- Home
Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson
Releasedatum: 9 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Next Three Days
"What if you had 72 hours to save everything you live for?"
Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.
John Brennan
Elaine
Mike
Luke
Zeriel
Ik heb me hier prima mee gemaakt, het is allemaal vloeiend in beeld gebracht.
Volstrekt ongeloofwaardig allemaal, wel zeer onderhoudend en spannend.
Crowe is wel erg stoïcijns, en van enige chemie tussen het stel is geen sprake.
Verwarring doordat de vrouw in het begin blond haar heeft, en later niet, zodat het bij mij een tijd duurde voor ik doorhad dat het om één en dezelfde vrouw ging.
Misleidend dat Liam Neeson niet meer dan een Cameo heeft, maar wel in grote lettersop de hoes staat.
otherfool
Mooie blondine en zorgzame moeder tegelijkertijd wordt abusievelijk gearresteerd en voor het leven in het kot gestopt. Aan sympathieke doch robuuste manlief de taak haar te bevrijden, voordat ze haarzelf van het leven beroofd. Ja, het is duidelijk voor wie we moeten duimen in The Next Three Days...
Crowe bedenkt, met de (zeer) korte hulp van Neeson, een uitgebreid 'reddingsplan' en we volgen hem in zijn moeizaam verlopende voorbereidingen. De film hapert hier soms een beetje en krijgt, gezien ook de lange, lange speeltijd bijna het karakter van een miniserie.
Maar dan volgt in de laatste 3 kwartier een opvallende stroomversnelling: de film verwordt tot een soort actiethriller, en het gekke is; het werkt. Met opzwepende muziek, immer gefrustreerder kijkende cops en de koene, vastberaden blik van Crowe sleept de film je mee en je wenst het gezinnetje uiteindelijk het allerbeste toe.
Domme momenten hierbij natuurlijk te over; mijn favoriet is dat Crowe een onwaarschijnlijke scheme opzet om zijn vrouw terug te krijgen maar dan wel '15' en '35' op zijn arm moet schrijven, voor het geval dat-ie dat vergeet... Verder net iets te veel too good to be true momenten.
Maar toch; goed gemaakt entertainment van A tot Z. Met name Crowe doet het erg goed, en ook Dennehy als zwijgzame vader is altijd een genot. De scene dat de twee elkaar een hand en afscheidsknuffel geven is dan ook echt ontroerend.
Ik kende het Franse origineel niet, maar ik ga Pour Elle zeker opsnorren. Voor deze: 3,5*.
Gonster
redelijke goede film met Russel Crowe. Film komt wat laat op gang, maar weet mij als kijker wel te boeien. Het einde van de film had ik anders ingevuld, maar ok, gewoon kijken als zeg ik
darkknight
Verrassend goede film, na de bagger die hollywood de laatste tijd produceert zat ik wederom te wachten op de zoveelste cliche-film. Het pakte echter anders uit, hoewel de film alles heeft van een hollywoodproductie, zitten er genoeg aspecten in die de film sterk maken.
Ten eerste kreeg de film het op de een of andere manier voor elkaar bijna constant spannend te blijven en bleef hij mij in ieder geval voortdurend boeien. Vond de lengte dan ook totaal niet storend.
Dan was er het goede acteerwerk van Crowe, maar ook van Banks die een zeer overtuigende rol neerzet en naar mijn mening haar (on)schuld tot het laatste half uur van de film in het midden weet te laten. Maar het blijft een hollywoodproductie dus natuurlijk heeft ze het uiteindelijk niet gedaan.
En aan dingen zoals een leraar die een plan uitdoktert om zijn vrouw uit een gevangenis te bevrijden met behulp van een tennisbal en een pistool, of bewakers die elkaar afwisselen op het moment dat de foto's van de verdachten binnenkomen ga ik me echt niet storen, daar is het tenslotte een film voor.
Minpunt vond ik de scenes met Olivia Wilde als alleenstaande moeder, ze deden geforceerd aan en waren totaal overbodig.
Al met al klopt deze film gewoon en vind ik hem in zijn geheel toch een stuk uitsteken boven het gros wat heden ten dage het witte doek bereikt.
Lange Darm
Zeer spannend verhaal en eens niet een hoofdpersoon die 1 of andere uber commando training heeft doorlopen maar gewoon het uiterste van zijn kunnen inzet om zijn vrouw te redden.
Btheway Liam Neeson heeft ook verdomd mooie bijrol.
Daarnaast de wendingen in de film voor het probleem geld vind ik extra slagroom op de taart (geen spoiler toch?).
