menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van james_cameron. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019

I Am Mother (2019) 3,5

afgelopen zondag om 20:57 uur

Aardige SF- film, met vooral een sfeervol en intrigerend eerste uur. Daarna komt langzaam de klad erin, zoals zo vaak bij dit type film. Wanneer het verhaal klein en intiem wordt gehouden gaat het allemaal prima, maar wanneer er zo nodig zaken uitgelegd moeten worden en alles grootser in beeld wordt gebracht gaat het doorgaans mis. Zo ook hier, al blijft de boel net op de rails, geholpen door een kleine maar prima cast en visueel aantrekkelijk production design.

» details   » naar bericht  » reageer  

Chernobyl (2019) 4,5

4 juni, 21:22 uur

Magistrale miniserie van HBO, bijzonder deprimerend maar tegelijkertijd heel erg menselijk en meeslepend. Fantastisch tijdsbeeld en geweldig spel van vooral Jared Harris en Stellan Skarsgard. Tel daarbij op het intelligent uitgewerkte script, de meesterlijke dialogen en de zeer authentiek ogende production design en je hebt een serie van ongeëvenaarde kwaliteit. Dit is televisie op eenzame hoogte.

» details   » naar bericht  » reageer  

Happy Death Day 2U (2019) 3,5

Alternatieve titel: Happy Death Day 2, 3 juni, 21:40 uur

Geinig vervolg, iets anders qua opzet dan het origineel maar wel inventief en onderhoudend in elkaar gezet. Qua horror en spanning moet de film wel flink inleveren. De verwijzingen naar Back To The Future Part 2 zijn treffend, aangezien men ook hier een schoolbord erbij moet halen om het paradoxale tijdverloop enigszins te kunnen verklaren. Net als die film ontspoort deze sequel regelmatig, maar door het enthousiaste spel van de cast en het continu vermakelijke script blijft de boel redelijk op de rails.

» details   » naar bericht  » reageer  

Captive State (2019) 3,0

1 juni, 00:22 uur

Gemiste kans, deze halfbakken SF-thriller. De hele film wacht je op iets dat niet gaat komen. Tegelijkertijd voelt het script aan alsof alle interessante elementen zijn weggesneden en slechts een kaal raamwerk is overgebleven. Altijd fijn om John Goodman te zien, maar hij is één van de weinige lichtpuntjes in een middelmatig en grotendeels doelloos geheel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Michael Kohlhaas (2013) 3,5

Alternatieve titel: Age of Uprising: The Legend of Michael Kohlhaas, 29 mei, 23:55 uur

Trage, sobere middeleeuwse wraakfilm, flink kracht bijgezet door de stoïcijnse kop van Mads Mikkelsen. Het eerste uur is goed te doen; daarna is de rek er duidelijk uit en kruipt de film naar een matte finale. Mooi in beeld gebracht en slim gemonteerd, met een apart tijdverloop, maar dit mist net dat beetje stootkracht en emotie om het echt memorabel te maken. Maar ja, door die stoïcijnse kop blijf je toch kijken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Captain Marvel (2019) 3,5

28 mei, 22:57 uur

Niet één van de betere Marvel-films, maar wel een degelijke middenmoter. Het begin is vrij abstract en de finale weinig onderscheidend, maar daartussenin is Captain Marvel erg vermakelijk. De film moet het duidelijk hebben van de interactie tussen de personages en er wordt flink geleund op allerlei grappen en grollen, maar gezegd moet worden dat de plot aardig in elkaar steekt, met hier en daar ook wel wat aangename verrassingen. Van de look van de film was ik wat minder gecharmeerd; de special effects zijn niet meer dan oké en grotendeels ziet alles er een beetje kitscherig uit.

