menu

The Next Three Days (2010)

mijn stem
3,66 (2867)
2867 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
133 minuten

geregisseerd door Paul Haggis
met Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson

Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=W75ZDqjuyQk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,5
Aardige film, hoewel niet erg origineel. Ik had wat moeite met de tempo-wisselingen. Snel tot ze in de bak zit, dan een lange trage periode van voorbereiding (wel goed uitgewerkt overigens) en dan weer de actie.

avatar van brazo
4,0
De film had me vrijwel direct goed te pakken! Heeft er meteen een goed tempo inzitten en die blijft er ook mooi in. Spanning zit er van begin tot eind goed in. Leuk verhaal, maar nog beter de acteerprestaties van zowel de hoofdrollen als de leuke interessante bijrollen. Hier en daar een paar minpuntjes en ongeloofwaardigheden, maar dit stoorde me amper. Film steekt gewoon top in elkaar en is zeker een aanrader om te bekijken!

avatar van TornadoEF5
Flauw. Clichématig tot en met en vrouwen die er niet echt uitzien en fake zijn. Russel Crowe redt de boel gelukkig nog wel wat. Maar de vrouw & kind lijken rechtstreeks overgenomen te zijn van een rampenfilm, zwakke karakteromschrijving dus. Verpest de film wat. Ik kijk wel de Franse film waar deze film op gebaseerd is.

Pour Elle

Elizabeth Banks noemt de actrice. Erg zwakke acteerprestatie. Crowe speelt wel goed, maar de film kan die niet redden.

avatar van SmackItUp
4,0
Niet helemaal zonder fouten en onwaarschijnlijkheden, maar sterk genoeg om je aan het denken te zetten. Lekker sfeertje, vooral tegen het einde.

avatar van des1
3,5
Past Russell Crowe toch goed in het verhaal... Vraag je alleen af wat een bloedvlek achter op een jas doet... als de vrouw dan schuldig zou zijn. Van tijd tot tijd lees je verhalen van mensen die 10-20 jaar, soms wel langer, onschuldig in de gevangenis hebben gezeten. Een nachtmerrie.

avatar van IH88
3,5
“No prison in the world is airtight.”

Spannende film waarbij het een mirakel is dat de film alles nog zo geloofwaardig weet te houden. Een vrouw wordt opgepakt omdat ze verdachte is in een moordzaak, en de man van de vrouw beraamt een plan om haar te bevrijden uit de gevangenis.

Dit kan in foute handen uitlopen op een ongeloofwaardige B-film, maar regisseur Haggis houdt alles down to earth en laat stapje voor stapje zien hoe John (Crowe) zijn plan ter uitvoering brengt. In het begin straalt John nog één en al hulpeloosheid uit, maar je ziet hem steeds meer veranderen in een man die er alles voor over heeft om zijn vrouw te bevrijden. Hijzelf is overtuigd van haar onschuld, maar als kijker blijf je tot het laatst in het ongewis over haar (on)schuld. Crowe is sterk als goedzak die in een extreme situatie wordt geplaatst en Banks verbaasd met haar dramatische rol. Het laatste half uur is erg spannend en ik zat op het puntje van me stoel. Het donkere einde is de kers op de taart.

avatar van movielee
4,5
een sterk verhaal en deze film verveeld geen minuut. Russel Crow sterk in zijn rol.

4,5
Opgenomen gisteravond en nu gekeken, WAUW!!!

3,5
Net als in "Pour Elle" valt het me op dat de verwondering, de emotie en vooral de gramschap om de onrechtvaardige aanhouding, niet erg is uitgewerkt. Het einde is wel sterk met een filmdragende Russell Crowe.

avatar van notsub
3,5
Als alle serieuze minuten aan het begin plaats maken voor het grote moment slaat The Next Three Days om in een gemiddelde actiefilm. Niet dat het dan mis is, maar de transitie van schoolmeester tot slimme actiebaas van Russell Crowe gedurende het eerste uur heeft zeker iets meer te bieden. Ook het niet chronologisch verloop van de film werkt goed. Het blijft prima te volgen en raadsels laten zich soepel oplossen. Naar het einde toe neemt de geloofwaardigheid wel heel magere vormen aan, toch bleef ik aan het scherm geplakt. The Next Three Days is dus een film met meerdere gezichten die uiteindelijk overeind blijft , maar het had net veel gekker moeten worden.

avatar van Tiany
3,0
Spannend ontsnappings-thrillerke. Eerste helft was een beetje traag, tweede helft kon me best boeien. Spijtig van de minieme rolletjes voor topacteurs Liam Neeson en Brian Dennehy.

