• 9.131.054 stemmen

The A-Team (2010)

Avontuur / Actie | 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: The A Team

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 10 juni 2010

Plot The A-Team

"There Is No Plan B"

Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.

John „Hannibal“ Smith

"Howling Mad" Murdock

Bosco "BA" Baracus

Templeton "Faceman" Peck

Charisa Sosa

General Morrison

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Wat een heerlijke flauwe humor , daarvoor moet je echt deze film zien.

Eerlijk, ik heb mij vermaakt met deze "puberfilm", mijn vriendin vond het , dus niets. Smaken verschillen soms ook gelukkig. Ikzelf ben begonnen met een rondje Liam Neeson en deze was de zoveelste in de rij.

Persoonlijk vond ik het wel te pruimen, alleen de actie.....daar begreep ik soms niets meer van. Net als in de originele serie kunnen ze doodklappen krijgen maar zij hoeven niet eens naar een ziekenhuis. U en ik waren waarschijnlijk dood gegaan. Maar goed, zo is deze film en zo was de serie. Als je dat niet leuk vindt...........

Een 7+!

avatar van Tapa

Tapa

Ik vond de film een feest der herkenning. Moest er eerst wel inkomen, maar na nog een keer te hebben bekeken, met een brede glimlach weer uit de blue-ray gehaald. Aantal heerlijke scenes, o.a. met die tank en de 3D film. I love it when a plan comes together.

avatar van TronMan

TronMan

Ben een groot fan van de tv serie, maar vond deze film toch ook erg prettig. Alleen vond ik hier in B.A. echt een tegenvaller. Ook zijn GMC bus was veels te weinig in beeld. Toch één van de betere verfilmingen van oude tv series.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tja.

Niet echt mijn film die ervan had verwacht. Ik keek regelmatig op de klok en dat is geen goed teken. De oude serie heb ik wel wat van meegekregen, en die vond ik opzicht wel lollig. Maar het plezier daarvan zie ik hier niet echt in terug.

De karakters zijn leuk en de introductie daarvan is ook erg geinig. Hierdoor zijn er hier en daar ook best behoorlijk komische scenes maar de actie viel vooral erg tegen. Ik verwachtte veel geinige actie, maar de blijf eigenlijk uit.

Redelijk acteerwerk, maar ik vond het allemaal maar wat saai. Geen interessant verhaal, leuke introductie en leuke karakters. Maar dan heb je het ook weer zo'n beetje gehad eigenlijk. Voor de rest is het niet helemaal mijn cup of tea.

avatar van colinkelly

colinkelly

Goede actie film. Veel mooie special effects. Zeker bij de haven met de boot vol containers. Zag er spectaculair uit. De spelers waren best goed gecast

avatar van roger queen

roger queen

so flauw zout erop

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

markwiering schreef:

Ik vind het een zeer goede film. Het is minstens vier sterren waard, maar ik geef het vijf sterren om het gemiddelde wat omhoog te halen.

En ik vindt hem 3 sterren waard dus geef ik hem 2 sterren om het gemiddelde wat omlaag te halen. (onzin natuurlijk)

avatar van numb nuts

numb nuts

herkeken gister en van 2,5 naar 3 gezet,vermakelijke film die shartlo copey is ongezien voor mij probeer ze naam te onthouden 1 van me onbekende acteurs was toch ff verrast dat hij het was na district 9 alysium en chappie.en dat hij dan toch swahilli spreekt was top.

uiteindelijk zag ik in dat dit een top pilot is voor de serie waarvan ik vroeger genoten heb.

het einde met die containers ja was voor mij te te te.

maar blij dat ik hem toch voor de 2dex heb gezien

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Wat moet je zeggen? Met het oude concept van The A-Team heeft dit bitter weinig te maken, en een flauwe bedoening is het soms ook wel, maar vermakelijk is het bij tijd en wijlen wel.

Soort cross over wordt geprobeerd te creëren met de welbekende karakters in de 'huidige' tijd. Een beetje raar en ongemakkelijk is de eerste kennismaking waar de meesten nog vreemden van elkaar zijn. De daaropvolgende achtbaan van spektakel is niet serieus te nemen en duizelt je soms voor de ogen. Het plot vol met bedenkelijke dingen, staat verder bol van shady types en verraadt.

Heel bijzonder is The A-Team dan ook niet te noemen, toch heeft de film een bepaalde factor van vermaak over zich en weet de film aan sympathie te winnen door de kleine accenten rond de herkenbaarheid van de karakters. Copley als Murdock is werkelijk een hit, Cooper als Face is ook prima. Het is ook de uit de serie bekende chemie en wrijving dus de leden die herkenbaar is en veel goed doet. Vooral Murdock brengt met zijn knettergekke gedrag veel sjeu.

Maar dat is het dan ook wel. Het plot en bepaalde ontwikkelingen zijn belachelijk, de actie regelmatig over de top, slechts de bekende karaktertrekken doet goed. Overigens de echte Dwight Schultz en Dirk Benedict niet kunnen spotten. Nee, The A-Team is veel, en aardig voor een keer maar vooral geen top.

avatar van Angel9999

Angel9999

Herzien en de vorige keer vond ik hem goed maar deze keer eigenlijk heerlijk vermakelijk en zo moet je deze film ook bekijken mijn inziens. Een half puntje erbij.

avatar van stratmans

stratmans

Ferme film met heel veel actie, echte a team figuren waren wel beter

avatar van mrklm

mrklm

Hoe halfbakken deze remake van de – vooral in Nederland – populaire televisieserie The A-Team is, blijkt wel uit de cast. Neeson en Cooper zijn ideaal gecast als respectievelijk teamleider Hannibal Smith en de ultracharmate Face, maar Quinton ‘Rampage’ Jackson (als spierbundel en chauffeur B.A.) en Sharlto Copley (als de zotte helikopterpiloot Murdock) zijn volstrekt onbekend en vooral de rol van Copley is zeer ondankbaar te noemen. De gehele cast zit echter opgezadeld met een script dat het vermoeden wekt dat de schrijvers ervan nog nooit een aflevering van de serie hebben gezien. De vogelvrije ex-militairen/huurlingen die voorheen altijd opkwamen voor brave burgers, treden nu in dienst van het land op voorwaarde dat ze na afloop van de missie een kans krijgen op formeel eerherstel. Een hoop explosies en geweld, maar het principe dat de mannen nooit iemand doden wordt al snel overboord gegooid. Geen wonder dat de fans van weleer hier bepaald niet warm voor liepen.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Zeer slechte poging om de serie te verfilmen.

In de serie is Murdock geniaal neergezet, hier is het een zeer slechte poging. Ook het verhaal is teleurstellend

avatar van Brabants

Brabants

• 2070 stemmen

The A-Team zal voor velen voelen als een slap aftreksel van de serie. Enigszins is dit ook wel zo. Maar het is ook een beetje appels met peren vergelijken. Als je dit als een film op zich gaat waarderen dan is het een prima actiefilm met een dosis flauwe humor. Prima toch!

avatar van Cinemaat

Cinemaat

mrklm schreef:

Kan mij hierin wel vinden, enige vind ik Leeson als Hannibal prima gecast, maar Cooper als Face vond ik ook erg slecht gecast en gespeeld, die andere 2 zijn helemaal mismatchen.

Had er wat meer geld tegenaan gegooid of maak hem niet, ik had liever een Christian Bale of Patrick Dempsey als Face, Wesley Snipes als BA en Matthew McConaughey als Murdock, dan had het wellicht nog wat geworden mits er ook chemie tussen de spelers zit.