menu

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Quartet (2012)

3,0
Sympathieke maar hopeloos oubollige feelgood-film, netjes maar risicoloos geregisseerd door Dustin Hoffman. De film drijft puur op het charisma van de hoofdrolspelers en komt daarmee best een heel eind, maar uiteindelijk is het script te dun en voorspelbaar om te kunnen boeien. Een lach en een traan, je kent het wel. Leuk zolang het duurt, maar direct weer kwijt na afloop.

Quiet Ones, The (2014)

3,0
Kruising tussen Poltergeist en The Exorcist, zich afspelend in de jaren '70. Dat klinkt helaas leuker dan het is, aangezien we hier te maken hebben met een behoorlijk trage en saaie bedoening. Het akteerwerk is degelijk maar de personages zijn niet bepaald memorabel. Visueel is de film aan de claustrofobische en grauwe kant, maar dat zal de bedoeling wel zijn geweest. Het maakt de kijkervaring echter niet aangenamer. Flink wat effectieve schrikmomenten, dat wel, maar wanneer de film dermate eentonig en weinig boeiend is heeft dat ook niet echt meerwaarde.

Quiet Place, A (2018)

3,5
Een simpel plot, maar doeltreffend uitgewerkt. Het naargeestige post-apocalyptische sfeertje is niet bepaald vernieuwend, maar gelukkig zijn veel details dat wel en doet de film grotendeels toch fris en energiek aan. De prima cast helpt, alsmede de vele effectieve enge momenten.

Quincy (2018)

4,0
Uitstekende documentaire over de lange carrière van muzikant en producent Quincy Jones, mede geregisseerd door één van zijn dochters. Gelukkig niet slechts een lofzang op het leven en werk van de charimatische Jones, maar ook een eerlijk portret van een getalenteerd maar vaak tekortschietend mens. Ik had nog wel wat meer van zijn verleden willen zien, maar overwegend is dit een erg boeiende documentaire, bomvol mooie muziek en fascinerend archiefmateriaal. En omdat dochter Rashida uiteraard heel dicht bij haar onderwerp kan komen leren we de beste man op intieme wijze kennen.