Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson
Releasedatum: 9 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Next Three Days
"What if you had 72 hours to save everything you live for?"
Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.
John Brennan
Mike
Luke
hannes64
- 1926 berichten
Vond deze ook meer dan prima.
Goeie drama/thriller met een goed spelende Crowe.
Zoals Mandy7 hierboven al typte.....ik ga ook geheel met je mee.
De spanning blijft ècht tot op `t einde.
Zulk soort "Twijfelfilms" mogen ze ook wel meer maken....echt op `t puntje van de stoelzittende spannende film.Vond het plan van Brennan zeer goed, en wat daarna kwam ...de uiteindelijke climax....uitermate goed gemaakt.
Geen meesterwerk, maar Haggis maakte na de oscarwinnende "Crash", en `t mooie "In the Valley of Elah" weer een topfilm van formaat.
Film Fan
Redelijke tot vermakelijke film, zeer goed te pindakazen op het moment!!!
Box Office
Budget:
$35,000,000 (estimated)
Technical Specs
Runtime:
USA: 122 min
Gross:
$6,542,779 (USA) (21 November 2010)
Beetje kwaliteit?
mandy7
Redelijke tot vermakelijke film, zeer goed te pindakazen op het moment!!!
Box Office
Budget: $35,000,000 (estimated)
Technical Specs
Runtime: USA: 122 min
Gross: $6,542,779 (USA) (21 November 2010)
Gross is ondertussen: $25,198,560
Hij zal de $ 35m dus wel gaan terugverdienen
John Lee Hooker
Ik vond er niet zo veel aan. Russell Crowe doet het wél goed en zet wéér een andere rol neer. Zijn vrouw ook, maar Liam Neeson had wat meer speeltijd mogen krijgen.
Kort gezegd: er is een moord gepleegd. Lara lijkt verdacht en wordt in de gevangenis gesmeten. John helpt haar ontsnappen waardoor zij voortvluchtig is. FBI on the case met een achtervolginkje, dan nog even de rechercheur die de échte waarheid ontdekt.
Vooral het eerste uur vond ik lang duren, daarna komt er wat meer vaart in. Die twist met de auto op de snelweg vond ik er nep uit zien en pastte eigenlijk niet echt bij de film. Verassend was het wel.
'Waar heb je 'm geslagen?'
'In de speeltuin.'
Dat vond ik wel 'n goeie.
De muziek vind ik ook tegenvallen. Het past er af en toe echt niet bij en maakt er soms meer drama van dan nodig is.
Er was een scene waarbij de auto de snelweg op reed, en het geluid was veel te zacht. Dat was een pijnlijke stilte en dat hele stuk met die shots vanuit de lucht zat niet lekker in elkaar.
Dan stond er nog een Amerikaanse vlag in de gevangenis. Wordt m'n punt niet lager van, maar vreselijk om 'm weer tegen te komen.
Opzich wel aardig dat ze sommige dingen vaker terug laten komen ( het doorgeknipte hek, de scene met die gewonde man in de auto, de muntjes op de grond, busje bij het ziekenhuis..)
Beetje voorspelbaar, niet echt origineel en een saaie découpage.
JamesB009
Een erg sterke film. Ik kan mij voorstellen dat hij voor sommige mensen iets te lang duurt, zelf vond ik het helemaal niet. Je moet er niet heen gaan met de verwachting dat het een actiefilm is, dan zal hij tegenvallen. Het is vooral een hele goede film, sterk verhaal en goed acteerwerk. Zeker de moeite waard!
Otman Bakkal
Als je naar een film gaat met het idee dat het om een actiefilm gaat, kan hij toch alleen maar meevallen?
John Lee Hooker
Nee want dan verwacht je veel actie en dat zat er niet in.
Elineloves
Waarschuwing: Als je deze film gaat kijken omdat je Liam Neeson graag ziet, zou ik hem per direct overslaan. Die 3 minuten screentime dat hij heeft zijn teleurstellend. Voor mij was dit een flinke tegenvaller.
Laat ik vooropstellen dat ik 'Pour Elle' nog niet heb gezien en dus niet wist wat ik kon verwachten. 132 minuten is een lange zit voor een film als deze, zeker wanneer het zijn zwakkere en minder boeiende momenten kent. De spanning is niet altijd voelbaar en af en toe zou je wensen dat je een afstandsbediening had waardoor je het een beetje door kon spoelen.
