• 9.416.871 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 4 december 2025

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Amsterdamned II

"THE SAME CANALS. NEW BLOOD."

Na 37 jaar kleuren de grachten van Amsterdam opnieuw bloedrood. Tara Lee is een jonge ambitieuze rechercheur van de Amsterdamse politie die wordt geconfronteerd met een aantal gruwelijke incidenten rond de grachten. Zij roept de hulp in van de gepensioneerde Eric Visser, die ooit een seriemoordenaar die de grachten onveilig maakte oppakte. Ze krijgen te maken met een tegenstander die bovenmenselijke krachten lijkt te bezitten.

avatar van neighbourkiller

neighbourkiller

atropine schreef:

Zowel deel 1 als deel 2 werd hoofdzakelijk in Amsterdam opgenomen.

Bijkomende scènes in Amsterdamned werden in onder meer Utrecht gefilmd.

Bijkomende scene's in Amsterdamned 2 werden in Alkmaar opgenomen.

Bijkomende scenes o je bedoeld de mooie grachten en omgeving van werf kelders,ja zonder deze wat jij bijkomende scenes noemt had de hele film totaal geen sfeer gehad want grotendeels berust de film op deze...wat jij bijkomende scenes noemt die in utrecht zijn opgenomen.

Titanic1997 schreef:

Wel in Amsterdam. Zie zelfs de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeenteraadsverkiezingen zijn geen burgemeestersverkiezingen. Halsema is de allereerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam ooit. Niets gevestigde orde dus en dat geldt ook voor vegetariërs (waar je niet op ingaat).

Wouter schreef:

De laatste film van Terstall...?

Daar was helemaal niets anti-wokes aan.

Zeker wel, maar je mag er een andere mening op nahouden.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Matig vervolg op het eerste deel. Na 37 jaar verwacht je toch wel iets meer van een vervolg. De spanning op zich vergoed nog wel wat maar de cast speelt niet echt geweldig. Alleen Stapel ontstijgt de middelmaat. Voor mij 2,5* waard.

titan schreef:

Zeker wel, maar je mag er een andere mening op nahouden.

Ach welnee.

avatar van darkcity

darkcity

Het is vooral een film over fan service naar deel 1. Verder is het verhaal zo ongeveer een kopie van het origineel. Het is geen slechte film op een paar scenes na. Huub Stapel is altijd leuk. Holly Mae Brood maakt weinig indruk. De ontmaskering van de killer sloeg nergens op een nietszeggend personage dat letterlijk 5 sec in beeld was. Aan het eind van de film weet je niet eens meer wie dat was. En motief afwezig of in ieder geval flinterdun.. Al met al niets hoogstaands maar gewoon een leuke film. Overigens stiekem had ik toch nog gehoopt op een cameo van Monique van de Ven, helaas bleef die uit.

avatar van Titanic1997

Titanic1997

darkcity schreef:

Je hebt de clue gemist. De Bullebak is de dader. Zie de bubbels op het eind in het water. Eric lost wederom niks op.

avatar van darkcity

darkcity

Titanic1997 schreef:

Of 3 duikers

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Enigste wat ik hiervan kan zeggen is dat ik het halve puntje geef aan Huub Stapel. Die zo stoer was om dit wangedrocht van een film te doen sorry. Ik hou het mooi bij deel 1 dan is het verhaal ook af

avatar van Toontje35

Toontje35

Wat een overbodige film dit. Toch uitgezeten.

Wouter schreef:

Ach welnee.

Let er maar eens op als je hem nog eens ziet. Het is allemaal wat subtieler dan bij "Dit is geen kerstfilm", maar zeker wel aanwezig. Het werd zelfs aangekaart in meerdere recensies.

titan schreef:

Tja maar nix is nix he en prut is prut.je kan proberen er wat van te maken maar het is helaas een weinig om het lijf film.en dan de mensen zo lang in spanning houden,en wie zit er dan te wachten op de oude kop van stapel vraag ik me af.

titan schreef:

Nee die hadden problemen met wat dingen. Maar dat was uitermate tuttig.

neighbourkiller schreef:

en wie zit er dan te wachten op de oude kop van stapel vraag ik me af.

