• 9.231.849 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Ben Affleck, Jon Bernthal en Cynthia Addai-Robinson

Releasedatum: 24 april 2025

Plot The Accountant 2

Wanneer een dierbare van haar wordt vermoord door onbekende moordenaars, moet Marybeth Medina, een agent van Financiën, contact opnemen met Christian Wolff om de moord op te lossen. Met de hulp van zijn vervreemde maar zeer dodelijke broer Brax, past Christian zijn briljante geest toe om de onopgeloste puzzel op te lossen. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, trekt het drietal de aandacht van een aantal van de meest meedogenloze moordenaars - die allemaal van plan zijn hun zoektocht te stoppen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1990 berichten

Vanaf 24 april 2025 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)

avatar van schram101

schram101

Ondanks Bernthal lijkt dit net zo saai te worden als zijn voorganger

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Minuutje gekeken van de trailer. Leuke komische noot, iets wat ik me niet kan herinneren van deel 1, dat was iets serieuzer. Anyway, wat is het toch met drie minuten (3:00!!) durende trailers? Dat is echt precies 2x te lang en geeft alles weg.

avatar van driekes9

driekes9

Tegenvaller, doch vermakelijk. De chemie tussen Affleck en Bernthal heeft zeker een meerwaarde, het verhaal is ok en de acties zijn mooi gefilmd, de ruim 2 uur schieten voorbij. Maar. In de eerste Accountant is Affleck een heel stilistische koelbloedige killer met geen emoties, geen reflecties en totaal geen ruimte voor luchtigheid en of humor. Hier gaan de makers in de fout, ze gooien alle rauwe eruit, maken hem menselijker en schroeien de leest op dezelfde typisch commercieel Hollywood recept. De film lijkt eerder op Lethal Weapon 5 dan op The Accountant 2.

Ik raad deze film wel aan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Iets luchtiger dan de eerste film en dat zorgt dat de film in ieder geval geen complete herhaling wordt. Het hoofdverhaal zelf is wat rommelig en niet heel speciaal maar de losse momenten tussendoor werken al beter. Affleck is geknipt voor een rol als deze maar gaat toch weer zijn best doen en dat werkt dan minder, de man moet zoveel mogelijk zichzelf blijven en met een goede casting wordt het wel wat. Hij wordt nu al snel te veel een karikatuur. Wel is zijn chemie met Bernthal prima en dat redt de film wel ook al zijn ze nogal cliché vaak. Qua locaties prima geschoten met een redelijke sfeer en zo'n moment als met die linedance is best geinig. 3,0*.

avatar van salwel

salwel

Nee,

ik raad deze film niet echt aan....

Daar waar ik het eerste deel gaaf vond,

was dit maar een warrig geheel.

Als er al een redelijk stukje in voor kwam, werd dat gelijk weer om zeep geholpen

door de niet grappige "chemie" tussen de 2 broers.

avatar van schumacher

schumacher

De 1ste gaf ik een 4/5, deze maar een 2/5.

Mss lag het aan mij maar ik wist niet wat wat was.

En het ging niet vooruit ook en die film duurt 2 tal uren, njah.

Wie deze in de cinema wil zien, mss toch beter voor een andere film gaan.

Er zijn andere films uit die volgens mij beter zijn dan dit + ook in mei komen er nog paar grote titels uit.

avatar van Brabantze

Brabantze

Oei, ga deze morgen zien in de bioscoop... maar vrees nu toch een beetje een tegenvaller, als ik de recensies zo lees. (Heb gelukkig Pathe Unlimited) 🫣

avatar van Brabantze

Brabantze

Brabantze schreef:

Inmiddels gezien, zo slecht vond ik 'm eigenlijk niet. Meevaller dus.

avatar van Jynxter

Jynxter

Minder dan het eerste deel, maar nog altijd een bovengemiddelde actieflick. Behalve weer eens op het vuurwapenvlak. Constant raak schieten van flinke afstand terwijl je in een auto zit die volle vaart over ruw terrein crost is niet alleen killing voor de bad guys, maar minstens zo veel voor de geloofwaardigheid.

Het schuifje met de noemer "humor" is voor dit tweede deel iets verder open in geschoven. En dat beviel me best prima. Hoewel ik toch wel weer enigszins moeite had om Affleck als hyperintelligente autist geloofwaardig te vinden, vond ik de lollig bedoelde gesprekken met Justine en broer Braxton best geslaagd.

Alles ziet er weer gelikt uit en trekt in prettig tempo aan je voorbij. Al had de vertelling wel wat strakker gemogen.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Ben Affleck schittert opnieuw als de briljante, maar sociaal teruggetrokken accountant die zijn vaardigheden niet alleen gebruikt om financiële misstanden op te sporen, maar ook om zich een weg te banen door gevaarlijke situaties. Dit keer wordt hij gedwongen om samen te werken met zijn broer Braxton (Jon Bernthal), wat leidt tot een dynamiek die zowel humoristisch als intens is. Hun relatie vormt de emotionele kern van de film en biedt een interessante tegenhanger voor de actie. Hoewel “The Accountant 2” een vermakelijke rit is, heeft het ook zijn zwakke punten. De plot rondom illegale immigratie en mensenhandel voelt soms te gecompliceerd en mist een echt memorabele schurk. Aanrader? Jazeker. Al vond ik deel 1 iets beter is deel 2 uiterst vermakelijk. Vooral door de chemie tussen die 2 broers wat bijzonder goed werkte. Wel eerst deel 1 kijken!!

avatar van OPBOERDAM

OPBOERDAM

tegenvaller ,na de eerste film had ik meer verwacht.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Hak op de tak verhaal zonder kop en staart, voorzien van een blijkbaar geniaal hi-tec netwerk bedient door autisten met super IQ's.

avatar van stinissen

De film gaat gedeeltelijk kapot door de super flauwe humor , waarom niet gewoon serieus.

avatar van grandpa

grandpa

Ik had hem al gepindakaast maar toch eerst gisteravond gaan kijken in KINEPOLIS Antwerpen

Jammer van de minimale bijrol van J.K Simmons maar verder een goed te pruimen en vermakelijke film die voor mij geen moment verveeld heeft. 3.5 / 5*

avatar van eempag

eempag

@loer

Speciaal voor jou een halve ster.

avatar van filmkul

filmkul

• 2099 stemmen

Matig tweede deel. Het verhaal is vrij eenvoudig maar men maakt er een onnodig uitgerekt rommeltje van. Het eerste deel is, buiten de spannende openingsscene, erg saai. Er gebeurt weinig met daarbij ook nog eens saaie dialogen die niks toevoegen en soms zelfs gewoonweg irritant zijn. Richting het einde komt de film wat los met een actierijk slotstuk. Helaas niet heel spectaculair en lijkt ook niet bij de film te horen. Visueel verder redelijk geschoten. Het acteerwerk is gemiddeld zonder uitblinkers. 2.0/2.5