• 9.374.414 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Juancho Hernangómez en Queen Latifah

Gesproken taal: Engels, Duits, Spaans en Servisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Hustle

"Are you obsessed with this game?"

Een basketbalscout wordt onterecht ontslagen. In het buitenland stuit hij op een jonge, getalenteerde basketballer die een woelig verleden kent. Zonder toestemming van zijn team reist de scout met de jongen naar de Verenigde Staten terug. Samen krijgen ze een kans om te bewijzen dat ze het in zich hebben om het tot in de grootste competitie te schoppen.

avatar van stefan dias

stefan dias

kos schreef:

Die is er al: Rise (Film, 2022) - MovieMeter.nl maar komt niet in de buurt van deze.

Haha, Thx. Die ga ik dus al zeker NIET zien. Neemt niet weg dat het verhaal (realiteit) an sich wel veel boeiender is dan deze lauwe 'van bouwvakker tot superster'. In het zog van de regularisering van Giannis A. (om de 'draft' te kunnen bijwonen) zouden trouwens heel wat migranten plots wél geregulariseerd zijn. En bij zijn draft door de Bucks was de 'Greek Freak' ook nog altijd een zwaar gecontesteerd 'project'. Maar ik begin nu wel echt off-topic te gaan.

avatar van wouds601

wouds601

filmkul schreef:

Aardig sport drama. Het verhaal is verre van origineel en de film bewandelt ook alle vertrouwde paden die vele soortgelijke films al bewandelt hebben. De uitwerking is verder prima. De film kijkt lekker weg. Drama, humor en actie (sport) worden prima afgewisseld. De basketbal scènes zien er vakkundig uit. Ook het acteerwerk is goed te doen. Sandler zet een prima en voor zijn doen een serieuze rol neer. Ook de karrevracht en basketbal prominenten is een leuke bijkomstigheid. Visueel zit de film ook prima in elkaar. Een bak vol clichés, maar helemaal geen vervelende film. 3.5

Kan het niet beter verwoorden.. kijkt goed weg. 3,5*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb het volgens mij wel vaker bij zijn films geschreven: Adam Sandler zal ik nooit uit het oog verliezen. Naast het feit dat ik zijn komedies altijd leuk vond, wist hij me in mijn (vroege) jeugd eveneens te overtuigen met zijn serieuze(re) rollen in onder meer Spanglish, Reign over Me en Punch-Drunk Love. Mooi om te zien dat hij de laatste jaren die kant van zijn spelen weer wat meer begint te verkennen, al moet ik het schijnbaar glorieuze Uncut Gems nog altijd zien.

In Hustle speelt Sandler zijn rol als basketbalscout wederom met verve. Dat de film verder barst van de echte basketbalspelers is een leuke gimmick, al zal het degene die basketbal niet volgt (zoals ik) verder vrij weinig doen. Wel mag gezegd worden dat de wedstrijden overtuigend ogen en wellicht dat de castingkeuze daar aan bijgedragen heeft. Cameravoering en montage vond ik daarbij ook erg sterk. De film voelde wat aan de lange kant, maar weet de aandacht over het algemeen goed vast te houden.

Hustle is zo nu en dan voorspelbaar, maar weet de energie en spanning die de wedstrijden met zich meebrengen evengoed over te brengen. De chemie tussen Sandler en Juancho Hernangomez werkt uitstekend en drama en humor worden op de juiste manier met elkaar in balans gebracht. Mijns inziens hoef je niet per se een basketbalfanaat te zijn om dit een prettige film te vinden.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Sandler toont maar weer eens aan een prima acteur te zijn zolang hij maar goede rollen krijgt die bij hem passen en de flauwe komedie achterwege blijft. Deze film draagt hij ook vrij moeiteloos, al zakt de film richting het einde nogal in. Dan wordt dit toch weer ineens Hollywood qua structuur en inhoud, terwijl de film daarvoor zo fijn op sfeer en personages gericht was. Ook voelt de film steeds meer als kloon aan; ergens deed deze prent denken aan Rocky maar dan met basketbal. De liefde voor de sport spat er wel vanaf en lange tijd is dit gewoon fijn kijkvoer, maar het laaste halfuur boeit simpelweg niet meer. 3,0*.

avatar van Thomas83

Thomas83

Een sportfilm op zijn tijd is altijd leuk. Ook deze wist me niet te vervelen, ook al is het geen goede film. Het is echt retecommercieel allemaal met de sluikreclames, de te aanwezige soundtrack, de social media en bizarre lading aan cameo's. Feitelijk is de film een grote reclamespot voor de NBA. Overigens wel een waarin de passie voor de sport voelbaar is. Zoals meestal in dit soort films zijn de trainingsmontages een hoogtepunt.

Ik had gehoopt dat Sandler zijn meer respectabele werk van Uncut Gems zou voortzetten, maar je ziet hier in de humor toch wel vleugjes van de flauwe en platte Sandler, ook al speelt hij zelf best goed. Hernangomez is zo beperkt dat de schrijvers maar besloten hebben het personage nul persoonlijkheid of intelligentie mee te geven. Dat gaat eigenlijk wel op voor bijna ieder personage in deze film. Alleen Sandler, Edwards en Foster weten met hun spel nog enigszins boven het standaard schrijfwerk uit te stijgen.

avatar van Capablanca

Capablanca

Aardig kijkvoer.

avatar van JJ_D

JJ_D

Weer eens the same old story. Kunnen ze ginder aan de andere kant van de grote plas dan echt geen ander verhaal verzinnen, geen alternatief voor het inmiddels belegen klinkende riedeltje dat je overal kunt geraken, zolang je het maar graag genoeg wilt? Een zoveelste verfilming van de Amerikaanse droom dus, waarin de mix van een snuif talent met tonnen hard werk uiteraard tot het gewenste resultaat leidt: cash, baby!

Veel interessanter dan die zoveelste bekrachtiging van de onrealistische ‘mythe van het individu’, is het portret van de basketbalsport als een nietsontziende geldmachine die enerzijds draait rond ego’s en anderzijds veel meer is dan sport als een demonstratie van techniek. De financiële en mentale aspecten op en naast het veld krijgen van Jeremiah Zagar de nodige aandacht, terwijl de regisseur het basketten zelf met zwier en spanning in beeld weet te brengen.

Aan te bevelen? Of euhm...worth the hustle? Nou, wie een beetje doorheen de oppervlaktelaag heen probeert te kijken, enkele flauwe grappen er bij neemt en vooral naar anderhalf uur vermaak wil zitten kijken: misschien.

avatar van Jynxter

Jynxter

Formule film waarin Sandler de rol is toebedeeld die hem op het lijf is geschreven. Alles wordt volgens het vaste stramien afgewerkt waardoor er van geen enkele verassing sprake is. Sterker nog, je weet eigenlijk de hele speeltijd wat er gaat gebeuren, voordat het gebeurt.

Maar dat weet je bij een film als deze. En dat nemen we dus maar voor lief. Want Hustle is verder gewoon een leuke, vlotte film. En eentje die waarschijnlijk een flinke meerwaarde heeft voor fans van de NBA, maar persoonlijk ben ik helemaal niet thuis in basketbal.