Geestig, want dit was de best lopende Nederlandse film in een behoorlijke tijd en momenteel draait er wederom een prima lopende film met hem in de hoofdrol.

avatar van Stephan

Stephan

Stephan schreef:

Nu zit je al 2x onzin uit te kramen...

3x.

Stephan schreef:

3x.

Van jou geleerd.

avatar van Collins

Collins

Amsterdamned was een goede en spannende film. Het vervolg dat bijna 40 jaar op zich liet wachten is een solide film die prima vermaak biedt, maar die mijn verwachtingen niet geheel kon inlossen. Je ziet het vaker bij een vervolg op een succesvolle film. In het streven om zoveel mogelijk kijkers van het eerste uur nostalgisch te prikkelen en tegelijkertijd een nieuw publiek aan te spreken, gaat meestal iets verloren. Bij Amsterdamned II is dat niet anders. Het vervolg oogt minder fris, is narratief minder rechtlijnig en presenteert minder adembenemende actiescènes. Ook de toon van de film is anders. Laconieker. Luchtiger.

Nostalgische momenten zijn er voldoende. Alleen al het begin van de film doet denken aan het begin van de eerste film. En in de loop van de film herken je meer parallellen. De kijker die de eerste film niet heeft gezien zal vaker worden verrast dan de ervaren kijker. Toch weet regisseur en schrijver Dick Maas ondanks de vele parallellen tussen beide films voor voldoende spanning te zorgen om ook de ervaren kijker prima vertier te bieden. De film blijft dicht genoeg bij het origineel om de nostalgische kijker te bedienen en verwijdert zich er steeds net genoeg van om succesvol spanning en nieuwsgierigheid op te wekken.

De actiescènes stellen ietwat teleur. Grootschalige actie zien we pas later in de film en die actie zag er bij Maas wel eens beter uit. Holly Mae Brood is ok en het weerzien met oude bekende Eric Visser (Huub Stapel) is een leuk weerzien. Stapel vult de rol met een knipoog en veel zelfspot in. Dat past want het is vooral de luchtigheid die in deze film prominent aanwezig is. Prominenter dan in de eerste film in elk geval.

Neemt niet weg dat Amsterdamned II gewoon een solide thriller is waaraan Dick Maas bijna 40 jaar later een vleugje mysterie en een vleugje humor toevoegt. Amsterdamned II is niet zo goed als Amsterdamned, maar is zeker een film die prima vermaakt.

Collins schreef:

Nou ja goed,zeg maar middelmatig

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Voor mij is de eerste jeugdsentiment een van de eerste horrorfilms die ik heb gezien op 12 jarige leeftijd. Was toen heel indrukwekkend zelfs in 2012 toen ik 12 was. Nu vandaag de dag abonement op Amazon prime en zag deze voorbij komen. Toch maar even opgezet en ik moet zeggen deze was wel echt heel slecht.

Als je al 1u10 min moet wachten op de eerste actiescene dan weet je al dat de film met een speelduur van 1u50 min vol zit met overbodige scenes. Met voerbodige personages heel veel fanservices en zelfs locaties die niets bijdrage aan het plot van de gehele film. Het maakt het ook niet beter dat de film percies wordt gespeelt door een hoop niet B maar C acteurs met de expressie van een bloempot. Alhoewel ik het misschien niet beter kan is dit tenenkrommend slecht. Het enigste pluspuntje is nog het enigsinds orignele einde en de acteerprestaties van Huub als enigste overigens , hij blijft toch een van mijn favoriete nederlandse acteurs.

Kortom geef mij maar de orignele versie of maak een gemoderniseerde hommage maar niet deze C meuk.

Huub heeft dit voor mij nog gered van *1.0 naar

*2.0 voor de moeite....