menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

X (2011)

Alternatieve titel: X: Night of Vengeance

3,5
Goed gemaakte, spannende thriller met een goed getroffen ranzige sfeer en twee sterke vrouwelijke hoofdrollen. Het verhaal is aan de karige kant, maar het script is effectief en onderhoudend genoeg om te blijven boeien. Visueel zit het allemaal prima in elkaar; qua soundtrack en montage is de film ook de moeite waard. Het feit dat de twee hoofdrolspeelsters erg mooi zijn kan natuurlijk ook geen kwaad.

X-Men: Apocalypse (2016)

4,0
Altijd leuk, een X-Men film, ook nu weer. Deze zesde behoort weliswaar niet tot de betere delen, maar biedt meer dan genoeg spektakel en vertier. Het begint wel wat lastig te worden om de afzonderlijke films uit elkaar te houden, met al die tijdsprongen en alternatieve tijdlijnen. Afgezien daarvan zeer vermakelijk, met Oscar Isaac als interessante bad guy, ook al schort het een beetje aan zijn motivatie. Het personage Quicksilver heeft overigens ook ditmaal de coolste scene van de film te pakken.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Alternatieve titel: X-Men: First Class 2

4,0
Solide X-Men film, de vijfde in de reeks. Niet zo goed als het voorgaande First Class, daar is de plot net iets te dun voor en ontbreekt hier en daar het benodigde spektakel, maar wel een return-to-form voor regisseur Bryan Singer, terug op het nest. Door het tijdreis-aspect worden vrijwel alle personages uit de eerdere films hier samengebracht, maar gelukkig blijven de gebeurtenissen vrij overzichtelijk. Wel hebben bepaalde personages weinig tot niets te doen. Beste scene betreft het nieuwe personage Quicksilver (Evan Peters), die een ongelooflijk coole slowmotion aktiescene krijgt toebedeeld.

X: First Class (2011)

Alternatieve titel: X-Men: First Class

4,0
Onderhoudende, zeer vlotte prequel die vooral leuk is wanneer je de andere delen van de saga goed kent. McAvoy is prima als de jonge energieke Xavier; Fassbender wat onwennig als de introverte en gekwelde Lensherr. Zijn voortdurende wisselende accent is ook wat curieus en riekt naar haastwerk in de postproductie. Meer elementen tonen sporen van haastwerk; bepaalde aktiescenes ogen wat onafgemaakt en hier en daar missen sommige special effects wat detail. Verder valt er gelukkig veel te genieten- het verhaal is leuk, de schurk (Bacon) heerlijk fout en de retro sfeer gepast James Bond-achtig. Jammer alleen dat de chemie tussen McAvoy en Fassbender niet helemaal uit de verf komt en dat er net als in X-Men:The Last Stand te veel personages zijn die er wat bekaaid afkomen.

xXx: Return of Xander Cage (2017)

3,0
Als je een franchise nieuw leven in wilt blazen, doe het dan niet zo. Het vorige deel was bagger, mede door een miscaste Ice Cube, maar van de hier terugkerende Vin Diesel word ik ook niet vrolijk. Werkelijk alles komt beroerd zijn mond uit en hij speelt houteriger dan ooit. Het eerste uur van de film is daarnaast gewoon slecht. En behoorlijk infantiel. Gelukkig is er veel aktie en spektakel in het laatste half uur, zodat de balans nog enigszins hersteld wordt. Donnie Yen, feitelijk de enige in de cast die een beetje waardigheid weet te behouden (iets dat we helaas niet kunnen zeggen van bijvoorbeeld Toni Collette en Tony Jaa), zorgt dan voor een reeks aardige aktiescenes en ook visueel komt de film eindelijk een beetje tot leven. Maar ja, too little too late.