Genre: Actie / Fantasy
Vanaf 14 februari op Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Crow
"Believe in angels."
Op Halloween zullen Eric en Shelly gaan trouwen. Op de avond ervoor, Devil's Night, worden ze in hun huis door een bende aangevallen. Eric wordt neergeschoten en uit het raam gegooid; Shelly wordt verkracht en overlijdt later in het ziekenhuis. Een jaar later reïncarneert Eric met spirituele begeleiding van een kraai. Hij bezit nu speciale krachten. Het is de bedoeling dat hij fouten uit het verleden rechtzet: hij moet op zoek naar de leden van de bende, om ze een voor een te vermoorden, waarna hij eindelijk de eeuwige rust zal kunnen vinden...
- IMDb (7,5 / 219094)
T-Bird
Skank
Tin Tin

K. V.
Een beruchte film en me er nu ook maar eens aan gewaagd. Het is wel een donkere film (niet alleen qua verhaal, maar ook visueel). De film komt soms wat warrig over, zeker in het begin van de film. De film voelt wel erg jaren '90 aan.
Het was wel geen slechte film, maar een waw gevoel had ik er nu ook niet bij. Hij voelt toch wel wat gedateerd aan.

HALVE TAMME. (moderator series)
Binnenkort maar weer eens opzetten (donkere dag in december). Na al die tijd nog steeds mijn nr. 1 film. Nice!

Lovelyboy
Één van de eerste actie/comic verfilmingen lijkt me, en met een prima stijl, sfeertje en neo neor achtergrond. De achtergrond betreffende Brandon Lee geeft de film ongewild toch iets extra's.
De alweer '94 stammende film doet het onverwacht met een mooie duistere sfeer in combinatie met muziek. Het geheel neigt naar Gothic in die zin. Voeg daarbij een aantal erg geslaagde opnames en shots, een Crow zelf die me erg aan The Sting van WWE doet denken met zijn make up, een aantal prima bad guys als Wincott met zijn lelijke bakkes, en je hebt best wel wat. Een aantal grappige dialogen en niet al te moeilijk verhaal maken het geheel af. De montage van de actie is soms niet altijd even goed maar dat zie ik door de vingers vanwege de mooie duistere en soms mythische sfeer.
Dat Lee niet overtuigd qua acteren is hem vergeven, het raadsel van de echte kogel blijft bestaan, zo ook het gerucht dat de opname waar hij geraakt wordt echt gebruikt is. Het geeft de film naast de prima sfeer en een beetje humor zo nu en dan wel iets extra's. Al met al een film die prima te doen is en vermaakt.

Don Homer
Begin van de film is erg rommelig maar als hij op gang is boeit hij en trakteert de kijker op mooie beelden (vooral aan het einde).

pindope
Een van mijn beste duistere jeugdfilms.. Brandon Lee wat een gemis..
De soundtrack the cure goed aan te horen.

Shinobi
"It can't rain all the time."
Bij deze cultfilm moet ik altijd denken aan de wijze waarop Sting zichzelf opnieuw heeft uitgevonden in zijn tijd bij WCW. Daarnaast blijft deze titel onlosmakelijk verbonden met de dood van Brandon Lee. Derhalve is het best raar dat ik zo lang heb gewacht met het kijken van deze film.
In zijn laatste rol speelt Lee een wreker die terugkeert uit de dood om wraak te nemen op zijn belagers. Het is een simpele opzet die vrij weinig om het lijf heeft. Er is ook een plan in werking om zijn krachten te stelen, maar veel moet je daarvan niet verwachten.
'The Crow' moet het namelijk meer hebben van de visuele stijl. Het voelt lekker duister aan in de gotische stad die overgoten is met een neo-noir sausje; het zweven van de camera door de straten is onheilspellend. Voor mij had het alleen wel iets grimmiger gemogen door de cheesy dialogen weg te laten en de humor is erg misplaatst te noemen.
De vertolking van Lee is zeker energiek, hoewel de dramatische scènes niet helemaal overtuigen. Hij geeft in ieder geval alles. Des te jammer dat zijn pad naar wraak enigszins om zeep wordt geholpen door de montage. De actie is weliswaar aardig, maar dan moet je het wel duidelijk kunnen zien. Eveneens zijn de platte bad guys storend.
Al met al een intrigerende actiefilm met enorm veel potentie, echter is het zonde dat het allemaal niet zo goed uit de verf komt.
Dikke 2,5 sterren.

umbra
Deze moet ik dringend nog eens herzien, is echt al vd '90 geleden. Wat ik me kan herinneren is dat er bij mij zo'n gothic gevoel heerste.

