- Home
Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson
Releasedatum: 9 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Next Three Days
"What if you had 72 hours to save everything you live for?"
Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.
John Brennan
Elaine
Mike
Luke
John Lee Hooker
Ik vond er niet zo veel aan. Russell Crowe doet het wél goed en zet wéér een andere rol neer. Zijn vrouw ook, maar Liam Neeson had wat meer speeltijd mogen krijgen.
Kort gezegd: er is een moord gepleegd. Lara lijkt verdacht en wordt in de gevangenis gesmeten. John helpt haar ontsnappen waardoor zij voortvluchtig is. FBI on the case met een achtervolginkje, dan nog even de rechercheur die de échte waarheid ontdekt.
Vooral het eerste uur vond ik lang duren, daarna komt er wat meer vaart in. Die twist met de auto op de snelweg vond ik er nep uit zien en pastte eigenlijk niet echt bij de film. Verassend was het wel.
'Waar heb je 'm geslagen?'
'In de speeltuin.'
Dat vond ik wel 'n goeie.
De muziek vind ik ook tegenvallen. Het past er af en toe echt niet bij en maakt er soms meer drama van dan nodig is.
Er was een scene waarbij de auto de snelweg op reed, en het geluid was veel te zacht. Dat was een pijnlijke stilte en dat hele stuk met die shots vanuit de lucht zat niet lekker in elkaar.
Dan stond er nog een Amerikaanse vlag in de gevangenis. Wordt m'n punt niet lager van, maar vreselijk om 'm weer tegen te komen.
Opzich wel aardig dat ze sommige dingen vaker terug laten komen ( het doorgeknipte hek, de scene met die gewonde man in de auto, de muntjes op de grond, busje bij het ziekenhuis..)
Beetje voorspelbaar, niet echt origineel en een saaie découpage.
Elineloves
Waarschuwing: Als je deze film gaat kijken omdat je Liam Neeson graag ziet, zou ik hem per direct overslaan. Die 3 minuten screentime dat hij heeft zijn teleurstellend. Voor mij was dit een flinke tegenvaller.
Laat ik vooropstellen dat ik 'Pour Elle' nog niet heb gezien en dus niet wist wat ik kon verwachten. 132 minuten is een lange zit voor een film als deze, zeker wanneer het zijn zwakkere en minder boeiende momenten kent. De spanning is niet altijd voelbaar en af en toe zou je wensen dat je een afstandsbediening had waardoor je het een beetje door kon spoelen.
Waar je direct een band voelt te krijgen met Russell Crowe zijn personage, zo koud en afstandelijk blijft het personage van Elizabeth Banks. Jammer, want zij zou als een van de hoofdpersonages toch je empathie moeten opwekken. Zit ze onschuldig vast? Of heeft ze het ergens toch gedaan? Neeson heeft een cameo, wat voor mij teleurstellend werkte. De hele film zat ik te wachten op het moment dat hij weer in beeld zou verschijnen, maar dit bleef uit. Moran Atias en Olivia Wilde waren daarentegen wel fijne verrassingen, wat een prachtige verschijningen zijn deze vrouwen toch.
Dat deze personages nauwelijks uitdieping hadden en alleen maar dienden als een handig hulpmiddel vond ik dan ook spijtig.
Echt meeslepend en intrigerend wordt het nergens. Eerder een rommeltje en een opeenvolging van toevalligheden en lucky shots. Sommige scène's worden niet of nauwelijks verklaard, dit hoeft ook niet, maar het zou wel prettig zijn. Voorbeeld hiervan is dat John benoemt dat Lara wel psychotisch zou moeten zijn, als zij daadwerkelijk de moord gepleegd had, Vervolgens snijdt ze haar polsen door, dit overleeft ze uiteraard, maar wanneer ze ontsnapt is en bij haar man in de auto zit op weg om haar kind op te halen, wil ze zichzelf uit de auto laten vallen. Dit zou moeten meehelpen aan de spanningsboog, maar voor mij werkte dit averechts.
