• 9.396.676 stemmen

Geregisseerd door: Jonny Campbell

Met onder meer: Georgina Campbell, Joe Keery en Liam Neeson

Releasedatum: 5 februari 2026

Plot Cold Storage

"If it spreads, you're dead."

Teacake en Naomi werken bij een onderneming voor opbergplekken die gebouwd is bovenop een voormalige militaire basis. Hun nachtdienst verandert in een nachtmerrie wanneer een door de overheid verzegelde parasitaire schimmel ontsnapt uit de ondergrondse niveaus. Als de temperatuur stijgt, ontketent het micro-organisme zijn brein-controlerende, lichaam-ontploffende chaos op alles wat op zijn pad komt. Teacake en Naomi moeten de krachten bundelen met een doorgewinterde bioterrorist om de dreiging in te dammen voordat deze het uitsterven van de mensheid veroorzaakt.

Travis 'Teacake' Meacham

Naomi Williams

Robert Quinn

Trini Romano

Dr. Hero Martins

Enos Minjarra

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vind het vooral jammer dat ze er een komedie van gemaakt hebben. Beter hadden ze het gewoon bij een spannende sciencefiction/horror gehouden. Maar ik wil de film toch graag zien ondanks de komedie.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 5 februari 2026 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van DonR4mon

DonR4mon

Gisteren gezien in de Sneak Preview. Het begint goed met de ontdekking van het schimmel. Daarna speelt de film zich af op een plek, ikzelf had gehoopt op wat meer chaos na de uitbraak. Dat komt er niet. Film bevat veel praatscenes. Film komt een beetje ongeloofwaardig over. De ene besmette persoon houdt het niet langer vol dan een paar minuten, de andere loopt een uur rond. Had meer ingezeten. Maar al met al een redelijke vermakende Film. Krijgt van mij 3,5 ster

avatar van Walter S.

Walter S.

Meer horror dan humor en best een prima film. De schimmel heeft aardig verwoestende effecten op mens en dier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gewoon leuk. Het duurt even voor de film op gang komt (los van de opening) en echt ontbranden doet hij nooit (er had veel meer gekkigheid in gekund) maar de film wordt wel steeds beter naarmate de film vordert. Neeson is prima in deze luchtige rol en de film heeft zo'n typische niks-aan-de-handmenatliteit waardoor ik ook minder zwaar til aan lelijke cgi. En het is fijn dat er aan het eind daadwerkelijk een atoombom tot onploffing wordt gebracht (al slaat dat vuur door die gangen nergens op, dat hele gebied is binnen een miliseconde al gevaporiseerd). 3,0*.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Best grappig, met leuke personages, maar wel een beetje repeterend en eendimensionaal.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

DonR4mon schreef:

Tja, zo gaat dat wel met infecties. De één is na vijf dagen dood, de ander is na drie dagen weer hersteld, en weer een ander loopt na twee jaar nog met klachten rond.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film komt wat traag op gang, maar is verder wel genietbaar.

avatar van schumacher

schumacher

Ben toch ietsje minder enthousiast over deze film.

De eerste minuten waren goed, daarna is het lang, echt lang saai, derna verbeterd het, maar hoogstaand is het voor mij allemaal niet & wisselt af met een paar goede stukken met mindere.