Left4Dead
Het is voor mij echt een heerlijke golden oldie, als je daar nu al over mag spreken. Zeker dat het een cultobject is geworden.
Wat heb ik de prent vaak al gezien.
Een productie met tegenslagen en natuurlijk de grootste tegenslag in het feit door het overlijden van Brandon Lee. En dat op een echt lullige manier ook nog.
Gothic absoluut, een anarchistische tijd met veel geweld in de wereld waar het zich afspeelt. In de afgelopen maanden terug te zien in beelden op tv met de agressie van het volk op mondiaal gebeuren.
Hudson en vooral Wincott op hun best, een wraakprent met gevoel. De regisseur die ook het prachtige stilistische Dark City heeft gemaakt die ook heerlijk was in regie. Gewoon weer eens gaan zien is mijn advies. Ik geniet elke keer weer van de prent, tenminste eens per jaar. Wincott met die rauwe stem, geweldig.

umbra
Uiteindelijk deze nog eens een kijkbeurt gegeven, wat me tijdens de film toch wel opviel is dat het sentiment gehalte vrij hard aanwezig is, ook het typische good vs evil, dit soort films pakken nog moeilijk bij mij. Ik vond hem zeker sfeervol en de Crow zelf deed me terugdenken aan m'n gothic en black metal jaren, toen ik met panda-face en lange lederen jas en combats nr optredens nzo ging De kledij is gebleven, de schmink niet
Voor de rest doet deze me al bij al te weinig, zowel qua actie als fantasy te min.

AGE-411
Deze heeft de tand des tijds niet echt overleefd.
Vrij oppervlakkige actiefilm met kartonnen personages en een dun verhaallijntje.
De actie is niet echt bijzonder, en de film blinkt ook nooit in iets uit.
Toch wel kudos voor de sfeerzetting. Dat duistere sfeertje is echt top. Dat maakt het dubbel zo spijtig dat de uitwerking van de film op niets trekt.

Phantasm
Prima actie/fantasy film die lekker wegkijkt. Had deze vroeger ook al eens gezien.