Waar je direct een band voelt te krijgen met Russell Crowe zijn personage, zo koud en afstandelijk blijft het personage van Elizabeth Banks. Jammer, want zij zou als een van de hoofdpersonages toch je empathie moeten opwekken. Zit ze onschuldig vast? Of heeft ze het ergens toch gedaan? Neeson heeft een cameo, wat voor mij teleurstellend werkte. De hele film zat ik te wachten op het moment dat hij weer in beeld zou verschijnen, maar dit bleef uit. Moran Atias en Olivia Wilde waren daarentegen wel fijne verrassingen, wat een prachtige verschijningen zijn deze vrouwen toch.
Dat deze personages nauwelijks uitdieping hadden en alleen maar dienden als een handig hulpmiddel vond ik dan ook spijtig.
Echt meeslepend en intrigerend wordt het nergens. Eerder een rommeltje en een opeenvolging van toevalligheden en lucky shots. Sommige scène's worden niet of nauwelijks verklaard, dit hoeft ook niet, maar het zou wel prettig zijn. Voorbeeld hiervan is dat John benoemt dat Lara wel psychotisch zou moeten zijn, als zij daadwerkelijk de moord gepleegd had, Vervolgens snijdt ze haar polsen door, dit overleeft ze uiteraard, maar wanneer ze ontsnapt is en bij haar man in de auto zit op weg om haar kind op te halen, wil ze zichzelf uit de auto laten vallen. Dit zou moeten meehelpen aan de spanningsboog, maar voor mij werkte dit averechts.
Al met al is The Next Three Days een rommelig zooitje geworden wat voor mij iets te veel een RTL 4 woensdagavond film nasmaakje had. Spijtig. De eeuwig gekwelde en getergde blikken van Crowe kennen we ondertussen ook wel.
Elineloves
In het huis van oma stond Ajax afwasmiddel (weet ik zeker), en op het politiebureau cornflakedozen van Kellogs (weet ik bijna zeker). Grappige details.
wasitalladream
Gisteren met het meisje naar deze film geweest... Wat een heerlijke film zeg! Ik vond het echt jammer toen de twee uur voorbij waren....
Wat kan die Russell toch acteren, echt een genot om naar te kijken hoe hij dit nederige personage neerzet... Het deed mij een beetje denken aan Cinderella Man tot hij in actie kwam....
Echt een dikke aanrader dit, eigenlijk schandalig dat deze in de kleine zaal in Pathé Breda gedraaid werd terwijl New Kids in de grote zat.. Niks tegen New Kids, ben zelf ook een fan maar deze film had echt meer gepromoot moeten worden want dit is een heerlijke vrijdagavond film... Naar mijn idee minder verhaal en minder ingewikkeld dan Crash maar een hele mooie weg kijk film die echt je volle aandacht heeft voor 120 minuten...
timbo_
Laat ik vooropstellen dat ik 'Pour Elle' nog niet heb gezien en dus niet wist wat ik kon verwachten. .
Dan zou ik dat maar eens gaan doen
tukkerstein
Aardige film. Niet al te veel actie, de film legt de nadruk op het drama-aspect (soms misschien iets te veel triest gedoe/gehuil, maarja, een film van Haggis) van een gezin waarvan de moeder in de gevangenis belandt door moord. Er wordt daarnaast veel aandacht aan de voorbereiding van de ontsnapping geschonken. Het wordt vrij geloofwaardig gebracht (behalve dat Crowe's personage zoveel waarde hecht aan die 15 minuten / 35 minuten waarin de politie de stad kan afsluiten ed., alsof je dit op de seconde kunt timen..., en nog wat dingen die iets te veel op geluk/toevalligheid gebaseerd zijn), maar echt uniek is het verhaal niet (sowieso is het een remake, weet ik hoor).
Misschien zeker in de eerste helft net iets te traag maar het blijft grotendeels boeiend, lekker wegkijkertje.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ook ik heb Pour Elle niet gezien... volgens mij wist ik gisteravond niet eens dat dit een re-make was. Door recensies was ik al min of meer uitgegaan van een slechte film, maar dat viel nog wel mee. De film is spannend, vermakelijk en je bent toch benieuwd of het 'm zal lukken. Maar het raakte me niet, en soms was het script wel erg simpel. Een kleine 3,0*
Hectometerpaal
Ik kan me niet voorstellen dat deze nog beter is dan Pour Elle. Sowieso doet Crowe mij niets.
Altijd hetzelfde karakter gespeeld.
Serieus, onjuist bejegend, geen humor en stilletjes.
