menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Film Pegasus. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019

Life of Pi (2012) 3,0

afgelopen dinsdag om 12:59 uur

(reactie op ander bericht)Na herziening vele jaren later, zie je toch hoe de film verouderd is. De verteller is een interview met Pi, wat toch wel goedkoop overkomt. De scènes met de jongen in het eerste uur zijn op zich niet slecht, maar missen de creativiteit en de kleurrijke beelden waar deze film vooral mee wil scoren. Het is pas rond de 55e minuut dat we visueel verrast worden. Qua verhaal is het geheel ook niet zo bijzonder.

De film kent genoeg troeven om er van te kunnen genieten, maar een topfilm is het zeker niet. Iets meer pit mocht wel, reduceer de interviewscènes en leg de focus meer op het de avontuurlijke bootreis. De film mag iets korter.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Russia House (1990) 3,0

13 januari, 21:08 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Jours Tranquilles à Clichy (1990) 1,5

13 januari, 21:06 uur

stem geplaatst

» details  

American Beauty (1999) 3,5

12 januari, 23:16 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

The Paradise Suite (2015) 3,0

6 januari, 00:18 uur

Een mozaïekfilm over enkele mensen met buitenlandse roots die om verschillende redenen in Amsterdam zitten. Elk met hun verhaal en dat is niet bepaald rooskleurig. Amsterdam is hier dan vooral een 'vreemde locatie' en voor geen van hen een echte thuis. Ze doen wat ze moeten doen voor hun werk of om te overleven, in de hoop snel terug in hun eigen thuis te zijn.

Het verhaal is niet zo bijzonder en vrij voorspelbaar. We hebben al meer van dit soort films gezien, en deze springt er niet bepaald boven uit. Gelukkig is de toon consequent en doen de acteurs het zeker niet slecht. Visueel is het passend triestig, maar ook hier niets speciaal. Het levert een meer dan gemiddelde film op.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dallas Buyers Club (2013) 3,0

31 december 2018, 14:41 uur

Een verhaal met veel clichés in een gekende Hollywoodverfilming. Maar de cast maakt veel goed en het onderwerp is nog best boeiend. Hier blijft voor mij weinig van hangen. De personages zijn niet slecht, maar er is weinig meeslepend aan het verhaal zelf. Ook de sfeer van de jaren '80 zie je hier te weinig. En dan de geforceerde symboliek van de rodeo-wereld. Niet echt de klassieker die het uit lijkt te schijnen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Thelma (2017) 5,0

31 december 2018, 14:36 uur

Trier weet hij doet en hij doet dat goed. Thelma kent verwijzingen naar andere films als Carrie of Requiem, maar net als je denkt dat hij te veel die films overneemt, overstijgt hij dat. Enorm sfeervol met dreigende muziek en mooie beelden. Met een heerlijke cast en een spannend verhaal. Blij om nog eens op het puntje van mijn stoel gekluisterd te zijn. Nooit verwacht dat deze film zo goed zou zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nocturnal Animals (2016) 2,0

31 december 2018, 14:30 uur

Nogal doorzicht eigenlijk. Het verhaal is zeer mager en wordt dan aangekleed als een script met de nodige flashbacks. Amy Adams zit naast ons op de bank als het publiek en geeft zo aanwijzingen dat het spannend of ontroerend is. Ook Gyllenhaal stelt wat teleur moet ik zeggen. Michael Shannon maakt nog veel goed gelukkig. Het geheel is op zich niet slecht gemaakt, maar te mager om echt te boeien.

» details   » naar bericht  » reageer  

BlacKkKlansman (2018) 3,5

31 december 2018, 14:23 uur

Een standaard Hollywoodverhaal dat mooi is gemaakt. Geen pittige dialogen of grootse acteerprestaties, maar de sfeer van de 70's zit wel goed en de humor werkt nog wel. Spike Lee zweeft tussen het maken van een toegankelijke blockbuster en het aankaarten van een maatschappelijk onderwerp als de onderdrukking van racisme in Amerika. Het blijft daar ook tussen zweven en dat zorgt voor een soms iets te luchtige, maar weliswaar goed gemaakte film die absoluut de moeite is om te zien. John David Washington is niet slecht, maar moet nog veel leren om op het niveau van zijn vader te staan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bad Times at the El Royale (2018) 4,0

