Judge Dredd (1995)
Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider
Releasedatum: 21 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Judge Dredd
"In the future, one man is the law."
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Joseph Dredd
Judge Evelyn McGruder
Dr. Ilsa Hayden
Cadet Nathan Olmeyer
Dynamovie
Volgens mij gaat dit een cult-film worden. Nogmaals - quote Judge Dred: 'I am the law'.
Geweldig..!
snakevega
ik zie dat hij vrijdag 31 maart, 20:30 uur op TV (Talpa)
te zien is.
Hebben wij dit kanaal ook in Belgie?
Slater (crew films & series)
Leuke Film, nog nooit een strip gelezen, maar dat is geloof ik niet belangrijk?
Uncle_Junior
Mijn respect voor Max von Sydow was redelijk na The Exorcist, ook na "What dreams may come" steeg dat alleen maar. Echte bewondering voor hem kreeg ik na het bekijken van "Het zevende zegel" en "De Maagdenbron"
En in een keer wordt dat allemaal teniet gedaan doordat deze filmheld in dit misbaksel meespeelde...

Bull natuurlijk, maar prettig is het niet om een van je grootste filmhelden in zo'n gedrocht te zien...
Purmerend
Ik hou helemaal niet van die futuristische filmpjes, en toch maar weer een keer geprobeerd. En het is me 100% meegevallen, met een aantal leuke one-liners van Judge Dredd zoals: I knew you'd say that.
sinterklaas
Aardige film.
leuke rollen van stallone, schneider, en assante
ook die kanibalen waren leuk.
3,0
D-ark
ik zie dat hij vrijdag 31 maart, 20:30 uur op TV (Talpa)
te zien is.
Hebben wij dit kanaal ook in Belgie?
Hoop het niet voor jullie.
lowhusky
goeie film, wel niks vergeleken met de strips 3*
Waku
Ondanks de matige tot slechte kritieken vond ik deze Judge Dredd wel degelijk te genieten.
Spannende futuristische actie met behoorlijke effecten...
kArIzMa_TuRk
aardig filmpje van Stallone. maar hij kan zeker wel veel beter. **½
Sylvester Stallone, Armand Assante zijn goede acteurs en dan ook in een redelijke film.
en ook goede effecten.
3,5 ster
by_the_way
Stallone in zijn slechtste rol echt zonde voor zo'n goed acteur
dasnetz
Ik vind het weer goed acteerwerk van stallone. De film zelf is redelijk.
dafoefan
Ik ben niet echt een liefhebber van SF-films.
Maar ik vind deze nog wel meevallen, onder andere door het acteerwerk van Stallone.
Ronhart
Veel negatieve kritiek op deze film, niet terecht vind ik.
Ik heb samen met mijn zoon van 14 vandaag weer naar deze film gekeken. "Jammer pap, dat ze bijna niet meer zulke films maken verzuchtte hij."
Hij vond hem dus prachtig.
Ik heb ooit de strip gelezen en ik vind dat de film de sfeer heel goed treft. Ook zet Stallone een prachtige arrogante en hufterige Judge Dredd neer. Klasse, van mij 4**
djelle
Inderdaad Ronhart, een prachtige actiefilm. Heb me ook altijd al afgevraagd waarom deze niet beter gewaardeerd wordt. Ik denk dat uw 14-jarige zoon verstandiger is dan alle laagstemmers hier samen, met zo'n wijze uitspraken.
Wat een geweldig script. De introductie alleen al: We worden meteen al in de prachtige decors gegooid -heerlijk futuristisch sfeertje- de toon van chaos wordt gezet met de "blockwars" (kogels vliegen in het rond), de prima gecaste shneider doet gelijk zijn intrede en maakt de leukste (karaktergebonden) grapjes. "maybe I should go to hotel" Dan de held (heerlijk gespeeld door sly) die ter plaatse komt (fantastisch hoe dat geweldige heroische muziekje telkens speelt op dergelijke momenten) en op een zalige manier zijn weinig emotie-tonende, volgens de letter van de wet -consistente personage (een waanzinnig interessant karakter wat mij betreft) vertolkt. I am... THE LAW! You People... are under... arrest. (en dan de rest van de scene, gewoon hét ideale -actierijke- begin voor dit soort actiefilmpjes...) "Court's adjourned".
Voor de rest is het gewoon een bijzonder onderhoudend scenario: vol actie, geweld, sensatie en boordevol memorabele quotes en voortreffelijke oneliners (hetgeen op IMDB te vinden is is slechts een staaltje van hetgeen je mag verwachten). Geweldige opbouw tot-climax van de actiescenes ook (denk maar aan de situatie bij die freaks).
Elk personage is trouwens magnifiek gecast (qua acteerwerk, maar zeker qua uitstraling) van held en bad guy(s) tot de kleinste bijrolletjes, iedereen zit perfect in zijn vel. Cast is geweldig, score is geweldig, personages zijn geweldig, humor is geweldig, sfeer is geweldig, verhaal is geweldig, dialogen en oneliners rocken, script is retecool en onderhoudend, actie van hetzelfde... Ik kan echt niet bedenken wat er slecht aan zou zijn. Supervermaak, een actiefilm zoals die hoort te zijn. Ik verhoog naar een dikke 5 sterren (deze enthousiaste reactie na herziening zegt genoeg denk ik), en vliegt resoluut mijn -aangepaste- top 10 binnen. Absoluut.
Who says politics are boring?