Al met al is The Next Three Days een rommelig zooitje geworden wat voor mij iets te veel een RTL 4 woensdagavond film nasmaakje had. Spijtig. De eeuwig gekwelde en getergde blikken van Crowe kennen we ondertussen ook wel.
eddyeddy
Vermakelijke film, klasse gespeeld door Russell Crowe en al met al een leuke climax.
Neder0001
Een van de betere films van 2010, zo niet de beste.
Na de domper van New Kids turbo rechtstreeks door naar deze film zonder enige verwachtingen. Het verhaal klonk goed en verder liet ik het maar helemaal over mij heenkomen.
Het verhaal was in mijn ogen prima uitgewerkt. Een verhaal waarbij je medeleven krijgt met de hoofdrolspeler (Russell Crowe) en zijn acties volkomen begrijpt. De manier waarop hij zijn plannen uitvoert is goed bedacht, in tegenstelling tot vele andere films met een soortgelijke verhaal. Hij benadert een ex-gedetineerde en vraagt hem om tips uit zijn levenservaring en gaat vervolgens aan de slag. In het begin gaat dat niet zonder slag of stoot want hij wordt al gauw te grazen genomen door de mensen waarvan hij hulp had verwacht. Door zijn doorzetten lukt het uiteindelijk allemaal toch nog, en dat vond ik wel mooi om te zien. Je kreeg daardoor medeleven met hem en hoopte op die manier op een goed eind, ook al heb je nog zo'n hekel aan de happy endings dat zich voordoet bij 99% van de films.
Ik heb echt genoten van deze film. 5* en niets minder.
M.Goodkat
Weer een zeer sterke film van Paul Haggis.
Al sinds de eerste trailer die ervoor uitkwam wist ik van tevoren dat ik deze film super zou vinden.
De film zelf kent een trage start maar des te beter..Vond Russell Crowe een zeer sterke rol neerzetten sinds lange tijd,ook van Banks ben ik verbaasd, bestempeld als een komieke actrice weet ze toch hier een serieuze rol neer te zetten,goed gedaan.
Een van de minpunten (denk ook iedereen) is de minimale screentime die onze Liam Neeson kreeg,een supergoeie acteur die veel te weinig screentijd kreeg alhoewel hij ook kan neergezet kan worden als de tweede compagnion van onze Passpoort handelaar 'de dove'
4.0/5.0*
den_the_man
Ik heb deze film gisteren gezien (29 dec.). De film kwam een beetje traag op gang, maar greep me daarna bij de strot en liet me niet meer los. De regisseur zaait een constante twijfel tijdens de film en dat komt de spanning absoluut ten goede. Ik heb op zitten draaien op mn stoel van de spanning en kan iedereen deze film aanraden.
Shinobi
Ik vond het een erg sterke film om te zien. Overigens lees ik nu pas dat dit een re-make is van een Franse film.
Het begint misschien ietwat traag, maar Crowe houdt de spanning er goed in en je gaat met hem meeleven met al de pogingen die hij tracht te doen om zijn vrouw te bevrijden.
Overigens word je als kijker ook steeds in twijfel gehouden met de dingen die gaan gebeuren, het zijn misschien kleine dingen. Maar het blijft de film interessant houden.
3,5 Sterren.
lykathea
Waar moet je nou op beoordelen als je een film als deze ziet? En waarop veroordelen?
