed doet en vast veel moeite heeft gehad met het inhouden van haar lach tijdens de opnamens.

avatar van Esteban

Esteban

Ik ben strenger dan gewoonlijk bij komedies omdat ik er anders tegenover sta dan bij eender welk genre. En laat ik er geen doekjes om winden, het is erg gesteld tegenwoordig. 'Komedie' moet mij in de eerste plaats aan het lachen brengen en de rest is lauter bijkomstig. Als een film je doet gieren én het is ook nog eens een visueel hoogstandje ofzo, zal hij zeker wel pluspunten krijgen voor dat laatste, maar naar mijn mening is dat bij komedie niet het belangrijkste. Waar ik meestal ook naar kijk is of de personen die instaan voor het humoristische, waarmee ik de acteurs bedoel, in staat zijn de prent een meerwaarde te geven. Want het script mag nog zo bol staan als iets van hilariteit, zonder hen die het goed overbrengen ben je niets. En als ik daar naar kijk zit ik bij Ace Ventura dus helemaal goed. Jim Carrey maakt een buikpijnverwekker (positief bedoeld) van een niemandalletje en zorgt voor de ene lachsalvo na de andere. DAT is een komisch acteur die terecht met die benaming gaat lopen. Tegenwoordig zijn de écht capabele acteurs uit dat genre op één hand te tellen. En ook al hou je niet van bv. Carrey, z'n talent kan je niet ontkennen. Zo kan ik amper lachen om Mike Myers z'n Austin Powers, maar zonder Mike zou dat een regelrechte ramp zijn. Elke acteur/actrice krijgt bij mij ook steeds opnieuw een kans. Wat trouwens ook kan gebeuren is dat de hoofdacteur bv. z'n uiterste best staat te doen, maar de rest zo slecht is dat het een domper is op het plezier. Zo vind ik eigenlijk de Charlie/Hank prestatie uit Me, myself & Irene de beste komische prestatie ooit. Ik bewonder dat zélfs. Maar de film zelf had serieuze mankementen, die toch nog de bovenhand hadden.

Soms vraag ik me af waar al de grootmeesters naartoe zijn en/of waarom degene die het nog steeds doen nu lang niet meer zo grappig uit de hoek komen. Heck, tegenwoordig halen ze zelfs uit noodzaak mannen als Steve Martin (he was good!) terug naar boven.

Pas wanneer ik amper tot weinig kan lachen ga ik naar alle andere aspecten kijken, omdat je er dan automatisch gaat op letten. Maar deze Ventura heeft dit niet nodig. Kortom, Pet Detective is veruit de meest hilarische film die ik ooit heb gezien.

Ace Ventura : Pet Detective ****1/2

PS : Zeggen dat dit beter is dan The Truman Show of omgekeerd is ronduit belachelijk. Je gaat drama vergelijken met pure comedy, da's niet de bedoeling.

avatar van Moviestar

Moviestar

Ik heb in eerste instantie nooit gezegd dat Carrey niet geweldig is in deze film want dat is hij wel degelijk dat kun je niet ontkennen! Alleen is Carrey voor mij niet één van de beste acteurs die er zijn, maar dat is gewoon een kwestie van smaak. En ik heb niet gezegd dat dit beter is dan The Truman Show alleen de acteerprestaties van Carrey had ik het over.

avatar van Esteban

Esteban

Niet één van m'n zinnen is dan ook naar u gericht, beste. Dat van de drama-komedie vergelijking verwees enkel naar uitspraken, NIET komende van u die eerder in het topic stonden en dat over Carrey verwees al evenmin naar een post van iemand anders, het is gewoon mijn visie...

