• 9.421.298 stemmen

Cold Storage (2026)

Komedie / Horror | 99 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Italië / Marokko

Geregisseerd door: Jonny Campbell

Met onder meer: Georgina Campbell, Joe Keery en Liam Neeson

Releasedatum: 5 februari 2026

Plot Cold Storage

"If it spreads, you're dead."

Teacake en Naomi werken bij een onderneming voor opbergplekken die gebouwd is bovenop een voormalige militaire basis. Hun nachtdienst verandert in een nachtmerrie wanneer een door de overheid verzegelde parasitaire schimmel ontsnapt uit de ondergrondse niveaus. Als de temperatuur stijgt, ontketent het micro-organisme zijn brein-controlerende, lichaam-ontploffende chaos op alles wat op zijn pad komt. Teacake en Naomi moeten de krachten bundelen met een doorgewinterde bioterrorist om de dreiging in te dammen voordat deze het uitsterven van de mensheid veroorzaakt.

Travis 'Teacake' Meacham

Naomi Williams

Robert Quinn

Trini Romano

Dr. Hero Martins

Enos Minjarra

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vind het vooral jammer dat ze er een komedie van gemaakt hebben. Beter hadden ze het gewoon bij een spannende sciencefiction/horror gehouden. Maar ik wil de film toch graag zien ondanks de komedie.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 5 februari 2026 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van DonR4mon

DonR4mon

Gisteren gezien in de Sneak Preview. Het begint goed met de ontdekking van het schimmel. Daarna speelt de film zich af op een plek, ikzelf had gehoopt op wat meer chaos na de uitbraak. Dat komt er niet. Film bevat veel praatscenes. Film komt een beetje ongeloofwaardig over. De ene besmette persoon houdt het niet langer vol dan een paar minuten, de andere loopt een uur rond. Had meer ingezeten. Maar al met al een redelijke vermakende Film. Krijgt van mij 3,5 ster

avatar van Walter S.

Walter S.

Meer horror dan humor en best een prima film. De schimmel heeft aardig verwoestende effecten op mens en dier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gewoon leuk. Het duurt even voor de film op gang komt (los van de opening) en echt ontbranden doet hij nooit (er had veel meer gekkigheid in gekund) maar de film wordt wel steeds beter naarmate de film vordert. Neeson is prima in deze luchtige rol en de film heeft zo'n typische niks-aan-de-handmenatliteit waardoor ik ook minder zwaar til aan lelijke cgi. En het is fijn dat er aan het eind daadwerkelijk een atoombom tot onploffing wordt gebracht (al slaat dat vuur door die gangen nergens op, dat hele gebied is binnen een miliseconde al gevaporiseerd). 3,0*.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Best grappig, met leuke personages, maar wel een beetje repeterend en eendimensionaal.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

DonR4mon schreef:

Tja, zo gaat dat wel met infecties. De één is na vijf dagen dood, de ander is na drie dagen weer hersteld, en weer een ander loopt na twee jaar nog met klachten rond.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film komt wat traag op gang, maar is verder wel genietbaar.

avatar van schumacher

schumacher

Ben toch ietsje minder enthousiast over deze film.

De eerste minuten waren goed, daarna is het lang, echt lang saai, derna verbeterd het, maar hoogstaand is het voor mij allemaal niet & wisselt af met een paar goede stukken met mindere.

avatar van Theunissen

"Cold Storage" is een film die een interessant uitgangspunt heeft en de opening (de eerste 16 minuten) vond ik opzicht best goed, totdat men in de huidige tijd belandt. Maar helaas maakt deze Komedie / Sciencefiction film niet helemaal waar wat het belooft. Het verhaal draait om een gevaarlijk "groen" organisme / schimmel dat ontsnapt uit een militair laboratorium en een bedreiging vormt voor de wereld. Op papier klinkt dat als een spannende mix van sciencefiction, thriller en horror, maar in de praktijk blijft de uitvoering wat vlak.