» details   » naar bericht  » reageer  

Booksmart (2019) 3,5

27 mei, 22:11 uur

In essentie een leuke komedie met twee charismatische hoofdrolspeelsters, maar de film wordt bijna de nek omgedraaid door de geforceerd hippe soundtrack en ADHD-montage. Jammer, want volstrekt onnodig. Het is alsof regisseuse Olivia Wilde niet helemaal vertrouwde op haar eigen kunnen en het zekere voor het onzekere wilde nemen. Een verkeerde keuze, wat mij betreft, maar gelukkig zijn script en personages fris en energiek genoeg om de nogal generieke vormgeving te kunnen overleven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brigsby Bear (2017) 3,5

26 mei, 23:06 uur

Leuke, originele film met een maf uitgangspunt maar verrassend toegankelijk qua uitwerking ervan. Dat is wellicht ook direct het grootste probleem: de sympathieke personages staan de bizarre plot een beetje in de weg. Niettemin erg onderhoudend, met een innemende hoofdrol van Kyle Mooney. Leuk ook om Mark Hamill weer eens in een toffe bijrol te zien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Us (2019) 3,0

25 mei, 00:28 uur

De altijd moeilijke tweede film. Regisseur Jordan Peele stapt nietsvermoedend in de bekende valkuilen en komt op de proppen met een film die vooral vaag en langdradig is. De opbouw van het eerste half uur heeft wel enige potentie en het mysterieuze sfeertje is aanvankelijk goed getroffen, maar daarna gaat het snel fout. Peele heeft ideeën genoeg, maar hij weet hier niet goed wat hij ermee aan moet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rim of the World (2019) 3,0

25 mei, 00:28 uur

Vlot in elkaar gezette kruising tussen Stranger Things en Independence Day, onderhoudend maar behoorlijk geforceerd en veel te zelfbewust. De schematisch uitgewerkte personages haasten zich van de ene levensles naar de andere, zijn extreem bijdehand en kunnen slechts met elkaar communiceren door continu allerlei films binnen het genre te quoten. Echt charmant wordt de film hierdoor niet. Wel cynisch en manipulatief. Dat is regisseur McG wel toevertrouwd.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Mule (2018) 3,5

24 mei, 00:01 uur

Clint is oud, heel oud, maar kan het nog steeds, zowel voor als achter de camera. Dit is een bijzonder aangename film, voorspelbaar uitgewerkt en soms een beetje oubollig, maar vol rake momenten. Komisch, ontroerend en hier en daar best spannend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gamgi (2013) 3,5

Alternatieve titel: The Flu, 22 mei, 22:55 uur

Groots opgezette zuid-koreaanse rampenfilm van het kaliber 'van dik hout zaagt men planken'. Weinig subtiel dus, maar binnen het genre zeker bovengemiddeld goed. Je moet het nogal hysterische en overdreven lollige begin op de koop toenemen en niet allergisch zijn voor een dikke laag sentiment, maar dan heb je ook wel wat. Zodra de film op stoom ligt is er geen houden meer aan en ontpopt The Flu zich als een bijzonder meeslepend en veelal gruwelijk spektakel, goed gemaakt en erg spannend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Trauma (2017) 3,0

21 mei, 23:22 uur

Onfrisse politiek geladen martelporno uit Chili, overtuigend naar maar behoorlijk stuur- en doelloos. Veel scenes missen een spannende of zelfs maar logische opbouw, waardoor de bloederige toestanden (en dat zijn er flink wat) niet de benodigde impact hebben. Op technisch vlak en qua akteerwerk redelijk in orde, met eersteklas make-up effecten, maar uiteindelijk qua plot veel te dun en onsamenhangend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Film Stars Don't Die in Liverpool (2017) 4,0

17 mei, 20:51 uur

Prachtig gespeeld en mooi in beeld gebracht liefdesdrama, meeslepend en ontroerend. Jamie Bell en Annette Bening zijn beiden voortreffelijk en zien zich omringd door een eersteklas supporting cast. Nergens zoetsappig of sentimenteel; wel melancholisch en aangrijpend. De verschillende tijdlagen worden inventief in de film verwerkt, door fraaie beeldovergangen en gestileerde vormgeving. Zo zien alle scenes in de VS er opzettelijk kunstmatig en kleurrijk uit, terwijl alles in Liverpool realistisch en grauw oogt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dogman (2018) 3,5

16 mei, 20:01 uur

Sfeervol klein filmpje, niet heel bijzonder qua plot maar goed uitgewerkt wat betreft de personages. De prachtige desolate locatie helpt ook flink. Had hier en daar wel wat vlotter gemonteerd mogen worden en de film is, hoewel onderhoudend, nergens echt geweldig, maar één en ander is net boeiend genoeg om de aandacht er bij te kunnen houden. En de markante kop van hoofdrolspeler Marcello Fonte is onvergetelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Death of Stalin (2017) 3,5

13 mei, 23:45 uur

Best grimmig voor een komedie en niet overal even grappig, maar overwegend is dit toch wel bijzonder. Het script blijft dicht bij de russische politieke geschiedenis en geeft er een surrealistische humoristische draai aan, daarbij flink gesteund door een uitstekende en veelzijdige cast. Gelukkig geen malle geforceerde russische accenten maar gewoon de 'natuurlijk' spraak van de engelse en amerikaanse akteurs, iets dat aanvankelijk wel even wennen is maar uiteindelijk de personages en vooral de humor ten goede komt. Zoals gezegd niet overal even geslaagd, maar wel inventief en bij momenten hilarisch.

