• 9.374.990 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider

Releasedatum: 21 september 1995

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Judge Dredd

"In the future, one man is the law."

In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.

Judge Joseph Dredd

Dr. Ilsa Hayden

Cadet Nathan Olmeyer

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Film opzich oke.... Stallone waardeloos.

avatar van Wouter

Reinbo schreef:

Komt een remake van Danny Boyle.

Ik hoop meer op 'een nieuwe poging'.

avatar van korp

korp

Best vermakelijk deze film. Maar dat komt niet door Stallone, met z'n ''I aam the laow'' Zat me toch redelijk wat momenten aan die gast te irriteren. De rest vind ik wel prima (voor een film als deze) spelen. Sfeertje en omgeving dik in orde.

avatar van ted_striker

ted_striker

Leuke sci-fi actiefilm, al vind ik het enigszins jammer dat de film niet het grauwe en bloederige van de comic bevat.

De special effects zijn goed, de ABC-warrior ziet er super uit en alhoewel de uniformen de comic niet echt eer aan doen (te "modern" tegenover die uit de comic) ziet het er wel allemaal goed uit. Evenals de voertuigen. De stad lijkt te leven.

De acteurs onder leiding van Stallone lijken er zin in te hebben en Schneider als komische noot kan af en toe best leuk uit de hoek komen. Assante komt als Rico lekker psycho uit de verf en de overige acteurs doen hun ding overtuigend.

Mocht er een remake komen dan hoop ik eigenlijk op een losse film van Judge Dredd vs Judge Death en de Dark Judges, want de versie uit 1995 vind ik eigenlijk te goed voor een remake.

Solide actiefilm.

Lexcoaster

Zoals ted hier al zegt, een leuke sci-fi actiefilm. Ook behoorlijk ondergewaardeerd. De actie en de effecten waren overtuigend en vermakelijk, zoals ook de omgeving en het sfeertje. Hoewel natuurlijk nergens geloofwaardig, met de 'popcornlol' zit het hier erg goed. Prima actiefilm, en wéér eens een ondergewaardeerde film hier op Moviemeter.... 3*

avatar van Poppe

Poppe

De film had veel en veel en veel grauwer gemoeten !

Lexcoaster

Nee, vind ik niet. Dat zou de film er niet prettiger op maken. Nu is het in evenwicht.

avatar van Poppe

Poppe

Niet prettiger? Het is ook totaal geen prettige wereld in de comic....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Best vermakelijke film, gave sets ook. Film kan anno nu nog redelijk mee. Slechtste is het overacting van Stallone (die trekken om zijn mond heb ik ook bij hevige constipatie).

Geen hoogvlieger, maar de emmers stront die doorgaans over deze film worden uitgestort zijn ook weer niet echt nodig.

Poppe schreef:

Niet prettiger? Het is ook totaal geen prettige wereld in de comic....

Als de film grauwer zou zijn, zou dat het sfeertje niet ten goede komen.

Captain Pervert schreef:

Kijk, jij begrijpt het.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ergens is Sylvester Stallone absoluut geschikt voor deze rol, maar ergens toch ook weer niet. Ik laat dat maar even in het midden, want ik heb nog nooit de comic gelezen en misschien is dat maar goed ook.

Lang geleden dat ik deze film heb gezien, maar in mijn herinnering is het een prima film die begint met zo'n lekker ouderwets slechte voice-over.

Judge Dredd is de genadeloze Judge die de wet precies volgens het boekje handhaaft. De rest van de Judges zijn eigenlijk maar een stel kneuzen. In het begin van de film laten ze dus ook meteen al zien waarom Dredd boven de rest uitstijgt. Maar ook hoe medogenloos hij is. Bijvoorbeeld door iemand te arresteren en 5 jaar cel te geven omdat die persoon zich alleen maar voor zijn eigen veiligheid vertopt in een 1 of andere machine wat eten recycled. Maar ondanks dat Dredd maar een ijskoude kerel is, ziet Judge Hursley hem wel zitten. En door haar begint Judge Dredd steeds meer menselijke trekjes te vertonen.

