menu

The Next Three Days (2010)

mijn stem
3,67 (2711)
2711 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
122 minuten

geregisseerd door Paul Haggis
met Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson

Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=W75ZDqjuyQk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,5
Deze film afgelopen zaterdag gezien...... hij sprong er niet echt uit, maar omdat de keuze beperkt was en de trailer wel spannend was voor deze gekozen.

En weet niet zo goed wat ik er van moet maken.
De film was wel spannend, en er zaten hele realistische dingen in Crowe is niet echt een crimineel, dus ja, in het begin loopt het mis, het overgeven, de Toyota Prius als auto etc., bepaald geen gladde jongen.
Jammer dat een aantal dingen dan juist weer ontzettend onrealistisch waren (voor spanning of juist om het tot een goed einde te kunnen brengen, zoals dat die resercheur precies op de goede plek staat om Crowe en vrouw de metro in te zien rennen (door die lichtkoepel heen)), waardoor de film toch wel een beetje verpest werd voor mij (en het is heus niet zo dat een film van mij alleen maar realistisch hoeft te zijn, transformers en James Bond vind ik ook heel gaaf.......).

Prik ja daar door heen, of ben je er niet gevoelig voor, dan is dit een prima bijzonder spannende film. Met ook wel weer een paar verassingen.

Toch een voldoende van mij, want heb heus wel een paar keer op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van wwelover
4,0
Zeer fijne thriller, ondanks het gebrek aan realisme, want dit is verre van mogelijk. Maar desalnietemin hebben ze het wel mooi over weten te brengen. Het is mooi gefilmd en zeker spannend. Daarnaast een mooie soundtrack plus uitstekende acteurs en dan vooral Russel Crowe die het goed doet.

4*

avatar van Madecineman
3,5
Madecineman (moderator)
Persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van patrick17
3,0
The Next Three Days

Een film die lastig te beoordelen is zoals hierboven ook wordt vermeld.
Het eerste uur duurde echt gigantisch lang, en naar mij gevoel
gebeurde er gewoon vrijwel niets. Het tweede uur daarin tegen was levendig
en zeer goed te pruimen. In eerste instantie viel me op dat Russell Crowe
aardig in de breedte is geschoten! (Hij is lichtelijk naar het dikke toe).
Hij zet zijn rol wel goed en overtuigend neer dus daar zeg ik niets over.
De film kent over heel de film gezien te weinig spanning. In het tweede gedeelte
van de film komt het los met de ontsnapping.
De eindscene maakt wel veel goed vind ik daarin.
Dessalniettemin is het geen slechte film laat dat vooropstellen maar had
na verhaal en trailer er meer van verwacht.

3.0 *

avatar van Miss A
4,0
Net eindelijk deze film gezien in de bios

De film was anders dan ik had gedacht, door de trailer maar ben zeker niet teleurgesteld.
In het eerste helft is idd niet zoveel spanning, maar dat is niet storend, want je wilt de hele tijd weten wat er nou echt is gebeurd en wat hij gaat doen.
Vond het ook leuk dat er een paar dingen in zaten die je op het verkeerde been brachten,ik dacht zelf dat hij zijn kind zou achter laten en had niet verwacht dat het een happy einde is, maar dat vond ik wel mooi om te zien.

4 *

avatar van kappeuter
3,0
kappeuter (moderator)
Berichten over spoilers verwijderd. PM gestuurd naar user, met uitleg over werking spoilersysteem.

avatar van Uier
3,0
Aardige thriller. Spannende momenten afgewisseld met enkele flinke gaapjes.
Crowe en Banks spelen sterk, maar de rol van Neeson is verwaarloosbaar klein.
Het verhaal komt in den beginne aardig op dreef, maar kakt op sommige punten weer helemaal in. De muziek is op sommige punten wel een pluspunt trouwens. Erg komen enkele erg fijne tunes ten gehore. (Vooral Moby - Mistake)

Al met al een aardig film met ups en downs. Goede middenmoter dus.
3.0*

avatar van WaynesW
Prima, spannend en ook best nog geloofwaardig.

