menu
zoeken in:
avatar van JohnWilliams
Universal...wie weet...

damianodebeste
Spielberg top 5

1. Jaws 4,5*
2. Saving Private Ryan 4,0*
3 Jurassic Park 3,5*
4. Close Encounters Of The Third Kind 3,5*
5. Indiana Jones: Temple Of Doom 3,0*


avatar van maerk


Heb eigenlijk geen idee wat ik me hierbij moet voorstellen. Maar als ik die namen zie, met name Simon Pegg en Nick Frost , lijkt het me wel leuk.

avatar van Chainsaw
Chainsaw (moderator)
gotti schreef:
Hoe zit dat nu met deze film; deels geanimeerd?

Wat ik ervan heb begrepen wordt bij deze film gebruik gemaakt van 'motion capturing', dezelfde techniek gebruikt bij Beowulf van Zemeckis. De techniek die Jackson zelf ook gebruikte bij de personages van Gollum en King Kong; de acteurs acteren in rare pakjes voor een green screen en de computer doet de rest.

avatar van Zuzuu
Chainsaw schreef:
(quote)
de acteurs acteren in rare pakjes voor een green screen en de computer doet de rest.

...wat ik inmiddels verrot vind.

avatar van JDSsmetje
Steven Spielberg is zeker niet mijn lievelingsregisseur. Wat ik echt niet graag zie is de indiana jones reeks, maar ik heb toch wel een aantal van die films gezien. Ja, altijd op tv die films. Maar verder heeft hij toch ook heel wat goede films gemaakt.

01. 4.0* Schindler's list
02. 4.0* The Terminal
03. 3.5* Saving Private Ryan
04. 3.5* War of the worlds
05. 3.0* Munich
06. 3.0* Jurassic Parc
07. 3.0* Jurassic Parc 2 (lost world)
08. 2.5* Jaws
09. 2.0* Catch me if you can
10. 1.5* Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
11. 1.0* Indiana Jones and the Temple of Doom
12. 1.0* Indiana Jones and the Last Crusade
13. 1.0* Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
PS: E.T. 2*

avatar van AGE-411
2 keer een 5,0*... statistisch dus mijn favoriete regiseur.

1) 5,0* Jaws (top10-nr1)
2) 5,0* Shindler's List (top10-nr4)
3) 4,0* Jurassic Park
4) 3,0* Lost World: Jurassic Park 2
5) 3,0* Saving Private Ryan
6) 2,0* War Of The Worlds
7) 1,0* ET

avatar van huVILEub
Tijdje mijn lievelingsregisseur geweest. Maar ik ben er achter gekomen dat hij soms te veel aan geld denkt. Al die remakes, vervolgfilms, verbeterde versies etc. soms ook wel erg 'Hollywood'. Maar hij heeft zeker een paar prachtige films gemaakt en records gebroken.

Ik vind Spielberg bij de serieuze critici wat ondergewaardeerd. Ooit was hij namelijk echt heel goed. Vooral zijn publieksfilms zijn geweldig.

In het begin van zijn carriere brak hij door met ontzettend amusante thrillers. Zijn debuutfilm Duel was vooral bij vlagen echt heel goed geregisseerd. Hij liet al zien wat hij kon en het was de opmaat naar Jaws (die films hebben meer met elkaar gemeen dan je in eerste instantie denkt). Jaws is eenvoudigweg een van de beste blockbusters ooit. Ik denk dat er weinig films zo veel impact hebben gehad bij de massa. Geweldig geregisseerd. Spanningsopbouw waar weinigen aan konden tippen. Geweldige muziek. Spectaculair eind. Waanzinnige sfx.

Met Close Encounters liet hij zien een intelligente SF film te kunnen maken. Met E.T. hartverwarmende familiefun (misschien wel de beste familiefilm ooit). Echt geweldig. Geestig, mooi en meeslepend.

Ik blijf hem met name dankbaar om Indiana Jones. Raiders of the Lost Ark (nog voor E.T. trouwens) is het beste vermaak ooit. De beste avonturenfilm ooit en sowieso een van de beste films ooit. Spielberg presteerde het om een film te maken met eigenlijk alleen maar hoogtepunten zonder dat het ten koste ging van het (vermakelijke) verhaal. Alles is perfect aan die film. Temple of Doom en the Last Crusade waren ook topvermaak, maar konden aan de eerste niet tippen. Zijn 4de was aanzienlijk minder, maar nog steeds de moeite waard.