» details   » naar bericht  » reageer  

Weird Science (1985) 3,0

Alternatieve titel: Gekkenwerk, 12 mei, 01:00 uur

Herzien na bijna 35 jaar. Ja, dan weet je dat je oud wordt. De film heeft de tand des tijds overigens niet zo best doorstaan. Het uitgangspunt is onweerstaanbaar en Anthony Michael Hall is perfect in de hoofdrol, maar zodra de twee hoofdrolspelers hun perfecte vrouw hebben rondlopen weet het script van gekkigheid niet wat met haar aan te vangen. Zo reist men direct na haar creatie af naar een bluesbar, waar helemaal niets gebeurt. En zo rammelt de film van de ene naar de andere vage scene, soms grappig, vaak niet. Gelukkig is er de geniale bijrol van Bill Paxton als hufterige broer Chet, die het allemaal nog een beetje draaglijk maakt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Career Opportunities (1991) 3,0

Alternatieve titel: One Wild Night, 12 mei, 01:00 uur

Herzien na bijna dertig jaar. Iets beter dan ik me kan herinneren, maar het blijft behelpen. De film begint leuk en het script van John Hughes is aanvankelijk best scherp en gevat, maar zodra de inbrekers zich aandienen op de plaats van handeling wordt alles snel flauw en vergezocht. Maar goed, we kijken dit uiteraard voornamelijk voor de aanwezigheid van Jennifer Connelly, die er hier verdomd lekker uitziet. Die scene op dat hobbelpaard...

» details   » naar bericht  » reageer  

The Square (2017) 4,0

9 mei, 19:08 uur

Sterke film, aan de lange kant maar continu boeiend. De zwaar ironische plot neemt soms wellicht iets teveel hooi op de vork, maar de personages zijn interessant en er zijn veel memorabele scenes, soms licht surrealistisch, dan weer behoorlijk shockerend. De film is daarnaast vaak erg grappig. Regisseur Ruben Östlund brengt alles op stijlvolle wijze in beeld en weet de precaire balans van het materiaal kunstig te behouden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rovdyr (2008) 3,5

Alternatieve titel: Backwoods, 8 mei, 23:22 uur

Naar, intens horrorwerkje uit Noorwegen, goed gemaakt en degelijk gespeeld, karig qua plot maar wel met heel veel bloederige toestanden. Voor de liefhebber van het subgenre een degelijke film; voor de rest van de wereld een niet te trekken oefening in het aan elkaar rijgen van ellende. Met nog geen tachtig minuten op de teller kort maar krachtig.

» details   » naar bericht  » reageer  

Cold Pursuit (2019) 3,5

Alternatieve titel: In Order of Disappearance, 5 mei, 23:02 uur

Volstrekt overbodige engelstalige remake van het noorse Kraftidioten uit 2014, maar niet slecht gedaan. Het helpt dat Hans Petter Moland beide versies heeft geregisseerd; hierdoor is de droogkomische, zwaar onderkoelde toon van de films identiek. Liam Neeson is verder prima in de stoïcijnse hoofdrol en de cast om hem heen is eersteklas. Kortom, een aanrader voor mensen die een hekel hebben aan scandinavische talen. De rest kan beter het origineel gaan kijken. Die is toch wel iets sterker.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bad Police (2019) 3,0

Alternatieve titel: Jo Pil-ho: The Dawning Rage, 5 mei, 23:02 uur

Deze zuid-Koreaanse Netflix original heeft zo zijn momenten, maar de film is te langdradig en onsamenhangend om uiteindelijk echt indruk te maken. Echt spannend of boeiend wil het ook niet worden. Het eersteklas camerawerk en de stijlvolle vormgeving vangen de gebrekkige plot deels op, maar de film is te gewoontjes en heeft te lijden onder een tekort aan aktie en spektakel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Emma (1996) 3,5

5 mei, 23:01 uur

Leuke Jane Austen-verfilming, grappig en luchtig, met een perfect gecaste Kate Beckinsale. De rest van de cast is overigens ook prima. Visueel nog niet zo tot in de puntjes verzorgd als bijvoorbeeld Pride And Prejudice en Sense And Sensibility (en inhoudelijk ook wel iets minder), maar niettemin een aangenaam en zeer vermakelijk werkje.

