• 9.263.765 stemmen

Alternatieve titel: C.B. Strike

Status: Terugkerende show

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Elizabeth Kilgarriff, Ruth Kenley-Letts, Elizabeth Kilgarriff, J.K. Rowling, Ruth Kenley-Letts en Neil Blair

Met onder meer: Holliday Grainger, Tom Burke en Kerr Logan

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 27 augustus 2017

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Strike

Cormoran Strike, een oorlogsveteraan, nu privédetective die vanuit een klein kantoor in de Londense Denmark Street opereert, is zowel fysiek als psychisch gewond. Zijn unieke inzicht en zijn achtergrond als een Special Investigation Branch-onderzoeker zijn van cruciaal belang bij het oplossen van complexe zaken, die de politie zijn ontgaan.

Seizoenen

Komt er een Strike seizoen 7?

Acteurs en Actrices

Eric Wardle

Meningen over Strike

james_cameron_mm

maandag 11 juni 2018
Strike seizoen 1 Aangename verrassing, deze vijfdelige detective-reeks gebaseerd op twee boeken van ene Robert Galbraith, beter bekend als het pseudoniem van ene J.K. Rowling. De plotlijnen zijn degelijk maar niet heel bijzonder; het zijn de innemende personages die de kar trekken. Vooral hoofdrolspeler Tom Burke is geweldig, maar ook alle bijrollen worden uitstekend ingevuld. Smaakt naar meer, in ieder geval.

Geenidee17

woensdag 9 februari 2022
Strike seizoen 3 Leuke serie met charismatische hoofdpersonen. IK hoop dat er nog een volgende serie komt...

Partyboooi_tv

maandag 10 februari 2025
Strike seizoen 5 Ik heb de boeken gelezen en de verfilming mist echt vanalles. Waar JK Rowling enorm goed kan schrijven en de karakters uitbouwt met de moeilijke relatie tussen Robin en Strike als leidraad, mis ik dit compleet in de serie. De acteurs zijn ook flets en matig, totaal niet zoals het beschreven wordt in de boeken. En dat geldt ook voor alle karakters die voorbij komen. Maar ja, het boek telt niet voor niks meer dan 1000 pagina's, dat is bijna niet te doen om in 4 afleveringen te persen. Ze hadden beter een 10 delige reeks kunnen maken! Wellicht het beste boek (ben net begonnen met Inktzwart Hart) maar zeer matig verfilmd. 2* voor de moeite