Scream 7 (2026)
Releasedatum: 26 februari 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 83 bioscopen
Plot Scream 7
Opnieuw duikt een Ghostface moordenaar op, deze keer in het slaperige stadje waar Sidney Prescott haar nieuwe leven heeft opgebouwd. Bovendien komt haar grootste angst uit wanneer de dader het op haar dochter gemunt heeft. Vastberaden om haar gezin te beschermen wordt Sidney met de gruwelen uit haar verleden geconfronteerd.
Sam Carpenter
'The stemrol' (stemrol)
Jessica Bowden
Danny Brackett
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 26 februari 2026 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal)
wess16
Trailer maakt me niet direct enthousiast. De eerste delen waren fris en meta, herinner ik me.
Movieritch
Net gezien in de bios. Intro nice, best goeie kills, maar alle cameos etc... Dit mag toch echt wel het laatste deel in deze franchise zijn wat mij betreft
badfans69
Bwuh.
Toegegeven, de film is minder ergerlijk dan deel 6. Het stupiditeitsgehalte is net even minder groot. Tel daarbij wat lekkere nasty kills met als hoogtepunt de biertap, wat toch wel een top 3 slasher kill is van de laatste 20 jaar voor mij. Heerlijk. Helaas valt de film in de derde akte uit elkaar en verzanden we in een standaard Scooby Doo met een vergezochte dader en motief. Erg jammer, deze film beloofde wat anders te gaan zijn, maar gebruikt de hedendaagse technologie om de film ook in dit tijdsgeest te plaatsen en tegelijkertijd daardoor erg zwak wordt.
Stop nu maar gewoon met deze reeks
Aardige film waarin moeder en dochter hun leven niet zeker zijn als een moordenaar terug van weggeweest is. Je krijgt precies wat je kunt verwachten hier. Een aantal leuke kills en soms wel spannend. Het is zeker vermakelijk te noemen, maar uiteindelijk iets te veel van hetzelfde allemaal (er wordt dan ook helemaal niets nieuws verteld).
Doom4
leuke film,
Gelukkig 16+
sommige dingen wat onlogisch.... vergezochte killers, er word niet gesproken over het afgebrande originele huis met moorden etc
Ed Kruithof
De film is niet zo slecht zoals op IMDB en Rotten Tomatoes wordt vermeld >>> en ook volgens de YouTube recensies >>> !!!!!!! Hij is best wel aardig, alleen helaas nergens eng !!! Wel de meest bloederige van alle Scream-films ! En het hele AI- verhaal is wat apart / ongeloofwaardig. Het verhaal/plot is volgens mij snel in elkaar gezet, omdat de twee hoofdrolspeelsters van Scream 6 ( en ook Scream 5 ) niet meer beschikbaar waren door bepaalde onstandigheden en men moest na het succes van Scream 6 snel met een vervolg komen en daardoor het script herschrijven. De onthulling van de identiteiten van Ghostface is niet zo schokkend en de derde akte van de film is minste van de 3 aktes. Ook Gale Weathers komt niet (meer) vaak in beeld wat best wel jammer is.........Er komt zoals bekend is een Scream 8 : ben benieuwd wat ze er dan van gaan maken, maar als deze hetzelfde niveau heeft/zal hebben als Scream 7 kunnen ze beter stoppen met de franchise na Scream 8 !!!
Robert movie lover 97
Ik vond deze horror film erg goed vandaag in de bios gezien begin vond ik tegenvallen op het einde werd hij steeds gruwelijker en beter
Patrick1980
Tja... Gister gezien bij Horror night Pathe. Zaal was echt helemaal gevuld met 16 jarige pubers en hun vonden het wel leuk en dat kan ik me best voorstellen. Voor de echte Scream/Horror fan die al wat gewend is vond ik het een matige film. Ik heb alle delen gezien, de 1 wat minder goed dan de ander natuurlijk maar op een gegeven moment heb je het ook wel gezien. Het is weer hetzelfde verhaal, dezelfde acteurs en uiteindelijk weer 2 moordenaars met een slap excuus om weer te gaan moorden rondom Sydney. De kills waren leuk, maar te weinig en het acteer werk was matig (buiten de dochter van Sydney om, leuke actrice is dat) dus leuk voor een avondje op de bank met Halloween ofzo maar niks bijzonders of vernieuwends voor de Scream fans helaas..