Evident is dat de film het alleszins nauw neemt met enige logica, terwijl op hetzelfde moment de logica en de slim/sluwheden juist een belangrijk onderdeel zijn van de film. Deze contradictie zegevierde en zat mij de gehele film lang dwars. Het stoorde. De keuzes die de makers op bepaalde momenten maken zijn grofweg stupide. Een karakter met een dikke shotgun op laten sluiten in een kamer, en dat karakter daarna minuten lang laten bonken op de deur, om hem vervolgens deze deur in te laten shoppen(!) - dit allemaal terwijl er op de bovenste verdieping een schietpartij plaatsvind. Als dit karakter dan eenmaal uit zijn benarde positie is gekomen, gebruikt hij linea recta zijn shotgun in het wilde weg. Waarom dan niet om die deur - al dan niet meteen - open te knallen, vraag ik mij dan schoorvoetend af tijdens het kijken. En dit is maar één uitgelicht voorbeeld van de velen.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele "filmtrucs" die toegepast worden, waarbij de camerapositie ons afleid van wat er werkelijk te zien is. De manier waarop de scene gefilmd is waarbij John z'n sleutel afbreekt bij de lift in de gevangenis doet ons vermoeden dat hij dit heel onopvallend weet de bereiken, totdat de sleutel afbreekt. Uiteraard is het uit zo'n stoet mensen wegstappen en bij een lift blijven hangen reden genoeg voor mensen om John aan te wijzen. Zoiets is overduidelijk, maar niet als het gefilmd wordt zoals in deze film. Denk ook aan de scenes in het busje waar John inbreekt, de onmogelijkheid van het NIET kunnen spotten van John wordt verborgen door de cameraposities. Slim, maar laf. Het is wat de film voor mij definieert, aangezien het hele principe van de film staat op de geloofwaardigheid van de ontsnapping .
Toch kent de film ook wel een aantal sterke momenten, zoals een scène waarin John "iets" wil vertellen aan zowel zijn vrouw als haar ouders, maar dit nooit expliciet gezegd wordt. De scène wordt namelijk overstemd door de muziek, en de mimiek en reacties van de personages (en natuurlijk al het voorafgaande) moeten ons duidelijk maken dat het gaat om de afwijzing van het hogere beroep - Ook de relaties tussen de verschillende karakters kent een goede vaak subtiele uitdieping die overigens wel wat geforceerd overkomt - nog zo een contradictie.
Ik kan niet zeggen dat ik genoten heb, maar ik kan ook niet zeggen dat ik er niks in zie. 3*
patrick17
The Next Three Days
Een film die lastig te beoordelen is zoals hierboven ook wordt vermeld.
Het eerste uur duurde echt gigantisch lang, en naar mij gevoel
gebeurde er gewoon vrijwel niets. Het tweede uur daarin tegen was levendig
en zeer goed te pruimen. In eerste instantie viel me op dat Russell Crowe
aardig in de breedte is geschoten! (Hij is lichtelijk naar het dikke toe).
Hij zet zijn rol wel goed en overtuigend neer dus daar zeg ik niets over.
De film kent over heel de film gezien te weinig spanning. In het tweede gedeelte
van de film komt het los met de ontsnapping.
De eindscene maakt wel veel goed vind ik daarin.
Dessalniettemin is het geen slechte film laat dat vooropstellen maar had
na verhaal en trailer er meer van verwacht.
3.0 *
mer1973
Mijn favoriete acteur Russell Crowe valt hier een beetje tegen. Vind hem vrij flauw en op de automatische piloot acteren. Desondanks is het niet onaardig.
Het script zorgt ervoor dat er genoeg vaart in zit zodat de film geen moment verveeld.
Een goede geslaagde mix van drama,thriller en actie die nergens over de top wordt.
Russell Crowe is een deze super spannende remake erg op dreef als John Brennan het Franse orgineel Pour Elle (2008) doet iets realischtischer aan maar op deze manier vond ik het nog ietsje vermakelijker. De rol van Liam Neeson (ook op de poster) doet eigelijk niet terzake en is geen meerwaarde had iedereen kunnen doen ( voor die drie minuten)., daar integen vond ik het ook weer fijn om good-old Brian Dennehy weer eens te zien als de vader van Crowe. Kort om een meer dan uitstekende drama/thriller met een goede cast.
Volstrekt overbodige remake (daar gaan we weer) die op cruciale momenten tekort schiet. Vooral op emotioneel niveau is het allemaal flink minder dan het origineel. Crowe doet zijn best in de hoofdrol en hij is prima op dreef, maar de film om hem heen laat hem danig in de steek. Het geheel is bijna drie kwartier langer dan het origineel (de versie die ik zag is 132 minuten), wat hem vooral zit in de veel te lange en vergezochte finale. Te pas en te onpas worden er misplaatste popsongs ingezet om de beelden kracht bij te zetten. Er worden ook maar scenes toegevoegd die de spanning moeten verhogen, met averechts effect. Ook moet alles natuurlijk weer eens tot in den treure worden uitgelegd aan de kijker, want dit is tenslotte een Hollywood-film. Het vlotte en tot op het bot uitgeklede origineel heeft plaats moeten maken voor een logge en weinig subtiele kaskraker. De subtiele aanpak van het origineel wordt node gemist.
