menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van james_cameron. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019

The King (2019) 3,5

3 november, 21:59 uur

stem geplaatst

» details  

Dolemite Is My Name (2019) 3,5

1 november, 19:42 uur

stem geplaatst

» details  

47 Meters Down: Uncaged (2019) 3,5

Alternatieve titel: 48 Meters Down, 30 oktober, 23:11 uur

stem geplaatst

» details  

Final Portrait (2017) 2,5

30 oktober, 23:01 uur

Saai klein filmpje over de gevierde kunstenaar Alberto Giacometti (Geoffrey Rush), die in het Parijs van 1964 een portret maakt van zijn vriend, de gerespecteerde Amerikaanse criticus James Lord (Armie Hammer). Meer heeft de plot feitelijk niet om het lijf. Rush is goed als altijd, maar Hammer is op het nietszeggende af en de film kruipt vooruit. Inderdaad, alsof je verf ziet opdrogen...

» details   » naar bericht  » reageer  

Dancing with the Birds (2019) 3,5

27 oktober, 21:56 uur

Weinig dat we nog niet eerder hebben gezien, maar de parade van exotische paradijsvogels en hun maffe gedrag is hier wel bijzonder fraai in beeld gebracht. De onderkoelde voice-over van Stephen Fry past er perfect bij. Ondanks de korte speelduur is de rek er tegen het einde wel een beetje uit, maar al met al is dit toch wel de moeite waard.

» details   » naar bericht  » reageer  

Always (1989) 3,5

27 oktober, 17:03 uur

Herzien op blu-ray. Een wat mindere Spielberg, dat zeer zeker, maar charmant en onderhoudend is de film wel. De film profiteert daarnaast van een prima cast en de scenes met de blusvliegtuigen zijn behoorlijk indrukwekkend. Waar het sporadisch mis gaat is met de humor, die vooral in het begin van de film erg flauw is, en de zoetsappige aanpak van bepaalde scenes. Niettemin ziet het er allemaal fraai uit, met sfeervol camerawerk en een passend romantische gloed over alles heen. De film wint ook steeds meer aan emotionele kracht naarmate hij vordert.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Biggest Little Farm (2018) 4,0

26 oktober, 22:33 uur

Leuke, sympathieke documentaire over twee dromers die vanuit Los Angeles naar het platteland trekken om een boerderij te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. Uiteraard gaat dit gepaard met veel vallen en opstaan. Veel grappige momenten, maar ook veel treurige, waardoor de documentaire mooi in balans blijft. Hoofdrolspeler en professioneel natuurfotograaf John Chester regisseert de boel zelf, en doet dat helemaal niet onverdienstelijk. Het ziet er allemaal prachtig uit en de dieren zijn onweerstaanbaar.

» details   » naar bericht  » reageer  

Aniara (2018) 3,5

25 oktober, 21:44 uur

Ambitieuze scandinavische SF-film, niet helemaal geslaagd maar qua plot erg interessant. Er is duidelijk geen sprake van een groot budget, maar dit weten de makers overwegend handig te verdoezelen en de special effects kunnen er mee door. Voornaamste pluspunt is de langzaam escalerende sfeer aan boord van het gigantische ruimteschip. Zodra men noodgedwingen van koers afwijkt ontvouwt zich een nachtmerrie-achtig scenario, dat resulteert in beklemmende en vaak naargeestige taferelen. Tegen het einde doet de film zelfs wel wat denken aan 2001: A Space Odyssey. Zoals gezegd: ambitieus.

» details   » naar bericht  » reageer  

Scary Stories to Tell in the Dark (2019) 3,5

Alternatieve titel: Scary Stories, 25 oktober, 18:38 uur

Vermakelijk horror-werkje, geproduceerd door Guillermo Del Toro, dat op slimme wijze een aantal losse enge verhaaltjes weet te combineren tot een spannend geheel. Iets teveel gericht op een wat jonger publiek zodat echte narigheid ontbreekt, maar de vlotte regie van regisseur Andre Øvredal (die eerder indruk maakte met Trolljegeren en The Autopsy Of Jane Doe) maakt veel goed. Daarnaast is de plot best inventief en fris, met een aantal oprecht griezelige momenten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tell Me Who I Am (2019) 4,5

24 oktober, 21:54 uur

Hartverscheurende documentaire over de britse tweelingbroers Marcus en Alex Lewis. Alex heeft op jonge leeftijd geheugenverlies opgelopen tijdens een ongeluk en vertrouwt al vele jaren op het geheugen van zijn broer. Langzaam ontvouwt zich een diep tragisch en schokkend verhaal. Door de innemende vertelwijze van de twee broers en de prachtige cameravoering raak je als kijker snel bij het relaas betrokken en ben je getuige van een bijzonder aangrijpende gebeurtenis. Meer verklappen zou zonde zijn. Heel erg knap gedaan dit, en enorm aangrijpend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Diego Maradona (2019) 3,5