De film kent wel wat pijnlijk slechte momenten die ik raar maar waar toch wel kan waarderen. Op te beginnen het moment waarin hij uit volle borst schreeuwt ''I am the Law!'' Of een paar keer dat ''I knew you said that!'' Maar de echte pijnlijke momenten komen toch wel van onze grote vriend Rob Schneider. Wat moet die gast in deze film? Al zorgt het af en toe wel voor een geinige interactie tussen hem en Dredd.

Op gebied van special effects doet de film het zeker niet verkeerd. Misschien schieten de tranen me nu wel in de ogen als ik het zie, maar ik denk het niet. Er worden tegenwoordig films gemaakt met minder mooie special effects. De sfeer en aankleding is natuurlijk ook belangrijk en dat is ook meteen een groot pluspunt van de film. En natuurlijk bevat de film een flinke dosis actie.

Of de film de strip veel eer aan doet weet ik niet en of Sallone geschikt is voor Judge Dredd weet ik ook niet, maar ik vind dit een geslaagde film.

avatar van WeZet

WeZet

Vermakelijke prent voor tussendoor. Sylvester Stallone ken ik eigenlijk alleen maar als "goede badass", en ik had steeds het gevoel dat hij het IQ van een goudvis had in deze film. Over het algemeen waren de effecten goed te doen (hoewel je inmiddels wel duidelijk kan zien wat CGI is) en waren de acteerprestaties wat cliché. Ik was ook niet bepaald weg van zijn 'hulpje', maar dat neem ik er dan maar bij. De kostuums waren wel erg gaaf gemaakt, sci-fi films spreken me daardoor altijd wel aan.

Dredd kan er mee door.

avatar van Rebel80

Rebel80

Vind de sfeer wel tof maar die outfits hey, lijkt allemaal plastic, powerrangers.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Na herziening toch een halfje eraf. De film vermaakt maar daar is dan ook alles mee gezegd. Stallone acteert hier niet zoals we van hem gewend zijn, al doet hij het ook weer niet heel slecht. Schneider als "comedian sidekick" was in ieder geval niet geslaagd.

Ik heb hem werkelijk niets grappigs horen zeggen oftwel een toegevoegde waarde van 0,0. Stallone was grappiger dan Schneider, en dat is toch wel pijnlijk. Sommige special effects waren ook niet om over naar huis te schrijven, maar daar tegenover staan wel weer mooie decors en hier en daar leuke karakters (de Angel family). Een nipte voldoende omdat de film vermaakt, maar qua potentie had er meer ingezeten (en nee, ik ken de strips niet).

Vind het gemiddelde wel weer erg laag ook, zo slecht is deze film niet, maar een hoogvlieger ook niet wat het wel had kunnen zijn.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Stoere film van Stallone.

Decors, pakken en motors zijn prachtig, maar de actie en muziek mag er ook zijn.

Stallone is helemaal op zijn plaats hier als Judge die de wet boven alles stelt.

Om Rob Schneijder moet ik altyd al lachen en Armand Assante is een waardige tegenstander met een echte bad-ass bodyguard.

avatar van Montorsi

Montorsi

ik heb het begin van Judge Dredd al ik weet niet hoe vaak gezien, en elke keer haak ik weer af vanwege die powerrangers-pakjes van die Judges... dat het zo onnoemelijk fout is hoeft dan niet eens erg te zijn, maar het trekt me echt voor geen centimeter eigenlijk.

avatar van N811

N811

I am the law

avatar van Minotaures

Minotaures

Montorsi schreef:

Ik dacht dat de stripboeken voor de PR verschenen. De kostuums zijn zoiezo concepten van de stripboeken.

Het is opzich een vermakelijke film die een saaie avond een beetje kan vullen. Ik vindt het persoonlijk een zwakke gemiddelde.

avatar van namingway24

namingway24

Stallone overacteert, dat is waar, maar dit blijft een film die ik bijna standaard kijk als 'ie op TV komt.

