• 9.501.532 stemmen

Geregisseerd door: Ben Wheatley

Met onder meer: Bob Odenkirk, Henry Winkler en Lena Headey

Releasedatum: 16 april 2026

Plot Normal

Ulysses neemt in het stadje Normal tijdelijk de rol van sheriff op zich. Onder zijn toezicht wordt de plaatselijke bank overvallen, waarna Ulysses zich op de zaak stort. Wat aanvankelijk een eenvoudige bankroof leek, blijkt iets complexer in elkaar te zitten wanneer hij op enkele geheimen stuit.

avatar van Film Pegasus

De moderne versie van een classic western. De clichés zijn wat opgepoetst en het geheel is aangekleed met de nodige humor en voldoende actie. Bob Odenkirk past wel in dit soort rol en het script komt van Derek Kolstad

die de John Wick en Nobody series lanceerde. Op zich is het niet zo bijzonder en haalt dit het niveau van John Wick niet. Ben Wheatley is niet de beste regisseur helaas, al mag het resultaat er toch wat zijn. Normal heeft gelukkig wel genoeg actie om er van te genieten en liefhebbers zullen hier zeker van houden.

avatar van AngelicV

AngelicV

Wat begint als een alternatief verhaal eindigt in de groteskheid van een kopie van een oude western. Odenkirk acteert naar behoren en draagt de film grotendeels. Het geheel is misdaad in een kruising met absurdisme op zijn amerikaans. Dat leidt tot geheel niet komische elementen met een grande finale. Kijkt makkelijk weg. 2,7* - leuk The Fonz weer eens te zien -

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Op de automatische piloot. 'Normal' (2025) is een soort mengeling van 'small town America' uit 'Fargo' (1996) en de actiefilmparodie uit 'Hot Fuzz' (2007). Maar uiteindelijk drijft het volledig op het charisma van Bob Odenkirk als getraumatiseerde inval-sheriff die geen verantwoordelijkheid meer wil nemen. En het moet gezegd worden: Odenkirk levert elke keer weer een vermakelijk typetje op dat zo'n nikserig vehikel kan dragen. Van de actie zelf moet je het in 'Normal' (2025) niet écht hebben, want het is repetitief, rommelig en cartoonesk op de verkeerde manier.

avatar van mipha

mipha

Wat een vreselijke film. Volgens mij wilde ze iets van fargo nadoen. Wat een belabberd verhaal zeg. Odenkirk moet proberen wat andere rollen te gaan spelen. Dat low live achtige 'nobody' met zn easy voice heb ik nu wel gezien.