• 9.403.819 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 4 december 2025

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Amsterdamned II

"THE SAME CANALS. NEW BLOOD."

Na 37 jaar kleuren de grachten van Amsterdam opnieuw bloedrood. Tara Lee is een jonge ambitieuze rechercheur van de Amsterdamse politie die wordt geconfronteerd met een aantal gruwelijke incidenten rond de grachten. Zij roept de hulp in van de gepensioneerde Eric Visser, die ooit een seriemoordenaar die de grachten onveilig maakte oppakte. Ze krijgen te maken met een tegenstander die bovenmenselijke krachten lijkt te bezitten.

😄
👍
👎

avatar van Puffy81

Puffy81

Wij keken erg uit naar dit vervolg uit 1988.

Dat was echt een 80s knaller, die spannend was, goed gemonteerd en aktiemuziek bezat.

Huub was ook echt goed in die film.

En dan nu deel 2 na 37 jaar...

Jemig wat een slechte film. Bizar slecht!

Het begint al met de opening, dat totaal verkeerd belicht is en geedit. Het lijkt meer op een commercial dan een filmopname.

De scene met de dragqueen gespiest aan het boegbeeld was al slecht en dan te bedenken dat de scene met de miniauto helemaal om te huilen was.

Nadat we de simpele scene van de duiker op het vlot hebben, komt dan ineens het nog beroerdere einde dat uit het niks komt.

We hebben alleen genoten van Huub Stapel en Tatum Dagelet.

Wat een drama!

avatar van Tapa

Tapa

Lijkt erop of er gehint wordt op 3de deel, gezien de ontknoping...verhaal was niet best vond ik, gemiste kans

Dick Maas bewijst maar weer eens waarom ik nooit heb begrepen waarom hij in de NL filmwereld zulke hoge ogen gooit.

Buiten zijn lollige voorliefde voor genrefilms en guilty pleasures is het bijna altijd bagger wat er van zijn hand verschijnt. Deze is bij vlagen zelfs amateuristisch slecht.

Godzijdank is er nog Huub Stapel die het geheel professioneel redt van een totale ondergang.

avatar van titan

titan

Wouter schreef:

Dat is natuurlijk onzin. Prima dat je er aan stoorde en dat snap ik ook best, maar het is - zeker in de Nederlandse filmwereld - niet PC.

avatar van Titanic1997

Titanic1997

titan schreef:

In de echte wereld wel en zeker ook steeds meer in de filmwereld.

Als groepen op een spottende of negatieve manier worden neergezet (zoals vegetariërs), is dat juist eerder politiek incorrect, omdat er wordt gegeneraliseerd. Volgens mij mis je daarmee de bedoeling. Maas schopt juist tegen de gevestigde orde aan en gebruikt dat soort opmerkingen om te provoceren, net zoals dat er in de film wordt geroepen over de Burgermeester ''wat denkt dat wijf wel niet''. De (Amsterdamse) filmwereld wordt bovendien vaak gezien als vrij progressief, dus zulke kritiek past juist in het idee van tegen de stroom ingaan.

avatar van BullsEye

BullsEye

Wat een slechte film. Had hier toch wel wat meer van verwacht.

avatar van Wouter

titan schreef:

In de echte wereld wel en zeker ook steeds meer in de filmwereld.

Dat het steeds meer bon ton wordt klopt, maar de term 'politiek correct' betekent toch echt wat anders. En nee, in de Nederlandse filmwereld zie je dit helemaal niet