Alternatieve titel: Maradona, 22 oktober, 23:37 uur

Boeiende documentaire, volledig opgebouwd uit zeldzaam en tot voor kort onbekend archiefmateriaal. Zoals wel inmiddels gewend zijn van de documentaires van regisseur Asif Kapadia geen parade van pratende hoofden maar commentaar van meerdere betrokkenen over de archiefbeelden heen. Verwacht geen overzicht van de hele carriere van Maradona; de documentaire richt zich hoofdzakelijk op de periode dat Maradona bij de Italiaanse club Napoli speelde. Toch ontstaat er al snel een mooi en indringend beeld van de mens achter de voetbalheld. Knap gedaan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Die Tödliche Maria (1993) 4,0

20 oktober, 11:51 uur

Lang moeten zoeken naar dit debuut van regisseur Tom Tykwer, maar de film blijkt het wachten gelukkig waard te zijn geweest. Vooral het inventieve gebruik van flashbacks en de kleurrijke, licht surrealistische vormgeving maken indruk. Ik moest herhaaldelijk denken aan de film Delicatessen van Jean-Pierre Jeunet en Marc Caro. Gaaf experimenteel camerawerk ook. Verder een onvoorspelbaar en sterk uitgewerkt, gelaagd verhaal met boeiende personages en een droogkomische maar tegelijkertijd inktzwarte aanpak.

» details   » naar bericht  » reageer  

Replicas (2018) 3,0

19 oktober, 22:24 uur

Keanu Reeves als geniale wetenschapper. Dat is nog één van de meer geloofwaardige aspecten van deze volledig van de pot gerukte SF-thriller, die over de top begint en dan steeds verder escaleert. De mallotige plotontwikkelingen houden de boel echter wel op de rails. Het is een beetje het gevoel dat je op de snelweg krijgt als je een auto-ongeluk passeert. Je wilt eigenlijk niet kijken, maar doet het vervolgens toch.

» details   » naar bericht  » reageer  

Eli (2019) 3,5

18 oktober, 23:30 uur

Effectief horrorfilmpje dat heel wat verrassingen in petto heeft. Niet dat alle verhaalelementen even goed werken en hier en daar oogt het landhuis waar de film zich afspeelt erg nep, maar goed, overwegend is dit de moeite waard. De spanning wordt knap opgevoerd en er zijn veel rake enge momenten. Zoals zo vaak in dit genre ontspoort de boel een beetje richting het einde, maar al met al zeker niet verkeerd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Der Goldene Handschuh (2019) 3,5

Alternatieve titel: The Golden Glove, 17 oktober, 23:16 uur

Mijn god... wat een ranzigheid in deze zwartgallige maar tegelijkertijd droogkomische film over de stuntelige seriemoordenaar Fritz Honka, die begin jaren '70 een aantal vrouwen vermoordde in zijn woonplaats Hamburg. Prachtig tijdsbeeld, goed gemaakt en gespeeld, maar zeker niet voor tere zieltjes. En het zijn nog niet eens de moordpartijen die de film zo smerig maken. Nee, het is het hele milieu, de onderlaag van de samenleving die hier tot in het meest naargeestige detail tot leven komt. Knap gedaan, maar ik werd er herhaaldelijk wel een beetje onpasselijk van. Aanbevolen dus!

» details   » naar bericht  » reageer  

La Influencia (2019) 3,0

Alternatieve titel: The Influence, 16 oktober, 23:14 uur

Doorsnee horrorwerkje, niet slecht qua plot en uitvoering maar erg standaard en voorspelbaar. In de climax escaleert de boel lekker en komt het geheel eindelijk op stoom, maar de opbouw is veel te tam en langdradig, met amper interessante personages en matige timing qua schrikmomenten. Het beklemmende sfeertje is goed getroffen, maar tegenwoordig moet je als regisseur van betere huize komen om hier binnen het overvolle genre nog mee weg te komen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hitsville: The Making of Motown (2019) 4,0

15 oktober, 18:51 uur

Erg leuke, aanstekelijke documentaire die zich richt op de geboorte en beginperiode van Motown in 1958, tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren 70. Veel geweldig archiefmateriaal, leuke anecdotes en uiteraard prachtige muziek. Zo worden ze niet meer gemaakt, zullen we maar weer eens zeggen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fractured (2019) 3,5

