Judge Dredd (1995)
Met onder meer: Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider
Releasedatum: 21 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Judge Dredd
"In the future, one man is the law."
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Joseph Dredd
Judge Evelyn McGruder
Dr. Ilsa Hayden
Cadet Nathan Olmeyer
fritsje
Ik wist niet dat de kunst van de special effects gestagneerd was eind jaren 70,wat een prutswerk!Wat te denken van die gepimpte Honda Goldwings(rijdende bankstellen) waar die opgeleukte Feldgendarmerie mee rond tuftte? En dan die Stallone normaal al geen karakteracteur maar nu overtrof hij zichzelf in totale mimiekloosheid,gelukkig heeft nog wel die scheve bek.Het verhaal sloeg ook al nergens op met knoepers van scriptfouten,enfin weer een mooie oefenfrisbee erbij van 1euro bij de Blokker.
veron35
Vermaakelijke film. Ik vind deze heel wat leuker dan bijv. Rambo. De special effects vond ik juist helemaal niet zo slecht. Vooral als je ze vergelijkt met A Sound of Thunder. Stallone was de enige irritante acteur in de cast. Altijd leuk om Dian Lane weer eens in een film te zien. Rob Schneider is gewoon komisch. Het gevecht tussen Lane en Joan Chen zag er trouwens niet uit. Verder wel schitterende decors en costums. Leuk verhaal, maar af en toe wel cliché. Als ik hem nu chritisch zou beoordelen zou hij denk ik 2* halen, maar qua ammusemenst waarde toch nog 3,5*. Ik heb me prima vermaakt.
De dvd uitvoering is trouwens geweldig. Erg veel extra's voor 1 euro.
veron35
1 euro maar? Waar?
5 voor 5 euro bij blokker, bartsmit en eplaza. 1,50 ps.
newG
Toevallig tegen gekomen in de free record shop (5 € )
En kon het niet laten hem mee naar huis te nemen. Dit blijft een heerlijke film. De mensen die zeggen dat de special effects zwak zijn begrijp ik niet. Hoe de futuristische stad in beeld gebracht is, zo ongelooflijk knap... Het lege acteren van Stalone is dan ook weer een dom argument, aangezien hij "The Law" is en zich niet laat beïnvloeden door emoties... Voor mij is hij perfect gecast om een stoere actieheld die stoere dingen zegt met een stoere stem te spelen. The bad guy is al even stoer en rob schneider zorgt op de juiste momenten voor het lachmomentje. 3.75* voor dit ondergewardeerd vergeten meesterwerkje.
Net geen 4*, omdat ik de film toch net iets te kort vond, het was bijlange geen 96 minuten volgens mij...
finalman
bwoa, die film krijgt maar 2,5 van mij.
Zo goed is ie niet en Stallone komt zo erg arrogant over.
Leland Palmer
Opzich een draak van een film dit! Stallone is lachwekkend slecht en de film heeft gedurende de hele speelduur geen greintje geloofwaardigheid bij mij weten op te wekken! De cinematografie is ook erg ongeloofwaardig maar het algehele plaatje is toch wel redelijk te noemen vind ik. De muziek van Silvestri is redelijk tot goed en Rob Schneider weet soms nog wel iets lolligs uit te halen alhoewel ik niet heb gelachen. Het verhaal is gewoon belabberd en Stallone gaat op een gegeven moment veel te ver met ''the law''. De film heeft mij gelukkig niet meer dan 1 euro gekost, maar dat was Judge Dredd nog wel waard.......
Eldarion
Vroeger vond ik dit een kei vette film. ''I am the LAW!''. Weet niet of ik hem nu ook nog zo vet vind, zal wel meevallen denk ik.
Statiegeld
Ik heb me wel vermaakt met deze film. Hij was natuurlijk verschrikkelijk slecht maar die one-liners van Dredd logen er niet om. Schneider was trouwens echt verschrikkelijk irritant
Zavo
Ik had gehoopt op een film die zo slecht is dat hij weer leuk wordt, maar, om Ghost World te quoten: "This is so bad it's gone past good and back to bad again."
Stallone is nog wel grappig (onbedoeld), maar Schneider:
djelle
Ik snap niet dat zo weinig mensen die overduidelijke knipoog zien in Stallone die overdreven stoer/heroisch ten tonele komt. Dat is zeker zo bedoeld. En dan de vele leuke oneliners. En het lekkere bijpassende heldendeuntje. En het I AM THE LAW geroep. En het sublieme camerawerk... En wat is er nu in godsnaam zo ongelofelijk ongrappig aan de sidekick van Schneider ?
Nee, ik snap het niet. Dit is één van de beste en leukst ineengestoken actiefilms uit zijn soort. Pure cult.
Zavo
Ik betwijfel of dat zo bedoeld is, maar dat is inderdaad nog het enige leuke aan deze film.
Werkelijk subliem ja...
Alles. Hij is niet grappig. Z'n tekst is niet grappig. Iemand die grappig probeert te doen, maar het niet is is gewoon vreselijk irritant. Ik snap trouwens niet waarom er uberhaupt een sidekick nodig is, de rest van de film is al stupide genoeg.