Na een film of 10 ken ik dat riedeltje wel onderhand.
jacobine_rodijk
Volgens mij mislees je JLH's opmerking m.b.t. de Amerikaanse vlag.
Naomi Watts
Ajax afwasmiddel, dat is al reden genoeg een ster aftrek in te calculeren.
Hectometerpaal
Ajax afwasmiddel bestaat niet eens. Allesreiniger wel.
Ik heb hier met studenten te maken geloof ik. Die weten alleen hoe je een frietpan aanzet.
edit: Bestaat dus wel....
tukkerstein
Ajax-afwasmiddel was misschien een klein grappig detail, irritanter vind ik het feit dat Toyota tegenwoordig [ongenuanceerd]elke[/ongenuanceerd] blockbuster moet sponsoren met Priussen. "Misschien is het een milieubewuste crimineel" werd er gezegd, kom op zeg...
eddyeddy
Vermakelijke film, klasse gespeeld door Russell Crowe en al met al een leuke climax.
cordiacovens
ik vond dit een erg goede film, een echt spannende film waarbij russel crowe weer eens laat zien dat hij echt goed kan acteren..banks is voor mij nog niet zo goed als dat ze wilt zijn.tenminste, zo voelt het..vond het goed geregisseerd niet te lange beelden zodat het saai zou kunnen worden, want dat werd het zeker niet.de spanning werd naar mijn mening goed opgebouwd hoewel ik de hele film wel spannend vond..ik had btw neeson ook een iets grotere rol willen geven..vind hem altijd geweldig..(behalve in the a-team dan)..dit is geen superfilm maar zeker een goed cijfer waard is geef ik hem een 3.5
-goede russel crowe
-veel spanning
-goede opbouw
-goed eind.
- misschien net iets te lang ..
- banks was niet super terwijl ze een belangrijke rol speelt.
Neder0001
Een van de betere films van 2010, zo niet de beste.
Na de domper van New Kids turbo rechtstreeks door naar deze film zonder enige verwachtingen. Het verhaal klonk goed en verder liet ik het maar helemaal over mij heenkomen.
Het verhaal was in mijn ogen prima uitgewerkt. Een verhaal waarbij je medeleven krijgt met de hoofdrolspeler (Russell Crowe) en zijn acties volkomen begrijpt. De manier waarop hij zijn plannen uitvoert is goed bedacht, in tegenstelling tot vele andere films met een soortgelijke verhaal. Hij benadert een ex-gedetineerde en vraagt hem om tips uit zijn levenservaring en gaat vervolgens aan de slag. In het begin gaat dat niet zonder slag of stoot want hij wordt al gauw te grazen genomen door de mensen waarvan hij hulp had verwacht. Door zijn doorzetten lukt het uiteindelijk allemaal toch nog, en dat vond ik wel mooi om te zien. Je kreeg daardoor medeleven met hem en hoopte op die manier op een goed eind, ook al heb je nog zo'n hekel aan de happy endings dat zich voordoet bij 99% van de films.
Ik heb echt genoten van deze film. 5* en niets minder.
joostus
Jaaa wast een lekker filmpje weer!. Ik ben ondertussen ewl erg fan geworden van Russell Crowe. En ik zag zijn naam staan bij deze film en het onderwerp waar het over gaat.. en toen wist ik dat ik deze film goed zou gaan vinden!. En mijn verwachtingen zijn waargemaakt. Ik heb weer een geweldige Crowe gezien die de zoveelste verschillende rol neer zet en het weer fantastisch doet. Ik vond het een heel mooi verhaal wat me heeft kunnen boeien van begin tot eind. Ook is het over het algemeen erg goed geregiseerd vind ik. (af en toe dacht ik van 'dat kon je volgens mij beter zo en zo doen') Maar over het algmeen was het dus zeker goed.
Mijn 'filmbehoeften' zijn weer goed bevredigt!
Toontje35
Toch wel onverwacht goede thriller. Waar ik eigenlijk een schiet-en-sta-stil verwacht had, ontspon zich een mooi gemaakte spannende film. Crowe is weer prima.
2 uur heerlijk vermaakt
zillion69
top film zeg!! Verveeld geen enkel moment. vond russel iets minder dan normaal maar toch een dikke 4 *
groente12
Ja dit is toch een behoorlijk spannende film.
Scorpio11
Een exacte kopie van "Pour Elle", heb je die gezien hoef je deze niet te kijken.

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009