• 9.230.588 stemmen

House of the Dragon (2022-2026)

Drama / Fantasy | 4 seizoenen

Ontwikkeld door: George R. R. Martin en Ryan Condal

Met onder meer: Matt Smith, Rhys Ifans en Emma D'Arcy

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 21 augustus 2022

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot House of the Dragon

Serie die tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen uit 'Game of Thrones' plaatsvindt. Gedocumenteerd wordt het begin van de val van het Huis Targaryen: de gebeurtenissen die de aanloop vormen naar de burgeroorlog die tot de val leidt, die in de geschiedschrijving ook wel de 'Dans der Draken' genoemd wordt, evenals deze oorlog zelf.

Acteurs en Actrices

Meningen over House of the Dragon

avatar van Demeter

Demeter

vrijdag 23 augustus 2024
House of the Dragon seizoen 2 Seizoen 2 van House of the Dragon is een stuk beter dan het eerste. Waar seizoen 1 eigenlijk alleen maar gekonkel aan het hof is, met nauwelijks scènes buiten het kasteel, krijg ik bij seizoen 2 veel meer het Game of Thrones gevoel terug: we krijgen nu een veel bredere blik van wat al dat gekonkel aan het hof teweeg brengt bij het gewone volk, allerlei scènes in de stad, mooi vormgegeven met al zijn rauwheid en mooie wide-angle shots van het land als er op draken wordt gevlogen; dat gebeurt nu ook veel meer. En het verhaal grijpt me eindelijk, want er staat wat op het spel: ik voel me meer betrokken bij de karakters (was in seizoen 1 lastig met al die tijdssprongen) en mijn sympathie wordt nu duidelijk naar één kant toe getrokken. Als extraatje krijgen we ook nog een paar kleine Game of Thrones elementen voorgeschoteld die een hint geven naar wat 200 jaar later gaat komen. En ik snap de negatieve commentaren hier op het acteerwerk totaal niet. Zou graag voorbeelden daarvan willen zien, want zoals ik het zie, doet iedereen het prima.
avatar van AOVV

AOVV

maandag 31 oktober 2022
House of the Dragon seizoen 1 Erg fijne prequel van Game of Thrones, die zich een slordige 200 jaar daarvoor afspeelt. Een aantal elementen deelt de reeks natuurlijk met zijn bekendere voorganger waardoor het onvermijdelijk is te gaan vergelijken. En die oefening doorstaat dit eerste seizoen met verve, moet ik zeggen. Sterke cast, natuurlijk, en dan doel ik op het totaalplaatje, want er worden enkele tijdssprongen gemaakt. Paddy Considine blinkt uit als koning Viserys, een kerel die helemaal niet blijkt te zijn gemaakt voor het koningschap en er tegen wil en dank het beste van maakt. Vooral de aftakeling van Viserys maakte een diepe indruk op me; bijzonder treffend in beeld gebracht! Ook de andere hoofdrolspelers trekken hun streng; zowel de tiener- als volwassen versies van Rhaenyra en Alicent komen sterk over, hun personages kruiden de show ook, hetzij met karakter, dan wel intriges en plotweverij. Het meest onder de indruk was ik echter van Daemon, een heerlijk personage dat zich in de schemerzone lijkt te bevinden en het daar prima naar zijn zin heeft, maar bij momenten ook meelevendheid toont en zich zelfs profileert als familieman; een opvallende evolutie. En knap ook hoe de makers van Ser Criston Cole niet de clichématige goedmoedige held maken, maar eerder een wat naar mannetje zelfs. Het verhaal kwam wat traag op gang, wat ik prima vind bij dit soort reeksen. Men neemt de tijd om de personages te introduceren (dat is wel nodig ook), en de intriges aan diverse hoven zijn legio. Niet altijd even geslaagd, hoor: een figuur als Larys Strong en al zijn gekonkelfoes weet me slechts matig te interesseren. De tijdssprongen vielen ook goed bij mij, ze geven het geheel wat lucht. Ik verwacht wel dat deze in volgende seizoenen veelal achterwege zullen blijven. Prima start dus, ik heb me heel erg vermaakt en werd vrij snel weer opgenomen door de wereld van Westeros. 4 sterren

bounze_tv

zondag 13 november 2022
House of the Dragon seizoen 1 Minder goed dan the game of Thrones. De serie is over het algemeen veel te donker, de vrouwen in deze serie zijn continu zwanger en de verhaallijn is niet heel bijzonder. De tijdsprongen vond ik zelf nogal verwarrend aangezien dit niet word aangegeven. Vandaar 2 sterren.

Terraqua_tv

vrijdag 24 maart 2023
House of the Dragon seizoen 1 Na het eerste seizoen geen enkele affiniteit met welk karakter dan ook... Erg jammer.