Kondoro
“He was already dead. He died a year ago the moment he touched her. They're all dead. They just don't know it yet.”
Toen ik mij voor het eerst had laten zien op deze website (al ruim acht jaar terug) kwam ik in aanmerking met een paar leden hier op deze site. Deze ga ik niet taggen omdat ik niet weet of ze dat willen maar, ik weet zeker dat ze weten wie ik bedoel wanneer ze dit lezen. Destijds kreeg ik meermaals te horen om deze film eens aan te slingeren maar, constant stelde ik hem uit. Waarom weet ik niet. Ik wou hem laatst erg graag zien maar, ik vond het misschien mooi deze op een ‘speciaal’ moment te bewaren, dat moment is nu (lees de p.s.). Ik heb hem vanavond gehuurd via ‘Pathé Thuis’ in de HD kwaliteit, en heb onwijs genoten.
De mensen die mij een beetje volgen op deze site weten dat ik onwijs fan ben van de ‘Joker’, dat gespeeld door ‘Heath Ledger’. Dat kwam niet alleen door de quotes die legendarisch waren in mijn ogen met die rol, alleen al de hele personage was een wow-moment. De duisternis die over hem heen schaduwde was adembenemend. Toen ik vanavond ‘The Crow’ zat te kijken had ik weer dit gevoel zoals ik dat beleefde bij de ‘Joker’. Dit maal weet ‘Brandon Lee’ een onwijs bijzondere personage te leveren samen met ‘Proyas’. Echt heerlijk genoten van die duistere scenes waar ‘Lee’ echt heel mooi in beeld is gebracht. De sfeer in de film (je raadt het niet) is heerlijk duister, dat zet gelijk een punt achter de film want we wijken er niet van af, hoe donkerde hoe beter moest ‘Proyas’ gedacht hebben.
Het verhaal is erg leuk om te volgen, soms slaat hij de vreemde hoek een beetje in en in het begin moest ik wat wennen maar, er worden geen touwtjes om gebonden. We volgen ’Eric Draven’, hij is vermoord wanneer er een bende zijn huis bestormt en die ook zijn vriendin ‘Shelly Webster’ vermoorden. ‘Eric’ komt echter weer tot leven door middel van een kraai, dit met spirituele krachten. Hij is er op gebrand om de moordenaars terug te pakken, en doet dit allemaal op ‘Devil’s Night’. In die avond (de avond voor Halloween) worden verschillende branden gesticht en is ‘Eric’ dus vermoord. Het begint al heerlijk als hij vroeg de eerste vermoord van het stel ‘Tin-Tin’ die bij elke belangrijke orgaan een mes heeft zitten, dat is wel een stempel die gelijk op de film wordt gedrukt. Daarna kent de film een beetje het liefdesverhaal van ‘Eric’ en ‘Shelly’, en uiteraard wat scenes omtrent ‘Sarah’. Maar, ik vond de actiescènes heel vet gedaan verder.
Zo vond ik ook de scene heel leuk bij ‘Funboy’, die ook op de dodenlijst van ‘Draven’ staat en als tweede aan de beurt is, waar ook een erg mooie donkere en duistere scene aan vooraf ging maar ik vond persoonlijk wel dat zijn ‘moord’ om zo maar te zeggen best mild was en misschien is dat het gene wat ik wat beter bij deze film had verwacht. Met zo’n mooie personage als ‘Draven’ had ik lichtelijk ook wel gehoopt op iets hardere en heftigere kills, dat liet helaas op zich wachten.
Met zijn korte speelduur is deze film heel makkelijk uit te zitten en, kijkt makkelijk weg door de gave scenes die steeds naar ons toe worden gegooid, voornamelijk de sfeerscenes met ook ‘Draven’ daarbij waren gewoon vet. En ik weet zeker dat ik een nieuwe personage heb ontdekt waar ik fan van ben geworden, deze film gaat dus nog wat herzieningen krijgen van mij.
Ja, heel vet gedaan. Helaas dat we na deze film niks meer konden zien van ‘Brandon Lee’ die overigens met deze film liet zien dat hij een mooie carrière voor zich had. Net zoals zijn pa op een zeer jonge leeftijd overleden, zonde. Rest in peace.
PS. Dit is mijn 2000ste stem én tevens ook mijn 2000ste mening die ik heb geplaatst op MovieMeter. Daar ben ik erg trots op!

The Crow volgt een welbekend wraakverhaal, maar is toch een stuk origineler door het bovennatuurlijke aspect wat erin zit verwerkt. Maar het is wel een gevalletje ''goed concept, matige uitwerking'' geworden, want zo boeiend vond ik het niet en zeker het begin is enorm rommelig en onduidelijk. Het gothic-stijltje en de muziek is echt niet mijn ding en de actie is ook wel vrij mild in beeld gebracht. Hoofdrolspeler Brendon Lee gaat zelf ook op tragische wijze dood bij het maken van deze film als het per ongeluk word neergeschoten, iets wat natuurlijk recent nog groot nieuws was bij de film van Alec Baldwin. In de film merk je er niet veel van, geen idee wat ze hebben moeten bewerken maar Lee zit er van begin tot eind in. Een groot acteur kan ik hem niet noemen, maar hij ziet er wel tof uit met zijn Joker-geschminkte gezicht. Het maakt van The Crow misschien wel een cult klassiekertje, maar niet eentje waar ik veel mee heb. Voldoende, meer niet.

Brabants
The Crow is een wellicht enigszins onbedoelde markante film geworden. Het duistere randje is niet alleen film technisch een feit maar ook in de dagelijkse praktijk. Enfin, de verhalen daaromtrent zijn bekend. De film zelf is in de stijl enorm geslaagd en verhaaltechnisch komt het wat warrig op gang maar weet daarna toch zeker te overtuigen.

Civillian Supreme
Voor mij èèn van de beste films ooit. Heb deze dan ook wel 40x gezien. Nadat ik Rapid fire had gezien (guilty pleasure) was ik direct fan van Brandon Lee.
Ik zie vooral nu ook wel dat het geen perfecte film is maar toch voelt dat voor mij wel zo. En in tegenstelling tot anderen hier vond ik juist het acteerwerk van Lee erg sterk. Daar werd hij destijds ook om geprezen. Er zit een lekkere vaart in, erg goede sfeer, geweldige muziek die nog steeds in mijn favo lijstje staat(soundtrack van deel 2 is ook geweldig) en leuke acteurs.
Ook hebben ze ondanks zijn dood de film erg goed af kunnen maken met behulp van trucage, zie maar eens te spotten waar hij het niet echt is.
Wel veel tragiek rondom deze film, ook met 'funboy'
Ik had graag meer films met Lee gezien maar gelukkig heeft hij in mijn ogen zijn beste film kunnen maken.

