Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson
Releasedatum: 9 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Next Three Days
"What if you had 72 hours to save everything you live for?"
Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.
John Brennan
xaid
echt een superfilm
Deze film had gewoon alles , drama , humor , actie , thriller
brabusRUS
Heeft Daniel Stern hier een redelijk rol? Vind het echt een geweldige acteur.
M.Goodkat
Weer een zeer sterke film van Paul Haggis.
Al sinds de eerste trailer die ervoor uitkwam wist ik van tevoren dat ik deze film super zou vinden.
De film zelf kent een trage start maar des te beter..Vond Russell Crowe een zeer sterke rol neerzetten sinds lange tijd,ook van Banks ben ik verbaasd, bestempeld als een komieke actrice weet ze toch hier een serieuze rol neer te zetten,goed gedaan.
Een van de minpunten (denk ook iedereen) is de minimale screentime die onze Liam Neeson kreeg,een supergoeie acteur die veel te weinig screentijd kreeg alhoewel hij ook kan neergezet kan worden als de tweede compagnion van onze Passpoort handelaar 'de dove'
4.0/5.0*
den_the_man
Ik heb deze film gisteren gezien (29 dec.). De film kwam een beetje traag op gang, maar greep me daarna bij de strot en liet me niet meer los. De regisseur zaait een constante twijfel tijdens de film en dat komt de spanning absoluut ten goede. Ik heb op zitten draaien op mn stoel van de spanning en kan iedereen deze film aanraden.
JohnWilliams
Geweldig film met veel spanning en een geloofwaardig verhaal.
Ik kom net uit de bios en ik vind deze gewoon super.
Liam Neeson komt helaas maar weinig voor, voor de rest vond ik dat deze film goed gedragen werd door Crowe, wat een geweldige acteur is dat toch. Ook Banks speelde goed, een naar mijn mening goed einde. Mooie muziek van Danny Elfman die de laatste beelden nog even deed versterken. Een mooie afsluiter van 2010.
Roel-
- 1978 berichten
Ongelofelijk slappe film waar praktisch alle clichés die bestaan uit de kast worden getrokken. De voorspelbaarheid en de ongelofelijk slappe karakters waren funest voor een toch al niet origineel verhaal.
Helaas, meer dan 1,5* kan ik er niet van maken.
grandpa
omdat we gisteren toch in Antwerpen waren en een beetje doelloos rondliepen Metropolis maar ingewandeld omdat er "altijd wel iets draait" mede door de 4* hier kaartjes gekocht voor deze. Nou om een heel lang verhaal kort te maken, ik hield het 35 minuten vol en ben de kroeg maar weer in gegaan wachtend op grandma die het zelfs tot het eind vol hield en een 7/10 gaf. Daar wij al enige tijd getrouwd zijn en inmiddels van elkaar weten dat smaken toch redelijk kunnen verschillen heb ik er verder maar geen woorden aan vuil gemaakt en een lekker portie bitterballen besteld, deze smaakte 10x beter dan de film het aankijken waard was. Al met al weer zonde van het geld en wacht de volgende keer wel langer om ze eerst op de popcornhour te bekijken en bij gebleken geschiktheid kunnen we altijd nog naar de bioscoop afreizen
Ik vond het bagger en zoals hier boven al werd beschreven, komt het irritante en overdreven kalverliefde gedrag..... :vomit: nog bij
Shinobi
Ik vond het een erg sterke film om te zien. Overigens lees ik nu pas dat dit een re-make is van een Franse film.
Het begint misschien ietwat traag, maar Crowe houdt de spanning er goed in en je gaat met hem meeleven met al de pogingen die hij tracht te doen om zijn vrouw te bevrijden.
Overigens word je als kijker ook steeds in twijfel gehouden met de dingen die gaan gebeuren, het zijn misschien kleine dingen. Maar het blijft de film interessant houden.
3,5 Sterren.
Revolt
Beetje onlogisch om een film een beoordeling te geven als je nog niet eens de helft hebt bekeken. Je kan niet een gedeelte van de film generaliseren met de gehele film.. Ik neem aan dat je stem dan ook op een gegeven moment weg wordt gehaald.
