Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Adam Scott, Austin Amelio en David Wilmot
Releasedatum: 23 juli 2026
Plot Hokum
"Check in."
Ohm Bauman is een teruggetrokken schrijver wiens ouders onlangs zijn overleden. Hij gaat naar een afgelegen Ierse herberg om de as van zijn ouders te verstrooien. Maar de verhalen van het personeel over een oude heks die in de bruidssuite rondwaart, maken zich meester van hem. Al snel brengen verontrustende visioenen en een schokkende verdwijning hem in een nachtmerrieachtige confrontatie met de donkerste hoeken van zijn verleden.
84TZ
Voortreffelijke horrorfilm met een goede karakter ontwikkeling en kundig neergezette personages (voor een horrorfilm). Het is knap vooral de eerste helft van het verhaal. Er zit geen woord geen scène teveel in het wordt snel duidelijk wat voor figuur de hoofdpersoon is. Maar dan neemt het verhaal toch een aantal interessante wendingen.
Ik zal er niet teveel over vertellen maar het is erg fijn en fris binnen een nogal afgegraven genre. Ierland leent zich natuurlijk prachtig voor een heksen verhaal. Er zit ook het nodige humor in en wat vreemde woestijn scènes die tegelijkertijd de binnenwereld van Baumann weergeven.
Het eindigt prachtig met een soort groei die is doorgemaakt en op een hele symbolische manier in beeld gebracht word. Ja prachtig! En het is ook eng hoor op gedoseerde momenten. Goeie 4 sterren zeker wel.
shugenja
Dat weet ik wel zeker dat dit het plot is voor zijn boek. Sterker nog het is een hele serie en moet tot een einde komen. Althans de schrijver snakt naar het einde...
Graaf Machine
Letterlijk slaapverwekkend. Zelfs de hoofdpersoon is totaal oninteressant. Gebeurt dan eens iets. Oei, even opletten hoor, gebeurt dan daar eens iets: Oei, kijk goed uit. Gebeurt verder niets. Kan, hoeft niets te gebeuren. Verder niks, tot aan het eind toe. Gebeurt daar dus ook niets.
Slechtefilm.nl
Eerlijk? Ik zit daar en vroeg me af hoe t kan dat de pauzes tussen door beter waren dan de film… das pech geld weg… ik heb films voor kinderen gezien die spannender waren dan dit… sorry… geen bal aan onrealistische qua efecten… ziet er nep uit… slechte jumpscares…saai verhaal…je kunt beter iets anders pakken
Kondoro
"You need thicker skin than that to be a writer."
Na het zien van 'Oddity' ben ik best een fan van het werk van McCarthy, en was ik dus ook super geïnteresseerd in deze prent. Samen met mijn kameraad en vriendin gelijk aangezet aangezien we ook zijn vorig werk hebben gezien. Hoewel die twee niet positief waren over deze film, heb ik me redelijk vermaakt, maar de film viel toch echt buiten mijn verwachtingen...
Allereerst heeft McCarthy wederom een fantastische setting neergezet. Met het hotel midden in de Ierse natuur komt hij toch wel met een leuk cult gevoel aanzetten, en beloofd de film aardig veel te brengen. De hele folklore omtrent de "Honeymoon suite" is daarnaast ook best geinig, en maakte je als kijker erg nieuwsgierig. Dat gepaard met leuke komische scènes betekent een erg fijne basis voor deze film.
Maar dan, vond ik het acteerwerk niet altijd even sterk. Scott is met vlagen echt bloedirritant, en hoewel dat denk ik ook de intentie had keek het niet fijn weg. Daarnaast mis ik de vele horrorscenes die ik toch had verwacht noch gehoopt. Ik ben blij dat McCarthy niet bang is om toch de nodige spanning te creëren, ik had er echt wel veel meer van verwacht. Bloed is nauwelijks aanwezig, en de scènes waar de film zijn horror uit kon halen werden nauwelijks benut.
Sfeervol zeker een succes, en ik heb me ook wel degelijk echt vermaakt met de film, maar er had veel meer ingezeten en dat laat je toch een beetje verslagen achter.
mrklm
Op de dag voor Halloween arriveert een Amerikaanse schrijver [Jason Scott] in een Iers dorpje met de as van zijn ouders. Volgens meerdere bronnen is de Honeymoon Suite verboden terrein, omdat er een heks is opgesloten. Nachtmerries, onverklaarbare gebeurtenissen, spannende muziekjes en jumpscares. McCarthy zorgt voor een onheilspellende sfeer, maar er gebeurt in feite niets. De proloog over een conquistador [Austin Amelio] en een jongen [Ezra Carlisle] in de opening gebruikt McCarthy als een vage metafoor in de frustrerende, melodramatische ontknoping.
dhrdeen
Matig, slappe hap waar niks gebeurt en nergens spannend is. Verhaal technisch dan wel weer ok. Niet teveel van verwachten.
c.dragon
Volstrekt onsympathieke vent gaat in hotelsuite op onderzoek uit naar verdwijning van hotelmedewerker. Dat is eigenlijk het hele verhaal. O ja, en er moet ook nog een trauma verwerkt worden. Nauwelijks spannend. De heks is er met de haren bijgesleept.
En waarom is er een werkende opwindbare klok in een ruimte die al jaren vergrendeld is? En werkende verlichting in een dichtgemetselde kelder?
84TZ
Shadowed
Zeer overtuigende, uiterst sfeervolle horrorthriller die vooral duidelijk maakt dat regisseur Damian McCarthy zonder meer in het juiste genre zit. Hokum blinkt echter niet alleen uit in de vormgeving, maar ook de inhoud heeft daadwerkelijk wat om handen en geeft McCarthy veel gelegenheid om te experimenteren met spanning en overig gegriezel. Adam Scott in de hoofdrol is een bonus en hoewel de ultieme tegenstander weinig angst aanjaagt, is het toch vaak de opbouw en aanloop waarin Hokum excelleert. Niet bepaald een verrassing gezien de naam die achter het project staat, maar wel een serieuze uitdager in beste horrorfilm van 2026. Helaas voor McCarthy heeft Curry Barker de lat al erg hoog gelegd.
Daan258
Zeer benieuwd!
Morgen de laatste dag dat ie draait nog even meepakken in de bios.
Hoop dat ik het wat zal vinden

Horrorfilm 'Hokum' met Adam Scott maakt ontzettende indruk op horrorfans en
heksbovennatuurlijknovelistinnhauntedsupernatural horrorhorror