Judge Dredd (1995)
Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider
Releasedatum: 21 september 1995
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Judge Dredd
"In the future, one man is the law."
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Joseph Dredd
Mean Machine
Judge Evelyn McGruder
Dr. Ilsa Hayden
Cadet Nathan Olmeyer

Zelfde geldt ook voor Stallone. Zijn presence zorgt ervoor dat Judge Dredd na een korte intro verzand in een standaard SF film. Voor het gevoel is het echt killing dat Stallone 90% van de film zonder pak aan loopt. En dan ben ik niet eens een comic-boek lezer

RuudC
Je moet natuurlijk ook van dat overacteren houden. ik kan me voorstellen dat niet iedereen van dat overdreven gegrom houdt, maar ik ben er dol op.

tattoobob
Eigenlijk vind ik dit een van de slechtste films van Stallone,de nieuwe dredd lijkt mij ook helemaal niets.....nee geen aanrader deze film!

Ace Hanlon
.................. Normaal kan ik Schneider wel waarderen, ..........
Ik hoop, dat dit ironisch bedoeld is. Als die kwal ergens aan meedoet is dat voor mij al reden genoeg er niet naar te kijken.

mikey
Heel wat beter dan ik dacht 20 jaar terug. Zelfs leuker dan dredd 3d een computerspel filmpje. Dat dredd zonder helm loopt is een schande maar stallone levert hilarisch werk. De decors zijn schitterend.

Roger Thornhill
Silly, silly, silly. Klassieke eighties-actie die toevallig in de nineties werd gemaakt. Paar grappige vondsten, zoals de kannibalenfamilie inclusief de met mechanische onderdelen volgestopte zoon, en Assante's ouderwetse robot genaamd Fido (die me overigens sterk aan de afgewezen robot in Robocop deed denken). Ook Rob Schneider is aardig is de humoristische laffe sidekick die Stallone's seriositeit een beetje parodieert; ik heb begrepen dat hij een komiek is van wie je gauw genoeg kan krijgen, maar omdat ik hem nooit in een andere film heb gezien kon ik hem hier (nog) goed hebben. Verder hangt het er een beetje van af hoeveel Stallone je kunt verdragen; voor de fans zal dit misschien een leuke SF-actie-film zijn, andersdenkenden zullen de film vermoedelijk vaak onbedoeld humoristisch vinden. "I AM THE LAW" – kom òp zeg.

gauke
Een stripverfilming met een toekomstvisie die speelde in een na-apocalyptische wereld, met megasteden die te lijden hadden onder overbevolking, slechte leefomstandigheden en dus een hoog percentage criminaliteit. De beelden over de geschetste situatie waren visueel sterk en zagen er geloofwaardig en duister uit. Dat gold helaas niet voor het armzalige (tweedehands) verhaal dat geen moment consequent was, barstte van de plotgaten en dwaasheden. Een paar actiescènes konden wel weer overtuigen. En Sylvester Stallone was toen, zo te zien, nog niet verbouwd.

Vinokourov
Qua design leek het net Blade Runner en ondanks dat het niet origineel is zagen die scenes in de Megacity er nog fraai uit, evenals de actiescenes. Dat was ook heel behoorlijk! Maar helaas, Judge Dredd wil maar niet boeien en deze film duikelt naar een onvoldoende niet eens vanwege Stallone. Die doet gewoon routineus zijn ding, maar wegens zijn jengelende sidekick Rob Schneider. Wat een ellendeling was ie! Zonder hem was dit wèl een jolige SF-film geworden die dan weliswaar nergens op sloeg, maar wel de juiste funfactor heeft.

Draak.
Van welke kant je ook naar deze film kijkt, het is eigenlijk altijd slecht. Ik had hem vroeger wel al eens gezien, maar heel veel was er duidelijk niet van blijven hangen want ik schrok toen ik zag dat Rob Schneider zowaar een halve hoofdrol had in deze film.
De schrik was compleet gewaarborgd trouwens, zijn humor gecombineerd met het non-acteerwerk én de setting zorgen voor één van de meest slechte filmdynamieken ooit. Stallone is onuitstaanbaar, maar dat was een van de dingen die ik me nog wel herinnerde. Jammer dat hij steeds weer z'n helm afzette én dat de helm niet wat groter was. Zelfs Stallone's mond kan niet acteren.
De sets ogen karton, de kostuums zijn ridicuul, die hele Blade Runner rip-off oogt gewoon compleet gedateerd. De humor werkt niet, het verhaaltje is onnozel, de muziek niet om aan te horen. Het is dat het een scifi is en dat daar altijd wel wat dingetjes inzitten die me liggen, maar dit is toch wel een van de slechtste films in z'n genre.

