• 9.449.333 stemmen

Send Help (2026)

Horror / Thriller | 113 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Verenigd Koninkrijk / Australië / Thailand

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Rachel McAdams, Dylan O'Brien en Edyll Ismail

Releasedatum: 29 januari 2026

Plot Send Help

"Meet Linda Liddle... She's from strategy and planning. She's the boss now."

Linda Liddle is een enthousiaste en hardwerkende maar sociaal onhandige medewerker, die een promotie verwacht vanwege haar jarenlange harde werk. Bradley Preston is haar vervelende en neerbuigende nieuwe baas, die de promotie aan zijn studiegenoot geeft. Zij zijn de enigen die een vliegtuigcrash overleven tijdens een zakenreis. Gestrand op een onbewoond eiland moeten ze samenwerken om te overleven, wat betekent dat ze oude grieven moeten overwinnen. Terwijl de spanningen oplopen, raken ze verwikkeld in een strijd van wilskracht en verstand.

avatar van limelight73

limelight73

Tussen alle puinhoop even weer eentje die gewoon leuk is. Tuurlijk allemaal al een keer gedaan maar hij heeft me toch verrast. Ze speelt haar karakter voortreffelijk.

avatar van Boeikens

Boeikens

Tja, met veel goede wil wat psychologische horror maar verder zeker geen horror voor mij en al zeker niet zoals ik van Raimi had verwacht.

Toch is het een best goede survival met goed acteerwerk in een mooie sfeer/locatie, met wisselvallige spanning en drama/comedy. Bij momenten sterk onderhoudend en soms echter ook wat langzaam waardoor het geheel wat korter had gemogen.

Al bij al zeker leuk om eens te zien en waarschijnlijk nog eens te herzien.

avatar van teigertje

teigertje

Een beetje een aparte overlevingsfilm.
Met verder prima acteerwerk.
Wel met middelmatige CGI, maar de film heeft leuke twists in het verhaal.

Het is een thriller met zwarte komedie en horror, en best grove gore-scènes.
De dieren zijn overduidelijk CGI, maar de bruutheid ertegen was overbodig. Ook al zijn de dieren niet echt, het idee erachter wel.

De opnames op en van het eiland en de natuur zijn mooi.
Een redelijke film.

avatar van rondh

rondh

Prima film. Begint sterk met behoorlijk wat humor en weet daarna verschillende genres te combineren. De film heeft duidelijke survival-vibes zoals Cast Away, maar doet soms ook denken aan een romcom en op andere momenten juist aan een thriller zoals Misery van Stephen King.

Leuk concept, prima acteerwerk en mooie beelden. Verwacht ook wat gore, bloed en wilde zwijnen.

Het einde vond ik helaas wat tegenvallen; daar had meer ingezeten. Toch blijft het al met al een leuke en vermakelijke wegkijkfilm.

3.5 *

avatar van shugenja

shugenja

Aardige film hoor. Maar er zitten gewoon een aantal hele matige stukken in. Laat ik eerst even zeggen: Raimi is een fantastische regisseur er zitten veel mooie shots in deze rolprent en de acteurs zijn uitstekend gecast. Maarrrrr!

1) cgi doe het nie: er zit een scène in met een wild zwijn. Nou dat kan echt niet die is zo ongeloofwaardig door de cgi het heeft niks te maken met zwijnenjacht. En de film doet een beetje alsof het allemaal normaal is ofzo. Heel storend.

2) geen originele ideeën. Je kunt vanaf het begin al precies uit tekenen hoe alles gaat iedereen is een stereotype het is zo Amerikaans en dus voorspelbaar.

Kortom 3.5 ster maar voor Amerikaanse/Hollywood begrippen goed.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Haha wat een geweldige film van Raimi. Rachel McAdams die als stoffige kantoorslaaf de film ingaat en elke scene op het eiland knapper wordt. ''Send Help'' staat op een heerlijk overdreven manier symbool hoe je op een kantoor compleet gek wordt gemaakt en hoe dat op een onbewoond eiland volledig tot zijn uiting komt. Ik heb het idee dat mensen deze film veel te serieus nemen. Het CGI zwijn, het half uitgedrukte oog, een stuk haar wat met huid en al van 't hoofd wordt getrokken. Noem het maar op. Het past allemaal op een leuke geloofwaardige manier in de context van deze erg vermakelijke film. Eén die ook dankzij de muziekscore, de shots, kleurgebruik, foute quotes en verloop van het verhaal deed denken aan de goede oude tijd. Ja dit was erg leuk.

Horror/thriller? Moet toch sowieso komedie bij staan lijkt me.

Niet onaardig maar een beetje een mengelmoesje van veel verschillende eerder gemaakte verhaaltjes. En de humor werkt ook slechts als klucht.

McAdams is wel goed in haar rol.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

kos schreef:

Horror/thriller? Moet toch sowieso komedie bij staan lijkt me.

Ja, eens. Dit is idd gewoon een komedie.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Een superleuke film die me een paar keer ontzettend liet schateren. Dat gebeurt me niet snel.

avatar van EtVoilaCinema

EtVoilaCinema

De personages worden in het begin bijzonder cliché neergezet, zodanig dat ik met mijn ogen rolde. Jammer en onnodig, het maakte de film ook te voorspelbaar. Een aantal scenes zijn gelukkig typisch Raimi, het bloed vloeit bij vlagen rijkelijk en uiteindelijk blijft er wel een vermakelijke doch weinig memorabele film over.

avatar van schram101

schram101

Bizar gemiddelde. Dit was natuurlijk heus niet beter dan bijvoorbeeld Apex. Die film had tenminste nog Taron Egerton. Send Help is een simpele survival film die ondanks de regie van Raimi nauwelijks uniek of spannend is. Plot is daarentegen best geinig, en McAdams is cute als altijd.