Dat is het nou net niet, was het dat maar. Dit is gewoon een standaard sf-actiefilm, zo van de lopende band. Puur formulewerk.
djelle
maar dat is inderdaad nog het enige leuke aan deze film.
Cannon heeft er trouwens ooit zelfs nog een award mee gewonnen, voor zijn werk hier in Judge Dredd ('Best Director for a Genre Motion Picture').
Het personage van Schneider is heel grappig als je er de humor van inziet.
The One Ring
Komaan. Ga je nu zeggen dat dit niet geweldig in beeld gebracht is (let op de cameramoves, de prima getimede score/close ups/verschillende camerastandpunten, editing etcetera)?
Ik vind het er eigenlijk vooral erg goedkoop uitzien. Het doet me denken aan een jaren '80 b-film (waar ik geen liefhebber van ben). Afgezaagd is het woord dat als eerste in me op komt.
Ook meteen een gigantisch belangrijke prijs zie. De Universe Reader's Choice Award. De Gouden Palm is er niets bij.
Ik heb de film verder niet gezien overigens, alleen dat fragment. Als jij de film goed vind is dat natuurlijk leuk voor jou. Geen problemen mee.
Zavo
De hele film ziet er zo uit. Ik vond het er ook meer 1980 dan 1995 uitzien.
The One Ring
Wellicht is de keuze voor Judge Dredd ook meteen de reden dat men besloot dat het na twee keer deze prijs uitgereken te hebben het genoeg was. De prijs bestaat niet eens meer...
Verder ook niet echt sterk om met prijzen aan te komen om argumenten kracht bij te zetten, aangezien prijzen niets zeggen. Zeker niet als je er een razzie-nominatie voor Stallone tegenover kan zetten.
Ik vind afgezaagd wel het beste woord. Naast dat het heel goedkoop, nep en plat oogt is het allemaal nogal clichématig opgenomen. Precies volgens het boekje van de jaren '80 pulp. En dit is niet eens een jaren '80-film.
djelle
Zeker niet als je er een razzie-nominatie voor Stallone tegenover kan zetten.
Beetje vreemd overigens dat je blijft doordiscussieren op 1 scene die je gezien hebt. Nogmaals: kijk de film eerst eens een keertje in zijn geheel (niet dat ik vermoed dat dat veel verschil zal uitmaken -je bent kennelijk sowieso niet voor dit soort films- maar het is relevanter discussieren).
The One Ring
Nooit van gehoord. Waarom hecht je eigenlijk zoveel waarde aan dergelijke prijzen?
Ik kan geen specifieke voorbeelden te voorschijn toveren, maar toen ik het fragment zag herkende ik het meteen als een jaren '80 pulpfilm. En dat voor een film uit 1995. Het gaat me ook niet zozeer over wanneer er muziek ingezet wordt, maar meer over de algemene 'feel' van de scène. Die voelt aan als typische jaren '80 pulp.
Ik heb het inderdaad maar over een scène. Maar ik reageerde alleen maar omdat jij die scène hier plaatste om te bewijzen dat deze film briljant is. Ik kon het niet laten om de scène te bekijken en helaas viel het voor mij niet goed uit. Geen idee of ik de film als geheel beter zal waarderen, maar ik heb er niet veel hoop op. Ik vind de jaren '80 sowieso al de minste van alle decennia en dat komt voor een deel ook door dergelijke actiepulpfilms waar jij van houd, maar ik niet zo'n fan van ben. Ik zal hem wellicht eens bekijken als ik in de stemming ben voor een dergelijke film.
Overigens vind ik de meeste actiefilms uit je top 10 nog best goed. Met name Die Hard en Face/Off.

The One Ring
Tja, zo kan ik het ook. Het is standaard volgens het jaren 80 boekje, maar je kan wel geen voorbeelden geven, maar je herkent het wel.
Ik zal eens een poging wagen. De manier waarop rook gebruikt wordt voor het misteffect, de rode lichten, de kostuums die er uitzien als van plastic (die van Dredd en zijn medenstanders nog wel het ergste), de manier waarop de schurk schreeuwt en overacteerd, de manier waarop we eerst de voeten van Dredd te zien krijgen (en de daarbij horende spiegelende grond), de krappe decors die mij een studiogevoel geven, de houding van de Dredd op het einde van dit fragment. Ik heb het allemaal al eens eerder gezien.
Uiteraard komen ze na de jaren '80 nog steeds voor; dat bewijst Judge Dredd zelf al. Eigenlijk vind ik dat meer iets zeggen over de lage kwaliteit van die films dan over de films van nu, maar dat terzijde. Waarom ik dit soort films met de jaren '80 relateer is doordat ze in die tijd ontstonden en ze in die tijd ook erg populair waren. Ik heb er vroeger zeker wel een aantal van gezien, al vond ik ze toen ook al niet veel aan. Ik geloof dat ik Cobra toen onder andere ook zag en de bovengenoemde kenmerken van Judge Dredd zaten ook voor een deel in die film. Veel van die films hebben bij mij geen stem omdat het te lang geleden was dat ik ze zag en van veel herrinner ik me de titel niet eens. Elementen als een overacterende bad guy zijn van alle tijden, maar in de jaren '8- op zijn extreemst en irritantst.
