Judge Dredd (1995)
Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider
Releasedatum: 21 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Judge Dredd
"In the future, one man is the law."
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Joseph Dredd
Judge Evelyn McGruder
Dr. Ilsa Hayden
Cadet Nathan Olmeyer
Iron Maiden
Djelle, ik zag je ergens typen dat je het zo cool vond van de camera die Sly vanaf z'n voeten naar boven volgd en vervolgens zegt dat ze perfect veilig zijn. waarom worden alle andere mensen, zoals zo'n man vlak daarvoor, helemaal volgepomt met verschillende schoten van bovenaf? zodra Sly en team naar binnen lopen, beginnen de criminelen weer te schieten, en worden andere mensen ook neergeschoten. het maak mij niet uit dat her ongeloofwaardig is, maar het klopt gewoon niet. wat vind je hier zo geweldig aan?
Rob Schneider vond ik nou ook niet een natuurtalent.
Hopelijk lees je dit, vast wel
djelle
Trouwens, je geeft deze film zelf een 3,5 sterren. Dus erg slecht kon je het ook niet gevonden hebben.
Iron Maiden
haha, je ziet wel toch dat hij door die mannen word neergeschoten in dat stuk waar Hershey en Dredd ook stonden?
djelle
Iedereen was aan het schieten in die block. En we weten helemaal niet zeker of hij op de 'veilige afstand' stond (het was niet in datzelfde stuk hoor, of we hebben op zijn minst geen uitsluitsel daarover: we zien zijn lijk niet liggen op exact dezelfde plaats waar Dredd loopt of Hershey zit).
tukkerstein
En zelf geef je het maar een schamele 3* ?
Jep, want zo enorm ondergewaardeerd is hij nu ook weet niet. Ik waardeer films puur naar hoe ze mij boeien of amuseren, en daar scoort deze film goed op maar ook niet meer dan dat.
GinolaEHV
'I am the law!' Mooie one-liner. Verder is en blijft Sylvester Stallone natuurlijk een b-acteur, alhoewel in Assassins hij een sterke rol speelde.
Toch vind ik het verhaal wel redelijk, wat uitmondt in 2.5*.
Kevin13
zoals djelle al is zei dacht ik is dit zo een typische stoere mannenfilm.
vond de trailer al zeer leuk en aangenaam, en rob schneider was in die 10 seconden dat ik hem zag al grappig.
I am The Law is en zal heel lang een bekende oneliner blijven.
dit is gewoon een film voor verstand op nul een doosje popcorn en een avondje lekker schieten
Ammer
Judge Dredd, wat valt hier over te zeggen, het verhaal is matig te noemen en de special effects zijn van wisselende kwaliteit. (van adembenemend tot cheap)
Maar toch kijkt de film lekker weg en heeft hij naast de vlotte oneliners een gedegen cast, die zo slecht nog niet acteert.
De decors en sfeer zijn van hoog niveau, maar kunnen deze stripverfilming helaas niet tot een nog hoger niveau brengen, zoals stripverfilmingen als x-men en spider-man, al met al een vermakelijk sf tussendoortje. 3*
Las vroeger altijd de stripboeken van Judge Dredd en die vond ik altijd geweldig. Ik was dan ook in mijn nopjes dat er een film van Judge Dredd werd gemaakt en Sylvester Stallone was daar eigenlijk ook perfect voor gecast. Dus ik dacht "wow dit kan wel eens een goede film worden".
Na het zien van de film in de Bioscoop kwam bij mij de volgende gedachten naar boven "Au wat een draak van een film".
Sylverster Stallone doet het nog best redelijk maar Rob Schneider is zeer irritant in deze film en helaas ook zeer dominant aanwezig. Eigenlijk al vanaf de eerste minuut. Die gast hoort gewoon niet thuis in deze film en zijn persoonlijkheid was alleen maar storend in deze film en haalde ook het niveau van de film ver naar beneden (humor in Judhe Dredd hoe verzin je het). Armand Assante vond ik ook helemaal niet passen als bad-guy.
