• 9.369.537 stemmen

Ontwikkeld door: Clyde Phillips

Met onder meer: Michael C. Hall, Jack Alcott en James Remar

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 11 juli 2025

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dexter: Resurrection

Het is weken geleden sinds Dexter Morgan, een seriemoordenaar die seriemoordenaars doodt, neergeschoten is door zijn eigen zoon, Harrison. Nadat hij uit zijn coma ontwaakt, is Harrison nergens te bekennen. Dexter vertrekt naar New York City om hem te vinden en alles goed te maken. Als hij ontdekt dat oud-collega Angel Batista ook in de stad is, realiseert Dexter zich dat zijn verleden hem snel inhaalt. Terwijl vader en zoon hun eigen duisternis doorkruisen, komen ze er stapsgewijs achter dat ze enkel samen een uitweg kunnen vinden.

Acteurs en Actrices

Meningen over Dexter: Resurrection

avatar van remorz

remorz

maandag 8 september 2025
Dexter: Resurrection seizoen 1 Ik heb er wel weer zin in. Met de originele serie leken de schrijvers zich steeds meer in een hoekje geschreven te hebben: steeds meer mensen leken lucht te krijgen van Dexters duistere activiteiten, waaronder collega's en uiteindelijk werd zuster Debra zelfs deelgenoot van zijn geheim. Hoewel dat enkele spannende momenten/afleveringen opleverde, wilde het maar niet tot een bevredigend einde komen. Dexter: New Blood moest daar, tien jaar na dato, verandering in brengen maar ook diens afsluiting kon op veel kritiek en negatieve reacties rekenen (ten tijde van schrijven hebben beiden laatste afleveringen een schamele 4,8 op IMDb). Toch slaan showrunner Clyde Phillips en frontman Michael C. Hall de handen weer ineen en het moet gezegd: het levert toch best weer een smakelijk seizoen Dexter op. In tegenstelling tot New Blood en (het een beetje gekkig genoeg gelijktijdige initiatief) Original Sin kijkt dit seizoen weer meer vooruit met een overtuigende nieuwe setting in het gloomy New York. Dexter bouwt een nieuw leven op en probeert zich (wat geloofwaardiger dan in New Blood) te herpositioneren ten opzichte van zoon Harrison, die op zijn eigen manier zijn born-in-blood-inborst probeert te kanaliseren. Het mag allemaal wel erg toevallig heten hoe Dexter zich vrij snel temidden van een wel heel illuster gezelschap bevindt, zoals dit seizoen veel (onthullingen, wendingen, oplossingen) misschien wat makkelijk of transparant geschreven aandoen, maar op een of andere manier heeft de serie met enkele personages/vertolkingen genoeg charisma om je mee te laten slepen. Het mist een beetje het clandestiene van de eerste seizoenen, toen Dexter nog een écht dubbelleven leidde (gepaard met de heerlijk duale acteerprestaties van Michael C. Hall); tegenwoordig - zeker dit seizoen - is Dexter veel meer out in the open. Vooralsnog zijn de interacties met Harrison en de antagonisten van dienst een vermakelijk substituut; ik ben benieuwd hoe zich dat de komende seizoenen gaat ontwikkelen - want die komen er blijkbaar. Fijn dat op het einde ook Dexter-being-Dexter omarmd wordt. Het kan haast niet anders of zijn afsluitend monoloog is daarmee ook een statement over de serie zelf. In deze nieuwe setting zijn er namelijk met genoeg losse eindjes afgerekend dat de noodzaak om er een einde aan te breien even weg is en dat de deur open staat voor een nieuw hoofdstuk in Dexters leven - alsmede de serie zelf.
avatar van peter74

peter74

vrijdag 11 juli 2025
Dexter: Resurrection seizoen 1 Start 11 juli in Amerika en is 12 september pas in Nederland te zien op Skyshowtime en dan vinden ze het gek dat mensen andere manieren zoeken om de serie te bekijken.