De hele setting is goed getroffen, en Megacity 1 is indrukwekkend. Cursed Earth is ook wel hoe ik het me voorstelde toen ik dat verhaal in de comics las, en de bad guys zijn lekker theatraal neergezet.

Dredd wordt trouwens wel ontmaskerd, hoewel hij naar mijn weten in de comics nooit zijn helm heeft afgedaan. Maar ja, Stallone moest natuurlijk wel met zijn kop in beeld.

De special effects zijn gewoon oké. Niet spectaculair, maar adequaat. Vooral de ABC Warrior was indrukwekkend.

Vervelendste aan de film? Rob Schneider! Zijn interactie met Stallone was waardeloos. Ik kan nauwelijks naar de man kijken. Jammer, want Dredd had geen sidekick nodig.

Al met al een guilty pleasure. Maar ik zou zeker niet tegen een update zijn, want het kan wel beter.

avatar van deGVR

deGVR

jumpstylemovie schreef:

Film opzich oke.... Stallone waardeloos.

Hij speelt de koelbloedige, stoere macho zonder emotie juist goed. Hij is "the Law!!!" Niks meer en niks minder!! Ik kan geen acteur bedenken die dit (in 1995) beter gedaan zou hebben.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heerlijk jeugdsentiment. Ik heb de kritiek op Judge Dredd eigenlijk nooit echt begrepen.

Ik geef toe dat het spel van Stallone niet perfect is, maar dat is het in bijna geen een Stallone actie film. Een beetje jammer om de film daarop af te kraken. Het verhaal is goed genoeg voor een rollercoaster ride als deze. Wat er echt uitspringt, zijn de geweldige designs. De stad ziet er fraai vormgegeven uit en ook de rest van de design is erg mooi om aan te zien. De actiescènes zien er goed verzorgd uit, en zijn gewoon erg vermakelijk, met als toppunt het eindgevecht en de race tussen de gebouwen door. Leuke effecten ook, en een goede combinatie tussen miniaturen en visual effects. De film biedt toch niets meer dan het zou moeten doen, en dat is topvermaak bieden voor een anderhalf uur. Acteerwerk is allemaal best te pruimen. Niemand is erg goed, maar niemand doet het slecht. Gewoon normaal. De muziek van Silvestri is ook fantastisch. Blaast de film net even wat meer op en laat het, net als in andere films die hij gecomponeerd heeft, net even wat grootser aanvoelen.

Lang geleden dat ik deze zag, maar Dredd bied mij nog steeds erg veel plezier tijdens het kijken.

2,36?! Y'all stupid..

Montorsi schreef:

Weet je wie die outfits heeft gemaakt? Versace gek!.Maar powerrangers vind ik ook vet hahaa

avatar van killer13

killer13

ik ben nogal nostalgisch en dit is één van de eerste films die ik ooit gezien heb. deze ligt me nauw aan het hart en ik vind hem absoluut geweldig. gewoon alles is perfect naar mijn mening! de muziek, het over-actingvan stallone ( I AM THE LAW... xD ), de outfits, ... heerlijke film gewoon!!!

avatar van sofripa

sofripa

Hersenloos vermaak van het betere soort. En ja Stalone, daar kunnen dienders nog wel een voorbeeld aan nemen. Respect is dan acuut terug .

avatar van papaEd

papaEd

Leuke film voor een midzomer avond keek wel lekker weg. Komt misschien omdat het 7 jaar geleden is dat ik deze film voor het laatst heb gezien.

avatar van dominion

dominion

wel een leuke sci-fi film in de stijl van de fifth element

avatar van eltorro

eltorro

Vind ik toch 2 totaal verschillende films.

ElPlaga loco

Ja deze is veel beter."I am the law!"

avatar van eltorro

eltorro

Meer info over de nieuwe Judge Dredd film die gaat komen. Karl Urban zou Judge Dredd gaan spelen en Pete Travis gaat de film regisseren. De film zou in 2012 in de bioscoop moeten verschijnen.

wikipedia