De special effect in deze film waren nog vrij aardig vooral de slechte robot vond ik mooi gemaakt. Het verhaal stelt helaas weinig voor en spannend is deze film helaas nooit. Ze hadden deze film beter niet kunnen maken of ze hadden er iets veel beters van moeten maken want de stripboeken zijn 100x beter en ook nog boeiender.
aerts007
Miskleun,zonder meer!
Stallone met superman allures!
Weertenaar
Op een paar 'aardige' momenten na stelt dit weinig voor: 2.00
Waarom ik deze film heb binnengehaald was me bij voorbaat al een raadsel, het stukje tekst hier op Moviemeter wist mij nou niet echt uit te dagen om de film te gaan zien, evenals de tekst achterop de dvd-hoes. Maar goed, ik heb hem eenmaal in bezit, en dan wil je hem wel eens zien ook. Maar dat deze prent mij niet wist te bevredigen werd al na een paar minuten ernstig duidelijk. Toen de film verder stiefelde op een zwaar clichematige toon was de lol er voor mij al helemaal vanaf. Echt goede ervaringen had ik niet na het zien van de stripverfilming van Sin City (al word die film in zijn algemeenheid zeer goed beoordeelt), maar ook Judge Dredd weet mij niet te overtuigen als verfilming van een strip.
Verhaal: 1.50
Inhoud, originaliteit, fouten/blunders, verhaallijnen, diversiteit, etc.
Clichematig, voorspelbaar, bezwaarlijke toevalligheden en een grenzeloos gebrek aan overtuiging doen deze prent allesbehalve goed. Origineel en 'actievol' is het dan weer wel, maar daar is al het positieve dan ook wel meegezegd. De strenge doch rechtvaardige goedzak die de orde handhaaft, die vervolgens zelf in gevangenschap beland, die vervolgens weet te ontsnappen aan de hand van een 'vriend' die hij notabene zelf heeft veroordeeld, om vervolgens weer terug keren naar de plek waar het allemaal begon en die natuurlijk aan het slot de welverdiende eremedaille kon gaan ophalen. Stop dit alles in een futuristische toekomst, en je hebt weer een nieuw concept om een film als Judge Dredd van de grond te krijgen. Tel daar de volledig misplaatste humor bij op en je kunt niet anders concluderen dan dat deze prent niets meer is dan een kantje uit een van de standaard draaiboeken dat Hollywood rijk is.
Acteerwerk: 1.00
Hoofdrollen, bijrollen, dialogen
Dat Sylvester Stallone niet beschikt over bovenmatig acteertalent dat was inmiddels al lange tijd duidelijk, maar wat hij hier in Judge Dredd doet slaat werkelijk alles. Zwaar geforceerd probeert hij zijn koele, emotieloze, rechtvaardige, strenge, vriendelijke en immense ego in een actieheld te verpakken die zijn weerga niet kent. Maar dat hij niet in zijn opzet slaagt word al duidelijk voordat hij ook maar de eerste zin heeft kunnen uitspreken. Zijn overdreven zware stem, zijn arrogantie die hij zijn spraak legt (zo van: ik ben hier de Judge en ik kom het wel even regelen) en de totaal mislukte uitstraling maken dit tot een van de slechtste acteerprestaties die ik ooit van hem heb gezien. Verder een doelloze bijrol van Rob Schneider om wat slappe humor aan de film toe te voegen en een al even misplaatste rol van Diane Lane, die het overigens wel redelijk doet. Verder zijn het voornamelijk bijrollen die bestaan uit 'typetjes' en valt er nauwelijks één fatsoenlijke dialoog te noteren.
Speelduur: 2.50
Balans in de film, strekking van het verhaal, speelduur, etc.