» details   » naar bericht  » reageer  

Night Will Fall (2014) 4,0

5 mei, 16:49 uur

Fascinerende documentaire over het maken van de tot voor kort nooit uitgebrachte film German Concentration Camps, opgebouwd uit beeldmateriaal dat in de nadagen van de tweede wereldoorlog is geschoten door gealliëerde cameramannen. Het verhaal rond de productie en de daarop volgende verdwijning van de film is boeiend genoeg, maar het unieke beeldmateriaal zelf is natuurlijk het meest interessant, hoe gruwelijk het na al die jaren ook nog steeds is.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fantastic Voyage (1966) 3,5

Alternatieve titel: Strange Journey, 4 mei, 16:18 uur

stem geplaatst

» details  

Liu Lang Di Qiu (2019) 3,5

Alternatieve titel: The Wandering Earth, 4 mei, 00:05 uur

Ambitieus chinees SF-spektakel, sporadisch indrukwekkend maar helaas even zo vaak rommelig en flauw. Het is duidelijk dat er veel geld tegenaan is gegooid en het uitgangspunt is zeker interessant, maar de film weet de aandacht amper vast te houden en lang niet alles is visueel even indrukwekkend. Vooral de talrijke scenes met de gigantische vierwielers zien er veel te digitaal uit. Andere scenes, zoals die met het ruimtestation, zijn dan wel weer erg mooi. Nogal wisselvallig dus. Je zou haast wensen dat hier een amerikaanse remake van komt.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Level (2016) 3,5

3 mei, 22:05 uur

Spannende zesdelige miniserie, niet overal even geloofwaardig, maar in ieder geval wel met een onderhoudend en continu verrassend plot. Grootste pluspunt is de prima cast die, zodra de gebeurtenissen over de top dreigen te gaan, de boel steevast op de rails houdt. De leuke personages zijn goed uitgewerkt en Karla Crome is uitstekend in de hoofdrol. De scenes tussen haar en vader Gary Lewis behoren wat mij betreft tot de beste van de serie. De deur wordt opengehouden voor een vervolg, maar gezien de grotendeels afgeronde plotlijntjes lijkt me dat geen goed idee.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Lego Movie 2: The Second Part (2019) 3,5

Alternatieve titel: The Lego Movie 2, 2 mei, 23:36 uur

Beduidend minder dan het origineel, maar vermakelijk en onderhoudend genoeg. Visueel wederom een lust voor het oog met continu overdonderende animatie, maar qua plot is het helaas allemaal wel wat minder inventief. Vergezocht vooral. Gelukkig maakt de prima stemmencast en de hoge grapdichtheid wel het één en ander goed. Zelfs tijdens de aftiteling valt er nog wat te lachen.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Hot Spot (1990) 3,5

1 mei, 23:10 uur

Herzien na bijna dertig jaar. Dik aangezette, zwoele en broeierige film noir, onderhoudend maar vrij vlak uitgewerkt. Echt spannend wil het in ieder geval niet worden. De prima cast weet er gelukkig wel iets memorabels van te maken. En Jennifer Connelly (topless!) is hier op haar allermooist.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dragged across Concrete (2018) 3,5

1 mei, 23:04 uur

Na twee uitstekende films is deze derde van regisseur S. Craig Zahler helaas nogal een tegenvaller. Sterke scenes genoeg, maar de film is veel en veel te lang, alsmede erg traag. Veel scenes gaan eindeloos door. Hier had een strakke montage wonderen kunnen verrichten. Na een matig begin boeit de film gelukkig wel en vooral het laatste uur is erg spannend. Gibson en Vaughn vormen daarnaast een leuk duo. Sporadisch erg gewelddadig, maar lang niet zo bot als Zahler's vorige film, Brawl In Cell Block 99. Kan ook amper natuurlijk.

» details   » naar bericht  » reageer