What kind of criminal drives a Prius?
Die vond ik het verhaal juist flexibel houden als optie om relatie mee te beginnen of zijn zoontje achter te laten
pazuzu
In het begin inderdaad 'n beetje traag maar na verloop van tijd ga je op het puntje zitten...
Dit is echt zenuwslopend werk en aan het lijstje van de toppers toevoegen. Uitermate goed acteerwerk. Kortom een aanrader. Je geduld wordt beloont....
Banjo
- 2035 berichten
een sterk over gewardeerde film !
waarin russell crowe wel (natuurlijk) weer een sterke rol neer zet..
Maar het is mij allemaal te klef gefilmd te amerikaans sentimenteel. En ik keer mijn rug er steeds vaker naar toe..voor mij geen amerkaanse glad gestreken klefheid met die modellen er in Bah!
2 1/2 ster
Miss Lola
Heerlijke thriller, lekkere acties en het verhaal zit goed in elkaar. Misschien wel wat voorspelbaar hier en daar, maar toch blijft de film vermakelijk!
BBarbie
Film komt maar moeizaam op gang, maar het laatste uur is heel erg spannend en maakt het meer dan de moeite waard. Jammer van die knoop. Toch?
JacoBaco
Lara is onschuldig en dat heeft alles met die knoop te maken. De afgebroken knoop is gekoppeld aan de echte moordenaar. Lara botste tegen de moordenaar op en de knoop van de moordenaar brak vervolgens af en die ene detective kreeg waarschijnlijk ook wel het idee dat Lara onschuldig is toen hij Russell Crowe zag kotsen. Althans, misschien zag hij het als volgt: Die man is helemaal overstuur dat zijn vrouw onschuldig in de gevangenis zit en aan het eind van de film wil hij toch die knoop vinden en die knoop is er ook, maar hij vind hem echt net niet! Alleen wij als kijker krijgen te zien dat ze inderdaad onschuldig is.
De film is een beetje wat ik er al van verwachtte. Spannende momenten in combinatie met net even teveel toevalligheden, maar een ruime voldoende en Crowe zet weer een uitstekende rol neer.
Fran
- 1953 berichten
Een zeer spannende film. Bij de eerste scène zag ik al dat ik van dit verhaal al eens de franse versie heb gezien en ik moet zeggen dat ik van deze versie het verhaal toch wel wat meer uitgewerkt vind. Waar ze in Pour Elle toch meer aandacht aan de moordzaak zelf zelf geven, geven ze in de deze film meer de aandacht aan de ontsnapping en dat maakt dat deze film toch weer nèt even anders is.
Zowel Crowe als Banks hebben hier een hele goede rol neergezet. Ik vind ze allebei altijd wel erg goed acteren. Van begin tot eind heb ik geboeid zitten kijken terwijl ik het verhaal toch al eens gezien had. Er was gewoon een hele goede spanningsopbouw. Ik ben het wel met JacoBaco hier iets boven eens, er zaten nèt wat te veel toevalligheden in. Vooral als ze op het einde het vliegtuig willen halen en ze nèt door de douane heen zijn als hun foto binnenkomt op het vliegveld en dat ook nèt degene die ze doorgelaten heeft zijn dienst erop zit en word vervangen waardoor hij dus nèt de foto niet ziet binnenkomen. Nou, mooier kan het niet.
Maar dat mag de pret echter niet drukken. Het is zeker een zeer spannende film.
Sjoerdow
Prima film opnieuw van Haggis.
Met name het kat- en muisspel tussen de detectives en Brennan is behoorlijk spannend en boeiend in elkaar gezet.
Beetje jammer van de reclame voor Iphone en Youtube, dat was een beetje too much wat mij betreft.
Daarnaast vond ik dat einde met die agent in de regen een beetje stupide. Die zoekt namelijk naar een knoop die 3 jaar geleden afgeknapt zou zijn. Wat als hij die knoop vond? Bewijs is het natuurlijk allang niet meer. Een vriend van de famillie had die knoop in de afgelopen jaren kunnen plaatsen daar, er zullen geen vingerafdrukken op zitten en wat is de kans dat een zelfde soort knoop van iemand anders in die put beland in 3 jaar?
Dat was niet echt sterk.
Verder een prima film en buitengewoon vermakelijk.
Mirckje
Opzich wel een goede film. Bijzonder verhaal sowieso. Vond het wat te dramatisch geprobeerd neer te zetten.
simonvinkie
Uitstekende film hoor. Erg spannend en de twee uur vliegen voorbij. Hier en daar wel wat onrealistische momenten, maar over het algemeen heb ik het uitstekend vermaakt hier mee.