Het verhaal is zeer simpel, maar desondanks is de balans wel redelijk in orde. Het neerzetten van het personage van Dredd, zijn aftocht naar de gevangenis en zijn strijd om zijn naam te zuiveren worden allen goed over de film verdeelt. Daarnaast worden de momenten van humor (voor de liefhebbers hiervan) redelijk uitgekozen, maar lag het er meer dan eens te dik bovenop dat de momenten van humor persé in de film moesten worden weggezet. Net als de prent in een lekkere actiescene zit komt Fergie er weer met zijn kop tussen om een als grappig bedoelde opmerking te maken. Verder is de zuivere speeltijd van 87 minuten nogal aan de korte kant, maar vooruit. Misschien dat men de strijd tussen Dredd en Rico iets meer had kunnen uitbreiden, meer dan twee confrontaties tussen de twee waren er niet te tellen. Maar goed, dat zijn keuzes die gemaakt moeten worden.
Realisme: 0.50
Realisme van gebeurtenissen in de breedste zin van het woord.
Jaaa daar zijn we dan weer op mijn favoriete onderdeel aanbeland. Het onderdeel ook waar Judge Dredd falikant de mist in gaat. Want waar slaat het in hemelsnaam op dat iemand (Fergie) die onder een 'openbare-etenswaren-aanbied-machine' wegduikt om aan een vuurgevecht te ontkomen word veroordeeld tot 5 jaar cel? Goed, dit kan ik nog begrijpen als men echt een rotsvaste lijn bewandelde in de weg naar orde, maar waarom krijgt Dredd zelf dan wel een 'proces' als zijn schuld aan een schietpartij zeer waarheidsgetrouw in scene is gezet? Maar de aap komt enkele ogenblikken later toch uit de mouw. de veroordeelde (Fergie) ging Dredd natuurlijk helpen te ontsnappen... Briljant! Ja, dat verklaart natuurlijk een hoop, zo niet alles. En dan hebben we nog te maken met het feit dat Dredd opeens in hetzelfde 'vliegtuig' zit als Fergie als ze naar de gevangenis worden afgevoerd terwijl er alweer een heleboel gebeurd is nadat Fergie werd veroordeelt. Maar dan moet het ergste nog komen (word een lang stukje zo hier, maar ja ik moet het toch even kwijt). Als Dredd gevangen word genomen door die gasten die buiten de stad leven staat ineens Fargo daar om hem te redden! En alsof dat nog niet genoeg is komt in de slotscene nog de vrouwelijke hulp van Rico eraan om Dredd af te maken, maar ownee, net zo snel staat Hershey klaar om juist haar weer af te maken.... En dan laat ik een trits aan kleinigheden nog maar achterwege, want mijn punt is wel duidelijk dacht ik zo.....
Cinematografie: 3.50
Special Effects, Camerawerk, belichting, montage, stunts, coordinatie, etc.
Het enige onderdeel waar Judge Dredd zich mee weet te onderscheiden. De special effects zijn het grootste gedeelte van de tijd van een hoog niveau, maar eenmaal vliegt men toch behoorlijk uit de bocht. Vanaf het moment dat Dredd en Fergie op die 'vliegscooter' stappen en door het gat in de muur verdwijnen lijkt het werkelijk helemaal nergens naar. Overduidelijk draait de achtergrond op een screen achter Fergie en Dredd langs, zijn de ontploffingen en diepte-effecten waardeloos en voelt het werkelijk geen moment aan alsof Fergie en Dredd 'echt' door die stad heenvliegen. Dat al die andere special effects dan wel van een behoorlijk tot hoog niveau zijn bevreemd mij dan ook ten zeerste. Verder is het camerawerk evenals de montage bij vlagen aardig, is de coordinatie van alle personen (soms wel honderden) op de set van een voldoende niveau, zijn de decors zeer stijvol, is de make-up zelfs fantastisch en zijn de schiet- en vechtscenes op een paar na goed te verteren.