De film probeert een balans te vinden tussen spanning en humor, maar die combinatie werkt niet altijd even goed. Sommige komische momenten voelen geforceerd en halen de spanning uit het verhaal. Daardoor komt de film soms wat onrustig over in toon. De acteurs doen over het algemeen hun best en leveren degelijk werk, vooral veteraan Liam Neeson (als wetenschapper Robert Quinn), maar het script geeft hen weinig ruimte om echt te schitteren.

De personages blijven vrij oppervlakkig en worden niet echt uitgediept en met beide hoofdrolspelers, te weten Joe Keery (als Teacake) en Georgina Campbell (als Naomi), had ik ook niet echt een klik. Hierdoor werd het lastig voor mij, om echt met hen mee te leven wanneer de situatie escaleert.

Visueel ziet de film er op momenten prima uit, vooral in de scènes in en rond het mysterieuze opslaggebouw waar het grootste deel van het verhaal zich afspeelt. Toch zijn de speciale effecten niet altijd overtuigend. Af en toe ogen ze wat goedkoop, wat de geloofwaardigheid van de dreiging vermindert. Het tempo van de film wisselt sterk. Sommige stukken slepen zich voort, terwijl andere momenten juist te snel voorbijgaan zonder voldoende opbouw. Daardoor voelt de spanning niet constant en zakt de film soms wat in.

Toch is "Cold Storage" niet volledig mislukt. Het idee achter het verhaal is origineel genoeg en er zitten een paar vermakelijke scènes in die laten zien wat de film had kunnen zijn met een sterker script en betere regie.

Al met al is "Cold Storage" een film met potentie, maar de uitvoering blijft middelmatig. Voor liefhebbers van lichte sciencefiction of monsterfilms kan het nog wel een aardige kijkervaring zijn. Maar verwacht geen echte topper.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Best vermakkelijke film.

Hoewel er niet veel gebeurd is het toch onderhoudend

avatar van Mondragon

Mondragon

Hele slechte film met slecht acteerwerk en hele slechte special effects. Zelfs in de jaren 80 deden ze dit soort films beter.

avatar van c.dragon

c.dragon

Graaf Machine schreef:

O ja, daar heb je een punt.

avatar van Collins

Collins

Een horrorkomedie met sciencefiction elementen die zich heel nauwgezet houdt aan de clichés en regels die in het genre gelden. Twee personages die nachtwaker zijn in een groot magazijn dat ver van de bewoonde wereld is gelegen, worden in dat geïsoleerd liggende gebouw geconfronteerd met een dodelijke dreiging. Nog spannender wordt het als je weet dat de twee nauwelijks ervaring hebben als nachtwaker. De film zet die onervarenheid doeltreffend in en doet er nog een spannend schepje bovenop door de kijker heel consequent steeds van meer informatie te voorzien dan de personages.

Liam Neeson doet mee. Hij speelt een wetenschapper die al eens met de dodelijke dreiging te maken heeft gehad en in tegenstelling tot zijn superieuren het gevaar onderkent. Een wandelend cliché. Afgedankt maar zich toch geroepen voelend om de wereld van een dodelijke dreiging te redden. Prima bezetting verder met namen als Vanessa Redgrave, Georgina Campbell en Joe Keery in aangename rollen. Die prima bezetting neemt niet weg dat Cold Storage gewoon een simpele B-film is die zich op het gebied van gore en splatter niet inhoudt. De overwegend handgemaakte effecten zijn af en toe heftig en weerzinwekkend. Leuk dus. Zwarte humor is gelukkig ruim voorhanden om de heftigheid van gore en splatter iets te verzachten.