El Loco
Het was een alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens een film had meegepikt in de cinema, maar een bevriende Scream-fan had me toch kunnen overtuigen om mee te gaan. Was het de moeite waard om de trip te maken naar de cinema?
Voor een deel wel. Dit zevende deel probeert vooral de nostalgische snaar bij de fans te raken met heel wat verwijzingen naar vooral de eerste film. De openingsscène in de Stu Macher’s house, dat dienst doet als een Airbnb, ademt één en al nostalgie uit en mag zich zeker een geslaagde opening van de film noemen. Er komen nog wat verwijzingen naar het eerste deel naar boven met o.a. het liefje van Sidney’s dochter die via het raam binnenvalt. Sydney’s dochter heet ook nog eens Tatum, vernoemd naar haar vriendin die stierf in de garagepoort. Langs de andere kant had ik na een tijdje wel genoeg van de verschillende randpersonages die het niet konden laten om Sydney er nog eens aan te herinneren welk verleden ze met zich meesleept.
Maar de ultieme nostalgische kick komt er in de vorm van Stu. Ik had al vernomen dat hij opnieuw zijn opwachting zou maken en was wel benieuwd geworden hoe dit uiteindelijk tot uiting zou komen. De insteek rond AI en het gebruik van deepfake video’s om Stu terug tot leven te wekken, is wel een leuke invalshoek, al wordt er wel nog wat twijfel gezaaid of het wel degelijk het werk van AI is of Stu echt nog in leven is.
Waar Scream natuurlijk om draait zijn de kills en de ontmaskering van Ghostface. Wat betreft het eerste is Scream 7 behoorlijk geslaagd. De scène met de tapkraan steekt er zeker bovenuit, evenals de openingsscène. Ook de scène waar de eerste killer wordt vermoord door de geweldige entree van Gale Wearhers is er eentje die de spanning serieus weet op te drijven met o.a. het moment in de panic room.
Wat het tweede betreft, faalt de film wel in mijn ogen. Uiteindelijk hebben we 3 killers aan het werk gezien, maar het is toch teleurstellend wie het juist zijn. De buurvrouw, de dokter die haar opgevangen heeft in de psychiatrische instelling en een of andere eenzaat uit diezelfde instelling. Echt overtuigend vond ik het niet wanneer de motieven uit de doeken werden gedaan. Ook met het oeverloos uitleggen van alle motieven mag men eens gaan stoppen in deze reeks.
Scream 7 was een tijd lang op weg om een solide 3.5* te worden. Het nostalgische gevoel doet aardig zijn werk en qua spanning en kills zit het zeker op niveau. Het einde is dan weer teleurstellend en haalt de rest van de film zo naar beneden.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11941 berichten
Ik heb me rot verveeld - en ik was degene die heeft zitten applaudisseren bij deel 5 en deel 3 nog altijd heel erg leuk vindt. Maar dit deel... het kwam maar niet van start. Een hele leuke openingsscene met een grappige acteur die een tijd lang een bijrol had in Modern Family, en daarna is het gi-gan-tisch veel zwaar beladen dialoog zonder humor, zonder zelfspot en waar ik heel erg de kwinkslag miste van de vorige delen (ja, álle vorige delen). Aardig in beeld gebrachte moorden maar dat beslaat maar hoogstens vijf minuten op een film van bijna twee uur. En die climax, ontknoping, ik vond er niet veel aan. De eerste Scream-film die voor mij een totale teleurstelling is.
Een 2,5* en dan neem ik het nog ruim.
Walter S.
Pathé horror night. En een horroravond was het.Omdat ze de gang naar de zaal ingericht hadden met wat horror en scream attributen liet men bezoekers in groepjes van 4 binnen en stond er dus een rij. Tot zover prima, maar toen we naar binnen mochten en de zaal in kwamen bleek de film al te zijn begonnen (aanvang 21.45, normaal mag je daar nog een kwartier bij optellen aan reclame en trailers, nu waren ze een keer gewoon daadwerkelijk om 21.45 begonnen. Terwijl achter ons ook nog mensen in de rij stonden die dus nog meer misten).
