Judge Dredd (1995)
Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider
Releasedatum: 21 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Judge Dredd
"In the future, one man is the law."
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Joseph Dredd
Judge Evelyn McGruder
Dr. Ilsa Hayden
Cadet Nathan Olmeyer
Jordy
Onzin filmpje met een belachelijk verhaal en slecht acteerwerk. Er zitten nog wel een paar mooie decors en special effects in, maar goed vond ik 'm niet: 2 sterren.
BS
i am the law.
Ja wel aardig maar niet echt.Er zit wel humor en actie in maar het komt niet echt over.De angel-familie (als ik het goed heb) die hij buiten de stad leert kennen zijn wel leuk in elkaar gezet.
Leuke film,maar hij houd je niet aan de buis gekluistert.
2.5 ster
Blindfold
Hij begon heel sterk vond ik, maar toen werd het een beetje een onzinnig verhaaltje. Erg jammer, want het had potentie.
vic
zonde zonde zonde
deze film had zo goed kunnen zijn.
ik ken de strip en die is echt keihard en echt spannend.
Ze hadden van de standard hollywood verhaal moeten afstappen en gewoon een echt Judge Dredd verhaal moeten maken. Cult voordat hij uitkomt weet ik wel zeker. Maar helaas moest hij de hollywood bazen blij maken
You_bastard
Volkomen met VIC eens Stallone had ook in de hele film zijn helm op moeten houden net als Dredd in de strip.
blitzwingz
Ach... Zo slecht vond ik hem niet. Ik hou over het algemeen wel van dit soort post-nucleaire SF films, en heb me dan ook een avondje uitstekend vermaakt met deze film.
Obiwannes
Ik dacht eerst zelfs dat de film nog erg goed ging worden. De openingscene is erg goed. (op de scheve "smoel" van Stalone na
Maar daarna gaat de film helemaal de mist in. En ik ben het ook eens met Vic. Ook al omdat je dan de kop van Stalone.
Tegen het einde wordt de film echt lachen. Ik schoot in de lach met "for you it's judge bitch", zo verschrikkelijk voorpelbaar. De acteurs zijn gedurende de hele film rotslecht, ongelofelijk over the top. Vooral Stalone. De film is 1.5* voor een degelijke openingscene. Maar de rest trok op niets
FisherKing
redelijk vermaak vooral in het begin: daarna moet er een ander script, misselijke acteurs en een zieke regiseur in het spel zijn
bennie jolink
de vormgeving is echt supertoppie, vooral mean machine en die ABC warrior robot (uit de strip 'ABC warriors', d'oh!). dat ik die ooit nog eens in een live action film heb mogen aanschouwen....*snif*. verder een complete mislukking deze film, die totaal niet de grimmige en cynische sfeer ademt van de judge dredd comic.
as
OOOOOOOOh waaarom doet ie zijn helm af!!!!!!!
wat hebben ze gedaan. En die lul van een Danny Cannon, Na The young Americans dacht ik dat hij nog wel eens een paar interesante films zou kunnen maken. This is the shit!!!!!! De Art direction kan er mee door
maar OOOOOOOOOOOOOh waaaaaarrooom die helm af??????. 1 Fucking *
Na het lezen van het verhaaltje over deze film in de tv-gids was ik er wel benieuwd naar. Toen ik er 'Sylvester Stallone' bij zag staan kreeg ik toch zo mijn twijfels. Wat onze Sy is niet echt iemand die in ongeëvenaarde meesterwerken heeft gespeeld.
En ik kan ook niet zeggen dat dit zo'n meesterwerk was. Het verhaal zit vol met gaten, de cast acteert echt belabberd (Armans 'John Gotti' Assante sprong hier nog een beetje uit) en ik stoorde me ook mateloos aan die verschrikkelijke oneliners als: ''I am the law" en herhaaldelijk "I knew you would say that".
Misschien neem ik deze film wel te serieus, maar ik kijk vak hersenloze actiefilms om eens een keer af te stappen van de Takofsky's en de Bergmans. Dan verwacht ik wel dat zo'n film mij een beetje vermaakt, maar dat gebeurde hier zelfs niet.
K_Republic
Het is nie ech mijn soort film, vond de special-effects beroerd..........