Op de vraag of deze scène uit Judge Dredd goed gemaakt is kan ik twee antwoorden geven: ja en nee. Ja, omdat het allemaal wel in orde vastgelegd is en dat het toch niet amateuristisch oogt. Nee, omdat ik het persoonlijk spuuglelijk vind. Stijlloos, vreselijk kleurgebruik, ongeloofelijk goedkoop en met name die plastic overkomende kostuums kan ik niet hebben. Ik kan me trouwens best voorstellen dat hier een publiek voor is. Mijn ding is het echter gewoonweg niet.
tukkerstein
Ondergewaardeerde film. Vermakelijke sciencefiction-/actiefilm. De speciale effects en de vormgeving zijn prima. Het verhaal is niet veel bijzonders maar wel redelijk vermakelijk, maar natuurlijk gaat het om de actie, die dik in orde is (het is bijna anderhalf uur lang non-stop pompen met explosies en gevechten). Bovendien is de film regelmatig best spannend.
Rob Schneider is trouwens erg ongrappig en vervelend in deze film.
djelle
Ik heb het allemaal al eens eerder gezien.
Ik zie dat je een Leone fan bent. In veel van zijn films komen eveneens scenes voor die menig elementen hebben die je al vaker zag in zijn werk (vooral bij de showdowns). En toch zijn die altijd weer net wat anders. En steeds genietbaar. Tegenstanders zullen het cliché noemen. *Je moet er van houden*...

Vrees dat het dus hopeloos is... Als je dat vindt weet ik dat ik je geen greintje zal kunnen overtuigen. Jammer, maar helaas.
Ondergewaardeerde film.
En zelf geef je het maar een schamele 3* ?
The One Ring
Wellicht dat je bepaalde zaken allemaal al eens eerder gezien hebt, maar ik durf wedden dat je geen 1 film kan noemen die het op deze manier (in deze combinatie van voeten eerst filmen, camera omhoog terwijl refrein speelt, de held die stoer vooruitloopt terwijl de kogels rond hem vliegen en uitleg geeft waarom ze hem niet kunnen doden etc). Maar je moet er echt van houden om de verschillen te kunnen zien.
Je neemt het wellicht allemaal iets te letterlijk. Natuurlijk ken ik geen film die een 100% kopie biedt (dat is zelf bij een shot voor shot remake niet mogelijk). Maar alle elementen, vaak op een bepaalde manier gecombineert, herken ik. Ik vind de verschillen te miniem om het bijzonder te kunnen noemen.
Verder snap ik best wat je bedoelt met het zijn van een liefhebber om de verschillen te kunnen herkennen. Ik hou van westerns maar veel mensen vinden ze allemaal hetzelfde en laten zich niet gemakkelijk overtuigen. Het heeft toch allemaal wat met smaak te maken op de eerste plaats.
Ik weet niet hoe het in de gehele film is, maar ik praat dan ook over de door jouw geplaatste scène. Daarin zien we zo'n schurk schreeuwen tegen o.a. Rob Schneider (wat mij betrefd overigens een van de irritantste komieken ooit). De manier waarop deze man tekeer gaat is wel degelijk overacting. Kun je van houden en in sommige films vind ik overacting zelfs passen, maar in dit soort films hoeft het van mij niet zo. Anders gezegd: de man speelt hier berre van naturel. Dat het een karikatuur is vind ik niet erg. En ja, ik vond Mifune ook overacteren in Seven Samurai. Aanvankelijk irriteerde me dat, maar hij wist het uiteindelijk in zijn voordeel te gebruiken. Wellicht de schurk in Judge Dredd ook, maar dan moet ik eerst de hele film zien.

Ik had ook niet anders verwacht
djelle
Ik vind de verschillen te miniem om het bijzonder te kunnen noemen.
The One Ring
Het is niet omdat iemand zich wat opgehitst gedraagd en schreeuwt dat hij daarom overacteert.
Overacteren is niet alleen wild met je lichaam bewegen. Wat de schurk in deze scène doet is overacteren met het gezicht, ook wel schieren genoemd. Hij trekt zijn lippen bij iedere opmerking zo ver mogelijk uit elkaar en probeert zijn ogen uit te laten puilen. En de maneer waarop hij 'be afraid of me!' roept is niet natuurlijk schreeuwen, maar erg over-the-top. Nogmaals, je bent niet verplicht om je er aan te storen, maar het is evengoed overacting.
djelle
Nog nooit iemand gezien die in hoge razernij handelt? Een semi-psychotische gek in volle opstand?
Die man vult gewoon zijn rol in, hoor.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Desperado
Romantiek / Actie, 1995

The Crow
Actie / Fantasy, 1994
corruptierechtervillainpost-apocalyptischdystopiesuperheldgebaseerd op stripprocescyberpunkpolitie agentrevenge motivegerechtigheidbased on graphic novelframe uplaw enforcement framed for murdergeneprosthetic limbpost holocaustdna testingfuturistic city action herogood versus evil