Het publiek bleek ook nog eens voor een groot deel uit aso’s te bestaan, voor ons zaten een paar dronken clowns luid door de film heen te praten of op hun teldfoon terwijl ze een meegebrachte fles wodka leeg zopen. Toen we weg gingen lag de fles in stukken op de vloer. Voor ons, achter ons, naast ons overal pratende idioten en ander aso gespuis.
Een horrornight indeed.
Film, tsja, Scream voor de zevende keer. Leuk maar ook niet dan dat al werd het sowieso al verpest door de mallotenbende in de zaal.
Doom4
Wel een gemiste kans om de trailer niet te showen van de nieuwe scary movie!!!!!
Jensvangoch
Tja, we kennen het inmiddels wel.
De eerste zoveel minuten in het speciale Macher house was leuk en sterk begin. Maar toch merk ik dat naast alle actie scenes van de ghostfaces, die gewoon goed in elkaar zaten, de film verder niet meer te bieden heeft en waardoor de film mijn aandacht verliest. Wel merkte ik dat de film heel maar dan ook heel bloederig was haha, naar mijn idee erger dan voorgaande delen.
Toch is het gewoon een scream film net zoals de andere, wel zwakker dan de vorige bijvoorbeeld, maar volgt wel het ideebeeld van de franchise
Ik denk ook wel dat een einde deze franchise wel goed zou doen. Het is mooi geweest. We zijn al bij deel 7, deel 8 die volgens bronnen ook al klaar ligt, en hoe bijzonder voelen deze delen nou? Naar mijn mening is het tijd om voor een grote grande finale te zorgen en dan de franchise in de kast te stoppen en er lekker vanaf te blijven...
Phantasm
Van mij mag dit het laatste deel wezen, kills waren wel goed, er zat een hoop gepraat in en daar ben ik nooit zo kapot van, vind het gewoon vervelend.
Dennis Jansen
Mijn hemel zeg, dit was echt niet best, pff... Alle cliches komen voorbij en misschien komt het doordat ik inmiddels wat ouder ben, maar de domheid van de slachtoffers en geloofwaardigheid van de gebeurtenissen lijkt geen grenzen te kennen. Want een keiharde klap tegen je kanis krijgen met een brandblusser, baksteen of een flinke vuistslag lijkt ze totaal niet te deren. Terwijl je normaal gesproken dan toch zeker een kwartier op apegapen ligt. En ze zijn blijkbaar allemaal onoverwinnelijk sterk, want niemand is blijkbaar tegen ze opgewassen qua kracht en/of vechtskills. Gekeken naar de uiteindelijke daders totaal ongeloofwaardig. Dus ja, dit was echt het laatste Scream-deel dat ik bekeken heb. 2 uit 5.
IH88
De minste Scream film van de zeven. Zelfs minder dan deel 3. Mat en uitgeblust zijn woorden die bij me opkomen. Het begingedeelte is gelijk het hoogtepunt. Isabel May is prima als dochter van Sidney. Cox en Campbell proberen het wel, maar beide zijn wel eens beter geweest. Savoy Brown en Gooding zijn prima, en er zit een leuke kill in rond een biertap.
Maar voor de rest? Met afstand de slechtste ghostface (alle drie) van allemaal. Te serieus, te veel gepraat, saaie personages, en weinig originele kills. De knipoog en 'inside jokes' zijn totaal verdwenen. Breng voor deel 8 Barrera en Ortega maar weer terug.
Rangschikking:
egelhunter
Leuke verwijzingen naar de eerdere films.
Niet teveel bij nadenken verder. Leuk dat ze wat dingen van ai gebruiken in het verhaal zoals je nu overal ziet.
Paar keer geschrokken. 3*
Daan258
SCREAM 7
Ja, toch blijf ik ergens altijd wel een zwak hebben voor de Scream films! Elke keer als er een nieuw deel uitkomt blijf ik het toch kijken:) Altijd zeer vermakelijk sowieso en daarnaast benieuwd wie er dit keer weer achter het Ghostface masker zal zitten.
Dit deel begint dan ook gelijk hee tof met een gave intro. Daarna gaan we gelijk door naar Sydney en haar dochter, wat voor mij gelijk een pluspunt was. Dit deel weer lekker de focus op Sydney. Er zat een lekker tempo in en de kills waren ook zeker niet verkeerd en bruut. Daar gaan ze we op vooruit in de Scream films.
