• 9.373.175 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider

Releasedatum: 21 september 1995

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Judge Dredd

"In the future, one man is the law."

In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.

Judge Joseph Dredd

Dr. Ilsa Hayden

Cadet Nathan Olmeyer

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Volgens mij gaat dit een cult-film worden. Nogmaals - quote Judge Dred: 'I am the law'. Geweldig..!

avatar van snakevega

snakevega

ik zie dat hij vrijdag 31 maart, 20:30 uur op TV (Talpa)

te zien is.

Hebben wij dit kanaal ook in Belgie?

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Leuke Film, nog nooit een strip gelezen, maar dat is geloof ik niet belangrijk?

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Mijn respect voor Max von Sydow was redelijk na The Exorcist, ook na "What dreams may come" steeg dat alleen maar. Echte bewondering voor hem kreeg ik na het bekijken van "Het zevende zegel" en "De Maagdenbron"

En in een keer wordt dat allemaal teniet gedaan doordat deze filmheld in dit misbaksel meespeelde...

Bull natuurlijk, maar prettig is het niet om een van je grootste filmhelden in zo'n gedrocht te zien...

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik hou helemaal niet van die futuristische filmpjes, en toch maar weer een keer geprobeerd. En het is me 100% meegevallen, met een aantal leuke one-liners van Judge Dredd zoals: I knew you'd say that.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Aardige film.

leuke rollen van stallone, schneider, en assante

ook die kanibalen waren leuk.

3,0

avatar van D-ark

D-ark

snakevega schreef:

ik zie dat hij vrijdag 31 maart, 20:30 uur op TV (Talpa)

te zien is.

Hebben wij dit kanaal ook in Belgie?

Hoop het niet voor jullie.

avatar van lowhusky

lowhusky

goeie film, wel niks vergeleken met de strips 3*

avatar van Waku

Waku

Ondanks de matige tot slechte kritieken vond ik deze Judge Dredd wel degelijk te genieten.

Spannende futuristische actie met behoorlijke effecten...

avatar van g. lundgren

g. lundgren

Terwijl the saw the law is

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

aardig filmpje van Stallone. maar hij kan zeker wel veel beter. **½

avatar van 606

Sylvester Stallone, Armand Assante zijn goede acteurs en dan ook in een redelijke film.

en ook goede effecten.

3,5 ster

avatar van by_the_way

by_the_way

Stallone in zijn slechtste rol echt zonde voor zo'n goed acteur

avatar van dasnetz

dasnetz

Ik vind het weer goed acteerwerk van stallone. De film zelf is redelijk.

avatar van dafoefan

dafoefan

Ik ben niet echt een liefhebber van SF-films.

Maar ik vind deze nog wel meevallen, onder andere door het acteerwerk van Stallone.

avatar van Ronhart

Ronhart

Veel negatieve kritiek op deze film, niet terecht vind ik.

Ik heb samen met mijn zoon van 14 vandaag weer naar deze film gekeken. "Jammer pap, dat ze bijna niet meer zulke films maken verzuchtte hij."

Hij vond hem dus prachtig.

Ik heb ooit de strip gelezen en ik vind dat de film de sfeer heel goed treft. Ook zet Stallone een prachtige arrogante en hufterige Judge Dredd neer. Klasse, van mij 4**

avatar van djelle

djelle

Inderdaad Ronhart, een prachtige actiefilm. Heb me ook altijd al afgevraagd waarom deze niet beter gewaardeerd wordt. Ik denk dat uw 14-jarige zoon verstandiger is dan alle laagstemmers hier samen, met zo'n wijze uitspraken.

Wat een geweldig script. De introductie alleen al: We worden meteen al in de prachtige decors gegooid -heerlijk futuristisch sfeertje- de toon van chaos wordt gezet met de "blockwars" (kogels vliegen in het rond), de prima gecaste shneider doet gelijk zijn intrede en maakt de leukste (karaktergebonden) grapjes. "maybe I should go to hotel" Dan de held (heerlijk gespeeld door sly) die ter plaatse komt (fantastisch hoe dat geweldige heroische muziekje telkens speelt op dergelijke momenten) en op een zalige manier zijn weinig emotie-tonende, volgens de letter van de wet -consistente personage (een waanzinnig interessant karakter wat mij betreft) vertolkt. I am... THE LAW! You People... are under... arrest. (en dan de rest van de scene, gewoon hét ideale -actierijke- begin voor dit soort actiefilmpjes...) "Court's adjourned".

