• 9.455.989 stemmen

Avatar: The Last Airbender - Seizoen 2 (2026)

Show titel: Avatar: The Last Airbender

Afleveringen: 7

Speelduur: 7 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Albert Kim

Met: Gordon Cormier, Kiawentiio en Ian Ousley

Datum van release: donderdag 25 juni 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Avatar: The Last Airbender

De menselijke beschaving is verdeeld in vier afzonderlijke naties, genoemd naar de elementen: de Luchtnomaden, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Waterstam. In elke natie kunnen slechts een paar mensen, de "stuurders", het element van hun natie gebruiken via regionale gevechtskunsten en telekinetische krachten. De enige gebruiker die alle vier de elementen kan gebruiken is de Avatar. Na honderd jaar te hebben geslapen, wordt Aang, de nieuwste Avatar van de Luchtnomaden, gewekt door Katara en Sokka van de Waterstam. Aang hoort over de wereldverwoestende oorlog die de Vuurnatie is begonnen. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden moet Aang de vaardigheden van de elementen beheersen om harmonie te brengen in de naties.

Afleveringen Seizoen 2 (2026)

1. 1. Somewhere Safe

25 juni 2026 (1 uur en 07 minuten)

Aang wil aardsturen leren en probeert Bumi te bevrijden uit de gevangenis. Zuko verzet zich tegen Irohs plan om ondergedoken te blijven. Azula krijgt een nieuwe opdracht.

2. 2. A Fight, Once Begun

25 juni 2026 (1 uur en 06 minuten)

Tijdens een spannende Aardstuurwedstrijd vindt Aang de leraar die hij zocht. Zuko's nieuwe vriendschap met een boerengezin roept pijnlijke herinneringen op.

3. 3. City of Walls and Secrets

25 juni 2026 (1 uur en 01 minuut)

In plaats van hun krachten moeten Aang en zijn vrienden feestjes en politiek inzetten om hun weg te vinden in het huichelachtige hof van de aardekoning.

4. 4. The Water Falls, the Stones Emerge

25 juni 2026 (1 uur en 01 minuut)

Toph stelt Aangs vaardigheden op de proef. Sokka gaat in de straten van Ba Sing Se op zoek naar een vermiste vriend, terwijl Katara een dubbelleven leidt.

5. 5. Ten Thousand Things

25 juni 2026 (1 uur en 04 minuten)

Om een mythische bibliotheek te vinden die de sleutel zou kunnen zijn om de Vuurnatie te verslaan, moet het team samenwerken met een oude vijand.

6. 6. The Parable of the Two Dragons

25 juni 2026 (56 minuten)

Als een van hen wordt gevangengenomen, bedenkt het team een riskant plan om de aardekoning te bereiken. Een ziekte verandert Zuko’s kijk op de dingen, én die van Iroh.

7. 7. Something Broken

25 juni 2026 (1 uur en 09 minuten)

De Vuurnatie komt dichterbij, maar het team is verspreid over de stad en moet zich herenigen om Ba Sing Se te redden. Zuko moet beslissen aan welke kant hij werkelijk staat.

Ik heb twee jaar uitgekeken naar dit tweede seizoen. Het eerste seizoen was wat mij betreft best geslaagd. Het was niet de sterkste adaptatie, maar er zat iets in wat de magie van de anime tot leven bracht in live action. Wetende dat seizoen 2 van de anime versie een stuk beter is dan seizoen 1, was ik extra hyped, maar helaas viel het wat tegen.

Om te beginnen vecht seizoen 2 tegen de tijd. Acteur die Aang vertolkt, is inmiddels tijdens het opnemen van seizoen 2 rond de 16 jaar. Terwijl Aang in de anime 11/12 is. Dit is helaas een merkbaar groot verschil, omdat zijn kinderlijke dialogen en motivatie, niet meer rijmen met de leeftijd die je op het scherm ziet. Dit zorgde bij mij soms voor wat tenenkrommende momenten, ook omdat de acteur niet erg wist te overtuigen. Dialogen waren dit seizoen sowieso opmerkelijk matig.

Het weglaten van bepaalde subplots is dit seizoen niet helemaal ten goede gekomen. Waarbij in S1, dit niet veel af deed aan het seizoen heeft dat het wel bij S2 gedaan. De tijd die ze vertoeven in Ba Sing Se, zal voornamelijk als langdradig worden ervaren. Er gebeurd vrij weinig en het plot komt lange tijd niet echt vooruit. Terwijl dat dit door verschillende subplots in de anime, geen probleem is.

Het ontbreken van “The Tales of Ba Sing Se” en “The Guru” vind ik wel echt een aderlating van dit seizoen. Juist deze afleveringen versterken de motivaties en geven de personages veel meer emotionele lading.

Er zijn ook zeker positieve aspecten aan dit seizoen.

De visuals zijn net als in S1, weer van een extreem hoog niveau. Ik heb ook het idee gehad, dat ik wat practical effects bespeurde, wat de immersie alleen maar vergroten.

Azula was het personage die dit seizoen voor mij het belangrijkste was en gelukkig is die goed neergezet. Na mijn de sterkste villian in Avatar en daarom positief.

De vechtscenes waren ook weer van een enorm hoog niveau. Zelfs iets beter dan in S1. Vooral het eerste gevecht tussen Aang en de groep met Azula, vond ik sterk.

Ik ben wel bang voor een tegenvallend laatste seizoen. Het laatste seizoen, is ook het sterkste seizoen van de anime en daar gebeurt veel. Sowieso meerdere battles, maar ook belangrijke karakter ontwikkelingen doormiddel van subplots. Dit seizoen baart mij zorgen, want ben bang dat er veel achterwegen blijft. We hopen op het beste!