Het idee om Stu terug te halen in dit deel vond ik een heel tof idee. Ik was zeer benieuwd waar dat heen ging. Maar... erg jammer dat je hem alleen zat via een videocall of iets dergelijks. Ik had namelijk echt gehoopt om hem gewoon uiteindelijk ECHT vol in beeld te zien lopen. maar helaas
De gehele film wist mij zeker te boeien tot het eind. Naja, bijna het eind. Je kreeg bij dit deel toch weer een beetje de oude Scream vibes als in deel 1.
Maar dan.... de REVEAL... ja, waar ik al bang voor was van wat ik er een beetje al van gelezen had.
wat ontzettend zonde. Van alles wat ze hadden kunnen bedenken, neerzetten etc etc doen ze dit....
Zo slap en zonde dat de film echt een heel stuk naar beneden haalt. Wat balen was want ik me verder zeker goed vermaakt.
Als Scream fan vond ik het zeker het kijken waard en ook echt genoten maar het eind zorgt wel voor een grote teleurstelling.
ik hoop dat ze deel 8 wat beter zullen doen mbt het eind.
Alsnog zeker het kijken waard als je een scream fan bent
mikey
Breng voor deel 8 Barrera en Ortega maar weer terug.
Barrera werd ontslagen na een aantal posts over de genocide in Gaza, Ortega is eruit gestapt 'omdat het team uiteen viel'.
Misschien zie ik deze ooit nog eens op de stream-diensten.
TragieStar.*
Scream 7.
Don't fuck with the original x100
Het zoveelste deel van de franchise dat ze verknald hebben. Toch maar naar de bioscoop gegaan, omdat ik gewoon echt benieuwd was. Ik had er geen vertrouwen meer in, want deel 5 en 6 waren echt ronduit slecht, maar ik kon mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Ik zat alleen in de zaal en dat maakte het naar mijn gevoel extra eng.
Helaas werd de film niet veel beter dan de voorgaande. Echt een gemiste kans.
Laat ik positief beginnen. De opening is erg goed gedaan, beter dan de voorgaande delen in ieder geval. Alleen jammer dat ze het huis ook al in deel 5 hadden gebruikt waardoor ik het niet helemaal vond kloppen. Voelt wel wat afgezaagd, maar wel leuk dat ze er een andere draai aan hebben gegeven door twee mensen te laten inchecken op eigen houtje alsof het een Airbnb is. Voor de rest zaten er een paar schikmomenten in, je weet natuurlijk dat ze iets gaan doen met de pop die in de kamer staat, maar toch schrik je. Ik had alleen wel wat meer achtervolging willen zien of iets van een spel waarbij je niet alleen maar Ghostface hebt die tevoorschijn komt en dan gaat steken.
Fijn dat Sidney weer terug is! Wat heb ik haar gemist in het vorige deel. Gelukkig dat de andere twee troela's niet meer van de partij zijn, want het verhaal gaat over Sidney en niemand anders. Alleen maakt ze zelf de meest belachelijk domme keuzes. Dit mag je niet verwachten van een ''final girl''. In de voorgaande films was ze juist altijd heel vindingrijk en heldhaftig. Hier was ze vooral dom. 1. Ze kan nog steeds niet schieten 2. Haar dochter is in gevaar, die belt ze waardoor Ghostface de ringtone hoort 3. Vervolgens gaat ze dan rennen, maar in de tussentijd heel lang blijven staan om haar dochter te woord te staan, waarom niet allebei tegelijk? Waarom verspil je kostbare tijd hiermee! En hoezo denk je dat het veilig is om in het donker midden op straat te staan terwijl Ghostface elk moment kan toeslaan! 4. Niet weten of Stu nog leeft, hoe bedoel je? Je hebt hem geëlektrocuteerd! Denk je dat hij dan nog leeft? Ze hebben toch zijn lichaam uit het huis gedragen, dat moet ze toch gezien hebben toentertijd. 5. Ze zijn in een safe room, ze zijn daar veilig. Ze zegt zelf; ''Niemand kan hier in komen''. Nee, wat doet ze? Ze vlucht weg via een ruimte die zo nauw is dat je er makkelijk met een mes door kan steken en ze praten ook nog tussendoor. Echt heel dom. Dit verwacht je namelijk allemaal niet van Sidney, maar in dit deel gebeurt het toch. Echt heel erg out of character.