Filmkriebel
Ondanks mijn afkeer voor Russell Crowe toch een goede film. Het verhaal blaakt niet bepaald van geloofwaardigheid en voelt soms wat lusteloos aan, maar Haggis slaagde erin om de spanning erin te steken en me voor het scherm te houden. Ik moest weten hoe het zou aflopen. De eerste helft kabbelt het nog rustig voort met het amateuristische organiseren van Lara's ontvoering uit de gevangenis , het tweede uur is een ware haalt ie het of niet die onbeslist blijft tot het einde. Daar vermijdt Haggis een aantal valkuilen wat de film net iets beter maakt, zoals het niet vinden van die knoop door de politie-inspecteur, waardoor de politie nooit zal weten of Lara schuldig is of niet . Beter dan ik verwacht had.
Ik baalde zo van de manier hoe de rechercheur erachter kwam dat John een ontsnappingspoging bekokstoofde, ''Does she have a husband or child who is old enough to drive?" Dat het voor mij de hele film verknalde
Fortune
Best wel leuk.
Film duurt wel lang maar dat zorgt wel voor de betere diepgang van de personages.
Crowe speelt niet verkeerd, beetje automatische piloot. Ik vind het wel weer een typische Crowe rol. Echt heel spannend vind ik het allemaal niet maar was zeker wel benieuwd naar hoe het allemaal af ging lopen. Soundtrack vind ik wel een pluspunt in deze film. Voor de rest zitten er wel hier en daar dingen in waarbij ik aan mijn hoofd aan het krabben was. Niet helemaal de topper maar geen verkeerde film van Haggis.
sonnemansroel
Goeie film, de spanning houdt ook lang aan. De nodige details zijn tot in de puntjes verzorgd.
schram101
Vermakelijke thriller. Aardige opbouw toe die toch wel eindigt in een uiteindelijk spannende climax. Russel Crowe vind ik geen topacteur, maar vervelend was hij hier niet. Banks vond ik wel vrij goed. Uiteraard moet alles een klein beetje met een korreltje zout genomen worden, maar dat weet je van te voren bij een film als deze.
Onevenwichtig spannend.
Spannend filmpje dat ietwat onevenwichtig is. Dat zit hem voornamelijk in de plotselinge verschuiving van drama naar een ietwat ongeloofwaardige actiefilm. Het thriller-element werkt wel, maar de film gaat nogal over de top in tegenstelling tot de serieuze ondertoon. Vermakelijk en onderhoudend blijft e.e.a. tot het einde.
Goed.
TMP
Prima film met enkele zeer sterke scene's.
Er werd langzaam opgebouwd, maar na anderhalf uur barst de film dan ook echt los. John Brennan leert beetje bij beetje zijn weg in het criminele milieu. Je ziet hem duidelijk worstelen.
Vervolgens in het laatste deel van de film ook nog enkele zeer sterke scenes. Het stille afscheid van John's ouders en het in eerste instantie wel of niet afslaan naar de Zoo. Al vond ik de scene erna met Lara die de deur opengooit wel over de top. De ontsnapping is al met al prima uitgewerkt, met een aantal sterke twists.
Goede soundtrack ook, in ieder geval de bijdrage van Moby.
Prima acteerwerk van Crowe en in iets minder mate Banks maakt deze film zeer de moeite waard.
Aardige remake, al zit er hier natuurlijk wel een typisch Hollywood-ontknoping in inclusief spectaculaire achtervolging en dergelijke vergezochte onzin.
Niettemin prima te doen.
Justinw
Degelijk.
