menu

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Out of the Furnace (2013)

4,0
Nogal standaard plot, maar wat een sfeer en wat een fijn akteerwerk. Christian Bale is uitstekend in de hoofdrol en hij ziet zich omringt door een eersteklas cast, waarin vooral Casey Affleck en Woody Harrelson positief opvallen. Het eerste uur is bijzonder boeiend en meeslepend; jammer dat de film naar het einde toe steeds dunner wordt qua plot en een beetje verwordt tot een nogal standaard uitgewerkt wraakverhaaltje. Echter, zoals gezegd is alles zo sfeervol in beeld gebracht en wordt er zo goed gespeeld dat je dit graag op de koop toeneemt. Na Crazy Heart weer een prima film van regisseur Scott Cooper.

Outcast (2010)

3,5
Het verhaaltje van deze horrorfilm is vrij standaard, maar de uitwerking van het gegeven is opmerkelijk te noemen. Door het verhaal te situeren in een ghetto-achtige achterstandswijk wordt er een naargeestige wending aan het geheel gegeven, resulterend in een sfeervolle en bij vlagen intense kijkervaring. Visueel ziet alles er bijzonder fraai uit, waarbij maximaal effect wordt behaald uit de treurige maar imposante decors van flatgebouwen en braakliggende industrieterreinen. De toevoeging van allerlei bizarre details aan de plot werkt ook goed. Tegen het einde wordt een en ander helaas toch wat voorspelbaar en traditioneel, maar al met zeker geen verkeerde film.

Outland (1981)

3,5
Aardig SF-filmpje waarbij de aanwezigheid van Sean Connery voor flink wat meerwaarde zorgt. Met het claustrofobische sfeertje en lekker deprimerende plot (een variatie op het gegeven van de klassieke western High Noon) zit het ook wel goed. Zodra men uitpakt met visuele effecten oogt het geheel erg gedateerd, maar grotendeels ziet de film er nog prima uit. De 'used future'-look van bijvoorbeeld Alien doet ook voor deze film wonderen. Jammer van de wat fletse climax- verder is deze Outland nog goed te doen. De film kan overigens wel een knappe blu-ray oppoetsbeurt gebruiken.

Outlaw King (2018)

3,5
Redelijk boeiend historisch epos, qua gebeurtenissen een soort vervolg op Braveheart, maar lang niet zo goed. De personages blijven wat aan de oppervlakte hangen en de film steekt nogal rommelig in elkaar, waardoor de aandacht meer dan eens verslapt. Gelukkig is Chris Pine best goed in de hoofdrol en is er net voldoende spektakel om bij de les te blijven. Visueel ziet alles er overigens overtuigend en indrukwekkend uit, met fraai camerawerk en mooi verzorgd production design.

Outpost (2007)

3,0
Weinig bijzondere horrorfilm, maar vooruit, best vermakelijk. De setting is lekker naargeestig en de nazi-zombies zijn zoals altijd best effectief. De cast is wel wat aan de matige kant. Het verhaaltje is leuk bedacht maar sporadisch vrij onlogisch- dus niet teveel nadenken.

Outsiders, The (1983)

Alternatieve titel: Schooiers

3,5
Ik wist niet dat hier een director's cut van bestond, tot ik hem onlangs voor € 2,50 zag liggen bij het ter ziele gegane Free Record Shop. Direct gescoord dus. Niet één van Coppola's betere films, maar in deze puntgaaf gerestaureerde en 23 minuten langere versie komen de verschillende verhaallijnen wel beter tot hun recht. Het heeft op dramatisch vlak allemaal niet zo heel veel om het lijf en halverwege zakt de boel behoorlijk in. Belangrijkste troefkaart is natuurlijk de geweldige cast. Howell! Macchio! Dillon! Lowe! Estevez! Swayze! Lane! Enne... Cruise!

Over the Edge (1979)

3,5
Eindelijk op de kop kunnen tikken; ik zocht deze al een hele tijd. Verrassend sterke film over de conflicten tussen jeugd en gevestigde orde in een nieuwbouw-wijk in een klein amerikaans stadje, waar de jongeren door verveling hun heil zoeken in misdadige praktijken. Vooral het eerste uur is indrukwekkend (met een prettig Dazed And Confused-achtig sfeertje); wanneer zaken uit de hand gaan lopen wordt één en ander wat te overdreven en vergezocht. Niettemin de moeite waard, met een nog piepjonge Matt Dillon in zijn memorabele filmdebuut.

Overlord (2018)

3,5
Wisselvallige mengeling van oorlogs- en horrorfilm, maar overwegend wel de moeite waard. Na een sterk begin zakt de boel de rest van het eerste uur behoorlijk in, om de laatste drie kwartier een spectaculaire eindsprint in te zetten. Goed gemaakt, met eersteklas aktiescenes en prima special effects, maar de personages zijn erg dun en qua plot valt er niet heel veel te beleven. De betrokkenheid van J.J. Abrams als producent deed aanvankelijk het zoveelste deel in de Cloverfield-reeks vermoeden, maar gelukkig staat deze film volledig op zichzelf.

Oxford Murders, The (2008)

Alternatieve titel: Los Crímenes de Oxford

3,0
Matige thriller, tegelijkertijd intelligent en stompzinnig. De filosofische aspecten van het script zijn best interessant, met John Hurt prima op dreef als eccentrieke hoogleraar, maar het personage van Elijah Wood blijft hopeloos oppervlakkig, net als de personages om hen heen. Er wordt bij vlagen ook behoorlijk over-geacteerd door bepaalde spelers. De film is visueel aantrekkelijk maar het wil maar niet spannend worden. Na een intrigerende opzet zakt alles behoorlijk in, met flink wat flauwe ontwikkelingen. De clou is dan wel weer aardig gevonden. Uiteindelijk heeft de film gewoonweg te weinig om het lijf om te blijven hangen.

Oz the Great and Powerful (2013)

3,5
Kleurrijke prequel van The Wizard Of Oz, qua overweldigende visuele stijl enigzins te vergelijken met Alice In Wonderland van Tim Burton, al is deze Oz veel conventioneler. Het beste gedeelte is de zwart/wit opening in 4:3 formaat, met als fraaie climax de ballonvaart van hoofdrolspeler James Franco die eindigt in een wervelwind. Dit is eigenlijk de enige scene waarin de hand van regisseur Sam Raimi echt te herkennen valt. Verder is het allemaal onderhoudend en aangenaam genoeg, maar het script is vlak en de personages weinig interessant. De decors en special effects leunen ook teveel op CGI, iets dat de film meer kwaad dan goed doet.