Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 14 mei 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Vanaf 24 juni in 6 bioscopen
Plot In the Grey
"When billions get stolen, they are the pros who steal it back."
Een geheim team van agenten krijgt een gevaarlijke missie toegewezen. Ze dient het gestolen bedrag van een miljard dollar terug te halen. Deze schijnbaar onmogelijke overval transformeert in een brute oorlog van strategie, bedrog en overleving.
Aardige film waarin een team van specialisten een geleend bedrag van een miljard proberen te innen. Ondanks dat het redelijk ingewikkeld wordt gebracht, is het verloop nogal voorspelbaar. De film kijkt weg als een heist-film (zonder dat er een echte heist is). Het heeft allemaal niet veel om het lijf, maar toch best vermakelijk en de film heeft een vlot tempo.
DreamTech
Lekkere actie film genoeg actie achtervolgingen enz.. warrig verhaal maar mocht de pret niet hinderen
mjk87 (moderator films)
Sinds Guy Ritchie geen dadendrang meer heeft zoals in het begin van zijn carrière zijn zijn films wel te pruimen. Volstrekt kleurloos (en ook zonder eigen smoel, maar dat was al zijn werk in het begin ook) maar wel vakkundig genoeg gemaakt om te vermaken. Zo ook deze jongste telg. Af en toe wat rommelig verteld, vaak erg ongeloofwaardig hoe men een en ander voor elkaar krijgt, maar juist door heel veel nadruk te leggen op de voorbereiding heeft de film toch iets eigens. Acteerwerk is degelijk, locaties aardig en de actie redelijk in beeld gezet. Maar sowieso goed gedoseerd waardoor aan het eind de film echt los mag. Verder alweer vergeten buiten de bioscoop maar dat dit ding afklokt ruim binnen de 100 minuten is ook wel lekker. 3,0*.
bzzz
even hoopte ik op een juweel als lock,stock ... of snatch... daar komt deze film niet in de buurt. maar kijkt prima weg en dan weer snel vergeten
zemmel
In slaap gevallen tijdens de film. Saai, voorspelbaar en gewoon een hele slappe film die ook nul moeite doet om de moeite waard te zijn.
Hans Gruber
Zeer aardige actiefilm met de nodige humor. Plot is niet nieuw maar de film blijft boeien. Actie is prima in beeld gebracht en hoofdrolspelers vullen elkaar prima aan. Ook Gonzalez staat haar mannetje en ziet er ook nog eens oogverblindend uit. Voor mij een prima actiefilm en daarom 4**** waard.
Graaf Machine
Vermoeiende rommel. Extra minpunt is dat het eerste half uur de film geen film is, maar een uitleg van de beelden.
Partyboooi
Matige film van Ritchie, ben toch wel beter gewend. Jonge dame als hoofdrol speelster vond ik ook apart, hoe komt zij zo aan de top op jonge leeftijd? Anyway, misschien moet je het niet zo serieus nemen allemaal, want uiteindelijk gaat het meer om het schieten dan het verhaal zo lijkt het....laat mij dat nou net niet pleasen!
driekes9
The Ministry of Ungentlemanly Warfare en The Covenant behoren tot mijn favoriete films van de afgelopen jaren. Toevallig allebei geregisseerd door Guy Ritchie. Toen ik hoorde dat zijn nieuwste film Jake Gyllenhaal en Henry Cavill in de hoofdrollen zou hebben, wist ik eigenlijk al dat dit minstens goud zou worden. Geen diamant misschien, maar goud.
Vaak zijn films waar je enorm naar uitkijkt uiteindelijk een teleurstelling. Hier is daar absoluut geen sprake van. Dit is entertainment pur sang: meeslepende actie, humor, een hoog tempo en een geweldige chemie tussen Gyllenhaal en Cavill. En hoewel Eiza González een prachtige verschijning is, weerstaat Ritchie de verleiding om een geforceerde romance toe te voegen, iets wat deze actiefilm alleen maar ten goede komt.
Wat mij betreft een absolute aanrader in het toch wat dun bezaaide filmaanbod van dit moment.
schumacher
Wat een slechte film zeg.
Ik dacht dit gaat heel leuk worden? Helaas, sloeg net zwaar tegen.
Het script = bweuk, de acteerprestaties vond ik nu ook niet heel goed & het sleepte mij helemaal niet mee, ik zat niet in de film, na 25min nog steeds niet dan weet ik van nee, dit ziet er echt niet goed uit. Het maakte me geen ene zier uit over wat het ging of wat ze tegen elkaar zegden. Was gewoon saai, helemaal niet boeiends of spannends aan.