Hij ging zich toen veel nadrukkelijker proberen te profileren als serieuze filmmaker en ik weet niet of dat nou zo'n goed idee was (of eigenlijk weet ik het wel). Het zal ongetwijfeld met zijn ijdelheid te maken. Zij WOII trilogie was nog wel de moeite waard, maar had al zijn minnetjes. Empire of the Sun was vaak sterk, maar vloog af en toe uit de bocht met het sentiment. Schindler's List vond ik heel erg mooi, maar op bepaalde momenten kwamen zijn kwaliteiten als blockbusterregisseur te veel naar voren. Saving Private Ryan vond ik ontzettend spectaculair en visueel imponerend, maar deze film mist een beetje een hart en ziel. Ik kan me kritiek op deze films wel voorstellen, hoewel ik ze zeker op momenten geweldig vind. Empire of the Sun is halverwege verrassend sterk en evenwichtig. Schindler's List bevat voor mij een aantal van de meest indrukwekkende scenes ooit en Saving Private heeft de beste eerste 20 minuten in een oorlogsfilm ooit (en ook het einde is sterk). Sowieso vind ik in deze films de visuele geliktheid erg mooi.

Zijn drama's als the Color Purple en Amistad ben ik nooit doorheengekomen. Gewichtige thema's die voor onmiddellijke ontroering moeten zorgen. Bah. Zelfs nogal kwalijke films.

Helemaal goed gekomen is het ook niet meer met hem. Hij is wel een beetje doorgeslagen. Ik zie hem al samen met George Lucas plannetjes schrijven op een donkere kamer hoe ze eerder succes zoveel mogelijk kunnen uitmelken (South Park). Hij wil ook te veel. Ik snap niet waarom ie niet heeft kunnen berusten in het zijn van een regisseur van topvermaak. Laten hem maar lekker het kleine kind zijn die rommelt met dinosaurussen, schatzoekers, kleine schattige aliens of een boze haai. Zijn topvermaak krijgt al twintig jaar, op Jurrasic Park na (gewoon pretentieloos), altijd een boodschap erin geramd. Daardoor worden ze vervelend. Hij kan dat niet, of amper. Hij vervalt namelijk in trucjes. Misschien is ie te succesvol geweest om kommer en kwel over te brengen. Om dramatisch sterke scenes over te brengen. Op een oprechte manier lukt hem dat in elk geval amper. Ik vind Schindler's List erg mooi, maar ik vrees wel een klein beetje voor een herziening.

Van zijn films van de laatste jaren vind ik Minority Report nog wel oke, maar the Terminal, War of the Worlds en Catch Me if You Can waren gewoon vervelend. Laten stuk voor stuk zien dat ie een beetje een naar mannetje is geworden die zijn mojo al behoorlijk lang kwijt is. Munich is deels ook nog wel vermakelijk, maar als politieke film gewoon mislukt. A.I. heeft wel zijn momenten, maar het is een kille film geworden. De Spielberg van 30 jaar geleden had daar gewoon een waanzinnige film van gemaakt, daar ben ik van overtuigd. De 4de Indiana Jones film is vermakelijk maar staat niet in de schaduw van de eerdere drie.

Ik ben hem dankbaar voor zijn toppers, maar hij heeft ook vaak laten zien de plank behoorlijk mis te kunnen slaan. Door zijn goede films hoort hij wel bij mijn favoriete 50.

avatar van goongumpa
Met dat bericht ben ik het wel ongeveer eens. Hoogtepunten zijn voor mij Close Encounters, Jaws en E.T., absolute dieptepunt Color Purple (Amistad nooit volledig gezien). Zeker een van de meest getalenteerde FILMmakers uit modern Amerika (en dan heb ik het puur over de techniek, inhoud niet meegerekend).

avatar van The One Ring
mister blonde schreef:
Ik vind Spielberg bij de serieuze critici wat ondergewaardeerd. Ooit was hij namelijk echt heel goed.