14 oktober, 23:02 uur

Verdienstelijke thriller, over een man die zijn gezin kwijtraakt in een ziekenhuis. Of toch niet? Hier en daar aan de voorspelbare kant, vooral omdat we vergelijkbare plotlijnen eerder zijn tegengekomen in dit soort films, maar toch steekt het script sterk in elkaar en zijn de personages boeiend genoeg om te blijven kijken. Verder prima in beeld gebracht en goed geregisseerd door Brad Anderson, een onopvallende maar meer dan degelijke regisseur die inmiddels een behoorlijke staat van dienst heeft opgebouwd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Little Monsters (2019) 3,5

13 oktober, 23:10 uur

Grappige, bloederige zombiefilm met een vrij originele insteek; tijdens een schoolreisje stuit een groep kleuters met hun juf op een horde ondoden die hen het leven zuur maken. Lupita Nyong'o is uitstekend als de vrolijke juf Caroline die haar kleuters doet geloven alsof alles een spelletje is, terwijl het bloed rijkelijk vloeit en de ledematen in het rond vliegen. Niet overal even scherp en hier en daar verliest de film wel wat aan momentum, maar de balans tussen humor en horror is overwegend knap getroffen en er zijn veel leuke momenten. En tv-persoonlijkheid Teddy McGiggle (Josh Gad), een kinderhater van het zuiverste water, is hilarisch.

» details   » naar bericht  » reageer  

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) 3,5

12 oktober, 23:21 uur

Een soort epiloog van Breaking Bad, waarin we te weten komen hoe het Jesse (Aaron Paul) is vergaan na de gebeurtenissen in de laatste aflevering van de serie. Het is sfeervol gedaan met een aantal spannende en subtiel aangrijpende momenten, maar meer dan een aardig sluitstuk is de film niet. Daar is het script net iets te karig voor, hoe slim het ook in elkaar steekt. Het gebruik van flashbacks werkt evenwel uitstekend en Aaron Paul is in topvorm. Mooie rol ook van Robert Forster, die bizar genoeg is overleden op de dag van release.

» details   » naar bericht  » reageer  

White Boy Rick (2018) 3,0

11 oktober, 12:08 uur

Waargebeurd misdaaddrama dat nergens echt van de grond komt. Richie Merritt is vrij onsympathiek in de hoofdrol en mist het benodigde charisma. Matthew McConaughey als zijn vader heeft charisma genoeg, maar zijn rol doet vreemd genoeg wat gekunsteld en overdreven aan. Tel daarbij op een script dat uitblinkt in voorspelbaarheid en niet echt iets bijzonders te melden heeft en je hebt een goed gemaakt maar middelmatig filmpje.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Rolling Stones Olé, Olé, Olé!: A Trip across Latin America (2016) 3,5

Alternatieve titel: Olé Olé Olé!: A Trip across Latin America, 10 oktober, 22:14 uur

Leuke documentaire; vooral mooi om te zien dat de bandleden na al die jaren nog steeds bevriend zijn. In de live-fragmenten oogt men uiteraard nogal stram en stroef, wat wil je ook op deze leeftijd, maar het heilige vuur brandt nog steeds. De focus van de documentaire ligt op het memorabele en historische optreden in Cuba, dat een uitgebreide voorbereiding en planning heeft gevergd. De interviews met allerlei doorgewinterde zuid-amerikaanse fans zijn helaas wat minder interessant, maar die nemen we maar op de koop toe.

» details   » naar bericht  » reageer  

In the Tall Grass (2019) 3,5

9 oktober, 14:26 uur

Oké verfilming van de gelijknamige novelle van Stephen King en zoon Joe Hill, al is de plot net te dun voor iets met speelfilmlengte. De setting is evenwel best creepy en het onbehaaglijke, mysterieuze sfeertje is goed getroffen. Verder degelijk akteerwerk en vakkundige regie van Vincenzo Natali, waardoor het geheel net boven het maaiveld uit komt. Pun intended.

