• 9.373.233 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider

Releasedatum: 21 september 1995

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Judge Dredd

"In the future, one man is the law."

In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.

Judge Joseph Dredd

Cadet Nathan Olmeyer

avatar van Remi

Remi

I'm am the law!!

Is wel een leuke actie film, maar overdreven...

1,5 *

avatar van Flipman

Flipman

Dredd Rules! Ik moet de film weer eens zien, maar de comics zijn gaaf. Film is vermakelijk, herinner ik me nog.

Was ook al bang dat de waardering voor deze film niet hoog zou zijn...

avatar van sebas83

sebas83

niet echt slecht, maar demolition man man is beter

avatar van TheOne

TheOne

De rol was eerst aangeboden aan Arnold, maar die heeft afgewezen.

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

leuke actiefilm.Maar dar was het dan ook wel

avatar van clairest

clairest

Tja, ik vond hem leuk toen ik hem zag. Dus 3 sterren. Als ik een tevreden gevoel heb door het zien van een film betekent dat toch altijd wel 3 sterren. Het is de eerste en enige film met Stallone die ik zag en ik vond Stallone leuk. Stom he, voor een vrouw die niet van geweld en macho's houdt? Maar ja, Kill Bill kreeg ook 5 sterren van mij. Misschien als ik de film nu zou herzien zou het wel 2,5 of 2 sterren worden hoor. Ik was nog niet zoveel gewend toen, misschien was dat het. Maar ik vond Stallone juist heerlijk simpel cool, met 'I am the law' enzo.

avatar van nathan_666

Stallone ziet er wel belachelijk uit op de poster

In de film ook hoor

avatar van jedymaster

jedymaster

Omdat ik vroeger al de judge dredd stripverhalen las kan ik deze film zeer waarderen, enigste nadeel is de lengte die had van mij wel langer gemogen.

avatar van mariove

mariove

goeie film met leuke momenten!

avatar van Floris22

Floris22

Leuke film, vooral als hij zegt 'I Am The Law'. Dat is toch op en top Sylvester Stallone.

mikey

Dat is ook een klassiek Anthrax nummerr 'I am the LAW'. Die is nog goed ook. Uiteraard gaat dat ook over dredd

avatar van MasterMind

MasterMind

mijns inziens is "we have a believer!" een meer memorable quote

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

jammer, had heel veel ingezeten, maar behalve een paar mooie decors komt het niet in de buurt van de strips. Zet ie ook nog z'n helm af.......

avatar van erwku

erwku

de absolute ondergang van Stallone, wat een mega prul

heb hem destijds in de bios gezien. Wat een ellende!

avatar van Wouter

Waar kan ik een lijst vinden van alle Judge Dredd verhalen en wat was de eerste comic?

mikey

Jeetje daar vraag je me wat. Persoonlijk vind ik de verhalen van het nederlandse JP (junior press remember?) het leukst. Veel verhalen daarvan heb ik ooit gekocht in het engels (die heten Dredd classics). De beste waren van Ron Smith (art) en John Wagner. Probeer eens een comiczaakje, die mensen kicken op dit soort vragen en kunnen daar uren over ouwehoeren en hebben enorme prijslijsten.

avatar van as

as

En vraag dan vooral naar judgement on Gotham van Alan Grant en john Wagner met tekeningen van Simon Bisley. Mooi stukje werk.

mikey

Batman vs Dredd? en die korte verhalen uit de megasteden met o.a. Bambi en een dooie Lemmy van motorhead? Die zijn niet bepaald representatief, maar wel aardig. Je moet die ouwe, korte verhalen lezen.

avatar van as

as

Dread werd trouwens geintroduceerd in 2000 AD in de vorm van korte verhalen. 2000 AD is een sf georienteerd magazine met meerdere vervolgverhalen die in het volgende nummer verder gaan. Die korte verhalen bedoel je volgens mij, toch Mikey? (afgezien van de junior press uitgaven). Hier:

Judge Joseph "Joe" Dredd is the main character of the longest-running strip in the British comic 2000 AD, having been featured there since its second issue in 1977.