31 december 2018, 14:16 uur

Een Tarantino film die gelukkig niet door Tarantino gemaakt is. Een boeiend verhaal met kleurrijke figuren en de nodige twists. Het is zeker bij een eerste kijkbeurt constant verrassend al is het geheel net iets te speels om er boven uit te stijgen. En zonder Tarantino helemaal afbreuk te doen, komt hij als regisseur na deze film wat oud over. Drew Goddard zal niet snel een grote naam worden, maar hij levert wel al twee films af die beter uitdraaien dan je ze eerst zou aangeven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mandy (2018) 4,0

31 december 2018, 14:12 uur

Vergeet Hereditary en A Quiet Place als beste horrorfilms van het jaar, die eer gaat naar Mandy. Een simpel concept dat omhoog wordt getild door een verrassend geniale Nicolas Cage en mooi aangekleed dankzij regie en cinematografie. Zeer sfeervol met nodige kleuren, muziek en beelden. Ik ben minder vertrouwd met de oude horrorfilms in deze stijl (geef mij maar de dramahorror van oa The Exorcist of Rosemary's Baby of monsterfilms als Alien en Predator). Als ik dus moet verwijzen naar andere films denk ik aan een mix tussen Calvaire en de films van Refn. Als je de link al wil leggen natuurlijk. Indrukwekkende film en één van de betere films van het jaar.

» details   » naar bericht  » reageer  

Paddington 2 (2017) 3,5

31 december 2018, 13:58 uur

Paddington 2 gaat verder op het niveau van haar voorganger. Een zeer toegankelijke familiefilm met een nodige sprookjessfeer die doet denken aan bvb The Shape of Water of de films van Wes Anderson. Maar dan wel met het doelpubliek van de hele familie steeds voor ogen. Ik ben al blij dat het niet zo'n druk gedoe is of een weinig creatieve straight-to-download film is geworden. Ik zal iets te oud zijn om helemaal verrast te worden hierdoor, maar het is duidelijk onderhouden entertainment. Knap werk!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Spy Who Dumped Me (2018) 3,0

31 december 2018, 13:54 uur

Het viel me op dat als vrouwen de kans nog eens krijgen om in een actiefilm te draaien, het een komedie moet worden. En geen actiefilm met leuke oneliners zoals die uit de gloriejaren van de expendables-acteurs, maar met de nodige slapstick en onhandige vrouwen. Los daarvan, is The Spy Who Dumped Me een leuke film met een duo dat goed samenwerkt. De humor werkt en gewoonlijk is dit bandwerk dat je al vergeten bent voor de aftiteling volgt. Meer wordt het ook niet, dit is suikerzoete Hollywood. Geef die dames wat meer actie aub en wat meer subtieler humor. Ideetje voor een sequel?

» details   » naar bericht  » reageer  

Bleeding Steel (2017) 2,0

31 december 2018, 13:49 uur

Ik hoop niet dat Chan dit soort films nu gaat maken in de toekomst. Hij wordt dan wel wat ouder, al kan hij aangepaste gechoreografeerde actie best nog wel mee. China wil volgens mij meesurfen op het succes van de superheldenfilms uit de VS. En China maakt heerlijke films, maar hier slagen ze toch niet in. Het is allemaal wat knullig en rommelig. Chan maakt nog wel wat goed en de humor is best leuk als je er van houdt. Maar de filmheld mag nu snel iets beters maken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mowgli (2018) 2,0

Alternatieve titel: Mowgli: Legend of the Jungle, 31 december 2018, 13:43 uur

Jungle Book van Disney - dat voor velen de blauwdruk is van dit verhaal - stond ver af van het originele boek, dat veel harder was. Andy Serkis heeft dan ook duidelijk een grotere liefde voor dit boek, terwijl die andere recente verfilming van The Jungle Book eerder een - weliswaar goed gemaakte - reboot is in de reeks films van Disney om haar klassiekers te recycleren en opnieuw langs de kassa te passeren.