Roel-
- 1978 berichten
...
...
Meen je dit nou? Werkelijk alles was vijf minuten van te voren te voorspellen.
Elementofone
Heeft Daniel Stern hier een redelijk rol? Vind het echt een geweldige acteur.
Als dat die crimineel is van Home Alone, dan: ja. Herkende hem meteen. Wel grappig om die weer eens te zien.
grandpa
Mijn stem is inderdaad te laag dit had 1* moeten zijn dan had ik hem na jouw commentaar kunnen verlagen naar een halve*. Je wilt toch niet zeggen dat je niet mag stemmen als de film al vanaf minuut 4 a 5 niet boeit en je van ellende na 35 minuten de zaal uitvlucht? Zegt meer over de film dan over mijn stem dacht ik.
legian
als ik dit zo lees ben jij iemand die in hokjes denk of niet? aja weet je ik hoef er niet eens antwoord op, als jij zelf niet kan bedenken waarom het niet logisch is om te stemmen zonder dat je ook maar de hele film hebt gezien dan denk ik niet dat je nog langer hier moet komen, want echt toevoegende waarde heb je zo totaal niet.
maargoed om nog wat over de film te zeggen, ik snap niet waarom er zo op gehamerd word dat liam in de film zit aangezien die toch maar 5 minuten heeft ofzo.
vond ik wel jammer had liever wat meer van hem gezien.
russel was zoals altijd weer leuk om te zien, en de rest deed het wel aardig.
over het algemeen vond ik de film nog meevallen had er van tevoren niet al te veel van verwacht.
niet de meest realistische en logische film maar wel leuk voor een filmavondje.
Revolt
Ik zou me haast gaan schamen dat we een gezamelijke top10 film hebben.. Discussie gesloten, wat een figuur
De een: Hokjes denken
ot:
De ander: discussie gesloten
ok not:
Maak er geen punt van...ieder z'n meug
....en wat die gezamelijke top10 film hebben, wel een goeie he?
Lucknopfler
Sterke thriller. De film wist mij van het begin te boeien en het commentaar dat de film te lang en saai is deel ik dan ook niet. Crowe speelde realistisch en sterk.
Het verhaal was misschien niet bijster origineel en niet altijd even realistisch, de uitwerking vond ik toch sterk. De mooie Olivia Wilde krijgt natuurlijk ook pluspunten
Moest af en toe aan Law Abiding Citizen denken.
Al met al een geslaagde film waar ik dit niet veracht had. Ging zeer sceptisch naar de bioscoop maar ging aangenaam verrast huiswaarts.
Dragoontje
Erg sterke film! Zat goed in elkaar en genoot ervan tot de laatste minuut!
@lucknopfler Alleen hier had het niet te maken met wraak:p
Lucknopfler
Erg sterke film! Zat goed in elkaar en genoot ervan tot de laatste minuut!
@lucknopfler Alleen hier had het niet te maken met wraak:p
Nee, klopt. Ik wil de films ook niet inhoudelijk vergelijken maar LAC schoot gewoon regelmatig door mijn hoofd toen ik in de bios zat;)
Charmbracelet
Jezus wat een spannende film, ik trok het bijna niet meer op het eind...
Ik en m'n vriendin zaten zo erg in de film dat we na de film enorm schrokken toen we bij de uitgang mensen van de beveiligng tegemoet liepen...
tevelenco
Goede en vakkundig gemaakte film die goed en sfeervol in beeld werd gebracht.
De film begint wel wat langzaam maar dit heeft mij niet echt gestoord.
Dit kwam met name door de prima akteerprestatie van Russel Crowe.
Maar ook doordat de film naar het einde toe steeds spannender wordt en je nog enkele malen op het verkeerde been zet.
Ja een prima film.