Voor de rest is het gewoon een bijzonder onderhoudend scenario: vol actie, geweld, sensatie en boordevol memorabele quotes en voortreffelijke oneliners (hetgeen op IMDB te vinden is is slechts een staaltje van hetgeen je mag verwachten). Geweldige opbouw tot-climax van de actiescenes ook (denk maar aan de situatie bij die freaks).

Elk personage is trouwens magnifiek gecast (qua acteerwerk, maar zeker qua uitstraling) van held en bad guy(s) tot de kleinste bijrolletjes, iedereen zit perfect in zijn vel. Cast is geweldig, score is geweldig, personages zijn geweldig, humor is geweldig, sfeer is geweldig, verhaal is geweldig, dialogen en oneliners rocken, script is retecool en onderhoudend, actie van hetzelfde... Ik kan echt niet bedenken wat er slecht aan zou zijn. Supervermaak, een actiefilm zoals die hoort te zijn. Ik verhoog naar een dikke 5 sterren (deze enthousiaste reactie na herziening zegt genoeg denk ik), en vliegt resoluut mijn -aangepaste- top 10 binnen. Absoluut.

Who says politics are boring?

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Verhoog hem naar 3,0* door de zin: " I'm the law " Waar ik toch wel wat kippenvel van kreeg

avatar van Groenie

Groenie

Wat een baggerfilm !!!

Zels vroeger toen ik nog naar films met Steven Segal keek (sorry) vond ik dit al pure pulp..

avatar van djelle

djelle

0,5* (0 kon niet)

Onderbouwing (waarom is het bagger)?

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Dit Slaat echt alles 1 ster voor sommige grappige stukjes

avatar van Jantje666

Jantje666

en film waarvan ik aan het begin dacht: oh my god... wat slecht. Als hij de klassieke zin I AM THE LAW zegt, denk ik: neeeeeeeeee...............

Maar allengs wekt de film toch mijn sympathie, met name Stallone wekt langzamerhand mijn sympathie.

(Wie kan er nu een hekel hebben aan die vriendelijke altijd zijn beste doende Stallone...)

De bodyguard robot is verschrikkelijk cool om te zien en de decors zijn idd toch ook wel ok.

Geen stripverfilming van het kaliber V for Vendetta of Batman Begins maar zeker onderhoudend.

avatar van Eric 6

Eric 6

stallone weer goed !!!!

avatar van Mescalino

Mescalino

Slechte film!! Het acteer werk van stalone is weer vreselijk slecht.

Jammer de film zelf had best wel potentie.

2 sterren.

avatar van Hananas

Hananas

Groenie schreef:

Zels vroeger toen ik nog naar films met Steven Segal keek (sorry)

0,5* (0 kon niet)

zelfs al zeg je sorry maakt het nog niet goed dat je toegeeft Steven Segal films te kijken. Zieke Geest

avatar van Koos

Koos

0,5* (0 kon niet)

Kan eigenlijk geen Steven Segal film bedenken die beter is dan deze... Die gozer heeft echt alleen maar pulp gefabriceerd.

Dikke 3* voor deze actieklassieker

avatar van Koos

Koos

Over Steven Segal gesproken, die kerel heeft gewoon 4 Razzy Award nominaties gehad en ook nog eens een gewonnen, wat een KONING!

avatar van Hananas

Hananas

Als er toch iemand is die $@#films maakt is het die kwal van een Steven wel misselijk ventje bah maarja dit is weer voor een heel ander forum

avatar van Floris22

Floris22

Waarom heb ik deze film eerst maar 2.5 gegeven? Blijft erg vermakelijk!

avatar van Fikret8

Fikret8

Begint matig, maar op den duur wordt het tog nog een goede aktiefilm. Mag van mij wel gemiddeld een hele ster hoger staan.