We zijn wat verwend tegenwoordig en minder onder de indruk bij effecten als in deze film. Knap gemaakt, maar dat mag anno 2018 niet voldoende zijn om je publiek in te palmen. Het verhaal is niet slecht en de stemacteurs doen het ook niet slecht. Maar het mist de nodige chemie en gaat ook niet voldoende voluit om echt op te vallen tussen de andere Jungle Book films. Bagheera, Tabaqui en Baloo vallen best nog mee, maar bvb Kaa, Hathi en de wolven komen amper uit de verf. En Shere Khan loopt er ook nog rond zullen we maar zeggen. De mensen zijn ook nogal weinig interessant.

Niet bepaald een boeiende film, wel goed gemaakt en het verhaal maakt gelukkig nog wel veel goed. Hier had meer ingezeten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shame (2011) 3,5

31 december 2018, 13:35 uur

De film is beter dan verwacht. De regisseur geef het een wat depressieve afgeborstelde toon en voor mij is acteur Michael Fassbender altijd een goeie acteur geweest maar met weinig pit in. En dat komt nu wel wat van pas. Gelukkig zorgt Carey Mulligan voor het nodige evenwicht. Interessante film, al had er nog meer mee gedaan kunnen worden. Niet genoeg om een echte topfilm te worden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Solo: A Star Wars Story (2018) 1,0

Alternatieve titel: Solo, 31 december 2018, 13:28 uur

Star Wars voor mij is een reeks films vol avontuur met gewoon fun, actie en helden vs het kwade. Simpel te volgen, groots in de sprookjesachtige aanpak. Met mysterieuze wezens, kleurrijke planeten en catchy oneliners. Niet de beste films ooit misschien, maar wel pure nostalgie die altijd te genieten zijn. Solo is het complete tegenovergestelde en voelt nog meer dan ooit aan als bandwerk. Een overbodige film eigenlijk met weinig verhaal, avontuur en spanning. Gelukkig deed Ford het zo goed, anders zou je een grondige hekel krijgen aan de figuur Han Solo. Met films als deze vergeef je meteen Jar Jar Binks.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Predator (2018) 0,5

Alternatieve titel: Predator 4, 31 december 2018, 13:24 uur

Ik ben enorme fan van de originele Predator, dus geven we deze ook maar een kans. Dit is de doodsteek van de franchise vrees ik. Slechtste film uit de reeks en zelfs Alien vs Predator was veel beter. Geen spanning, geen sfeer, irritante cast en niets origineel. Gewoon saai eigenlijk. Jammer, want dat verdiend de iconische filmalien niet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Revenge (2017) 3,0

31 december 2018, 13:19 uur

Soms moet je het niet ver gaan zoeken en werkt de oude formule ook nog. Het is maar hoe je het presenteert. Concept kennen we al langer van de wraakactie. De makers willen dan ook niet het warm water uitvinden, maar amuseren zich duidelijk en zetten een leuke film neer. Entertainment met de elementen die op tafel liggen. Net genoeg over de top en foute humor die de film boeiend maken. Meer moet dat soms niet zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

A Quiet Place (2018) 3,5

31 december 2018, 13:16 uur

Stilistisch is dit niet meteen een topfilm, het moet het vooral hebben van de originele insteek en de toch wel verrassend goeie cast. Het geheel komt over als een lowbudgetfilm, maar de regisseur heeft er het beste van gemaakt. Less is more en met suggestie en spanning wordt de film mooi opgebouwd. Het is weer eens iets anders dan de bezeten huizen of spoken die achter krakende deuren staan te kijken. Deze film zal snel verouderd aanvoelen vrees ik. Er mocht meer met de sfeer gedaan worden. Het begin van de film gaat nog wel, maar eens de 'actie' volgt, raakt de trein van haar spoor.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fury (2014) 3,5

31 december 2018, 13:05 uur

Fury zag er op het eerste vlak een film uit als Inglorious Bastards en daardoor liet ik de film een tijd links liggen. De film draaide een pak beter uit gelukkig. Meer spanning en verhaal, al zorgt de cast soms dat het op het randje van een parodie is. Pitt doet het wel goed moet ik zeggen. Een typische Amerikaanse WO II film. En met respect voor hun bijdrage in de oorlog, slaan ze meestal de bal wat mis in de verfilmingen (uitzonderingen na gelaten). Historisch kan je dit niet au serieux nemen, maar als entertainment valt het best wel mee. En dat is ook niet slecht in een film natuurlijk. Leuke film, maar meer ook niet.

» details   » naar bericht  » reageer