Dat de critici zijn oude werk waarderen is toch al lang duidelijk. Jaws, Raiders of the Lost Ark, Close Encounters: allemaal onbetwistbare klassiekers geworden. E.T. wordt zelfs vaak naast The Wizard of Oz de beste kinderfilm genoemd. Niet door mij overigens, want dat is net dé Spielbergklassieker waar ik nooit helemaal in gekomen ben. Ook als kind al niet.

Verder ben ik het met je eens wat betreft je opmerkingen over de genialiteit van zijn eerste periode en ook de oorlogtrilogie waardeer ik ongeveer hetzelfde (al moet ik Schindler nodig weer eens herzien). Ook bij mij is Raiders het populairst. Ook de enige Spielberg die ik met enige regelmaat bekijk. Voor veel van zijn films moet ik bij besprekingen al teruggrijpen op herrinneringen van een kijkbeurt van een jaar of 5 geleden, als het al niet langer is.

Toch vind ik je reacties rond Spielbergs latere periode wat hard. Het is niet allemaal raak, nee. The Terminal is vermakelijk, maar miezerig. Hook is tien keer niets. The Color Purple leeft niet echt. De vierde Indiana Jones vind ik persoonlijk leuker dan Temple of Doom, maar is zeker niet foutloos. Echter herzag ik A.I. laatst en die behoort wel degelijk tot de top van Spielbergs werk. Ietwat onderschatte film. De rest is prima te doen, zelfs al wordt het oude niveau nooit meer een hele film lang volgehouden. War of the Worlds is niet groots en soms wat sentimenteel, maar toch best effectief als pure genrefilm. Munich is als thriller vrij geslaagd. Minority Report staat mij ook goed bij, maar heb ik niet meer gezien sinds de release. Herziening is echt nodig. Ook verwacht ik gek genoeg veel van een herziening van Catch Me If You Can.

Eigenlijk heeft alleen Hook bij mij een onvoldoende.

The One Ring schreef:


Dat de critici zijn oude werk waarderen is toch al lang duidelijk. Jaws, Raiders of the Lost Ark, Close Encounters: allemaal onbetwistbare klassiekers geworden. E.T. wordt zelfs vaak naast The Wizard of Oz de beste kinderfilm genoemd.


Precies! Een regisseur is zo goed als de films die hij heeft geregisseerd. Toch heb ik bij de beste man het idee alsof ie door serieuze critici nooit echt voor vol wordt aangezien. Hij heeft een beetje een stempel. Andere namen komen in lijstjes steeds bovendrijven, zijn naam zal je echt niet zien. Spielberg is een beetje synoniem geworden voor gelikte rotzooi, wat gewoon onzin is. Dat bedoel ik eigenlijk.

Ik lees mijn bericht nog eens door en misschien ben ik over het tweede stuk wat te hard ja. Vette onvoldoendes levert het niet op, vind Hook zelfs niet eens heel slecht.

avatar van Onderhond
Spielberg is wat te weinig auteur om in "echte" lijstjes voor te komen neem ik aan.

Wellicht een van de redenen. Vooral ook niet chique om hem te noemen, vermoed ik.

avatar van The One Ring
Het is een beetje vergelijkbaar met Hitchcock rond de jaren '60. Zijn films werden gewaardeert en de man was wereldberoemd, maar crititci noemde hem nooit tot één van de beste, waarschijnlijk door zijn succes. Pas vanaf de jaren '60, met name dankzij Truffauts bekende interview met de regisseur, werd Hitchcock echt serieus genomen. Er is inderdaad een angst kennelijk om commerciële regisseurs echt goed te waarderen, totdat ze of dood of anders aan het einde van hun carriére zitten.


Maar bij Spielberg valt het wat mij betrefd toch mee. Goed, hij wordt niet genoemd in hetzelfde rijtje als Hitchcock, Kubrick of Welles, maar echt laag ingeschat wordt hij niet. Recensies voor zijn films van de laatste jaren vind ik vaak verrassend positief en hij wordt toch wel regelmatig geplaatst in lijstjes.