Dat één van de daders gepakt werd gedurende film, te vroeg eigenlijk was wel een leuk idee, want dit verwacht je namelijk niet. Alleen jammer dat het dan iemand is die niet echt ter zake doet in het verhaal en wat zijn motief was.
De film wordt na de openingsscène vrij saai. Veel gepraat, weinig kills of echt iets van spanning. Veel quotes en tropes naar voorgaande delen waardoor het echt een karikatuur aan het worden is. Bedenk eens iets nieuws of doe het door dingen die echt zin hebben door herinneringen van Sidney op te halen of bepaalde locaties. De AI video van Stu met de tekst ''I always had a thing for you Sidd......'' was zo slecht nagedaan dat ik echt moest lachen. Het is vooral weer erg storend dat de schrijvers dit soort dingen erin stoppen, omdat ze denken dat wij dat willen zien. Echt een karikatuur. En hoe konden de dader(s) weten dat hij dit ooit gezegd heeft op die manier?
Met de AI hadden ze veel meer kunnen doen! Dit is echt een gemist kans. Als je dan toch vernieuwend wil zijn dan had je daar iets mee moeten doen. Laat de dader(s) de mensen bedreigen of bang maken met AI filmpjes ofzo, bestook ze ermee, doe hetzelfde maar dan niet via de telefoon, maar via AI beelden, want ook de telefoongesprekken zitten niet in deze film. En dat snap ik ergens wel, omdat het minder van deze tijd is om met iemand aan de telefoon te blijven praten die je niet kent. Daar zijn we wel meer bewust van geworden, maar doe dan iets met AI ofzo. Maar ik mis wel de stem van Ghostface en de game die hij wil spelen met sterke dialogen.
Dan kom je gelijk bij de dader(s) en het motief. Tjonge jonge dat was toch wel het slechtste van heel de film! Je ziet al mijlenver aankomen dat het die vent is van het gesticht, omdat ik wist dat Stu niet echt terug zou keren en moest hij dus iets verzonnen hebben. En dat wijf, omdat zij de enige was die nog over bleef. Totaal geen leuke dader(s), het motief is onduidelijk, maar vooral debiel, de eindscene is niet spannend of vernieuwend. Echt heel erg slecht geschreven. Hoe kan je dit bedenken? Ik had ergens gelezen dat het testpubliek niet wilde dat Stu weer zou leven (maar heel veel fans weer wel), maar bedenk dan iets goeds! Ze hadden zoveel kunnen bedenken he. Ik barst echt van de fantasie, maar deze rukkers komen niet verder dan dit! Stu hadden ze ook niet terug moeten laten komen, want dat was al helemaal onrealistisch en belachelijk. Ze moeten eens ophouden met heel de tijd willen leunen op oude karakters en quotes en weer een nieuwe verfrissend modern idee bedenken waarbij je echt met spanning op je stoeltje zit of wat echt weer terug gaat naar de roots met verwijzingen naar horrorfilms.
Ik had veel meer verwacht. De rol van Gale voegt ook niets toe. De AI video van Dewey ook niet. Helemaal niets afgezien dat Sidney weer terug is, het weer om haar draait en de openingsscene. Voor de rest een paar leuke kantelpuntjes, maar dat was het dan ook. De dochter van Sidney was ook ronduit vervelend. Had dan de film over haar laten gaan waarbij Sidney alles doet om haar te helpen en beschermen alsof ze een soort Yoda is die haar gaat voorbereiden en opleiden om Ghostface te slim af te zijn. Dat was ook nog een leuke toevoeging geweest.
Enfin, ik hou er over op. Deel 8 gaat er komen, maar zolang ze denken dat mensen tevreden zijn over de koers dan gaat er niets veranderen.
IH88
Misschien zie ik deze ooit nog eens op de stream-diensten.
Weet ik. Maar een bak geld helpt altijd
. Heeft bij Neve Campbell ook geholpen.
Tapa
krappe voldoende, heel wat clichés worden uit de kast gehaald en zeer veel onlogische keuzes worden er door de hoofdpersonages gemaakt...zucht, wel leuke kills