1,5
Zag vooraf goede recensies en hoge cijfers, maar vraag me toch af of ik wel 122 minuten naar de goede film heb zitten kijken. Ongeloofwaardig, geen diepgang en onrealistisch. Slecht acteerwerk van dat kind, waar zijn de Billy's uit Kramer vs Kramer? Het beetje spanning, dat er hier in huis anders over gedacht wordt en dat onze vriend Crowe (altijd goed) zich alleen maar laat leiden door zijn grote liefde maakt het nog wel vermakelijk.

avatar van elayz
4,0
Erg goed, en word naar het einde toe lekker spannend.

avatar van knusse stoel
4,0
Gewoon een gewoon goede film!
We hebben bijna (duurt met aftiteling e.d. iets korter) 2 uren genoten van deze film die continue blijft boeien. Het verhaal loopt als een trein, degenen die de film moeten dragen, dragen deze ook en overtuigen je dat je naar een waargebeuren zit te kijken!
Prachtige film en de beloning in cijfers is een.....8!

2,5
Mwoah..... Een lange zit....

avatar van RebbelDebbel
4,0
Vond t een goede film. Spannend, kon goed meeleven met personages. Knappe, doordachte acties, vooral op t einde.

avatar van Onderhond
1,5
Saai.

Zo'n film die alles zo tot in de puntjes uitgewerkt wil hebben dat het resultaat gewoon belegen, traag en vervelend is. Het plot is eigenlijk te onnozel om met veel serieux te behandelen, maar dat ligt een beetje in de stijl van Haggis vrees ik.

Crowe is absoluut ook geen acteur om een hele film te dragen. De rest van de cast weet ook nooit wat toe te voegen, de bijrolletjes van Neeson en Wilde zijn zelfs een beetje belachelijk. Verder is het zo'n film die wel erg solide aanvoelt, maar echt nooit weet te verrassen of nooit iets extras kan bieden.

Had 40 minuten korter gemogen, had wat luchtiger mogen zijn, het had gewoon heel wat meer mogen leven. Nu is het vooral een lesje is losse eindjes aan elkaar vastknopen en mensen zo min mogelijk tegen de schenen stoten. Flauwe cinema dus, niet aan mij besteed.

1.5*

avatar van Mark de Jong
4,5
Super. Spannend tot het eind.

avatar van Davido
4,5
Russell Crowe is weer top. Heerlijke film met veel spanning. Eerste 30 min iets wat traag. Maar dan komt hij op stoom.
Wij zaten er helemaal in en waren continu aan het meepraten hahahahaha. Goed gespeeld en een lekker verhaal. Einde is super!

avatar van JanLo
4,0
TornadoEF5 schreef:
Flauw. Clichématig tot en met en vrouwen die er niet echt uitzien en fake zijn. Russel Crowe redt de boel gelukkig nog wel wat. Maar de vrouw & kind lijken rechtstreeks overgenomen te zijn van een rampenfilm, zwakke karakteromschrijving dus. Verpest de film wat. Ik kijk wel de Franse film waar deze film op gebaseerd is.

Pour Elle

Elizabeth Banks noemt de actrice. Erg zwakke acteerprestatie. Crowe speelt wel goed, maar de film kan die niet redden.
Ik heb Pour Elle ook gezien, maar vind deze zeker net zo goed. Deze scoort zowel bij moviemeter als bij IMDB zelfs hoger dan Pour Elle. Valt me ook niks op over slechte acteerprestaties, maar kijk ook niet als pro naar films. Ik vind wel dat je recensie zeer zwak is!

avatar van =EL!ZE=
4,0
Prima film die je zeker een keer moet kijken

avatar van Kuzey Tekinoglu
2,0
Het eerste lange deel is vooral een langdradig drama. In het laatste half uur gaat het tempo gelukkig omhoog, maar dit weet de film niet meer te redden. Had veel korter gekund en had meer een thriller mogen zijn.

4,5
Echt een aanrader!

