• 159.425 films
 • 9.804 series
 • 29.095 seizoenen
 • 608.614 acteurs
 • 355.235 gebruikers
 • 8.897.793 stemmen
Avatar
 
banner banner

House of the Dragon - Seizoen 1 (2022)

3,84 179 stemmen

Show titel: House of the Dragon

IMDb beoordeling: 8,5 (347.903)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur en 17 minuten

Ontwikkeld door: George R. R. Martin en Ryan Condal

Met: Paddy Considine, Olivia Cooke en Emma D'Arcy

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 21 augustus 2022

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot House of the Dragon

Serie die tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen uit 'Game of Thrones' plaatsvindt. Gedocumenteerd wordt het begin van de val van het Huis Targaryen: de gebeurtenissen die de aanloop vormen naar de burgeroorlog die tot de val leidt, die in de geschiedschrijving ook wel de 'Dans der Draken' genoemd wordt, evenals deze oorlog zelf.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

 1. 1. The Heirs of the Dragon

  21 augustus 2022 (1 uur en 06 minuten)

  Viserys organiseert een toernooi ter ere van de geboorte van zijn tweede kind. Rhaenyra ontvangt haar teruggekeerde oom Daemon in de Rode Burcht.

 2. 2. The Rogue Prince

  28 augustus 2022 (54 minuten)

  Rhaenyra gaat te ver in de Kleine Raad. Viserys wordt aangespoord snel een huwelijk te sluiten om voor een opvolger te zorgen. Daemon maakt zijn intenties bekend.

 3. 3. Second of His Name

  4 september 2022 (1 uur en 03 minuten)

  Daemon en de Sea Snake strijden tegen de Crabfeeder. Het rijk viert de tweede naamdag van Aegon. Rhaenyra heeft een huwelijk in het vooruitzicht.

 4. 4. King of the Narrow Sea

  11 september 2022 (1 uur en 03 minuten)

  Nadat Rhaenyra haar toer door Westeros voortijdig afbreekt, laat Daemon de prinses kennis maken met een nachtelijke Street of Silk.

 5. 5. We Light the Way

  18 september 2022 (1 uur)

  Daemon bezoekt zijn vrouw in de Vallei. Viserys en Rhaenyra sluiten overeenkomsten met de Velaryons. Alicent gaat op zoek naar de waarheid over de prinses.

 6. 6. The Princess and the Queen

  25 september 2022 (1 uur en 07 minuten)

  Tien jaar later. Rhaenyra probeert Alicents voortdurende speculaties over haar kinderen te omzeilen, terwijl Daemon en Laena in Pentos een aanbod overwegen.

 7. 7. Driftmark

  2 oktober 2022 (59 minuten)

  Als de families in Driftmark bij elkaar komen voor een begrafenis, roept Viserys op de onderlinge strijd te staken en eist Alicent gerechtigheid.

 8. 8. The Lord of the Tides

  9 oktober 2022 (1 uur en 08 minuten)

  Zes jaar later. Nu de opvolging in Driftmark plotseling kritiek wordt, probeert Rhaenyra het met Rhaenys op een akkoordje te gooien.

 9. 9. The Green Council

  16 oktober 2022 (58 minuten)

  Terwijl Alicent de hulp van Coolsch en Aemond inschakelt om Aegon op te sporen, roept Otto de Grote Huizen van Westeros bijeen om zich van hun steun te vergewissen.

 10. 10. The Black Queen

  23 oktober 2022 (59 minuten)

  Terwijl ze om een tragisch verlies rouwt, probeert Rhaenyra het rijk bij elkaar te houden. En Daemon maakt zich klaar voor een oorlog.