In fysieke media wereld is er een grote hype rondom de nieuwe 4K steelbook release. Ik kon natuurlijk ook niet achterblijven en had hem ook in de pre-order besteld.
Een herziening na ruim een jaar of 20 en misschien nog wel langer geleden en je merkt eigenlijk dat de hype rondom deze film wat overdreven is. Net zoals het gemiddelde hier op MovieMeter. De film heeft weinig om het lijf en is eigenlijk wel zo basic dat het bij vlagen best saai is. En dat is vreemd, want er zit weinig vet op het bot in deze film. Toch mis je wel een bepaalde vorm van diepgang en werkt het hele concept van the Crow niet. Al schijnen er wel scenes zijn herschreven te na de dood van Lee, waarin er een soort van tussenwereld is tussen de dood en het leven. Wat dat betreft is de productie ook beschadigd.
. Met een goede opening met spanning en drama kan je de kijker gelijk in de film meetrekken. In plaats daarvan is de moord al gepleegd en voel je weinig voor Lee zijn personage. Door middel van flashbacks wordt er een poging gedaan, maar het voelt te ondoordacht. De actie blijft ook tam. Een hogere PG rating had deze film goed gedaan.
Wat blijft er over? Een vrij donkere film met een lelijke soundtrack, goedkope geluidseffecten en een simpel plotje dat verdieping mist.
Ach ja, de steelbook is prachtig!

Boneka
The Crow kende ik alleen van naam. En toentertijd keek ik helemaal niet naar dit soort films. Inmiddels is De Kraai fantastisch opgelapt op een 4K schijfje met eveneens prachtige steelbook en slipcover. Het beeld is hoewel donker zeer goed te zien. Ook de soundtrack is een prettige aanwinst. Begint zeer fraai ala From Hell. Film is goed te volgen en al snel weet je hoe hij gaat lopen. Hoewel de opzet simpel is is de uitwerking subliem gemaakt. Daarbij speelt de muziek ook een grote hoofdrol. En ondanks het een donkere film is zitten er ook leuke grapjes in. Zoals dat meisje dat zegt tegen haar moeder of ze moederschapspilletjes heeft ingenomen. Zo blijft de Crow ook nog luchtig. The killings zijn fraai gemaakt iedereen op zijn eigen manier. Tot de klokkentoren toe. Een minpuntje. De grote slachting vond ik iets too much. Had er voor mij niet in gehoeven. Vraag me trouwens wel af hoe ze deze film hebben kunnen afmaken met de dood van Brandon Lee. Kennelijk hebben ze dat laatste al eerder gemonteerd.
Film 4,0
Beeld (4K) 4,5
Geluid 5,0

Boneka
Inmiddels begrepen dat de schietpartij aan het begin van de film was maar de opnames zijn pas gemaakt op het eind van de film vanwege de schmink. Vraag ik me nog af waarom omdat de film natuurlijk niet in twee dagen is gemaakt. Brandon Lee is na elke werkdag toch opnieuw geschminkt en afgeschminkt. Vond ook gek dat in de extra's hier niets over wordt verteld.

Vidi well
Het verhaal van de Crow is eenvoudig: Eric en zijn vriendin worden op Devilsnight door een lokale bende vermoord bij een inval. Een jaar later keert Eric tijdelijk terug uit de dood, blijkt onsterfelijk en met een kraai als gids spoort hij de moordenaars op om zijn wraak te nemen.
Wie enkel een film voor het verhaal kijkt, zal met deze film wellicht weinig hebben. Maar qua sfeer, decors en unieke look is deze film fantastisch. De film staat vol gotische symboliek en de combinatie met de punkrock look is fantastisch. De muziek is dreigend en rockend en de film voelt als een heerlijke dystopische 90’s aan.
De decors en de belichting zijn ook al zo treffend. Al die oude vieze gebouwen, de mist, de regen en die harde schaduwen doen denken aan oude noir films.
Het acteerwerk is verder gemiddeld, en hier en daar enigszins karikaturaal. Maar dit is een comic, dus daar kan ik goed in meegaan. Brandon Lee ziet er geweldig uit als wraakengel en het zou mij niet verbazen als Ledger voor The Dark Knight deze film heeft bekeken ter inspiratie.
Een unieke sfeervolle film met een flinke cultstatus. En terecht.