3,5/5

avatar van voomzap
De originele versie was goed. ben benieuwd naar deze remake.

avatar van mcdaktari
De orginele ken ik niet, teminste nooit gezien, maar deze vond ik heel goed. Eindelijk weer een mooie film met Russell Crowe. Het is natuurlijk wel onmogenlijk allemaal maar toch, heb me prima vermaakt bij deze film.

jeeke21
Heel goede film ! Dat het nu geloofwaardig is of niet ! In een film moet nu eenmaal alles kunnen niet ? Boeiend van begin tot het einde...


4*

avatar van eppo349
4,0
Vind deze versie net zo goed als het franse origineel. Het script is door de amerikanen net iets fijner gemaakt. Jammer van het einde: dat gedoe van de verloren knoop hadden ze niet moeten doen.

Een auto openen met een tennisbal gaat niet.

4,5
Constante spanning, erg goed!

4,0
Top film, vooral Russel Crowe doet het weer uitstekend. Die man kan ook echt alle rollen spelen.
Soms niet helemaal realistisch zie ik bij veel reacties staan, maar is dat niet typisch iets voor een film??

Ik raad deze film aan bij de mensen die hem nog niet gezien hebben..!!

avatar van jvg
4,0
jvg
Zeker een goede film. Verveeld geen moment. Echter zitten er wat stukken in die wel erg ver gezocht zijn zoals de snelheid waarmee de politie achterhaald dat het om een Prius gaat en bijna direct de juiste persoon te pakken heeft..

4,5
Geweldige film!

avatar van ralfsjam
3,5
Op zich een prima film ,maar toen mijn vriendin na 15 minuten vertelde dat we de franse versie al hadden gezien (wat zij dan weer kan onthouden) had ik alweer zo'n gevoel van: Die verekte amerikanen! Te lui om een franse film te kijken....
Maar goed het verhaal was het zelfde en wat ik me kan herinneren ook vrijwel presies het zelfde...
Wel had ik het idee, dat er een paar Amerikaanse gevoelens ingepropt waren. Zoals de zoen die het (zo wie zo slecht acterende) zoontje gaf aan moeder op het einde maar goed... Leuke film die lekker weg kijkt en hier en daar in de tweede helft best wel wat spannende momenten had. 3.5

avatar van mer1973
4,0
Mijn favoriete acteur Russell Crowe valt hier een beetje tegen. Vind hem vrij flauw en op de automatische piloot acteren. Desondanks is het niet onaardig.
Het script zorgt ervoor dat er genoeg vaart in zit zodat de film geen moment verveeld.
Een goede geslaagde mix van drama,thriller en actie die nergens over de top wordt.

avatar van stinissen
4,5
stinissen (crew)
Russell Crowe is een deze super spannende remake erg op dreef als John Brennan het Franse orgineel Pour Elle (2008) doet iets realischtischer aan maar op deze manier vond ik het nog ietsje vermakelijker. De rol van Liam Neeson (ook op de poster) doet eigelijk niet terzake en is geen meerwaarde had iedereen kunnen doen ( voor die drie minuten)., daar integen vond ik het ook weer fijn om good-old Brian Dennehy weer eens te zien als de vader van Crowe. Kort om een meer dan uitstekende drama/thriller met een goede cast.

avatar van Se7en days
3,5
Gewoon goed.

Paar "ook wel" momentjes gehad, maar ook soms een buikgevoel gehad bij acties waarin "onze leek" terecht kwam.

Aardige mix van actie, drama en een goed verhaal.

Goed einde wat voor de meesten misschien een beetje te ver gaat, maar die uiteindelijk alle vragen van onze hoofdrol speler (of zijn vrouw) duidelijk maken.
Voor degenen die liever gissen hoe het nu echt zat... Kijk het eerste uur niet.

3,5*

avatar van Dooz
4,0
Vond het een zeer goede film. Goed verhaal, goed gespeeld

avatar van Poppe
1,5
Ik baalde zo van de manier hoe de rechercheur erachter kwam dat John een ontsnappingspoging bekokstoofde, ''Does she have a husband or child who is old enough to drive?" Dat het voor mij de hele film verknalde![

Dan liever Law Abiding Citizen!

avatar van SnakeDoc
3,0
Goed gespeeld en redelijk verhaal maar de film weet zich verder totaal niet te onderscheiden van soort gelijke films. Vond vooral het eerste deelte vrij traag terwijl het vlucht momente zich nogal in snel tempo afspeelde.