Movie_fan#
Verhoog hem naar 3,0* door de zin: " I'm the law " Waar ik toch wel wat kippenvel van kreeg
Groenie
Wat een baggerfilm !!!
Zels vroeger toen ik nog naar films met Steven Segal keek (sorry) vond ik dit al pure pulp..
djelle
0,5* (0 kon niet)
Onderbouwing (waarom is het bagger)?
Jantje666
en film waarvan ik aan het begin dacht: oh my god... wat slecht. Als hij de klassieke zin I AM THE LAW zegt, denk ik: neeeeeeeeee...............
Maar allengs wekt de film toch mijn sympathie, met name Stallone wekt langzamerhand mijn sympathie.
(Wie kan er nu een hekel hebben aan die vriendelijke altijd zijn beste doende Stallone...)
De bodyguard robot is verschrikkelijk cool om te zien en de decors zijn idd toch ook wel ok.
Geen stripverfilming van het kaliber V for Vendetta of Batman Begins maar zeker onderhoudend.
Mescalino
Slechte film!! Het acteer werk van stalone is weer vreselijk slecht.
Jammer de film zelf had best wel potentie.
2 sterren.
Hananas
Zels vroeger toen ik nog naar films met Steven Segal keek (sorry)
0,5* (0 kon niet)
zelfs al zeg je sorry maakt het nog niet goed dat je toegeeft Steven Segal films te kijken. Zieke Geest
Koos
0,5* (0 kon niet)
Kan eigenlijk geen Steven Segal film bedenken die beter is dan deze... Die gozer heeft echt alleen maar pulp gefabriceerd.
Dikke 3* voor deze actieklassieker
Koos
Over Steven Segal gesproken, die kerel heeft gewoon 4 Razzy Award nominaties gehad en ook nog eens een gewonnen, wat een KONING!
Hananas
Als er toch iemand is die $@#films maakt is het die kwal van een Steven wel misselijk ventje bah maarja dit is weer voor een heel ander forum
Floris22
Waarom heb ik deze film eerst maar 2.5 gegeven? Blijft erg vermakelijk!
Fikret8
Begint matig, maar op den duur wordt het tog nog een goede aktiefilm. Mag van mij wel gemiddeld een hele ster hoger staan.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Desperado
Actie / Romantiek, 1995

The Crow
Actie / Fantasy, 1994
corruptierechtervillainpost-apocalyptischdystopiesuperheldgebaseerd op stripprocescyberpunkpolitie agentrevenge motivegerechtigheidbased on graphic novelframe uplaw enforcement framed for murdergeneprosthetic limbpost holocaustdna testingfuturistic city action herogood versus evil