» details   » naar bericht  » reageer  

Last Breath (2019) 4,0

8 oktober, 23:15 uur

Spannend opgebouwde documentaire, duidelijk gemodelleerd naar het sublieme Touching The Void. Dat betekent ook hier dus een combinatie van interviews, echte beelden en nagespeelde scenes, met indrukwekkend en zeer meeslepend resultaat. Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal is dynamisch in beeld gebracht, met veel ijzingwekkende en aangrijpende momenten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019) 3,0

Alternatieve titel: Hobbs and Shaw, 6 oktober, 19:05 uur

Best wel een tegenvaller, deze veel te lange en eentonige spin-off van The Fast And The Furious. Natuurlijk is de afwezigheid van Vin Diesel een groot pluspunt, maar afgezien van leuke chemie tussen Johnson en Statham heeft de film weinig te bieden. De aktiescenes zijn nogal standaard in beeld gebracht en missen veelal de wow-factor die bij dergelijke films noodzakelijk is. Slechts sporadisch is er een cool moment; veel te vaak is de film flauw en onnodig overdreven. Vooral de climax gaat he-le-maal nergens over. Een gemiste kans al met al.

» details   » naar bericht  » reageer  

In the Shadow of the Moon (2019) 3,5

6 oktober, 00:09 uur

Beetje onwennige mengeling van thriller en science-fiction, met een Terminator-achtig plot. De cast kan er mee door en zowel visueel als inhoudelijk steekt de film vakkundig genoeg in elkaar, maar het script is weinig origineel en slechts sporadisch komt de boel echt tot leven. Het is allemaal wat vlakjes en doorsnee. Regisseur Jim Mickle, wiens eerdere films ik zonder uitzondering kon waarderen, is hier duidelijk uit zijn element.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Furies (2019) 3,5

6 oktober, 00:02 uur

Degelijk genoeg, deze spannende australische horrorfilm met een intrigerende opzet. Vakkundig in elkaar gezet ook, met een leuke hoofdrolspeelster en een reeks extreem bloederige makeup-effecten. De plot wordt niet bepaald bevredigend afgewikkeld, maar de film is onderhoudend genoeg en door het hoge tempo blijft de aandacht er goed bij.

» details   » naar bericht  » reageer  

V.I.P. (2017) 3,5

Alternatieve titel: Beuiaipi, 3 oktober, 23:31 uur

Heftige, behoorlijk lugubere thriller over een noord-koreaanse seriemoordenaar die asiel zoekt en krijgt in het zuiden. Daar lopen de zaken echter al snel volledig uit de hand. Goed gemaakt en gespeeld, met veel brute aktiescenes en nare bloederige toestanden. Vooral de massaslachting aan het begin van de film is niet voor tere zieltjes. De derde prima film van regisseur Hoon-Jung park die ik zag, na The Witch: Part 1 en The Tiger. Duidelijk een talent om in de gaten te houden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Peter Rabbit (2018) 3,5

Alternatieve titel: Pieter Konijn, 3 oktober, 23:19 uur

Leuke verfilming van de verhalen van Beatrix Potter. De combinatie van animatie en live action werkt uitstekend, met verbluffend realistische CGI-personages. De 'gewone' personages zijn gelukkig ook erg leuk. De prima stemmencast en de onderkoelde engelse humor maken het geheel in stijl af.

» details   » naar bericht  » reageer  

Long Shot (2019) 3,5

2 oktober, 23:26 uur

Best leuke komedie, alhoewel flink te lang en bij vlagen erg flauw en vergezocht. Grootste pluspunt is de casting: Seth Rogen en Charlize Theron vormen een leuk duo en zijn hier beiden op dreef. Het script is aanvankelijk ook best scherp en gevat, maar gaandeweg wordt één en ander helaas wel steeds meer gemakzuchtig en ongeloofwaardig. De makers mikken dan op dik aangezette grappen en grollen maar schieten meer mis dan raak. Gelukkig houdt het charisma van de twee hoofdrolspelers de film grotendeels nog op de rails. Bizarre rol overigens van een hier onherkenbaar geschminkte Andy Serkis.

» details   » naar bericht  » reageer  

Un Homme et une Femme (1966) 3,0

2 oktober, 18:53 uur

Verrassend weinig daadwerkelijk akteerwerk in deze dromerige jaren '60 romance. Het is vooral veel knip- en plakwerk dat moet zorgen voor de sfeer. Jean-Louis Trintignant is oké als de autocoureur die verliefd wordt op weduwe Anouk Aimée, maar haar rol bestaat voornamelijk uit frunniken aan haar kapsel. En ik werd helemaal gek van die dik aangezette kitscherige soundtrack.

» details   » naar bericht  » reageer  

Small Town Crime (2017) 3,5

1 oktober, 23:15 uur

Aangenaam klein misdaadfilmpje, met een lekker maffe hoofdrol van de altijd goede John Hawkes. De plot heeft niet heel veel om het lijf, maar het is allemaal net onderhoudend en intrigerend genoeg om te blijven boeien. De onderkoelde humor helpt zeker mee, net als de unaniem sterke cast.

» details   » naar bericht  » reageer