Insignificance
Vrijheidsdrang. Het schijnt het nodige los te maken in de mens. Zo ook bij de scenaristen van dienst, want er wordt nogal wat begrip van de kijker gevraagd wanneer John aan zijn plan begint te werken en het begint uit te voeren. Jammer genoeg is die drang dan ook weer niet zo heftig om hem helemaal te transformeren in een obsessieve klootzak die over lijken gaat. Neeson hintte in zijn korte optreden nog wel even in die richting. Bij het horen van de aanwezigheid van een kind (en nog iets dergelijks in dezelfde scène) is daar toch weer die goedzak. Jammer.
En zo blijft er eigenlijk niet veel meer over dan een braaf ontsnappingsthrillertje met ontwikkelingen, zowel bij John als bij de jacht op hem, die je normaliter voor onmogelijk zou achten. En toch, geen idee waarom eigenlijk, werkt het tot op zekere hoogte nog wel binnen de realiteit die Haggis creëert. Misschien een bepaald charisma van de cast en/of de wijze waarop de film gestructureerd is. Hoe dan ook, ik wilde na die wat te lange aanloop nog wel even zien hoe het zou uitpakken. Al had het beantwoorden van de schuldvraag natuurlijk niet gehoeven. Ook jammer.
tristanrc1
Mooie en spannende dramathriller, die me voor het eerst sinds tijden bijna de hele film op het puntje van m'n stoel liet zitten. Wat een geweldige spanningsopbouw! Dat komt vooral door Russel Crowe die zijn personage geweldig neerzet. Hij is het die de film ook zo geloofwaardig laat overkomen. Hij is nou niet bepaald het stereotype actieheld, dit keer leef je echt mee met het hoofdpersonage. Dan is er nog de erg sterke soundtrack, en deze film zet je zelfs aan het denken. Erg geslaagd deze film, al geeft hij zoals meerdere keren gezegd misschien te veel antwoord op de hoofdvraag.
booyo
The Next Three Days biedt prima vermaak, maar ook niet veel meer dan dat. Ik wil het nog net niet een standaard Thriller noemen, maar heel nieuw is het ook niet allemaal. Maar goed, af en toe is gewoon vermaakt worden ook wel lekker.
Turkeyloverz
Komt niet eens in de buurt van het origineel, dat veel spannender en overtuigender is. Ook qua sfeer is het een tegenvaller. Dit komt ook een beetje door Russel Crowe, die bot acteert.
gijsberto
yep,weer zo'n ouderwetse goede thriller die van het begin tot het eind blijft boeien,goed verhaal en russel crowe in een uitstekende rol
Decec
Een goede misdaad/thriller film...
Echt spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Russell Crowe speelt zeer goed...
Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Zeker aanrader...
K. V.
Erg aangenaam verrast door deze film. 'k had eigenlijk geen verwachtingen bij deze film, maar wat was hij goed.
Een mooie opbouw en een spannende finale. 'k vond de film in het begin erg realistisch: het is zeker geen typische held en er lopen ook dingen fout, zodat het niet té vlotjes verloopt.
De cast deed het erg goed, vooral Russel speelde erg overtuigend.
Ondanks dat de film iets meer dan twee uren duurde, voelde het zeker niet als een lange zit. Vooral dus het laatste half uur is erg spannend.
Zeker de moeite om te bekijken.
sinterklaas
Hele knappe thriller over een onschuldige die straf krijgt. We kennen het al. Je bent op een verkeerde plaats op een verkeerde tijd en je bent de sjaak.
Dat overkomt Lara (goed neergezet door Elizabeth Banks) die door de politie word opgepakt voor moord. Het mooie theorie is ook dat haar man John (weer een mooie rol van Russel Crowe gewoon, ondanks de zware tegenslag, door probeert te gaan met zijn leven met zijn zoontje. Dan word Lara suicidaal en komt hij in actie.
Wat we dan krijgen is een spannende race tegen de klok en een soort van outbreak-thriller De vaart komt er hoe langer hoe meer in en er zitten hier en daar nog wat knappe actiescenes in. Ook die scenes waarbij John voor zijn plannen contact moet opnemen met de onderwereld is erg indrukwekkend. Verder ga ik het niet verklappen want, het over de 2de helft hebben is eigenlijk al een te grote spoiler.