Het beroemde interview met Truffaut heeft Hitch zeker geen slecht gedaan (kun je dat zo zeggen), maar ik vind het wat te veel eer (met name zeg je) voor Truffaut. Hitchcock was overigens veel meer een ster dan Spielberg ooit is geweest. Daar kochten mensen echt een kaartje voor en gingen ook zitten voor zijn cameo (wat ie in zijn latere films om die reden altijd aan het begin deed). Daarin heeft ie echt zijn gelijke niet.

Wat ik nogmaals bedoelde is dat Spielberg voor een deel een wat negatief imago heeft, haast (iets wat je van Hitch helemaal niet kan zeggen). Ik schreef ook opzettelijk wat ondergewaardeerd, omdat ik ook wel weet dat (een deel van) zijn films nu al klassiekers zijn.

Ik ben benieuwd in wat voor serieuze lijsten je zijn naam tegenkomt. De recensies over zijn film zijn verder of gematigd positief of negatief, nooit meer laaiend.

Onderhond schreef:
Spielberg is wat te weinig auteur om in "echte" lijstjes voor te komen neem ik aan.

Dat is nonsens. De man heeft een overduidelijke handtekening.

avatar van AGE-411
Met wat is hij nu eigenlijk bezig? Toekomstige film?

avatar van huVILEub
Interstellar (2013) (nog niet begonnen met filmen geloof ik)
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) (post-productie)
Maar daar weet ik verder ook niets over.
Verder is ie als producer nog met een paar films bezig.

avatar van fappie
Ik heb persoonlijk niets met Spielberg. Ik vind Saving Private Ryan en Indiano Jones wel goed. Ik moet Schindler's List nog kijken.

Kevin13
AGE-411 schreef:
Met wat is hij nu eigenlijk bezig? Toekomstige film?

Ik dacht een remake van Oldboy met Will Smith in de hoofdrol

Mijn Spielberg lijstje:

01. 5.0*: Jurassic Park
02. 4.5*: Jaws
03. 4.5*: Schindler's List
04. 4.0*: War of the Worlds
05. 4.0*: E.T.: The Extra-Terrestrial
06. 3.0*: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
07. 3.0*: Saving Private Ryan
08. 2.5*: Lost World: Jurassic Park, The
09. 2.5*: Indiana Jones and the Last Crusade
10. 2.5*: Munich
11. 1.5*: Indiana Jones and the Temple of Doom
12. 1.5*: Close Encounters of the Third Kind
13. 0.5*: Raiders of the Lost Ark

5 goede films, 6 teleurstellende films en 2 matige films. Vind hem niet meteen de beste regisseur maar hij heeft toch enkele toppers op zijn naam staan.

avatar van The One Ring
Kevin13 schreef:
(quote)

Ik dacht een remake van Oldboy met Will Smith in de hoofdrol

Die is als ik het goed heb al van de baan.


Kevin13
Weer een sentimenteel filmpje.

avatar van fappie
Schindler's List vond ik wel erg goed. Wel jammer dat er alleen Engels gepraat wordt, maar echt storend is dat nou ook weer niet.

Vanwaar die spoilertags? Is toch niet geheim dat het in het engels is?

avatar van fappie
Hahah.. meer voor de zekerheid .

avatar van Frenetic
Steven Spielberg is een van me favoriete regisseurs. Saving Private Ryan is 1 van zijn beste films En ook 1 van mijn favoriete.

88Fabian
In Film > Nieuws > Steven Spielberg Vindt Gebruik Van Special Effects Te Veel:

Geplaatst door Tako op 17-07-2010 13:52 - Bron: Contactmusic News

Steven Spielberg baalt van teveel SFXJa je leest het goed. Steven Spielberg lijkt weinig op te hebben met regisseurs die 'teveel' special effects gebruiken in hun films. In een interview met Empire plaats, de inmiddels 63-jarige regisseur, een aantal zeer kritische kanttekeningen richting zijn colleague. SFX zijn prima maar met mate!

There's so many tools we have now in the toolshed and it's just a matter of individual choice of how we use these tools. I frankly think that special effects are becoming too special. There are too many special effects in all these movies today. It means that the movie starts on a special effect, ends on a bigger special effect, and the middle is the same special effect."

Spielberg is natuurlijk nog altijd een icoon in de filmwereld, maar of andere regisseurs hiernaar gaan luisteren?

Gast
geplaatst: vandaag om 03:48 uur

geplaatst: vandaag om 03:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.