MrHorror
Van The Crow (1994) - ikruikversemosterd:
"The Crow, de atmosferische cultparel bedekt onder lagen donkere make-up, is voor eeuwig verbonden aan het tragische lot van Brandon Lee. De acteur werd tijdens het filmen abusievelijk neergeschoten en stierf korte tijd later aan zijn verwondingen. The Crow draagt al het aura van depressie en dood met zich mee, de gruwelijke anekdote geeft de film een extra donker laagje.
Ik betrap mijzelf op de vraag welke scènes ná het schietincident werden gedraaid. Wanneer Lee noodgedwongen digitaal in de film werd gevoegd. Hoe hebben de cast en crew het trauma verwerkt? En de acteur die de trekker overhaalde moest ook weer door. Worstelt hij nog met een bijtend schuldgevoel?
Toch probeer ik verder te kijken dan het bizarre ongeval. Dat verdient The Crow namelijk ook. Wat te denken van Ernie Hudsons sarcastische humor? De zelfredzaamheid van Rochelle Davis? Het donkere kleurenpalet van Alex Proyas? De anarchisten die de wereld willen zien branden? De gloedvolle muziek van onder meer The Cure en Nine Inch Nails? Essentiële stukjes die bijdragen aan het gothische karakter van James O’Barrs stripverfilming.
Het is onmogelijk om niet het eerbetoon aan de veel te jong overleden acteur te voelen. Elk beeld ademt de geest van de bezielde man die nog veel meer moois had moeten maken. Tegelijkertijd (niet oneerbiedig bedoeld) hoop ik evengoed dat The Crow in de toekomst meer zal worden dan alleen de postume herinnering aan Lee."

shugenja
Nog nooit gezien maar wat een topfilm. Het ziet er allemaal prachtig uit en het verhaal is aangrijpend, eenvoudig maar zeer doeltreffend. De actie is treffend (pun intended) in beeld gebracht. Dit is wat mij betreft de beste comic boek verfilming die ik ooit heb gezien. Vaak wat je ziet bij comic verfilmingen is dat de actie (vaak met superkracht en/of magie) zo onrealistisch word dat je een afstand creeert tussen jou en de hoofdpersoon. Bij de crow is het prachtig gedaan, hij is geen superheld maar meer een soort gekwelde ziel, de pure wraak in vlees gevangen.
Dat werkt dramatisch gezien zo goed en die pijn en puur innerlijk motivatie geeft een kracht die persoonlijk is en je daardoor ook als kijker veel meer betrekt dan iets stoms als "laser ogen" of "onzichtbaar worden" de externe krachten die vaak aan superhelden kleven. Ook heeft het iets imperfects waarbij superhelden vaak een soort puur goed zijn, of soms met nogal geforceerde "problemen" kampen.
Wat natuurlijk helpt is de rauw cinematography.. nee ik kan echt niks negatiefs bedenken over deze imponerende film. Ja het is jammer dat er zoveel rotzooi vervolgen gemaakt zijn en nu weer een remake. Je zou toch willen dat zo een perfecte film gewoon op zijn voetstuk blijft staan zonder ondergesneeuwd te worden door inferieure opvolgers...