In Cold Storage staat sinister plezier voorop. De zwarte humor en de effecten maken van een op zich bekend en simpel horrorplot iets meer dan een bekend en simpel horrorplot. Een plot dat sterk aan Invasion of the Body Snatchers (1978) doet denken. Dat weet regisseur Jonny Campbell natuurlijk ook. Hij maakt dat duidelijk door ergens in het begin van de film een van de nachtwakers de roman van Jack Finney te laten lezen. Erg origineel is de film in verhalend opzicht derhalve niet. Daar staat tegenover dat Cold Storage grof, slijmerig, overtrokken en vooral plezierig vermaak biedt en het verhaal uiteindelijk ondergeschikt is. Ik heb me er goed mee vermaakt.

avatar van joolstein

joolstein

Zeer vermakelijk deze luchtige horror waarbij de film inzet op de absurditeit van de situatie en de personages erg sympathiek zijn . Natuurlijk is er Liam Neeson die nu eens een keer niet de actieheld speelt en mijn horrorfilm-crush sinds "Barbarian" Georgina Campbell. Er is genoeg actie om het tempo op gang te houden, bloed is er eigenlijk niet, wel veel ontploffende mensen maar dit is mooi opgelost doordat om een schimmel gaat. Het maakt dat toch heerlijke cheesy troep is te zien. Ja dit was gewoon leuk om te kijken!

avatar van XanderJ

XanderJ

Cold Storage is een verrassend vermakelijke mix van sciencefiction, horror en zwarte komedie die precies weet wat het is: een pretentieloze "B-movie" met een hoog budget en een sterrencast. De film, geregisseerd door Jonny Campbell en gebaseerd op de gelijknamige roman van topscenarist David Koepp (bekend van Jurassic Park), biedt een frisse, zij het ietwat ranzige, draai aan het infectie-subgenre. De chemie tussen Teacake (Joe Keery) en Naomi (Georgina Campbell) is één van de sterkste punten van de film.

De film schuwt het bloed niet. De geïnfecteerden zien er uniek uit—denk aan "menselijke pork crackling" en exploderende lichamen die schimmelsporen verspreiden.

De visuele stijl is fel, bijna neon-achtig met veel oranje en groen, wat bijdraagt aan de cartoonachtige, niet al te serieuze toon.

Ben je op zoek naar een film die de spanning van The Last of Us combineert met de humor van Shaun of the Dead? Dan is dit een absolute aanrader voor een avondje ongecompliceerd griezelen.

avatar van james_cameron

Als je het gelijknamige boek van David Koepp kent een lichte tegenvaller, hoewel best oké. Plot, personages, humor en spanningsopbouw zijn hier in filmvorm net wat minder, ook al is het script tevens van Koepp's hand. De cast doet het evenwel leuk en de overwegend smerige special effects zijn zeer vermakelijk.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een jongeman tijdens zijn nachtdienst in een opslagboxen verhuurder een piep hoort. Het verhaal met een redelijk voorspelbaar verloop stelt niet al te veel voor. Toch is dit een vermakelijke, komische horrorfilm die de juiste toon heeft, leuke personages en een prima setting.

avatar van Rimmshot

Rimmshot

Zonde van mijn tijd. Zo slecht. Bagger cgi. Super suf verhaal. 1 van de slechtste die ik de laatste tijd gezien heb.

avatar van Jynxter

Jynxter

Leuk. De CGI is niet altijd geweldig en de manier waarop de schimmel acteert en reageert is maar net hoe het de verhaallijn uitkomt. Maar Cold Storage mikt ook niet bepaald op geloofwaardigheid.

De gevatte dialogen zijn fijn. Keery (die ik eigenlijk alleen nog maar van Stranger Things kende) zet een sympathieke spraakwaterval neer. En de chemie tussen hem en de prettig cheeky Cambell spat van het scherm. Sowieso een dikke pluim voor de casting director, want ouwe rot Neeson is ook helemaal op zijn plek.

Avontuur, humor, gore, actie, beetje spanning hier en daar, Cold Storage is een lichtvoetige ratjetoe die duidelijk met plezier is gemaakt. En dat gaat er prima in.