Reviews & comments

zoeken in:

avatar van bobbee1

bobbee1

 • 81 berichten
 • 19 stemmen

Prima serie. Goed geschreven o.a. door meer invloed van George Martin zelf. Zeer goed geacteerd. Net de aflevering van vanavond gezien en die is zeer de moeite waard. Oke, het gaat minder over bakvissen op draken, en het is allemaal wat minder goedkoop op een groot publiek gericht. Het is een koningsdrama in de klassieke zin. Wie daar geen zin in heeft moet niet klagen maar gewoon wat anders gaan doen.


avatar van MrEd

MrEd

 • 334 berichten
 • 2670 stemmen

Net aflevering 8 gekeken en ik moet zeggen dat ik deze wel de beste tot nu toe vind. Wat hebben ze Viserys creepy gemaakt, geweldige rol van Paddy Considine. Ook de volwassen Rhaenyra en Alicent begin ik steeds beter te vinden. Ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen in aflevering 9 en 10.


avatar van Tacameso76

Tacameso76

 • 9 berichten
 • 25 stemmen

Kijk, dit is hoe je een ijzersterke serie neerzet. Laag tempo, maar niet te traag. Er wordt uitstekend de tijd genomen om de karakters uit te diepen. De hele sfeer in deze serie ademt GoT en dat is knap. Na de charismatische cast van GoT gewend te zijn, is het wel even een stapje terug bij HotD, maar met name Daemon en King Viserys spatten van het scherm. In episode 8 zetten de heren een topprestatie neer, waardoor je oprecht gaat meeleven met de personages. Ik zie hier wat vergelijkingen voorbij komen met RoP, maar kom op, dat misbaksel mag de veters van HotD nog niet strikken. Kijk je door de ( soms ) aardige CGI heen, blijft er weinig meer over dan vervelende protagonisten en ellenlange soaplike conversaties die werkelijk niets toevoegen.


avatar van Fluvver

Fluvver

 • 106 berichten
 • 217 stemmen

Tot nu toe erg goed. Aflevering twee en vier vond ik wat minder en het is even wennen dat tussen elke aflevering x aantal jaren zit met soms een nieuwe cast.

Denk na aflevering 8 de cast wel vaststaat en het verhaal geen sprongen meer maakt van jaren. Maar wat waren aflevering 7 en 8 van een ongekend hoog niveau! En ik kan echt genieten van zo'n "grijs" karakter als Deamon.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 58546 berichten
 • 3860 stemmen

House of the dragon vocht samen met Lord of the Rings dit najaar een fantasystrijd uit op de streamingdiensten en voor mij heeft House glansrijk gewonnen, maar dat heeft ook echt te maken met dat Lord of the Rings wel heel middelmatig geschreven is. House of the dragon steekt goed in elkaar en de volwassen, rauwe toon werkt goed in combinatie met de fraaie CGI beelden. Dit is een waardige spin-off van Game of Thrones. Wel vind ik de serie in het begin pakkender en interessanter dan in de tweede helft van het seizoen. Het werd iets teveel herhaling en ook was het minder spectaculair. Ik zou dit niet snel nog eens terug gaan kijken, maar het heeft me meer dan voldoende vermaakt.

3,5*


avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

 • 325 berichten
 • 295 stemmen

3 emoties die ik had bij het eerste seizoen van House of the Dragon:

1 begin) Wat een flauwe Game of Thrones-ripoff!

2 midden) Wtf de acteurs zijn door oudere versies vervangen!

3 einde) Wat een goede serie!

Dus op naar het volgende seizoen.


avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

 • 506 berichten
 • 412 stemmen

Zoals al geschreven is hierboven, House of the Dragon vs. Rings of Power. Ouch. Pijnlijk voor die laatste. Die serie blinkt nergens echt uit, en wordt met terugwerkende kracht slechter nadat je House of the Dragon hebt gekeken. Mijn enige kritiek op deze serie is dat het soms wel erg veel als een hofdrama in plaats van fantasy voelt, zeker tijdens die afleveringen dat de intriges zich langzaam opbouwen naar het onafwendbare kookpunt. Dat was soms een beetje doorbijten, maar het is allemaal veel vlotter dan Rings of Power en veel beter geschreven.


avatar van AOVV

AOVV

 • 341 berichten
 • 1840 stemmen

Erg fijne prequel van Game of Thrones, die zich een slordige 200 jaar daarvoor afspeelt. Een aantal elementen deelt de reeks natuurlijk met zijn bekendere voorganger waardoor het onvermijdelijk is te gaan vergelijken. En die oefening doorstaat dit eerste seizoen met verve, moet ik zeggen.