Verdict:
Het zag er allemaal zo prachtig en hoopgevend uit, maar keer op keer vliegt Judge Dredd op de kritieke momenten gigantisch uit de bocht. Men slaat de ene na de andere flater, niet in de laatste plaats door het chronische gebrek aan overtuiging en realisme. Het verhaal hangt daarnaast zeer simplistisch, met cliches overladen samen, de cast en dan met name Stallone en Schneider rommelen maar wat aan, en weet Cannon geen moment zijn stempel op de film te drukken. Goede punten zijn er ook, maar die wegen bij lange na niet op tegen de vele kritiekpunten. De special effects zijn over het algemeen goed geslaagd, mankeert er weinig aan de montage en het camerawerk, en is de make-up zelfs fantastisch te noemen. Helaas voor Judge Dredd worden deze zaken onder het kopje cinematografie geschaard, en dekt het de andere zwakke onderdelen geen moment: 2.00 (1.80).
judgepaddy
Vermakelijk tussendoortje. Ik was vroeger fan van de strip.
Stallone heeft er een goeie kop voor, hij had alleen z'n helm op moeten houden.
eltorro
Judge Dredd lijkt me een redelijke film hij is vanavond op tv ga hem zeker kijken dan geef ik mijn cijfer.
WalterB
Vanavond ook even kijken (of opnemen, weet nog niet zeker) hij begint over 5 min dus zal hem zeker even kijken,
WalterB
Best leuke film, had hem heel vroeger al eens gezien kan ik me herinneren. Zit toch nog best wel een redelijk goed verhaal in voor zo'n enkel-maar-actie-film. Krijgt 3* omdat het verhaal wel leuk was en omdat de special effects wel grappig waren.
FunkStarr
- 1922 berichten
Wederom een vermakelijke film met meneer Stallone, ben eigenlijk niet echt anders gewend.
Leuk verhaal, een grappige Rob Schneider en aardige special effects.
Dit is zeker niet Stallone's beste, maar wel een aardige film.
tommykonijn
Ik ben zowieso al geen Stallone fan en zoals verwacht was het ook geen top S-F film. Ik vond sommige dingen nogal wat van Star Wars afgejat. En een aardige bijrol van Schneider ook al kon die film bij lange niet redden, kortom : aardige matige een keer kijken actiefilm.
hellblazer93
Zoals ik al verwacht had geen topfilm, maar toch wel ondergewaardeerd vind ik. Het acteerwerk is niet goed, maar Stallone is wel DE man voor deze rol. De rechtbankscene waarbij Stallone veroordeeld wordt is nog het beste, Wat een prachtige oneliner: I am the law!!!
Anderzijds vond ik Rob Schneider maar een vreemde keuze voor dit soort films, wel een rol wat je van hem kan verwachten, maar toch eigenaardig in deze film.
Al met al geen slechte film, 3 sterren.
JohnWilliams
Ik ben echt geen Stallone fan en dat bewijst deze film!
Geen goeie film naar mijn mening met een slechte verhaallijn. Alleen de bijrollen werden goed vervuld voor de rest een beetje een slapzooitje eerlijk gezegd.
eltorro
Vond het een leuke film best wel goeie actie
en die grote robot was ook wel vet
Steve-a
Daar kijk ik wel naar uit. Britse Science-Fiction is altijd wel leuk.
Mad Man Mundt
Hoop dat 'ie wat meer richting Heavy Metal Dredd gaat, vetste comic ooit!
Als Bimba erin zit ben ik tevreden...

The Abyss

Desperado
Actie / Romantiek, 1995

The Crow
Actie / Fantasy, 1994
corruptierechtervillainpost-apocalyptischdystopiesuperheldgebaseerd op stripprocescyberpunkpolitie agentrevenge motivegerechtigheidbased on graphic novelframe uplaw enforcement framed for murdergeneprosthetic limbpost holocaustdna testingfuturistic city action herogood versus evil