Ge voelt u duidelijk aangesproken, maar das dus zeker niet de bedoeling.

avatar van Beejeej

Beejeej

ik kan mij erg vinden in het commentaar van Esteban. ik sta erg open voor komedies en vind al snel een film leuk, maar deze was toch echt wel hilarisch te noemen.

een welverdiende 9 = 4.5*

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Als zijnde een Jim Carrey fan, kan ik niet anders concluderen dat ik et een geweldige film vond. Beter dan deel 2 en ook beter dan alle films van Carrey (me myself and irene nog niet gezien) in het slapstick genre. Gewoon een mustsee als je van Carrey met zijn elastiekenbekkentrekhumor houdt.

avatar van JdeB

JdeB

Ongelooflijk flauw maar ook ongelooflijk lachen

avatar van hans vd togt

hans vd togt

erg gelachen..zeker in het begin al als ie met dat pakketje in de lift staat of is dat deel 2

avatar van Bad_Religion

Bad_Religion

nee dat is deel 1, deel 2 is in de jungle volgens mij

avatar van hans vd togt

hans vd togt

oja een stukje minder maar ook wel erg grappig

avatar van joan

joan

vree grappige film en ik weet nie zeker als da in deze was of in die andere ma da stukjr als hij uit da nijlpaard komt is het alllergrappigst

avatar van Chainsaw

Chainsaw

joan schreef:

vree grappige film en ik weet niet zeker als dat in deze was of in die andere maar dat stukje als hij uit dat nijlpaard komt is het alllergrappigst!

Je had 50% kans, maar het was toch die andere.

avatar van eerdekes

eerdekes

Better luck next time dude

avatar van Take One

Take One

Geweldig. Beste scene: wanneer Ace demonstreert dat er dubbel glas in de schuifpui zit en dus geluidwerend is. Meesterlijk.

avatar van Beejeej

Beejeej

dat is inderdaad een hele grappige scene

komt ace venture niet morgen op TV ??

avatar van WB

WB

Beejeej schreef:

dat is inderdaad een hele grappige scene

komt ace venture niet morgen op TV ??

Vanavond wel, op veronica! Maar das deel 2...

Maar die is niet minder grappig

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Dit is echt een lache film. Jim Carrey is gewoon top.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Jim Carrey bewijst met Ace Ventura : Pet Dedective dat hij gewoon meesterlijk is in flauwe maar tegelijkertijd erg rakende en grappige slapstickhumor. Zijn bekkentrekkerij is gewoonweg geniaal. De ene na de andere grap komt langs. Zelfs wanneer je volledig pessimistisch ingesteld bent en helemaal niet van Carrey houdt zal je het toch niet kunnen laten om minstens eenmaal te glimlachen. Het verhaal is ondergeschikt , in deze film vieren de grappen en grollen van Carrey hoogtij en dat is zeker niet slecht. Komedies als dit worden zeldzamer en daarom verdient deze oerklassieker zeker een bovengemiddeld aantal sterren.

avatar van dennis1984

dennis1984

Kheb me dood gelachen, echt een Carrey film!!

avatar van dope

dope

• 20060 stemmen

Als je van lachen houdt, is dit echt een aanrader. Carrey is in TOPvorm. Ik vind deze veel leuker dan het tweede deel. Een van de beste lachfilms aller tijden, dus: 5*. Mijn broek was nog net niet nat aan het einde van de film! Ik heb hem misschien al 5x gezien, maar blijft echt leuk!

avatar van kevke1990

kevke1990

Vond ik wel leuk maar niet zo leuk om naar het vervolg te kijken.

avatar van sju

sju

dit lijkt mij Carreys meest prettige rol, hij kan hier helmaal bij loskomen. deel 2 iets minder maar niet noemenswaardig toch allebei zien****

avatar van Tara

Tara

Vond ze allebei onwijs leuk!

Ik heb echt in een deuk gelegen. Je zal maar iemand tegen komen die er zo uitziet en die zo loopt en praat, nou dan kan je mij opvegen!

avatar van Chr.s

Chr.s

Hier hou je, of hou je niet van. Ik vind ze hillarisch (deel 1 en 2)

avatar van Phoenix

Phoenix

Pas weer eens gekeken met fijn gezelschap en ik pleurde bijna uit mijn stoel toen Ace bij de ouders van die footballer kwam. Daar kreeg hij die dubbelloops onder z'n neus gedouwd om vervolgens zonder een spier te vertrekken schoon ondergoed te vragen .

Zo vaak gezien al, en nog steeds heel grappig. Zit eraan te denken er 5 sterren tegenaan te gooien.

avatar van mikoz

mikoz

erg sterk blijf toch een van de betere rollen van jim carrey