Sterke cast, natuurlijk, en dan doel ik op het totaalplaatje, want er worden enkele tijdssprongen gemaakt. Paddy Considine blinkt uit als koning Viserys, een kerel die helemaal niet blijkt te zijn gemaakt voor het koningschap en er tegen wil en dank het beste van maakt. Vooral de aftakeling van Viserys maakte een diepe indruk op me; bijzonder treffend in beeld gebracht! Ook de andere hoofdrolspelers trekken hun streng; zowel de tiener- als volwassen versies van Rhaenyra en Alicent komen sterk over, hun personages kruiden de show ook, hetzij met karakter, dan wel intriges en plotweverij.

Het meest onder de indruk was ik echter van Daemon, een heerlijk personage dat zich in de schemerzone lijkt te bevinden en het daar prima naar zijn zin heeft, maar bij momenten ook meelevendheid toont en zich zelfs profileert als familieman; een opvallende evolutie. En knap ook hoe de makers van Ser Criston Cole niet de clichématige goedmoedige held maken, maar eerder een wat naar mannetje zelfs.

Het verhaal kwam wat traag op gang, wat ik prima vind bij dit soort reeksen. Men neemt de tijd om de personages te introduceren (dat is wel nodig ook), en de intriges aan diverse hoven zijn legio. Niet altijd even geslaagd, hoor: een figuur als Larys Strong en al zijn gekonkelfoes weet me slechts matig te interesseren. De tijdssprongen vielen ook goed bij mij, ze geven het geheel wat lucht. Ik verwacht wel dat deze in volgende seizoenen veelal achterwege zullen blijven.

Prima start dus, ik heb me heel erg vermaakt en werd vrij snel weer opgenomen door de wereld van Westeros.

4 sterren


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 956 berichten
 • 94 stemmen

De laatste secondes van de laatste aflevering met die blik in de ogen van de zich omkerende Rhaenyra…Geweldig !

Er staat ons nog veel te wachten en dat maakten die laatste seconden zeer duidelijk !


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2935 berichten
 • 3031 stemmen

Heerlijke ltste afl. Zo hoort het. Nu 2 jaar wachten.


avatar van bounze

bounze

 • 131 berichten
 • 146 stemmen

Minder goed dan the game of Thrones. De serie is over het algemeen veel te donker, de vrouwen in deze serie zijn continu zwanger en de verhaallijn is niet heel bijzonder. De tijdsprongen vond ik zelf nogal verwarrend aangezien dit niet word aangegeven. Vandaar 2 sterren.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1645 berichten
 • 672 stemmen

Prima eerste seizoen met de hoge productiewaarde zoals je die van HBO mag verwachten, net als een ijzersterke cast die het uitstekend doet en de serie flink omhoog tilt. Ook is het goed geschreven, maar heeft het geheel een hoog toneelgehalte: er is weinig actie en veel afleveringen gebeurt er weinig meer dan gevoerde gesprekken rondom de hofhouding en diens intriges en qua locatie is er dientengevolge niet bijster veel variatie. Wat op den duur ook de keel uithangt is de zoveelste bevalling. Neemt niet weg dat de serie door interessante karakters gedragen wordt en minder rotzakken kent dan Game Of Thrones, hoewel de ambitie om de troon op te volgen er niet minder om is.

Lichtelijk verwarrend is vooral het eerste sprongetje in de tijd waarin twee belangrijke karakters zijn vervangen door actrices die amper ouder lijken. Er wordt verderop nog zo'n sprongetje gemaakt.

Ik snap het als men Game of Thrones vooralsnog beter vindt. Daar gebeurde meer en op veel meer verschillende plekken. Elk karakter maakte daarin een reis en sommige van die reizen bleken al snel een enkeltje. De body count in House of the Dragons ligt iets lager, het is een wat rustiger serie met minder schok effecten.

Neemt niet weg dat House of the Dragons weet te onderhouden. Voor wie fantasy leip is valt er eigenlijk, net als in GoT, niet bijster veel te beleven. Er zijn draken, zo hee. Magie, vreemde rassen, niks ervan. De kracht zit hem vooral in de diepgang van de karakters. Er is verdorvenheid alom maar je kunt niemand aanwijzen als door en door slecht. En je ziet aanvankelijk nobele ridders ook corrumperen.

