• 10.980 nieuwsartikelen
 • 162.772 films
 • 10.298 series
 • 30.053 seizoenen
 • 616.475 acteurs
 • 193.531 gebruikers
 • 9.002.020 stemmen
Avatar
 
banner banner

Avatar: The Last Airbender (2024-2026)

3 seizoenen
3,65 58 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Albert Kim

Met onder meer: Gordon Cormier, Kiawentiio en Ian Ousley

IMDb beoordeling: 7,2 (66.282)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 22 februari 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Avatar: The Last Airbender

De menselijke beschaving is verdeeld in vier afzonderlijke naties, genoemd naar de elementen: de Luchtnomaden, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Waterstam. In elke natie kunnen slechts een paar mensen, de "stuurders", het element van hun natie gebruiken via regionale gevechtskunsten en telekinetische krachten. De enige gebruiker die alle vier de elementen kan gebruiken is de Avatar. Na honderd jaar te hebben geslapen, wordt Aang, de nieuwste Avatar van de Luchtnomaden, gewekt door Katara en Sokka van de Waterstam. Aang hoort over de wereldverwoestende oorlog die de Vuurnatie is begonnen. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden moet Aang de vaardigheden van de elementen beheersen om harmonie te brengen in de naties.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Avatar: The Last Airbender

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

 • 50 berichten
 • 34 stemmen
vrijdag 1 maart 2024
Avatar: The Last Airbender seizoen 1 ”Sometimes, hope can be a cruel thing.” De lat lag laag. Of, beter gezegd, er was niet eens een ‘lat’ na het debacle uit 2010. Deze serie moest ons die film doen vergeten. En ik moet zeggen, dat doet hij ook. Alleen wist Netflix zelf niet, dat het moest opboxen tegen de toxische ‘Anime’ gemeenschap, die de serie bij elke minuscule aanpassing zou afbranden, net zoals de vuurnatie. Nee, maar even alle gekkigheid op een bamboestok. Deze serie moest onmogelijke verwachtingen na maken vanuit die gemeenschap. Dus heb al weer veel azijnzeikerij op internet voorbij zien komen en een beduidend lagere score op IMDB. Terwijl deze serie eigenlijk bijna alles goed doet. De serie heeft het ‘kinderlijke’ element eruit gehaald en vervangen voor een wat dramatischere toon. Iets waar elke volwassene het eens mee zou zijn, lijkt mij. Vooral ook om deze reden, was ik zo benieuwd na de serie. Ik vond de anime variant namelijk fenomenaal. Alleen vond ik tegelijkertijd wel, dat als bepaalde momenten een wat serieuzere toon hadden, het beter was geweest. Ook zijn live Action battles , na mijn mening veel vetter om te zien en helemaal van deze serie. De serie heeft 8 afleveringen die allemaal een uur duren. Dus ook deze serie moest knippen in het originele verhaal. Nou kan ik, bij deze kritiek nog inkomen. De serie vertelt het verhaal vrij sterk en goed vanuit de bekende lore, maar toch wordt er dan voor gekozen om ipv 12 afleveringen (wat genoeg zou zijn geweest om het originele verhaal goed te kunnen vertellen) er 8 van te maken. Waardoor bepaalde subplots worden overgeslagen of de weg naar het plot, wordt aangepast. Maar verder, vind ik dit echt een uitstekende live Action verfilming. Er waren echt afleveringen die mij wisten te raken en de muziek was ook ijzer sterk. De Visuals zijn overigens ook indrukwekkend, net zoals dat elk element een verschillende martial arts stijl heeft. Dat laat wel zien hoe veel passie er in is gestoken. Evenals de casting die vrij sterk gedaan is. Het nadeel is wel, dat de drie hoofdpersonen erg jong moeten zijn en daarbij laat het acteren soms te wensen over. Maar moet zeggen dat ik toch best onder de indruk ben. En Daniel dae Kim, als vuurheer Ozai is wel een erg sterke casting. Verder ben ik vooral benieuwd hoe Prins Zuko verder uitgewerkt word. Vanaf volgend seizoen begint zijn character arc namelijk echt. Hoop dat ze die goed doen uitvoeren en dat de acteur die complexiteit ook goed tot leven kan brengen. Al met al, erg benieuwd na seizoen 2 & 3.
avatar van movie freak84

movie freak84

 • 71 berichten
 • 83 stemmen
vrijdag 1 maart 2024
Avatar: The Last Airbender seizoen 1 Er komt best wat van de film in terug dus het komt met vlagen wat bekend voor, maar dat maakt het zeker niet minder leuk om te kijken. Vooral aang en katara vind ik geweldig acteren en die maken wel egt de serie. De rest is ook prima op prinses azula na. Wat speelt die slecht , die hadden ze beter kunnen casten voor de power rangers ofzo. Zonder haar had ik een hoger cijfer gegeven. Maar goed al met al een hele leuke serie, kan niet wachten op het vervolg.

CellarDoor_tv

 • 4 berichten
 • 125 stemmen
zaterdag 2 maart 2024
Avatar: The Last Airbender seizoen 1 Is het uberhaupt mogelijk een degelijke live action versie van de originele serie te maken? Helaas, ook bij deze versie vervloog de hoop al snel. De kracht van het origineel zit hem in een sterk en volwassen verhaal afgewisseld met jonggeestige luchtigheid en avonturen. Deze versie kiest ervoor ondanks zijn identieke speelduur (8 uur per boek) de avonturen en humor - daarmee enige vorm van luchtigheid - achterwege te laten. Dan is er meer tijd om het verhaal uit te werken, zou je zeggen. Daar faalt het helaas hopeloos in. Het volgt nauwlettend de originele rode lijn en werkt ‘m op even kinderlijke wijze uit (zoals bijvoorbeeld romances tussen personages in 2 scenes opbloeien en weer doven). Het werkt gewoon niet. De wijsheden van Iroh, de humor van Sokka en de innerlijke strijd van Aang, enkele voorbeelden die in de kinderserie een stuk beter tot z’n recht komen. Dat is toch wel erg pijnlijk. Afgetopt met matige casting, dialogen en overmatig CGI maken het erg lastig de serie uberhaupt af te kijken. Zelfs mijn enorme sentiment kan deze versie niet redden.. spijtig.