Captain Pervert
Over the top stripverfilming, had beter gekund, maar ik vond hem best leuk.
sn@ke
- 2077 berichten
Judge Dredd **
Flauwe comicverfilming. De oerlelijke rcv - hoes zet direct de toon : Stallone z'n kop pronkt in volle glorie op de voorzijde zonder helm of iets dergelijks ... Hiermee is het meteen duidelijk dat het om een stallone - vehikel gaat , de film maakt dat in anderhalf uur dan ook meer dan genoeg duidelijk. Stallone vuurt met z'n bijzonder ontwikkeld spraakvermogen de ene na de andere diepzinninge oneliner af. Assante geeft een pijnlijke vertoning. Het verhaal is flauw en onboeiend , de decors zijn kitscherig. Tussen al dat geweld loopt nog eens een irritante Schneider. Ik ben niet bekend met de comic maar het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat dit eer aan de strip doet. Maar gezien de voorafgeziene verwachtingen , had ik dit wel verwacht.
mikey
Te erge verfilming van ubercoole cult/punkheld Dredd. De strip gaat over een vreselijke maatschappij dat beschermd wordt door een nietsontziende en emotieloze judge (dredd) die alles inrekent wat ook maar een beetje naar criminaliteit riekt. Heel cool en (vooral) heel cynisch. Dit gaat over een zielige Dredd waarmee geouwehoerd wordt. jammer jammer jammer. 0,5
djelle
De strip heb ik nooit gelezen, dus kan ik mij ook niet ergeren aan de verfilming. Niettemin vind ik het niet nodig, en zelfs goed als men niet alles letterlijk verfilmt, maar er eerder een eigen touch aan geeft.
Als filmliefhebber en zeker als genreliefhebber vond ik dit een zeer vermakelijke en boeiende Sf-actieprent. Het verhaal vond ik zeer interessant en de uitwerking was dit ook. Mooie actiescenes, filmstijl en montage. De details en de uitwerking van het hoofdperonage "dredd" vond ik ook heel goed. Leuke oneliners, opmerkelijke situaties, originele vondsten, goeie effecten, lekkere kitcherige decors, zalig sfeertje en vette actie. Visueel en inhoudelijk zeer plezant en origineel. De alweer komische tussenkomst van schneider vond ik enorm vermakelijk.
Deze SF-actiefilm heeft mij enorm geentertained, daarom geef ik hem dan ook een 4,5
djelle
Ja eigenlijk... Maar laat ik het zo zeggen dat ik totaal niet akkoord ga met al de negatieve commentaar die bij deze film geschreven staat, integendeel ik vind de punten die ze aanhalen zelfs sterk ipv zwak. Dit is voor mij toch zeker geen alledaagse sf-prent. Judgde dredd heeft veel boeiende aspecten vind ik.
mikey
De strip heb ik nooit gelezen,
Een tip: lees die eerst. lees dan wel een ouwe uit de jaren 80.
djelle
Waarom zou dit mijn mening over de film wijzigen?
Fijn dat je het vraagt
Die strip lijkt op demolition man maar dan vanuit een ander perspectief. De kritiek op die maatschappij in de strip is hier kompleet om zeep geholpen. waarschijnlijk vanwege het talent van de schrijver en/of regisseur van deze film. Hierboven schreef ik daar al over.
djelle
Mja, dat kan heel goed zijn, maar ik denk niet dat dit er veel zal toe doen hoor voor mij. Films en strips zijn 2 aparte zaken. De film vond ik supercool, de strip zal ik misschien nog cooler vinden, maar dat veranderd niks over mijn gevoel bij de verfilming...
De mangastrip die gebruikt werd voor de actiefilm crying freeman bv, vond ik ook sterker op bepaalde inhoudelijke zaken, maar dat wil niet zeggen dat ik de film daarop afreken. Het heeft mij vermaakt op een iets andere manier, maar het bleef een zalige film voor mijn part.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Desperado
Actie / Romantiek, 1995

The Crow
Actie / Fantasy, 1994
corruptierechtervillainpost-apocalyptischdystopiesuperheldgebaseerd op stripprocescyberpunkpolitie agentrevenge motivegerechtigheidbased on graphic novelframe uplaw enforcement framed for murdergeneprosthetic limbpost holocaustdna testingfuturistic city action herogood versus evil