Waarom Liam Neeson hier als 3e staat aangegeven is mij een raadsel heeft maar 2-3 minuten screentime. Maar terug naar de film: De film is erg solide in het eerste deel. We zien een vader er alles aan doen om zijn vrouw terug te krijgen. En als dit legaal niet meer mogelijk is blijft hij gefocust en maakt geen fout door impulsief te handelen. Het tweede is ook erg sterk maar past niet bij het eerste deel. Het word een actiefilm met een aantal dingen die erg ongeloofwaardig zijn.
Vermakelijk en onderhoudend maar misschien iets te onsamenhangend.
martijn011
- 2034 berichten
Waarom Paul Haggis een remake heeft gemaakt, 2 jaar na het prima en betere origineel 'Pour Elle', is me een raadsel..
Vooral als je aan het kijken bent en het begin gewoon helemaal gekopieerd is, tot de ontsnapping aan toe vraag je je af waarom..
Maar goed, het is wel vermakelijk en Russel Crowe doet het prima. Hij overtuigt in ieder geval wel als de doorsnee burger die in een noodsituatie dingen kan waar de beste crimineel nog een puntje aan kan zuigen.
Geloofwaardigheid is dus niet het punt waar de film het van moet hebben. Evenals het 'drama'-gedeelte, want het is absoluut meer een thriller/actiefilm dan dat.
Ik heb me zelfs geërgerd aan bepaalde scenes, vooral aan het einde. Even rustig naast de auto zitten als het hele land achter je aanzit, toch besluiten om je zoontje toch maar in de dierentuin op te halen enzovoort. Ergernis ten top..
Elizabeth Banks is voor mij voorlopig gewogen en te licht bevonden. Te licht voor emotionele scenes.
Waarom dan toch nog een voldoende?
Het kijkt toch wel lekker weg, de actie is prima, de vaart wordt er goed ingehouden, acteerwerk is over het algemeen wel in orde.
Een doorsnee actiefilm, niks bijzonders, niet slecht.
ejtemmas
De film 'Pour Elle' heb ik niet gezien, dus kan niet vergelijken.
Daarom beoordeel ik alleen de film zelf.
Het is een mooie spannende film!
Ook een goede acteerprestatie van Russel crowe, goed geschikt voor deze film ook.
Het begin had naar mijn idee wat beter uitgewerkt kunnen worden, maar de film blijft boeiend tot het einde!
Een ruim verdiende 4 van mij.
Phoenix
Beetje traag op gang komend, maar uiteindelijk toch erg onderhoudende persoonlijke thriller. De laatste scène met de agenten was onnodig: je had het beter in het ongewisse kunnen laten. Opvallend bombastisch op het einde met die slippartij trouwens. Toffe scène maar niet helemaal op zijn plaats in deze toch wel sobere film die wel wat wordt opgefleurd door Elisabeth Banks.
purekillah
Razend spannende thriller waarbij ik vanaf het begin tot eind op het puntje van mijn stoel zat.
In zulke films wil je verrast worden en dat gebeurt ook geregeld.
Ik trapte ook in het vuilniszak verhaal en vond het erg stom van 'm. Totdat duidelijk werd dat het enkel een afleiding was. Het bleef ook iedere keer spannend tijdens de achtervolgingen, grensovergang en douane etc.
Persoonlijk vond ik het wel jammer dat de rechercheur het knoopje net had gemist
. Maar ach, dat houdt de drama er een beetje in.
Na een lange tijd weer een strakke film. Ipv de baggere cliche films.
Black Dawn
De eerste 50 minuten waren een hel om uit te zitten. Had echt het idee om de film af te zetten want er zat totaal geen schot in. Had dan ook best korter gemogen naar een lengte van ongeveer 25 minuten.
Eenmaal die sleur uitgezeten te hebben komt de film op gang als hij nog maar drie dagen heeft om zijn vrouw te bevrijden. Dan wordt je als kijker compleet meegenomen in de film en blijf je geboeid kijken tot aan het eind.
zeker het kijken waard maar van de 4,5 ster afgehouden door het langdradige begin.

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009