• 9.473.729 stemmen

Met onder meer: Adam Scott, Austin Amelio en David Wilmot

Releasedatum: 23 juli 2026

Plot Hokum

"Check in."

Ohm Bauman is een teruggetrokken schrijver wiens ouders onlangs zijn overleden. Hij gaat naar een afgelegen Ierse herberg om de as van zijn ouders te verstrooien. Maar de verhalen van het personeel over een oude heks die in de bruidssuite rondwaart, maken zich meester van hem. Al snel brengen verontrustende visioenen en een schokkende verdwijning hem in een nachtmerrieachtige confrontatie met de donkerste hoeken van zijn verleden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 84TZ

84TZ

shugenja schreef:

Voortreffelijke horrorfilm met een goede karakter ontwikkeling en kundig neergezette personages (voor een horrorfilm). Het is knap vooral de eerste helft van het verhaal. Er zit geen woord geen scène teveel in het wordt snel duidelijk wat voor figuur de hoofdpersoon is. Maar dan neemt het verhaal toch een aantal interessante wendingen.

Ik zal er niet teveel over vertellen maar het is erg fijn en fris binnen een nogal afgegraven genre. Ierland leent zich natuurlijk prachtig voor een heksen verhaal. Er zit ook het nodige humor in en wat vreemde woestijn scènes die tegelijkertijd de binnenwereld van Baumann weergeven.

Het eindigt prachtig met een soort groei die is doorgemaakt en op een hele symbolische manier in beeld gebracht word. Ja prachtig! En het is ook eng hoor op gedoseerde momenten. Goeie 4 sterren zeker wel.

De woestijn-scenes dat is volgens mij het plot van zijn manuscript wat hij als schrijver van zijn boek in wording laat zien. Aan het begin en aan het eind. Vind ik symbolisch heel mooi.

avatar van shugenja

shugenja

84TZ schreef:

Dat weet ik wel zeker dat dit het plot is voor zijn boek. Sterker nog het is een hele serie en moet tot een einde komen. Althans de schrijver snakt naar het einde...

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Letterlijk slaapverwekkend. Zelfs de hoofdpersoon is totaal oninteressant. Gebeurt dan eens iets. Oei, even opletten hoor, gebeurt dan daar eens iets: Oei, kijk goed uit. Gebeurt verder niets. Kan, hoeft niets te gebeuren. Verder niks, tot aan het eind toe. Gebeurt daar dus ook niets.

avatar van Slechtefilm.nl

Slechtefilm.nl

Eerlijk? Ik zit daar en vroeg me af hoe t kan dat de pauzes tussen door beter waren dan de film… das pech geld weg… ik heb films voor kinderen gezien die spannender waren dan dit… sorry… geen bal aan onrealistische qua efecten… ziet er nep uit… slechte jumpscares…saai verhaal…je kunt beter iets anders pakken

avatar van Kondoro

Kondoro

"You need thicker skin than that to be a writer."

Na het zien van 'Oddity' ben ik best een fan van het werk van McCarthy, en was ik dus ook super geïnteresseerd in deze prent. Samen met mijn kameraad en vriendin gelijk aangezet aangezien we ook zijn vorig werk hebben gezien. Hoewel die twee niet positief waren over deze film, heb ik me redelijk vermaakt, maar de film viel toch echt buiten mijn verwachtingen...

Allereerst heeft McCarthy wederom een fantastische setting neergezet. Met het hotel midden in de Ierse natuur komt hij toch wel met een leuk cult gevoel aanzetten, en beloofd de film aardig veel te brengen. De hele folklore omtrent de "Honeymoon suite" is daarnaast ook best geinig, en maakte je als kijker erg nieuwsgierig. Dat gepaard met leuke komische scènes betekent een erg fijne basis voor deze film.

Maar dan, vond ik het acteerwerk niet altijd even sterk. Scott is met vlagen echt bloedirritant, en hoewel dat denk ik ook de intentie had keek het niet fijn weg. Daarnaast mis ik de vele horrorscenes die ik toch had verwacht noch gehoopt. Ik ben blij dat McCarthy niet bang is om toch de nodige spanning te creëren, ik had er echt wel veel meer van verwacht. Bloed is nauwelijks aanwezig, en de scènes waar de film zijn horror uit kon halen werden nauwelijks benut.

Sfeervol zeker een succes, en ik heb me ook wel degelijk echt vermaakt met de film, maar er had veel meer ingezeten en dat laat je toch een beetje verslagen achter.

avatar van mrklm

mrklm

Op de dag voor Halloween arriveert een Amerikaanse schrijver [Jason Scott] in een Iers dorpje met de as van zijn ouders. Volgens meerdere bronnen is de Honeymoon Suite verboden terrein, omdat er een heks is opgesloten. Nachtmerries, onverklaarbare gebeurtenissen, spannende muziekjes en jumpscares. McCarthy zorgt voor een onheilspellende sfeer, maar er gebeurt in feite niets. De proloog over een conquistador [Austin Amelio] en een jongen [Ezra Carlisle] in de opening gebruikt McCarthy als een vage metafoor in de frustrerende, melodramatische ontknoping.

avatar van dhrdeen

dhrdeen

Matig, slappe hap waar niks gebeurt en nergens spannend is. Verhaal technisch dan wel weer ok. Niet teveel van verwachten.