Zeer geslaagde thriller.
david bohm
Onderhoudende film die de spanning kundig weet op te bouwen en vast te houden. Het hele gebeuren wordt gedragen door de heer Crowe die bekwaam een man in zak en as neerzet. Echt spannend vind ik de film niet, maar goed kijkbaar is ie zeker.
Naomi Watts
Prima remake. Deze vlak na Pour Elle gezien om een beter beeld te krijgen tussen de contrasten van de 2 films en ondanks dat Haggis bijna een exacte kopie maakt doet ie gelukkig wel een aantal dingen beter.
Vooral erg blij met het feit dat Haggis rustig de tijd neemt. De boel genoeg uitdiept en door de vele key events kan ie daar effectief naar toewerken. Crowe en Banks komen er ook veel beter uit, meer chemie, sterker uitgediepte relatie, door het voortkabbelende tempo wordt de moedeloosheid van John veel beter weergegeven en natuurlijk is de production value veel hoger. Ook krijgen bepaalde personages veel meer significantie.
Al blijven de toevalligheden erg spijtig maar de film is toch wel best spannend. Enorm sterke cast (Crowe, Neeson, Banks, Wilde en natuurlijk held Lennie James), de high production value en de nodige aanpassingen op het originele script zijn zeer welkom. Fijn dat Hollywood ook eens bewijst dat er ook positieve kanten zijn aan zo'n remake. Ook lijkt het plan van John veel doordachter dan zijn Franse collega.
Goede en gewenste remake.
Gon1234
Een film die niet alleen barst van de mooie vrouwen, maar ook nog eens een film die je tot het einde van de film op het puntje van je stoel laat zitten!
Ik heb me super vermaakt tijdens het kijken van deze film, zo'n spannende actie-thriller film als deze kom je niet vaak tegen! Er zit veel afwisseling van gebeurtenissen in waardoor je telkens weer in een totaal nieuw en spannend verhaal terecht komt, binnen het grote verhaal. Hierdoor blijft de film gedurende 122min interessant.
Wat ik wel erg jammer vond is dat aan het einde de film wat mij betreft iets te cliche werd. Het laatste half uur wist ik al wat er allemaal ging gebeuren, en schakelde deze spannende actie-thriller om in een standaard actie film waar veel toevalligheden in voor kwamen. Dit vond ik erg jammer, wanneer ze wat meer originaliteit in het einde gestopt hadden, had deze film vast en zeker in mn top-10 gestaan!
Maar ondanks dat scoort deze film alsnog erg hoog bij mij, en geef ik deze film 4*, een cijfer die ik maar zelden weg geef!
NERD
Mooi hoe Russell Crowe een karakter neerzet waarvan ik gedurende de hele film z'n wanhoop voel, zonder dat het overdreven of irritant wordt.
Toch een behoorlijk sterke film, begin ook wel een beetje fan van Paul Haggis te worden.
Prima film met een uitstekende Crowe in de hoofdrol. Hij weet de film in zijn eentje te dragen en zorgt ervoor dat -ondanks dat de film zelf eigenlijk niet zo heel veel voorstelt qua plot(ik had zelf graag de moedeloosheid van Crowe's personage beter uitgewerkt zien worden)- de ruim 2 uur makkelijk uit te zitten valt.
Ruim 3*
El Loco
What if you had 72 hours to save everything you live for?
Geregeld neem ik willekeurig een film op omwille van de acteurs die er in meespelen en hier was dat het geval met Russel Crowe en Liam Neeson, toch twee acteurs die een film naar hun hand kunnen zetten. Toen ik even op Moviemeter kwam kijken, stegen mijn verwachtingen door de goede score die de film hier krijgt, dus was ik benieuwd wat het ging worden met The Next Three Days.
