• 9.373.068 stemmen

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Tom Shadyac

Met onder meer: Jim Carrey, Courteney Cox en Sean Young

Releasedatum: 2 juni 1994

Plot Ace Ventura: Pet Detective

"He's the best there is! (Actually, he's the only one there is.)"

Ace Ventura (Carrey) is een dierendetective die wordt ingehuurd door Melissa Robinson (Cox) om de mascotte van een footballteam (een dolfijn) terug te vinden. Ondanks zijn onorthodoxe methodes komt Ace op het spoor van de dader, maar deze is niet wie hij lijkt te zijn.

Ace Ventura

Melissa Robinson

Lt. Lois Einhorn

Emilio (as Tone Lōc)

Dan Marino

Roger Podacter

Ron Camp

gemaster

Misschien vanavond toch maar weer eens gaan kijken. Misschien zit er dan een opwaardering naar 4* in, want tijdens de reclames voor deze film moest ik weer erg hard lachen.

avatar van Remi

Remi

Ze blijven leuk

'There is allways a loser!'

avatar van 93.9

93.9

Flauwe film!

Ik hou er niet van; zonde van mijn tijd.

Doorspoelen dusss.

gemaster

Inderdaad, we gaan naar de 4 sterren. De film was eigenlijk nog leuker dan in mijn gedachten. Carrey speelt een heerlijke rol, waarin hij bijna constant grappig is. Leukste moment is voor mij de grap met de droom over de hond. Toen kon je me weer opvegen.

avatar van Benninf

Benninf

Een aantal hele goede grappen inderdaad en een Jim Carrey die helemaal los gaat! Maar voor de rest vond ik het niet echt leuk. Dom verhaal en een aantal flauwe scènes. Had er wel wat meer van verwacht.

2.5 ster.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Alleen maar positieve berichten hier en dan toch een 3,07 gemiddeld .

Het blijft een leuke film vind ik en Carrey is in topvorm. Niet altijd even grappig maar er zitten echt een paar heel erg sterke scenes in. Het stuk in Shady Acres bijvoorbeeld. Elke keer als ik die rewind zie lig ik weer helemaal dubbel . Echt erg knap geacteerd ook, daar zou de man een oscar voor moeten krijgen . De scene dat Ace laat zien dat de schuifpui geluiddicht is is inmiddels een klassieker geworden.

Ik ga lekker naar een 4*.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dan Marino _o_

avatar van Ziggy007

Ziggy007

@boordappel: genoeg negatieve berichten lijkt me.

Maargoed, dit is Jim Carrey op zijn best. Hij is vrijwel constant 'grappig' (je moet er immers van houden) en er zitten tal van hilarische scènes in, bv de schuifdeur. Ook het stukje dat hij een afdruk van de ring moet zien te bemachtigen bevat leuke scènes, en...en... teveel op om te noemen. Jammer dat het verhaal zo slecht is (alhoewel het daar totaal niet om draait natuurlijk), anders zou men deze film wel naar een hoger gemiddelde tillen. 3.0 gem is (mijn inziens) te weinig. 3.5 max.

avatar van Yak

Yak

Mijn favo scene uit deze film blijft toch Ace Ventura op Mission Impossible-tour.

avatar van De GeuS

De GeuS

Lang niet meer gezien; het constante gebekketrek was me toch iets teveel van het goede. Verlaagd naar 3*....

avatar van remorz

remorz

Eén van mijn all-time favoriete quotes:

If I'm not back in 5 minutes...just wait longer

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

avatar van mister blonde

mister blonde

er zit idd. 2 of 3 grappen in die niet minder dan geniaal zijn. verder is het een geweldig energieke film, die op het moment dat Carrey het beeld verlaat niet meer interessant is. Gelukkig is dat niet veel. 90 min. met een grote glimlach op mijn gezicht gezeten en een aantal keer echt heel hard gelachen. als dat geen 4 sterren waard is.

avatar van mikoz

mikoz

Benninf schreef:

2.5 ster.

dat is toch hoog voor zo een film ?

avatar van Benninf

Benninf

mikoz schreef:

dat is toch hoog voor zo een film ?