Han Solo 420
Horror Challenge (2024) registratie #26
Horror challenge of niet, 'The Crow' wilde ik dit jaar nog kijken. Nu zie ik op IMBd bij deze film dat een van de tien labels Horror is. Dus kan ik hem direct meepikken als een geldige registratie. Hoewel ik een liefhebber ben van Brandon Lee, is deze film mij volledig ontgaan. Ik ken hem hoofdzakelijk van 'Showdown in Little Toyko' (en van mijn favoriete actieflicks) en 'Rapid Fire'. Van de regisseur ken ik 'I, Robot' die ik ook wel tof vind. Dus het werd tijd!
Ofschoon de horrorelementen vrij mild zijn, kent de film wel een grimmige sfeer. In visueel donkere scènes wordt leuk gebruik gemaakt van lantaarpalen en kaarsen om stripboekachtige frames te creëren. De regen en rook versterken dit naargeestige effect.
Het verhaal zelf is een vrij eenvoudig wraakverhaal. De draai zit hem in de reïncarnatie en de symboliek omtrent de kraai. Deze twee aspecten zitten sterk verweven in de film. Vooral de rol die de kraai heeft in het verhaal heb ik van genoten. Verder zijn ook alle andere karakters mij goed bevallen. Ieder lid van de boevenbende had genoeg karaktereigenschappen om hen te onderscheiden zonder dat er onnodig lang tijd aan werd geschonken. Ook de sergeant en het kind waren leuk. Al werd er tijdens deze film weinig met de vechtkunsten van Brandon Lee gedaan, heeft hij deze rol goed vertolkt. Het verdriet en de gebrande lust naar wraak zijn goed in balans. Ook ziet de schmink er lekker versleten uit.
Zeer sneu wat Brandon Lee is overkomen. Ik had hem zo veel meer gegund. Beetje egocentrisch om te zeggen, maar ik had ook graag meer films met hem gezien.
Al met al vind ik het een zeer toffe film met een trieste gebeurtenis achter de schermen. 3,5*

Shadowed
Herzien en de voldoende blijft gewoon staan. Regisseur Alex Proyas scoort vooral hoog op het vlak van wereldschepping, want de gotisch vormgegeven stad komt in The Crow mooi voor de dag. Het eerste beeld van de film is spijtig genoeg het best in beeld gebrachte stuk, maar dat weerhoudt het overige restant er niet van om onderscheidend en sfeervol voor de dag te komen. Brandon Lee is daarnaast leuk als hoofdfiguur, ondanks zijn tragische afloop achter de camera's. Het acteerwerk zit verder geregeld tegen het overdreven aan, waardoor de dramatiek van het verhaal wat sullig voor de dag komt. De actiescenes missen ook wat coolheid om echt indruk te maken, want de onoverzichtelijke en soms chaotische beeldregie van Proyas brengt het rondslingeren van kogels niet altijd even fijn voor de camera. Het vermaakt verder prima en Proyas speelt de remake makkelijk van de kaart, maar een ware klassieker zie ik er niet in.

Flipman (redacteur)

Boneka

Het antwoord weet ik wel. Omdat hij geschminkt was hebben ze deze scene het laatst opgenomen.

Flipman (redacteur)
De volgorde kan meerdere redenen hebben. Beperkte toegang tot een bepaalde locatie, de constructie van een specifieke set, de agenda van cast en crew, etc.

teigertje
Deze cult classic opnieuw gezien op de nieuwe 4k uitgave.
En wat heeft deze uitgave een schitterende upgrade.
In subliem beeld en prachtig Dolby Atmos geluid.
Met een sensationeel acterende Brandon Lee in de rol als de wreker Eric vergezeld door een kraai.
En hij wraak neemt op de bende die hem en zijn vrouw om het leven hebben gebracht.
En herrijst hij uit de dood vergezeld door een kraai.
In een prachtige verhaal vertelling in deze visueel uitmuntend gemaakt film.
Prachtige decors en special effecten en hoog niveau Camera werk.
En met een grandioos spelende cast.
Een film die inmiddels vele jaren oud is, maar nog steeds rotsvast in kwaliteit is.
En prachtige en te gekke film muziek in deze film waaronder van The Cure een wereld beroemde band uit de eighties en nineties.
Weet genoten van deze film.

Basto
Toen ik de film zo’n 30 jaar geleden zag werd die vooral gehyped vanwege de digitale oplossingen om het voortijdig overlijden van Lee te camoufleren. Ik vond er toen weinig aan.
Nu 30 jaar later kon ik m beter waarderen. Het is een aardige revenge film die ook maximaal profiteert van de 4k release. De film is erg donker en met hdr komt dat veel beter tot z’n recht.
3,5

The Crow: Wicked Prayer
2005

The Crow: Salvation
2000

The Crow: City of Angels
1996

'The Crow' komt binnenkort naar Netflix: 'Overtuigende wraakfilm met een originele insteek'

'Enorm duister en grimmig sfeertje': 'The Crow' is de ideale film voor vanavond

Vijf vroeg overleden acteurs en hun bekendste film

'The Crow'-regisseur deelt sneer uit naar remake na tegenvallende Box Office resultaten

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003