Een leuk maar niet al te bijzonder drama filmpje.

avatar van the new guy
4,0
Fijne film. Wellicht iets te lang, maar zeer onderhoudend.

Ik ben echt fan van gevangenisfilms, zeker met een ontsnapping, heerlijk. Daarom is het een echte verademing om eens wat nette mensen te zien die dit gaan proberen, geen vloekende bendemannen, of door de wol geverfde 60+ criminelen. En het is andersom, iemand bevrijden, in plaats van jezelf.

Het politieverhaaltje vond ik ook niet echt interessant, maar wel belangrijk om spanning te creeeren. Overigens is het helemaal niet raar of overdreven hoe agenten op het spoor komen van de prius . Zo wordt er gewoon gedacht in the force.

avatar van Poppe
1,5
the new guy schreef:
het spoor komen van de prius . Zo wordt er gewoon
gedacht in the force.


Sure, er rijden 7000 in de staat. Dan pikt hij die ene eruit, terwijl ie weet dat diegene van wie da auto is vastzit. Gaat naar dat huis, en breekt zonder huiszoekingsbevel in, komt idan in een leeg huis binnen en komt-ie ineens tot de conclusie dat er een ontsnappingspoging aan de gang is.

RIGHT!!!

avatar van SnakeDoc
3,0
Ik vond dat Prius verhaal ook wel beetje over de top hoor. Er rijden 7000 van die dingen in de staat, 2 van de eigenaars hebben een strafblad. De ene is iemand die is veroordeeld voor een zeden delict (als ik het me goed herinner) en de andere is de vrouw van John Brennan die op dat moment nog gevangen zit. Zij kunnen het dus niet zijn.

Voor de politie is John dan de logische en DIRECT ->serieuze<- 3e verdachte.


Grootse flauwekul natuurlijk om dat binnen 10 minuten te suggereren.

avatar van Se7en days
3,5
De film speelt zich ook niet af in Nederland. Hier hebben we niet zo'n snelle en doelgericht aanpak.

avatar van james_cameron
3,0
Volstrekt overbodige remake (daar gaan we weer) die op cruciale momenten tekort schiet. Vooral op emotioneel niveau is het allemaal flink minder dan het origineel. Crowe doet zijn best in de hoofdrol en hij is prima op dreef, maar de film om hem heen laat hem danig in de steek. Het geheel is bijna drie kwartier langer dan het origineel (de versie die ik zag is 132 minuten), wat hem vooral zit in de veel te lange en vergezochte finale. Te pas en te onpas worden er misplaatste popsongs ingezet om de beelden kracht bij te zetten. Er worden ook maar scenes toegevoegd die de spanning moeten verhogen, met averechts effect. Ook moet alles natuurlijk weer eens tot in den treure worden uitgelegd aan de kijker, want dit is tenslotte een Hollywood-film. Het vlotte en tot op het bot uitgeklede origineel heeft plaats moeten maken voor een logge en weinig subtiele kaskraker. De subtiele aanpak van het origineel wordt node gemist.

avatar van tal1b
3,0
Na In the Valley of Elah hoopte ik weer op een goeie film van Paul Haggis. Maar viel in dat opzicht nét ff wat tegen. Vond het sommige stukken zelfs wat eentonig en lang duren. de uiteindelijk ontsnapping was wel grappig gedaan, met de nadruk op grappig, wat ver gezocht allemaal..
Te veel toevalligheden tijdens de achtervolging vd politie van begin tot en met het eind.

avatar van Poppe
1,5
Se7en days schreef:
De film speelt zich ook niet af in Nederland. Hier hebben we niet zo'n snelle en doelgericht aanpak.


Dit is sarcasme hoop ik?

Gast
geplaatst: vandaag om 15:40 uur

geplaatst: vandaag om 15:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.