• 11.525 nieuwsartikelen
  • 163.889 films
  • 10.487 series
  • 30.497 seizoenen
  • 619.068 acteurs
  • 194.225 gebruikers
  • 9.044.148 stemmen
Avatar
 
banner banner

Family Guy (1999-2024)

23 seizoenen
3,73 1.266 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Animatie / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Seth MacFarlane

Met onder meer: Seth MacFarlane, Alex Borstein en Mila Kunis

IMDb beoordeling: 8,1 (365.910)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 31 januari 1999

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

Plot Family Guy

Family Guy is een animatieserie over het gezin van Peter en Lois Griffin. Lois is de stabiele factor van het gezin, maar haar man Peter is een dikke nietsnut, die telkens voor veel chaos en wanorde zorgt. Hun dochter Meg wordt altijd door iedereen genegeerd, hun zoon Chris is een leeghoofd en hun baby Stewie is een duivels ventje met een eigen wil. Het meest intelligente familielid is de hond Brian.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Seizoenen

Komt er een Family Guy seizoen 24?

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Family Guy

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

Maiky_mm

  • 28 berichten
  • 23 stemmen
woensdag 3 maart 2021
Family Guy seizoen 1 Family Guy kwam voort uit twee korte animatiefilms, The Life of Larry en Larry and Steve, die Seth Macfarlane ontwikkelde toen hij respectievelijk nog animatie studeerde, en toen hij voor de Hanna-Barbera Studios werkte. Die films vingen de aandacht van Fox, die Macfarlane inhuurde om er een animatieserie van te maken. Dit eerste seizoen is, met slechts zeven afleveringen, een korte aangelegenheid. En het is ook duidelijk een serie die zich nog in de beginfase bevindt. De tekenstijl is nog niet zo strak zoals in de latere seizoenen, het stemmenwerk klinkt nog wat onzeker, en de timing ligt er geregeld nét naast. Maar dat zijn logische zaken. Bedenker Seth Macfarlane moet nog duidelijk zijn weg zien te vinden. Maar veel van wat Family Guy in de latere seizoenen echt goed maakt is hier al volop aanwezig. Zoals de welbekende cut away gags, waarin het verhaal regelmatig onderbroken wordt door (schijnbaar?) willekeurige, korte grappen. Ik vind de serie vooral op dat gebied erg interessant, omdat die cut aways op een gegeven moment zo goed geïmplementeerd worden dat het heel natuurlijk aanvoelt. Die cut aways zijn hier nog een beetje geforceerd, maar de fijne, typische humor is hier al aanwezig en maakt veel goed. Al in de eerste aflevering bijvoorbeeld, zit een mooi getimed moment waarin die buurmannen hun hoofden laten zien. Dat derde hoofd dat verschijnt - goed, het zal toch de perfecte timing zijn, maar ik vond dat heel grappig. Oke je had er misschien bij moeten zijn. Ook in dit prille begin zoekt de serie de grenzen van tv al op en speelt het met je verwachtingen. De bejaarde vrouw bijvoorbeeld, die tijdens Wheel of Fortune de zin “Go []uck yourself” goed raadde als “Go tuck yourself in” - we hebben de ontbrekende letters natuurlijk állemaal al zelf ingevuld! Én natuurlijk de menstruatiegrap in de laatste aflevering vond ik erg leuk. Qua personages is het nog wat aftasten, al vond ik de antropomorfe Brian heel goed neergezet in enkele hele goede visuele vondsten. Dat Peter “zit!” zegt en Brian er vervolgens een stoel bij pakt en gaat zitten. Of als hij uitgelaten wordt en hij als een mens op z’n gemak tegen een brandkraan plast. Ik kan dat soort subtiele dingen wel waarderen. Ook leuk: de inventiviteit van de animatie laat hier al voorzichtig zijn gezicht zien in de laatste aflevering, waarin we Brian en Peter zien in die typische jaren ‘20 animatiestijl. Heel leuk om te zien. Het enige dat me eigenlijk echt tegenstond was het karakter van Stewie. Ik mag eigenlijk niet zeuren over de flauwigheid in een serie als deze, maar... Ik vond ‘m enorm vervelend. Gelukkig laat Macfarlane zijn kwaadaardigheid een beetje varen in de latere seizoenen, want dit verveelde me al héél snel. Een prima eerste seizoen dus, met alle onregelmatigheden die je van een serie van eind jaren ‘90 kunt verwachten. De grappen mogen er zijn, de personages ook wel. Maar het zou tot zéker seizoen 3-4 duren voordat de serie ook écht tot grote hoogte stijgt.
avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

  • 2466 berichten
  • 706 stemmen
dinsdag 19 mei 2020
Family Guy seizoen 18 Family Guy is al een paar jaar over z'n hoogtepunt heen, maar in tegenstelling tot The Simpsons is het nog geregeld wel grappig door de bizarre verhalen en de vele running gags. Toch zou de serie na moeten denken of ze dit nog jarenlang laten lopen en het imago laten besmeuren zoals die andere net genoemde serie. Seizoen 20 zou over twee jaar een mooi afgerond slot toch zijn? 3*