History

Judge Dredd was created by writer John Wagner and artist Carlos Ezquerra, although the name was thought up by Pat Mills, who was originally going to use it for a different character. In the first published story Dredd was drawn by Mike McMahon rather than Ezquerra, and Ezquerra was reputedly so upset that he didn't draw Dredd until five years later. His appearance was inspired by Clint Eastwood in Dirty Harry, and the film poster for Death Race 2000. Other illustrators of the strip have included Brian Bolland, Ron Smith, Steve Dillon and Cam Kennedy.

mikey

Ron Smith en mcMahon waren de beste tekenaars vind ik. Ik heb alleen comics van ene fleetway maatschappij. het waren opnieuw uitgegeven classics. Wel heel goed hoor.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Deze film is veel te ongewaardeerd. Ik heb hem vroeger heel vaak gezien, ik vond hem echt geweldig. Jeugd sentiment gaat voor alles 4/5

avatar van Prudh

Prudh

Aah wat een genot toch weer. Volgens mij heb ik deze film nu voor de derde keer gekeken maar hij is elke keer weer lachen-gieren-brullen geblazen! Het ene cliche volgt het andere op en verrassingseffecten hoeft niemand te verwachten, deze film is zo voorspelbaar als de achterkant van een blanco A4'tje. De heerlijk flauwe grappen van Rob Scheider tegenover de heerlijk flauwe acteerprestaties van Sylvester "Dredd" Stalone maken deze film voor mij het prototype film "zo slecht dat hij juist goed wordt". Het citaat "I am the LAW!" uit de scheve mond van de talentloze spiermassa is zeer memorabel! Topper

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Best vermakelijk, ondanks dat ik helemaal niet van futuristische science-fiction hou. Voor wat zaterdagavond-vermaak en Stallone heb ik het echter wel over, maar na één keer kijken heb ik het wel gezien; weinig bijzonders aan deze film...

Sylvester Stallone is helaas maar matigjes op dreef als superheld en zijn partner Diane Lane dient simpelweg als vijfde wiel op de wagen. Rob Schneider is irritant, maar dat past gewoon bij zijn rol. Armand Assante komt op mij erg nietszeggend over, terwijl ik hem toch een vrij goed akteur vind. Aan de andere kant, Jürgen Prochnow doet het toch wel het best. Voor mij ook een voornamelijke reden om de film te kijken...

Het verhaal is erg mager, maar wordt wel snel en duidelijk verteld zonder teveel gezeik eromheen. De speciale effekten ogen af en toe enorm amateuristisch, maar dat doet voor mij weinig af aan de film. De aktie is bagger en saai, maar dat verwachte ik ook. Verder zit Judge Dredd vol met oneliners die zo slecht zijn dat ze gewoon grappig worden. Daar hou ik wel van...

~ 2.5 ~

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Geweldige uitspraak van Judge Dredd: 'I AM THE LAW!'. Stallone zegt dat met een super scheve mond, zodat deze oneliner nog beter overkomt.

Dit is in zijn genre best een goede film met Stallone als held en Armand Assante als super-boef. Ik heb even m'n verstand uitgezet en met plezier naar deze film gekeken.

avatar van Flipman

Flipman

Toch zou 't wel leuk zijn als de Film de Strips iets meer eer aan zou doen.

avatar van RDS

RDS

hou wel van films met sylvester stallone, maar dit ging echt nergens over

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Jummie! Zo'n lekker verteerbaar b-sfje gaat er in als koek Erg vermakelijk omdat het zo slecht is. Erg crappy conversaties die deze film tot een heuze dijenkletser maken, hoewel hij niet zo bedoeld is

2* Voornamelijk om de soms coole sfx en de vermakelijkheid. Zonder het irritante sidekick-achtige persoon had het misschien een 2.5 gekregen.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Ik vond het een erg gave film. De atmosfeer, de actie, sylvester stallone. Ik heb het een dikke 4 gegeven!

avatar van Paul MT

Paul MT

Heerlijke over the top actie film. Gewoon lekker genieten.