Denzz
vandaag ben ik deze (volledig onverwacht) gaan zien. ik wist niet waar de film eigenlijk over ging of door wie hij was geregisseerd. hij is zeer goed meegevallen, uitstekende film. zeer spannend en realistisch thema. crowe geeft echt een meerwaarde aan deze thriller. zijn rol komt geloofwaardig over. wat mooi is aan de film, is crowe zien worstelen met zijn keuzes (hij weet niet goed of zijn vrouw de moord nu pleegde of niet, hij wilt te goed doen voor zijn zoon ...). wat ik ook kon waarderen aan de film is het happy end (helemaal niet verwacht). je denkt constant van 'nu gaat de politie hem pakken' of 'nu zal zijn vrouw tegenstrijdig worden' maar nee, hij flikt het!
spijtig dat Neeson zo weinig in beeld kwam idem, maar ik vond hem als snelle meesterdief volledig miscast. maar het is inderdaad een echte topacteur.
een dikke 4*!
mniemeijer
Erg mooie film!
Sommige dingen waar een beetje voorspelbaar, maar toch was de film boeiend van begin tot eind.
Alleen Olivia Wilde (Nicole) had een grotere rol mogen hebben van mij.
Goed uitgedacht verhaal en goed acteer werk!
Dikke 4 van mij!
Timba69
Zeer sterke film met opnieuw een excellerende Russell Crowe. Het verhaal heeft een mooie opbouw met een trage start en voert de spanning langzaam op naar de climax. Ondanks dat er geen grote verrassingen in de film zitten weet het toch te boeien. En dat kwam bij mij vooral door het spel van Crowe. Hij trok mij echt het verhaal in. Ik ben het eens met mensen hiervoor eens dat hij vaak dezelfde uitstraling in films heeft, maar die uitstraling past wel perfect in deze rol.
Aan het aantal stemmen te zien is deze film aardig over het hoofd gezien en dat is jammer.
Taxi066
Wereldfilm, vanaf de 1e tot de laatste minuut op het puntje van mijn stoel gezeten!
SuperSideSwipe
Uitstekende film,
Ik moet zeggen dat de trailer geen recht doet aan de uiteindelijke film. Ik had op basis van de trailer meer een soort standaard actie / onstsnapping / achtervolging film verwacht.
Het bleek echter een uiterst mooie film te zijn met een goede opbouw die de spanning geleidelijk de hele film weet op te bouwen. Russel Crowe zetten een formidabele rol neer.
Toch wel knap als een film waar weinig to geen verrassende elementen de aandacht zo weet vast te houden.
lykathea
Waar moet je nou op beoordelen als je een film als deze ziet? En waarop veroordelen?
Evident is dat de film het alleszins nauw neemt met enige logica, terwijl op hetzelfde moment de logica en de slim/sluwheden juist een belangrijk onderdeel zijn van de film. Deze contradictie zegevierde en zat mij de gehele film lang dwars. Het stoorde. De keuzes die de makers op bepaalde momenten maken zijn grofweg stupide. Een karakter met een dikke shotgun op laten sluiten in een kamer, en dat karakter daarna minuten lang laten bonken op de deur, om hem vervolgens deze deur in te laten shoppen(!) - dit allemaal terwijl er op de bovenste verdieping een schietpartij plaatsvind. Als dit karakter dan eenmaal uit zijn benarde positie is gekomen, gebruikt hij linea recta zijn shotgun in het wilde weg. Waarom dan niet om die deur - al dan niet meteen - open te knallen, vraag ik mij dan schoorvoetend af tijdens het kijken. En dit is maar één uitgelicht voorbeeld van de velen.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele "filmtrucs" die toegepast worden, waarbij de camerapositie ons afleid van wat er werkelijk te zien is. De manier waarop de scene gefilmd is waarbij John z'n sleutel afbreekt bij de lift in de gevangenis doet ons vermoeden dat hij dit heel onopvallend weet de bereiken, totdat de sleutel afbreekt. Uiteraard is het uit zo'n stoet mensen wegstappen en bij een lift blijven hangen reden genoeg voor mensen om John aan te wijzen. Zoiets is overduidelijk, maar niet als het gefilmd wordt zoals in deze film. Denk ook aan de scenes in het busje waar John inbreekt, de onmogelijkheid van het NIET kunnen spotten van John wordt verborgen door de cameraposities. Slim, maar laf. Het is wat de film voor mij definieert, aangezien het hele principe van de film staat op de geloofwaardigheid van de ontsnapping .