Een veelbelovende cast is, zoals vaak gebleken geen absolute zekerheid voor een goede film, want van The Next Three Days had ik toch veel meer verwacht. Het begon allemaal nochtans wel vrij goed met de ruzie in het restaurant en de onmiddellijke arrestatie, zonder een ellelange intro of andere tijdrekkers. Jammer genoeg kon het middenstuk me een pak minder boeien. Er waren veel momenten waar ik deels of compleet afhaakte, zoals de ontmoetingen tussen John de andere moeder of wanneer hij zijn valse documenten probeert vast te krijgen. De reden waarom ik toch besloot om de film uit te zitten, was omdat ik benieuwd was hoe John zijn vrouw ging bevrijden, maar dat bleek ook niet al te best te zijn. Waar het middenstuk problemen heeft om boeiend te blijven, heeft het einde enorm veel last met de bekende clichés, want de laatste 45 minuten van de film is eigenlijk een vat vol clichés van het genre. Bovendien gaat toch ook zo gemakkelijk voor John om met zijn vrouw te ontsnappen uit het ziekenhuis. Het hele gebouw is omsingeld door agenten, maar toch slagen ze erin om te ontkomen. Op dat moment was mijn irritatie al behoorlijk groot, maar dan moesten de scènes in de metro en de luchthaven nog komen. Eigenlijk gaat heel de vlucht van het koppel vrij gezwind, maar het toppunt werd toch bereikt op de luchthaven wanneer de foto’s van John en Lara verschijnen op de computer nadat ze enkele seconden daarvoor waren doorgegaan. Zulke momenten haat ik gewoon als de kiespijn. Ik zou bijna vergeten dat er nog meer voorspelbare en onmogelijke clichémomenten waren, zoals Lara die haar kop uit de auto steekt en niemand houdt er ook maar één schrammetje aan over. Zelfs die vrachtwagenchauffeur zwaaide even en reed weer vrolijk verder. De laatste 45 minuten van de film is gewoon een opeenstapeling van slechte scènes en clichés.
Oef, ik heb even mijn hart kunnen luchten en dat was wel even nodig. Gelukkig was er ene Russel Crowe om deze film te dragen, want hij was wel degelijk op niveau. Jammer dat het script hem dus serieus in de steek liet, want je mag nog zo sterk acteren zoals Crowe, zulke films kan je gewoon niet meer rechttrekken. Crowe is zo’n typische acteur die al in veel films heeft meegespeeld, maar me vooral zal bijblijven door één specifieke rol, namelijk als Maximus in Gladiator en soms verwachtte ik dat Joaquin Phoenix ergens tevoorschijn ging komen. Soit, goede prestatie dus voor Crowe, maar eigenlijk doet Elizabeth Banks het ook helemaal niet verkeerd. Ze komt natuurlijk wel minder in beeld, maar al bij al doet ze het nog naar behoren. Alleen jammer van die ene scène waar ze de deur van de auto opent en zelfmoord probeert te plegen en ook het feit dat ze uiteindelijk onschuldig blijkt te zijn. Zeer cliché en voorspelbaar, maar aan het script kan zij natuurlijk niets doen. Verder was er ook nog een rol voorzien voor Liam Neeson. Wel ja, als je dat een rol kunt noemen, wel merci dan. Ik had deze film deels opgenomen voor Neeson, want hij is altijd wel een meerwaarde in een film. Zeer jammer dat hij amper twee minuutjes meespeelt om Crowe advies te geven voor de ontsnapping. Al moet ik wel zeggen dat het een goede scène was. Na die scène verwachtte ik dat hij later nog eens zou terugkomen als adviseur ofzo, maar bij die ene scène bleef het dus.
The Next Three Days is er dus niet in geslaagd om mijn verwachtingen in te lossen. Saai eerste deel en voorspelbaar cliché einde. Crowe en Banks doen nog hun best om te redden wat er te redden valt, maar helaas.
Pitakaas
Onderhoudend actiefilmpje op een dude die z'n vrouw uit de gevangenis wil bevrijden omdat hij (volgens zijn ogen) onterecht is beschuldigt van moord.
De film is nogal gefixeerd op Russel Crowe maar hij toont maar weer eens aan dat hij dat makkelijk kan. Acteren kan deze gast wel, toffe rol hier.
Het script is goed geschreven, maar dat kan dan ook komen omdat het gewoon een dikke remake is van de Franse film Pour Elle (schijnt, nooit gezien). Ik vond de film echter nogal Amerikaans overkomen, maar bepaalde scenes die nogal over the top zijn en soms nogal onrealistisch (het inbreken in het busje par example).
Wat ik echter net wat storender vond was het feit dat Crowe alles zo lekker had uitgekiend... Terwijl het eigenlijk al had moeten aflopen toen hij al werd ontdekt in het ziekenhuis zelf en alles uitgangen werden afgesloten...
Als je echter over deze missertjes heen kan kijken heb je nog best een vermakelijke film over. Het slot wordt nog zowaar spannend en de tijd vliegt dan ook best snel voorbij.
rkellerman
Ik heb de Franse versie "Pour elle" niet gezien dus ervaar niet de irritatie van het kopieergedrag. Deze variant boeit niet vanaf het begin maar wie blijft zitten wordt wel beloond. Vooral de mannen zullen een vereenzelviging met de hoofderpersoon hebben. Dit zou je toch ook doen als je echt van je partner houdt. Aanrader als je van pseudo helden houdt.

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009