Af en toe heeft House of the Dragons een zeer bruut, gewelddadig moment of gaat er weer iemand bloot. Het kan soms gratuit aanvoelen omdat de serie deze momenten niet echt nodig heeft. Hopelijk gaat de serie niet teveel van de rails aangezien men kennelijk wil afwijken van de boeken (waarvan er nu pas eentje is en er nog twee moeten komen). Wat namelijk vrij desastreus was bij de laatste twee seizoenen van Game of Thrones.


avatar van schrans

schrans

 • 404 berichten
 • 1001 stemmen

Solide prequel op GoT. Ten alle tijde genietbaar, maar ik stoorde me wel aan de gejaagdheid van de serie door de vele tijdssprongen. Ook van de acteurwissels was ik bij aflevering 6 niet bepaald fan, maar de laatste afleveringen deden me er ook niet meer aan terugdenken. Het is me wel duidelijk geworden dat dit seizoen de prelude blijkt te zijn voor de daadwerkelijke serie. De laatste 2 afleveringen waren bv echt goed, hopelijk wordt er verder op dit elan doorgegaan.


avatar van movie freak84

movie freak84

 • 129 berichten
 • 188 stemmen

Na game of thrones was ik wel benieuwd naar deze serie. En ik moet zeggen hij begon erg sterk met de jonge Rhaenyra en Alicent . Toen deze werden vervangen vond ik de serie hard bergafwaarts gaan en had zelf bijna geen zin meer om verder te kijken. Nieteens dat ze heel slecht speelden maar het was het gewoon niet. Toch afgekeken en ik moet eerlijk zeggen na een paar mindere afleveringen met nieuws cast en continue bezwangerde vrouwen werd de serie toch wel weer beter en het einde was zeer sterk. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Wilde hem een 3 geven maar het einde maakte een hoop goed 3.5 ster en hopen dat seizoen 2 zo verder gaat.


avatar van Terraqua

Terraqua

 • 2 berichten
 • 109 stemmen

Na het eerste seizoen geen enkele affiniteit met welk karakter dan ook... Erg jammer.


avatar van david bohm

david bohm

 • 2874 berichten
 • 3134 stemmen

Sfeervol en alles zit er puik uit. De personages spreken me wat minder aan dan je zou willen. Rhaenyra is nog wel aardig en gelaagd.

Toch vind ik het een fijne serie die lekker weg kijkt.


avatar van james_cameron

james_cameron

 • 5777 berichten
 • 8976 stemmen

Geslaagde prequel van Game Of Thrones, mits je niet het spektakel en de rijkdom aan personages en verhaallijnen van die serie verwacht. Hier ligt de focus op slechts een handjevol personages en zijn de aktiescenes op één hand te tellen. Niettemin boeit dit eerste seizoen direct en ziet het er allemaal prachtig uit, waarbij vooral de indrukwekkend vormgegeven draken in positieve zin opvallen. Na enkele tijdsprongen heeft dit seizoen moeite de draad weer op te pakken, maar uiteindelijk wordt er vakkundig toegewerkt naar een bevredigende finale, die zeker naar meer smaakt.


avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

 • 444 berichten
 • 221 stemmen

”Dreams didn’t make us kings

Dragons did”

House of the Dragon, is een afstammeling van jarenlang top-notch televisie. Een prequel, als het ware.

Ben daar nooit heel happig op, aangezien je dan altijd weet hoe het eindigt. Maar dit is wel een uitzondering.

Fire & Blood, is een voorbode voor wederom hoogstaande TV. Heerlijk politieke geneuzel, intriges en drama. Iets wat toch echt alleen R.R. Martin, zo goed kan brengen. De eerste aflevering geeft al meteen een sterke introductie op de prominente personages. En wederom, zijn het grijze personages. Ieder heeft zijn gebreken en niemand is écht een ‘good-guy’.

Het geen wat ik wat minder vond, is dat de serie vooral écht een politiek schaakspel is en niet meer dan dat. Waarbij je bij GoT, nog af en toe afwisselde met battles of veldslagen, komt dat hier niet aan te pas. Daemon vs de piraten, was het enige gevecht wat we in heel dit seizoen hebben gezien. Was na mijn mening ook meteen een hoogtepunt. Meer dan dat ik was er niet en dat was jammer.

Verder wil ik nog uitlichten dat Paddy Considine als ‘King Viserys’ het wel echt gekillt heeft. Enorm sterke prestatie.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.