Nog een 1.5 voor de mooie vrouw want dat was het enige goeie voor mij aan deze film.
Shadowed
Toch een fijn staaltje vakmanschap van regisseur Guy Ritchie, die hier wat meer de nadruk legt op het actiegebeuren. Het verhaal is nog altijd, net zoals in een boel andere projecten van Ritchie, sterk aanwezig. Veel motieven en acties worden verklaard, albeit vaak nogal gemakzuchtig. De eenvoud waarmee het personage van Eiza González haar doelen laat behalen is wel erg vergezocht en raakt enigszins verzwolgen onder het hoge tempo, maar Jake Gyllenhaal en Henry Cavill vormen een fijn duo en de professionele montage van Ritchie maakt meerdere actiemomenten mogelijk. Zeker de finale dendert lekker door, met doeltreffende editing, strak camerawerk en een fijne snelheid. Een leuk uitje in de bioscoop wat mij betreft.
c de vries
Na 10 minuten zat ik al op mijn telefoon te koekeloeren vanwege verveling dus maar uitgezet.
filmkul
Redelijke actiethriller die als thriller minder geslaagd is dan als actiefilm. Het verhaal zit best leuk in elkaar. De uitwerking is wat wisselvallig. Het eerste deel is een opbouw naar het actierijke laatste halfuur. Helaas komt dit deel, op een spannende actiescene na, niet helemaal goed uit de verf. Karakters krijgen nauwelijks introductie en het tempo is erg hoog waardoor het complexe verhaal vol ingenieuze plannen slecht te volgen is. Maar het laatste halfuur maakt veel goed. Sterke actiescenes en strakke sfeervolle montage zorgen voor de nodige spanning en spektakel. Het acteerwerk is van prima niveau en de chemie tussen Cavill en Gyllenhaal is erg goed. Visueel fraai geschoten met typische Ritchie locaties en montage. 3.5
bounze
De verteller voice over maakt deze hele film oninteressant en irritant om te kijken. Verspilling van tijd.
De meer recente films van regisseur Guy Ritchie beginnen te lijken op de formule die Hallmark hanteert; dezelfde akteurs in steeds een andere setting met een min of meer vergelijkbaar plot. Dat is wellicht een beetje onaardig gesteld, temeer omdat Ritchie's films (en series) het aanzien altijd wel waard zijn, maar de kwantiteit dreigt inmiddels de kwaliteit te overstijgen. Deze laatste worp komt wat moeizaam op gang, met heel veel uitleg door ditmaal wel erg laconieke personages en niet bepaald scherpe dialogen. Ongeveer halverwege gaat de boel gelukkig alsnog los en valt er wel het één en ander te genieten. Visueel steekt het allemaal weer netjes in elkaar en de film is vermakelijk genoeg, maar je hebt het gevoel dat Ritchie de aandacht er niet helemaal bij had. Die was in gedachten natuurlijk al weer bezig met zijn volgende vijf projecten.
TMP
- 1942 berichten
Ik kon de films van Guy Ritchie in de regel wel waarderen, maar de laatste jaren is hij zich vooral gaan richten op kwantiteit in plaats van op kwaliteit. Dit is niet zijn enige recente film die (zeer) teleurstelt. Een inspiratieloos script met inhoudsloze personages. Het plot stelt nauwelijks iets voor en de manier waarop het wordt gebracht maakt geen enkele indruk. Het wil echt nergens interessant worden. De pogingen tot humor slaan ook totaal niet aan. Verder valt op dat de cast op papier sterk is (met onder meer Jake Gyllenhaal, Rosamund Pike, Henry Cavill en Eiza Gonzalez), maar dat geen van deze grote namen enige indruk weet te maken. Helaas niet het enige recente werk van Ritchie dat niet de moeite waard is.
Debo
Totaal onrealistische K-film met Hollywood geweren en een babe die nog wat cachet aan de film moet geven. Waste of time.
Guardian2010
Wel aardige film, alleen wel erg gelikt en simpel verhaal. Ook wat niet logische dingen, maar niet teveel over nadenken. 2.5 ster. 1 malig kijken film.
NERD
Niemendalletje van Ritchie. Had 'ie net zo goed niet kunnen doen, zonde van de cast.
2,5 sterren

Russische rampenfilm Chernobyl: Abyss verdwijnt binnenkort van Netflix

'Citizen Vigilante' met Armie Hammer verboden in Duitsland na felle kritiek

Nieuwe komische horrorserie 'Widow's Bay' is een wereldwijde hit op Apple TV+

Peacock trekt stekker uit spionageserie Ponies ondanks lovende recensies