Richard_Voorhees
De special fx zien er goed uit, maar Stallone als Dredd is eerder een gimmick.
Schneider past totaal niet in het plaatje en het is dan ook raadselachtig dat Stallone's personage zoveel moeite doet om hem in leven te houden.
Stallone houd het hier en daar nog draaglijk, maar verder is dit een film om snel weer te vergeten. Geef mij maar de moderne verfilming van Dredd.

Movie Jim
Ik kijk vaker naar deze film
maar ben er niet bewust van dat er een stripboek van bestaat,
kijk puur alleen naar deze film omdat Sylvester Stallone erin speelt,
en mijn mening is dat ik persoonlijk wel een grote Stallone fan ben
hou van zijn films en kijk er graag naar!
Deze film Judge Dredd
viel niet tegen vond ik,
vond hem erg spannend
kwa verhaal maakt mij deze film helemaal niks uit,
en Rob Schneider is ook heel leuk! met zijn humor
Kortom mijn mening is,
verhaal is goed actie was goed en Stallone was top
Kortom een dikke 4,0 als rating!

blurp194
Geniaal eigenlijk.
En wat verbazingwekkend ook dat deze film niet allang de status van cultklassieker heeft bereikt. Want die verdient-ie eigenlijk dik. Met de geniaal gebrachte quotes uit het scheve bekkie van Stallone, de irritante kop van Schneider, de volstrekt over de top idioterie van de acties, de foute decors...
En dan nog een heleboel ietwat onopvallend verborgen maar wel erg fijne humor overal tussen door. Deze quote bijvoorbeeld: 'Be kind and peaceful to each other. Eat recycled food. It's good for the environment and okay for you.' daar lig ik wel weer even van naast de bank.

KillingFields
als ik de filmposter zie, dan vraag ik me af; ..heeft Judge Dredd nou lippenstift?

shrink
- 1937 berichten
Een van de mindere films van Stallone. Heb vaak zitten denken 'Waar zit ik eigenlijk naar te kijken?'

cinematic81
De recentere verfilming van Dredd is vele malen beter, maar toch is Judge Dredd wel een lekker foute 90's film. De pakken ontworpen door Armani zijn veel te idioot, de overdreven decors, contrast en camerawerk kennen we uit meer films uit dit tijdperk. Stallone doet hier zijn helm af, want ja, je hebt Sly gecast. Verder de smakelijke Diane Lane, rotzak Armand Assante en good ol Max von Sydow.
Het is een absurde film en Scheider heeft hier niks te zoeken. Toch, zoals ik zei lekker foute film. Maar wil je een goede Dredd zien, zet onmiddellijk de Karl Urban film op.

Basto
Toen deze film uitkwam werd die niet erg enthousiast ontvangen. Ik was het daar niet mee eens en vond het toen ook al een zeer vermakelijke film.
Nu dik 25 jaar later, blijft het een heerlijke film vol fout geweld en lekkere humor. Bij sommige one-liners en blikken denk ik wel dat Arnold Schwarzenegger het beter had gedaan. Maar het blijft een van de betere Stallone films met geweldige art direction en een fijne 90’s look.
Top vermaak, dikke 4*

'Vikings'-acteur Travis Fimmel terug in trailer Netflix-serie, 'Jiskefet'-acteur Michiel Romeyn: 'VPRO niet geïnteresseerd in terugkeer' | MovieMeter Recap

Netflix deelt eerste volwaardige trailer voor langverwachte 'La Casa de Papel'-spin-off 'Berlín'

Tiffany Haddish reageert na arrestatie voor rijden onder invloed: 'Ik ga hulp zoeken'

De tien best beoordeelde films van de jarige Karen Gillan (36)

The Abyss

Starship Troopers
Actie / Sciencefiction, 1997

Desperado
Actie / Romantiek, 1995
corruptierechtervillainpost-apocalyptischdystopiesuperheldgebaseerd op stripprocescyberpunkpolitie agentrevenge motivegerechtigheidbased on graphic novelframe uplaw enforcement framed for murdergeneprosthetic limbpost holocaustdna testingfuturistic city action herogood versus evil
Realtimes | Publishing Network
Social media