• 9.429.508 stemmen

The Legend of Aang: The Last Airbender (2026)

Animatie / Fantasy | 99 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Geregisseerd door: Lauren Montgomery, Steve Ahn en William Mata

Met onder meer: Eric Nam, Jessica Matten en Román Zaragoza

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Releasedatum: 8 oktober 2026

Plot The Legend of Aang: The Last Airbender

"Four nations, one destiny."

Het is jaren geleden sinds Aang, de laatste luchtstuurder ter wereld, de Vuurheer Ozai versloeg. Wanneer hij hoort dat er mogelijk nog een luchtstuurder bestaat, iemand genaamd Tagah, ontdekt Aang dat er een krachtige staf is die zijn cultuur zou kunnen herstellen. Met de hulp van zijn vrienden gaat hij samen met Tagah op een wereldwijde zoektocht om de staf te vinden, voordat een gevaarlijke groep er bezit van kan nemen en de broze vrede in gevaar kan brengen waarvoor zij zo hard hebben gevochten.

Aang (stemrol)

Appa / Momo (stemrol)

Jie (stemrol)

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Geef het niet graag toe, maar gekeken via 'the high seas'. Mocht ie toch in de bios komen, wil ik er nog heen.

Tekenfilm is gaaf. De oude club uit last air Bender komt weer samen en gaat nog een maal op avontuur. Dit verhaal zit tussen last air Bender en Legend of Korra in.

Zeker de moeite waard

avatar van D'naarige

D'naarige

4 sterren!

Dit is wat de hardcore Avatar: The Last Airbender fans willen! Geen live action remake, die niet eens trouw is aan het origineel, maar een nieuw origineel geanimeerd verhaal die voortborduurt waar de originele serie eindigt.
Het verhaal speelt jaren later af, na de laatste aflevering. We zien een volwassen Aang die, samen met Team Avatar, de wereldbalans moet beschermen tegen een nieuwe dreiging. Bovendien vult deze film wat plotgaten op waar The Legend of Korra ons mee lieten zitten!
Vele geliefde cameo's uit de serie passeren de revue, hier scoren ze punten mee. Je ziet echt dat ze met deze film de fans van het eerste uur willen bedienen en geven waar de fans jaren op hebben gewacht.
Ondanks dat ik positief bent geef ik geen vijf maar vier sterren, omdat Soka als grappenmaker dit keer te geforceerd voelde. Ook beviel me niet toen de non benders luchtsturen via staf hadden gekregen, ze ineens volleerd lucht konden sturen. Volgens de serie moet je nog altijd leren sturen, zelfs als je geboren stuurder bent. Overall. Een absolute aanrader!