Toch kent de film ook wel een aantal sterke momenten, zoals een scène waarin John "iets" wil vertellen aan zowel zijn vrouw als haar ouders, maar dit nooit expliciet gezegd wordt. De scène wordt namelijk overstemd door de muziek, en de mimiek en reacties van de personages (en natuurlijk al het voorafgaande) moeten ons duidelijk maken dat het gaat om de afwijzing van het hogere beroep - Ook de relaties tussen de verschillende karakters kent een goede vaak subtiele uitdieping die overigens wel wat geforceerd overkomt - nog zo een contradictie.
Ik kan niet zeggen dat ik genoten heb, maar ik kan ook niet zeggen dat ik er niks in zie. 3*
Ralf81
Dit vond ik één van de sterke punten aan de film in zijn totaliteit, dat er weinig woorden nodig waren om de belangrijke beslissisingen en momenten over te brengen op de oplettende kijker. Heel subtiel, maar erg krachtig en doeltreffend.
Een film met actie, drama, spanning, emotie, humor, en onvoorspelbaarheid maakt dat dit een sterke prent is geworden die boeit van begin tot eind. Kijken dus!
lykathea
Een ander pluspunt vond ik zeker ook de geloofwaardigheid van de film. Het feit dat er gekozen is voor deze manier van uitbreken, is veel geloofwaardiger dan een uitbraak a la Prison Break, gezien het feit dat het hier een gewone burger betreft. John is ook niet opeens een superheld, die alles voor elkaar krijgt en waarbij alles foutloos gaat. Hij heeft ook gewoon YouTube nodig om de kneepjes van het inbreken te leren, zoals jij en ik dat zouden hebben. Erg sterk en het werkt, voor mij althans. Natuurlijk geldt dat niet voor alles wat er gebeurt, maar goed, het blijft wel een film.!
Daarmee (h)erken je - in mijn optiek - de contradictie, alleen accepteer je die niet. Je vind het geloofwaardig, maar negeert bewust de totale ongeloofwaardigheden door het af te doen als "film". Uiteraard is het je goed recht, maar ik vond deze film dus op hetzelfde geloofwaardigheidsniveau als Prison Break - zeer ongeloofwaardig. Niks ergs aan, ware het niet dat de film inderdaad dus wel zinspeelt op het geloofwaardig zijn.
romain
Afgezien van het feit dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening wil ik toch even zeggen dat je deze film niet enkel kan beoordelen op de eerste 35 minuten. In tegenstelling tot andere films in het ontsnappingsgenre wordt hier eerst ruim de tijd genomen om de situatie en de personages te schetsen. Verwacht geen zware filosofische dialogen. Maar de gevoelens en motieven van het hoofdpersonage worden meer dan voldoende uitgewerkt waardoor de keuzes en daden later in de film (na 35 minuten) geloofwaardig overkomen. Het blijft natuurlijk entertainment maar ik kreeg nooit het gevoel dat ik naar een stripheld of jack Bauer-figuur zat te kijken. De sterkte is net dat regisseur Haggis en Crowe van hem een overtuigende guy next door weten te maken waar je als kijker (ik tenminste) helemaal in meegaat. Het 2e gedeelte is dan weer nagelbijtend spannend zonder helemaal over the top te gaan. En het antwoord op de vraag schuldig of niet wordt vakkundig tot het laatste shot bewaard. Tot 'Grandpa' nog dit. Je hoeft het geen meesterwerk te vinden maar ik ben zeker dat als je de film helemaal uitzit , je toch op een iets hogere score uitkomt dan je halve of 1 ster. Want om dit nu als bagger te omschrijven lijkt me overdreven. Ik , en ik ben zeker jij ook, heb er al veel slechtere gezien. Zeker in dit genre. Wat mij betreft alleszins een dik verdiende 4,5 ster.

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009