5,0
Fantastische film! Je wordt helemaal in de spanning gezogen en je voelt gewoon de intensiteit van het verhaal! Echt geweldig en een dikke aanrader! Die slechte recensies hier slaan wederom nergens op zoals zo vaak hier. Je kan iedere film wel onderuit praten, het blijven films!!

avatar van Mescaline
3,5
Mescaline (moderator)
geplaatst:
Heeft een voor mij toch wel erg trage opbouw waardoor vooral de eerste 50 minuten aanvoelde als of er maar weinig schot in het verhaal kwam. Gelukkig maakt de film daarna wel erg veel goed, Russell Crowe kan lekker losgaan en het plan kan in werking gezet worden! De film weet gelukkig op de 2de helft erg spannend te zijn en vooral het laatste half uur zat ik op het puntje van mijn bank.

De film had voor mij persoonlijk wel net iets minder lang mogen duren, het is natuurlijk ook al lang geen origineel verhaal meer(los gezien van het feit dat ik de Franse versie (nog) niet heb gezien) maar iets meer snelheid had het geheel in mijn optiek best wel goed gedaan.

3,5*

avatar van Lovelyboy
2,5
geplaatst:
Poeh...dit viel toch wel wat tegen als geheel dat vooral op spanning gericht is, en verder vooral niet echt realistisch wordt nog de diepte ingaat.

Wat me als eerst al opvalt is dat de zogenaamde drie jaar voor bij vliegen, het Crowe het alleenstaand ouderschap redelijk gemakkelijk afgaat en een voorbeeldig kind dat nooit boos wordt nog vervelend is. Het te bedenken plan, en tot stand koming is dan wel weer aardig, net als het mislukte hoger beroep en zelfmoordpoging.

De ontsnapping zelf is in eerste instantie aardig maar verliest zich daarna in een te lange en domme achtervolgingsscène waarin Crowe en Banks onnodig de aandacht naar zich toe trekken door te rennen terwijl ze al min of meer in de omgeving opgegaan zijn, net als het rijgedrag dat ook alleen maar de aandacht trekt. Het zorgvuldig bedachte tijdschema wordt even gemakkelijk overboord gekieperd voor een over pathetisch momentje, namelijk het oppikken van het kind. Tsja...net zo belachelijk de brainwave die de politie heeft over een zaak van drie jaar oud dat de veroordeling best wel eens een misser kon zijn, het zal.

Wel aardig het dingetje om voorbij de douane te komen en het bewuste plan met dwaalspoor in de vuilniszak. Verder is The Next Three Days echt niets bijzonders of je moet van een beetje gemakkelijk spanning houden.

avatar van Fisico
3,0
geplaatst:
Best een degelijke thriller waarbij een ideaal modaalgezin uiteen wordt gerukt wanneer de vrouw wordt opgesloten wegens moord. De man stelt vervolgens alles in het werk om haar vrij te krijgen, maar moet uiteindelijk de drastische beslissing nemen zijn vrouw te laten ontsnappen. Het lijkt een zoveelste uitgemolken idee van Prison break en dat is het ook wel. Ook de inspiratieloze titel helpt niet. Toch blijft de film vrij vermakelijk en heeft dit ook te maken met Russell Crowe voor wie ik steeds een boon heb gehad.

Nu, het feit dat John alles in het werk stelt om zijn vrouw vrij te krijgen, verloopt in de film erg beperkt. Van het politioneel onderzoek, de rechtbank, de tragedie en rouwverwerking is er eigenlijk erg weinig sprake. In het begin kabbelt het wat door. De plannen tot ontsnapping zijn wat clichématig en berusten op veel toevalligheden, maar de ontsnapping zelf is best spannend.

Een aantal geslaagde scènes zoals de spitsvondigheid bij de douane bvb redden de film een beetje. Het laatste uur is best tof. Vermakelijk is hij dus wel. Graag naar gekeken, maar wereldschokkends is het allemaal niet. Blijkbaar een remake van een Franse versie, misschien moet ik die ook maar eens zien om de vergelijking te maken.

avatar van hatebreeder
4,0
geplaatst:
Best wel een toffe film. De film heeft even de tijd nodig om echt goed op gang te komen, maar vooral het tweede uur is echt heel goed en spannend. Het acteerwerk is ook prima te noemen in deze film. 7.5 in cijfers. Hier op moviemeter naar boven afgerond dan 4 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:33 uur

geplaatst: vandaag om 17:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.