Beetje onnozele reactie. Ik leg uit wat ik goed vond aan de film (Jim Carrey in supervorm, aantal goede grappen) en wat ik minder vond (dom verhaal en aantal flauwe dingen). Overall vind ik hem daarom goed voor 2.5 ster.

In plaats van zo'n reactie kun je beter zeggen wat je zelf van de film vond en waarom je mijn 2.5 ster te hoog vindt.

avatar van mister blonde

mister blonde

leukste grap uit de film wanneer ace de spanning probeert op te bouwen; be careful with that phone.... in time you could develop a tumor. ik kwam niet meer bij.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ik hou wel van deze humor. Carrey is goed. Veel goede grappen (Cox:three times!Onbelievable. Carrey: That has never happened to me. I must be tired) Aan het einde ook mooi als die met die mascotte ligt te rollebollen.

avatar van malkovich

malkovich

Of wanneer Ace zonnebloempitten aan het eten is:

"Do you want an ashtray????"

"Uh uh, I don't smoke. It's a disgusting habit!"

gemaster

Tijdens die zonnebloem scene is de reactie van Carrey ook erg goed als ie ziet dat die dolfijn een fieldgoal kan maken. Maar deze film is eigenlijk constant grappig.

avatar van Esteban

Esteban

Het is zonder twijfel de meest hilarische film die ik ooit heb gezien. Carrey zorgt voor 'n constante opveenvolging van buldermomenten en dat is weinigen gegeven...

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Vind deze film en Ace Ventura: When Nature Calls de grappigste films van Jim Carrey ooit.

avatar van Cicero

Cicero

Leuke film, heb me echt rotgelachen. Jim Carrey is echt een man van rubber. Hij kan werkelijk alles met zijn gezicht. Leuk was ook de scene waarin hij samen met 20 agenten in een huis een moord onderzoekt, achter de balkondeur gaat staan en schreeuwen terwijl hij de deur steeds open en dicht trekt.

(*3,5)

avatar van The One Ring

The One Ring

Hij was zeker wel grappig, maar ook te vaak te overdreven. Leuke film van Jim Carry, maar hij heeft leukere.

avatar van jedymaster

jedymaster

zag deze film laast weer en hij blijft goed die Jim is gewoon mister Lach himself

avatar van MAC

MAC

Wat een debiel die Carrey! Vreselijk gelachen om deze film, je kan hem blijven kijken.

avatar van Asmahan

Asmahan

Ik herinner me vooral de vreselijke aankondiging op de videohoes: 'één lachsalvo per minuut.'

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

UCh... het is best een leuke film, maar deel 2 is gewoon leuker -die slaat helemaal nergens op, in deze proberen ze tevergeefs nog iets van een verhaal er in te brengen...

avatar van hakunamathafucka

hakunamathafucka

Asmahan schreef:

haha

___________________________________________

Ik vind Carrey in deze (en ook de andere films trouwens) goed spelen (vooral hoe hij in deze super hilarisch probeerd te zijn ,wat hem ook zeker lukt en in "Eternal Sunshine of the Spottles Mind" opeens overgaat naar het serieuzere type, erg goed, want de meeste acteurs houden het maar bij 1 genre).

Er zal dan wel niet een goed verhaal in deze film zitten maar hij maakt het toch weer goed door op te vallen met zijn drukke gespartel over het beeldscherm van mijn tv, ik heb platgelegen bij bijna al zijn komedies

een 4,5*

avatar van nuf

nuf

wel aardig.

de voornaamste reden is dat ik carrey hier écht te druk is. wat kalmer aan mag wel. het lijkt wel of hij een paar xtc pillen heeft geslikt voor elke scene.

2 **

avatar van donnie darko

donnie darko

ik vond maar een scene echt geslaagd, die waar hij de psychiatrische patient moet spelen, zeer goed maar voor de rest flutkomedie. tja, maar ik heb me niet echt verveeld, dus toch nog 2* omdat ik in een goede mood ben.

Ik vond jim carrey eigenlijk nog minder irritant als ik had verwacht